Ako ustáť kritiku od útocného súrodenca na dovolenke?
Ahojte
V skratke zhrniem - mozno pre niekoho banalna vec ale pre nas uz uplne znechutenie z brata a jeho zeny.
Mame uver na byt, pekne splacame, deti nemame, a peniaze co zarobime odkladame a sporime. Neminame na blbosti.
Zial deti sa nam nedaria nijakou cestou. S muzom sme povedali ze ideme na dovolenku, uz 3 rok po sebe v lete. Do chorvatska, autom, bez stravy. No a tu nastal problem, brata a jeho zenu to uplne pohorsuje ako je mozne ze ideme , ved mame uver a preco utracame ako “grófi” na dovolenky. Oni maji dve deti, na dovolenku k moru nejdu (na ´ytovacku do Zakopaneho ano lebo ved to sa oplati) ale hocikam ideme s muzom ( aj ked len na jeden vecer na wellness) tak uz mudruju . Ze oni ked nemali deti aj tak nesli a vsetky peniaze vrazili do stavby.
Poradte co na to uz povedat? Viem ze je to banalita ale ked sa to roky kopi uz to cloveku lezie na nervy ako brat utoci do nas
By som im povedala, ze aj ked mame uver na dovolenku mame vzdy aj aj si vieme odkladat. Ty sa do toho brat moj nestaraj. My si chceme az užiť more.
nechápem čo to má s domom.My máme tiež dom a chodíme na dovolenky kade tade a tiež deti nie sú.No kde budem dávať tie peniaze..čo to dám na zvieratá,teda ako charitu podporujem.Potom sebe kúpim čo chcem.Pre seba, na seba a do seba🙂 do domu si kúpim,odložím.Ja neviem ale my bezdetní sa máme myslím až moc dobre oproti rodinám s deťmi.Nehovorím zas že všetci bezdetní ale ja sa nesťažujem ani náhodou
viac alebo menej slusne im povedat, nech sa staraju o seba, ze vy ste svojpravni a sami rozhodujete o tom, ako minat svoje peniaze?
ps: nebola to sice otazka, no dufam, ze ak sa vam nedari tak dlho mat dieta, necakate na zazrak a uz ste to riesili na reproklinike (ano, je to neprijemne a je to aj drahe, ale je to efektivne - ja mam prve dieta po IVF a druhe po prirodzenom otehotneni a to druhe tehotenstvo by nebolo, ak by moje telo v ramci IVF nepochopilo, ako sa ma spravat). V kazdom pripade drzim palce

Nehovorte im kde idete....a bude pokoj. Povedzte to aj rodičom aby im nepovedali. To je závisť alebo také ich nastavenie životných hodnôt.
Váš život, vaše peniaze...kašli na reči.
Je aj možnosť im to povedať, že si neprajete, aby vám hovorili do života. Začne to dovolenkami a potom to pôjde ďalej aj pri výchove detí. Treba tomu dať bodku.
My si v rodine nehovoríme do výchovy detí alebo financií. Každý to ma ináč