icon

Ako ustáť kritiku od útocného súrodenca na dovolenke?

8. jún 2025

Ahojte
V skratke zhrniem - mozno pre niekoho banalna vec ale pre nas uz uplne znechutenie z brata a jeho zeny.
Mame uver na byt, pekne splacame, deti nemame, a peniaze co zarobime odkladame a sporime. Neminame na blbosti.
Zial deti sa nam nedaria nijakou cestou. S muzom sme povedali ze ideme na dovolenku, uz 3 rok po sebe v lete. Do chorvatska, autom, bez stravy. No a tu nastal problem, brata a jeho zenu to uplne pohorsuje ako je mozne ze ideme , ved mame uver a preco utracame ako “grófi” na dovolenky. Oni maji dve deti, na dovolenku k moru nejdu (na ´ytovacku do Zakopaneho ano lebo ved to sa oplati) ale hocikam ideme s muzom ( aj ked len na jeden vecer na wellness) tak uz mudruju . Ze oni ked nemali deti aj tak nesli a vsetky peniaze vrazili do stavby.
Poradte co na to uz povedat? Viem ze je to banalita ale ked sa to roky kopi uz to cloveku lezie na nervy ako brat utoci do nas

Strana
z2
andreakotesova
8. jún 2025

Jedným uchom dnu, druhym von. Nič by som im nevesala na nos.

pribinak
8. jún 2025

Odkiaľ vedia že idete na dovolenku? Načo im vesiate takéto veci na nos?
Odkiaľ vedia že idete na wellness?

Nič nehovoriť a bodka

earlgrey
8. jún 2025

Závisť 😀 pozri ja som slobodná matka...kebyže chcem, na dovolenku idem, ale mňa to absolútne neláka...more, horúčavy, to je moja smrť...na druhej strane sestra s mužom, nemajú deti...chodia aj 5x ročne na dovolenku...do zahraničia...letecky...minú veľa peňazí na cestovanie a dovolenky....ale...je to ich vec, sú to ich peniaze...starosti nemajú, tak si užívajú život...a ani raz sa mi v hlave nezrodila myšlienka, že prečo míňajú ich vlastné peniaze na dovolenky....
Takže nerieš, vykašli sa na nich a užívajte si dovolenku...

ika02
8. jún 2025

Pozri, veď mu povedz, že je to Tvoj život, Tvoje peniaze, tak nech sa zbytočne nezavdušňuje, nepýtaš predsa od neho. Aj keby si išla na Maledivy All inclusive, je to Tvoje rozhodnutie, ako svoje peniaze minieš.

stefi_k
8. jún 2025

Pomaha velka davka sarkazmu, a este vacsia davka mat to na haku. Co ich so vasho zivota ? A.preco ta to tak rani ? Peavdepodobne zavidia , potrebuju mat na vsetko svoj nazor a len ten je ten spravny.

tykat
8. jún 2025

"Poradte co na to uz povedat?"
Nehovorit nic, hlavne nie kam idete.

simsalabim
8. jún 2025

Treba im povedat, ze vy zijete svoj zivot a oni svoj.

hipuska
8. jún 2025

S úsmevom a kľudom angličana: " Mali ste si to lepšie zariadiť, chodili by ste aj vy". A myslím to vážne, na takýchto ľudí len úsmev na tvári..

sissy27
8. jún 2025

Spytala by som sa, ktory z mojich uctov zaplatili za posledny mesiac, polrok, rok… ziadny?? Tak nech sa laskavo staraju o svoju penazenku, nie o moju.

bg92
8. jún 2025

Si dospela, normalne by som tie reci zatrhla jednou vetou - nehovor mi co mam robit s mojimi peniazmi a bodka. Pri dalsom priblblom komentari by som diskusiu ukoncila ze takto sa bavit nebudeme vobec. Velmi sa obhajujes, a to aj tu, nerob to, naco? Su to tvoje peniaze. Aj keby si si nesporila a vsetko prehajdakala na cestovanie tak co je koho do toho

januska12323
8. jún 2025

Prečo im všetko vešiate na nos? Odkiaľ vedia aké máte príjmy, výdavky a kam chodíte na dovolenky? To nemáte lepšie veci na debatu? Nič by som im nehovorila.

marca12
8. jún 2025

Neviem zeny,co tu riesite,ze naco im to vesaju na nos. V rodine je normalne,ze sa ludia rozpravaju. Ale nie je normalne,aby si vycitali,kto na co mina.

0silvia0
8. jún 2025

Neviem naco by ste sa k tomu mali vyjadrovat? Nech si trepu co chcu.

deti95060810
8. jún 2025

by sa mi ani nechcelo s týmito ľuďmi stretávať. zachvíľu vám budú závidieť aj bežný nákup z obchodu.

kristinka92
8. jún 2025

Tak najbližšie povedz, že musíte míňať, lebo už nemáte čo s toľkými peniazmi robiť 🙂 irónia je niekedy najlepšia obrana

diewcatqoo
8. jún 2025

"Vidite, a presne kvoli tomu sme si kupili byt a nie dom. Aby sme si mohli dovolit aj zit, nielen vrazat peniaze do stavby."
Toto je presne to, ze ludia musia mat dom aj keby co bolo. A potom sa cuduju a zavidia, ze niekto iny ma tiez hypoteku, ale v pohode ju utiahne s tym, ze aj si vie usetrit, aj dopriat dovolenku alebo wellness.

muchotrafka298
8. jún 2025

Ja Ti dam jednu radu, usetris si kopu sklamania do buducnosti z ludi. Nerozpravaj ludom, kam ides, co mas, kolko stoji dovolenka, co si kupujes. Lebo nie kazdy je prajny, ani rodina.
Ked vies, aki su, na co im vesias na nos, ze idete na dovolenku a kam? Nebav sa s nimi o tychto veciach, lebo Ta ich otazky a komentare obtazuju.
A nedoporucujem sarkazmus alebo ironiu, lebo ludia tomu nerozumeju a budu vznikat v rodine zbytocne rozbroje.

eviq
8. jún 2025

Vy pokojne na dovolenky choďte, aj o tom kľudne rozprávajte a keď bude zbytočný komentár okolo toho, povieš: "vieš čo, nemám potrebu obhajovať kde a prečo chodíme na dovolenky, je to naša vec." Ja to používam, keď ľudia majú potrebu riešiť nejaké naše rozhodnutia, ktoré sa ich netýkajú a funguje to. Je to vlastne ukončenie debaty na danú tému a veľmi sa na to nedá nič odpovedať. 🙂 Nie je tvojou povinnosťou obhajovať sa. A inak si myslím, že nie sú spokojní so svojím životom a takto presviedčajú sami seba, že ich život je lepší. A závidia vám. My tiez mame svagrovcov, ktorí nemôžu mať deti, cestujú po celom svete a my to vôbec neriešime, prajeme im to a tešíme sa s nimi.

minenkaa
8. jún 2025

Ja by som im ešte aj fotky z výletov posielala ,že podliehame pusinky zo slnečnej dovolenky plnej smiechu ,jedla a sexu

zobaka
8. jún 2025

nerozumiem preco sa nad tym vobec rozculujes, jednou vetou oznamit, ze zijem ako chcem a ja uznam za vhodne a zivot si chcem aj uzit nie len prezit, bodka, adios

bielasovicka
8. jún 2025

Nevesajte im nič na nos.

mamina7070
8. jún 2025

praveze vo vasom pripade si pekne zaplatte dovcu do exotiky nikomu nic nehovorte a chodte pekne na dva tyzdne sa uvolnit a popracovat na dietati

take trapne komentare ako ma brat sa len zasmej nad tym a neries je to zjavne nejaky malomestiak

lujza123
8. jún 2025

Ja by som to s úsmevom a milou tvárou otočila. Ze nechápeš ľudí co si dajú za 10 centov vŕtať do kolena, ake budú mať deti spomienky na leto, spomenú si v dospelosti ze roku 25 rodičia postavili nový plot? Lebo spomienka na prvú dovolenku pri mori vydrží ovela dlhšie než ten plot.
Mať bývanie je fajn, ale zas z toho mať jediny ciel a zmysel života ? Obetovať tomu najlepšie roky života, nic nezažiť len ten barák? Ved dobre, ich vec ked si to vybrali, ale to neznamená ze teraz všetci ľudia prestanú cestovať lebo pan brat si mysli ze je to blbost.

libusak
8. jún 2025

Normalne na rovinu, ze ich do toho hovno kam chodim, za ich nejdem a ani im nic nedlzim.
Mozno by som pridala aj komentar, ze taky zivot aky maju oni by som zit nechcela 🤷

mikadooo
8. jún 2025

Vieš čo mne pomohlo? Začala som pritakávať do extrému. U nás to bolo k výchove detí. Ale u vás by som reagovala, Napríklad "hej, hej, sme hrozní. Hrozne rozhadzujeme, nenormálni sme, kokos. Tu cihly prepijeme, tam zas maltu prežerem, no otras s nami, nedá sa na to dívať. Ježišu, už teraz mám nervy na to, koľko tam zas minieme." Až úplne že vidí, že si z neho prdel robím, tak potom prestane sa do mňa navážať. 😁😁😁. Skúste túto taktiku, možno to zaberie, ale nezaručujem. U nás to zaberá na mňa, uvoľním sa a neberiem to potom tragicky, začnem sa na tom baviť 😉.

misana84
8. jún 2025

Ja ľutujem ich deti. Bože to čo za život nikde neísť. To finančná gramotnosť 0 bodov. Nikto si na onen svet nikdy nič nevezme.

sasa1310
8. jún 2025

obyčajní sedláci

ivangeline
8. jún 2025

Závidia. Joj, aj ja niekedy závidím a hundrem ale takto ti znepríjemňujú život? Hoc čo im povedz. Čistú pravdu. Nech si zahryznú do jazyka. Nech sa hanbia!

nikushka8
8. jún 2025

Ze sa mali lepsie ucit a mali by aj na dom,aj na more 😂 Ale to som ja, par blbych poznamok a poslala by som ich kade lahsie. Vybrali si svoj zivot a do toho vasho ich nic nie je. Uplne z toho srsi zavist.Zbytocne vysvetlovat, naj bude,ked ich odpalkujes. Plus im zacni nosit odvsadial magnetky 😂😂😂

tiezjedna
8. jún 2025

čo im povedať? Nepovedať im nič. O dovolenkách, o wellness, o výlete, ani o sprostom menu v McDonalds nemám potrebu nikomu referovať. Asi nikdy nepochopím, prečo sa tieto veci vešajú niekomu na nos. To aby ste si pomeriavali pindíky navzájom? Alebo prečo?

Strana
z2