Ako uzemniť svokru?
Baby poradte ako na panovacnu svokru ktora vase nazory neakceptuje berie vas aj po 5tich rokoch ako cudziu nevychovanu a neslusnu bez mravov ak sa vase nazory nezhoduju s jej a xce prevziat za vas rolu matky vo vychove lebo je to jej vnuca..no mam dost! uz ani nepisem vsetko o tom ako krasne o mne vykrikuje ze som k*urva p*ica a jej jedinemu synovi (je este adoptovany) znicim zivot a podobne reci na moju adresu. Vsetko je len preto ze nepretrhla pupocnu snuru so synom a berie ho vzdy len ako svoje dieta i ked uz je zenaty a ma svoju rodinu.Ma pocit ze mu i teraz moze riadit zivot a tym padom i mne a nasemu dietatu. Zijeme v ich dome i ked sme predeleni so svojim vxodom som tu ako votrelec a nie doma co mi vzdy ona da pocitit .Neraz sme sa jej i svokrovi snazili vysvetlit nex sa do nas nemiesaju no napokon z kazdeho rozhovoru som ja vysla ako neuctiva nevychovana bez slusnosti a synacik len xudacik co pri mne bude trpiet asi cely zivot pretoze on je z dobrej rodiny a slusne vychovany no nemam slov! Po vsetkom ake peklo mi uz urobila sa na nu nedokazem ani pozriet bez odporu co k nej citim. Naposledy po hadke ked sme jej povedali ze jej vnuca ju bude oslovovat babka a nie ako xce ona stara mamka som ja zostala p*ica a hana plana a neviem co este..U nas sa vsetci clenovia rodiny oslovovali spravnymi vyrazmi ako dedko babka otec mama syn dcera a kazdy presne vedel aka je jeho uloha no kedze svokra by najradsej prevzala moju ulohu matky (asi si tym xce vykompenzovat to ze nemala svoje deti) sa s oslovenim babka nestotoznila i ked uz ma 68rokov. Uz ani nepisem ako nam doteraz vo vsetkom dirigovala zivot ci to bola svadba, to ze jej syn musi zostat zit pri nej v ich dome, i keby sa nevesta na hlavu postavila nikde inde...to ze ak by sme sa mali v ich dome predelit ona neprezije ako ci ho to takto vychovala ze bude stavat mury v jednom dome..(to predelenie sa ale podarilo po mnohych nespocetnych nezhodach svokra verzus ja) poviem vam ze po tolkych zraneniach od nej cez jej dlhocizny jazyk sa uz na nu neviem ani pozriet! Ale hlavne ze kazdu nedelu sedi v kostole a tvari sa na krestanku bez hriechu no ona sa tak i citi..hlavne ze doma take peklo neveste robi. Co by ste robili? Muz odist nexce lebo sa xce co najlepsie postarat o mna i dieta 6mesacne...preto uver nepripada do uvahy..musim to tu trpiet no vas prosim o radu ako vediet svokru odpalit a vzdy jej jasne ukazat kde je jej miesto ked to uz muz nedokaze...
ja som asi vazne hlupa no mne neda nepozdravit sa jej ked ide oproti mne aj ked sa stali take veci i ked by som sa najradsej nie..no asi ma mama dobre vychovala bola na nas sama bez otca a verte bola i za neho mali sme poriadny rezim to svokra nepochopi len sa vrta v tom aka je atd...ze sa s nou vidavam 2 razy do roka..no nevie ona preco je to tak...ja hlupa som si myslela zo zaciatku ze ak nie mana tak svokra bude ako moja kamoska a temer mama no mylila som sa a uz bolo neskoro kym som ju prekukla uz som u nich i byvala i vrazala peniaze do domu co sme podkrovie zariadovali a nasetrene preto nic..a dakujem ze mi rozumiete...ano musim byt i ja silna nenechat sa urazat no ked ja som predtym taketo veci nikdy nezazila neviem velakrat co povedat a az neskor mi napadne co ako som mala povedat urobit..
@mima4 Ktovie. Mozno jej pan farar dohovori. 😲
@anculab Fúha, takéto výrazy používa jedna 68 ročná žena, ktorá chodí do kostola a považuje sa za slušnú?! A Ty si podľa nej tá nevychovaná? A Tvoj muž to vidí a počuje, ako Tebe, jeho žene, nadáva tými najhnusnejšími výrazmi a nič s tým neurobí? No strašné! Trvala by som na odsťahovaní sa, neviem, čo je na tom, dnes má hypotéku skoro každá mladá rodina. A ak svokrovci stavali dom pre syna, fajn, môžete tam bývať po ich smrti. Neviem, čo lepšie by som Ti poradila, dovtedy ignorovať najviac, ako sa dá.
dočítala som po vetu- žijeme v jej dome- tak švihajte do svojho a budeš mať pokoj,tam ju na návštevu bud pozveš/ pustíš alebo nie
a že ste tam vrazili peniaze? no tak ostaň tam do smrti /jej/ ...časom sa z teba stane nervozna zafrflana ženština,ktorá vychádza z "vlastnej " izby s nervami,či zas stretne milovanú svokru...a asi ti ešte nedošla jedna vec-svokru bude treba dochovať,kto asi ak nie tí,ktorým dala dom, a kto myslíš,že ju bude plienkovať,ak zaľahne? tvoj muž asi sotva,ostane to na tebe...☹
@sasa1310 Pohlad buducej svokry. 😅
@morningcoffee1 skôr pohľad majiteľky nehnuteľnosti v tomto prípade
Moja a občiansky preukaz máš?
@lavazza75 tak teraz som sa náramne rozosmiala. Že muž jej nič nedlží. Nebyť jeho rodičov, tak by asi nemal také detstvo aké mal všakže?
Keby nemal rodičov, kde by býval teraz zo svojou úžasnou manželkou a dieťaťom?
Že jej nie je nič dlžný? Si fakt vtipná.
To akože každý rodič je povinný si nanominovať k sebe domov nevestičku alebo zaťka aj s vnúčaťom?
Kiežby si toto jeho mama tu prečítala čo sa na ňu píše a takým práskom by išli z toho domu, že by len kukali. Nevďačnosť neskutočná.
Bývajú u rodičov a ešte sa im nepáči. Tam by si ich mali ctiť a pomáhať im a ďakovať každý deň, že to ich vlastné dieťa má kde si večer ľahnúť, keďže oni dvaja toto vlastnému decku nevedia zabezpečiť. Ešte k tomu obaja 30 roční. Sami sú si strojcom svojho šťastia
Neviete su trhy v Krosne zajtra, nedelu otvorené?
@sasa1310 Mozno sa zle vyjadrila, ale neverim, ze by si vymyslela nieco take. Mozno ma svokra problem sama so sebou a preto to spravanie? Psychicky vyrovnana asi nebude. Ale Pravda je, ze nemame pohlad druhej strany, to by bola ina diskusia
@sasa1310 no podla vsetkeho v tomto pripade je to svokra, co ani neodzdravi a vulgarne jej nadava..... takze by som to nebrala zase len tak, ze nevesta ma "drzat hubu a krok" za KAZDYCH okolnosti..... lebo pocitam, ze keby sa zase odstahovali, tak by sa svokra stazovala, ze pre syna (ale snad pocitali, ze sa raz ozeni, nie???) ten dom stavali, ze oni potrebuju pomoc, ze nevladzu platit....
kazda minca ma dve strany. A to, ze si tie dve nesadli, to vidi aj slepy. Ale pocitam, ze obe miluju toho chlapa - syna- manzela. Cize on by im mal OBOM povedat, ze sa k sebe budu spravat slusne a s uctou. Inak ich da obe do laty.
@anculab Obavam sa, ze tvoja situacia riesenie nema. Mozno zavazila skutocnost, ze bol adoptovany, o to vacsie naroky zo strany svokry a pocit zaviazanosti zo strany syna, tvojho muza. Tento rokmi budovany chory vztah ty neprelomis. Si bohuzial v situacii, ze si nemozes vyskakovat, lebo ako som citala, podporu svojej rodiny nemas a moznost sama utiahnut domacnost len s vyzivnym takisto nie. Z tej barabizne ho nedostanes. Vydychnes si, az ked bude stara ochechula hore sandalami, ale to moze trvat este velmi dlho.
Dovtedy sa musis snazit svokru nie uzemnit, ale najst sposob, ako s nou "vychadzat" lepsie ako doteraz. A cestou vyhrazok a nahrávok cez farara to asi nepojde. To by bola asi tvoja zaverecna.
@sasa1310 Ahoj, neviem, možno som to ja zle pochopila a Ty dobre, ale ja som z kontextu vyrozumela, že nebývajú u svokrovcov preto, lebo sú chudáci, ktorí si nie sú schopní zabezpečiť vlastné bývanie a preto im svokra milostivo dovolila u nich bývať, za čo jej treba ruky a nohy bozkávať a s úsmevom tolerovať nadávky, ktoré slušný človek z úst nevypustí. Práve naopak, autorka spomínala, že sa chce odsťahovať, ale jej muž nesúhlasí, lebo svokra trvá na tom, aby bývali u nej, lebo postavili synáčikovi dom a teraz nechce ani počuť o tom, aby sa odsťahovali.
@obsadenemeno pozri sa, meniť 68 ročnú ženu v jej vlastnom dome je neuskutočniteľné a minimálne trošku drzosti.
Sama vedela do čoho ide. Neverím, že sa k nej pred svadbou správala slušne a že bola iná ešte predtým, keď sa dohadovali, kde budú bývať.
A že jej nevie prísť na meno? No keby bývali inde, tak je vec vyriešená - jednoducho tam ona s vnúčaťom nemusí chodiť. To jej prikázať nikto nemôže.
Bývajú oni u nich, sama píše, že úver neprichádza do úvahy a nemajú kde ísť. Tak čo? Veď majú 30 rokov preboha? Nie 19, že ešte len začínajú. Čo robili doteraz? Kde žili doteraz, keď majú iba 6 mesačné dieťa? Už mohli mať, čo to našetrené.
Prepáč, ale pre mňa jedna veľká totálna nezodpovednosť. Toto jej správanie im nestačí na to, aby boli samostatní a konečne zodpovednosť vzali do vlastných rúk?
@sasa1310 vrazili peniaze do svokrinho domu???
@toskanka jednoznačne by som mu dala ultimátum buď alebo. A vzala hypotéku hoc aj na malú garsónku. A nie ani tak voči nej /neveste/ ale voči tomu dieťaťu, aby vyrastalo v kľude
@obsadenemeno aké? že si sami urobili podkrovie, ktoré sami využívajú? A čo? Veď je jediný dedič, tak či tak to bude raz jeho

@persica Ja si myslim, ze musi to nejako vyriesit, lebo inac sa tie situacie budu opakovat. Pochopila som z tej diskusie, ze jej manzel sa nemoze alebo nechce z nejakeho dovodu odstahovat, a sucasne si nechce pohnevat matku, kedze ziju v jej dome? Ked sa svokra bude zasa chciet hadat, jednoducho sa otocit a ist do svojho. Obmedzit kontakt ako sa len da.