icon

Ako v pokoji odísť z návštevy u svokrovcov?

22. dec 2025

K svokrovcom chodime tak kazdy 2.vikend. Dakedy to tam deti bavilo, dnes su vacsie a nudia sa tam. Svokrovci este aj program v tv prisposobuju sebe. Ok, som v poho tam stravit cca.2hodky, ale oni nas potom znasilnuju, prehovaraju, aby sme este zostali, nech este nejdeme. A toto mi velmi vadi. Ako odist v klude? Keby toto nerobili, aj by som tam chodila castejsie a s mensim bruchabolom.

Strana
z2
bomba36
23. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_5ace53 vzdy sme tak boli uceni. Posluchat autority. Tak drzime usta. Ako to zmenit? Neviem reagovat, co povedat, ako si urcit tie hranice..

@anonym_autor aj keď ja toto riešiť nemusím, pri najbližšej príležitosti by som im povedala "ďakujem, ale ak by som chcela pozerať telku, ostala by som doma v pyžame. Deti majú vlastný program, ideme, dovi."

ketrin1984
24. dec 2025

@anonym_autor
Keď tam bude treba nabudúce ísť tak jednoducho sa vyhovor že sú deti choré,už sú dohodnuté s kamarátmi že idú na klzisko,učia sa lebo majú ďalší deň veľkú písomku,ty zaváraš dajme tomu alebo niečo podobné lebo si nestihla v týždni a takto proste veď takisto máte plno povinností a nie celú nedeľu presedieť nasilu kde nechcem.

nyusika
9. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5ace53 vzdy sme tak boli uceni. Posluchat autority. Tak drzime usta. Ako to zmenit? Neviem reagovat, co povedat, ako si urcit tie hranice..

@anonym_autor tak posluchaj autority.
nechaopem, aku radu vlastne cakas

anonym_00150b
8. mar 2026

Ake velke su deti? U nas funguje,ked sa deti ozvu,ze chcu ist uz domov,lebo...a povedia dovod.

anonym_80d201
8. mar 2026
@anonym_15e2bd

@anonym_autor kazdy druhy tyzden sa vidat tak to mas luxus ! Moji svokr. vyzaduju kazdy druhy den a muz s tym problem nema 🤦‍♀️

@anonym_15e2bd a to tam chodite kazdy druhy den? Co tam muz robi? Pomoze ti aj doma, ci len rodicov okujava?

anonym_268c7d
8. mar 2026

@anonym_autor
,,Anička, veď zostaňte ešte "
Mami, radi by sme, ale decká majú ešte nejaký program s kamarátmi/tréning/povinnosti do školy a ak chceme stihnúť ísť ešte na prechádzku na vzduch , potrebujeme odísť, a vy tiez potrebujete oddychovať a máte svoj program...
,,Anička ale veď my nič také nemáme ,,
Dobre mami, nabudúce keď prídeme môžeme ísť von/na kávu / na prechádzku/ alebo spolu vymyslíme niečo na záhrade , ak by si chcela a bude to krajší čas pre všetkých...

Je ja otázne koľko majú decká rokov , a či sa reálne u svokrovcov aj dá niečo robiť, či vládzu aj niečo iné, a či s nimi deti majú niečo spoločné... Ak vládzu, choďte do lesa, k rybníku a podobne , nebude ti ten čas taký otupny a ani deťom. A doma by som sa ja osobne pobavila s deťmi, či ich nenapadá niečo čo by ich tam bavilo, či ich niečo nezaujíma napr. Chlapci sa radi bavia so starými otcami o Tom čo bolo ( auta, bunkre v lese a pod.) vnučky zas s bankami v kuchyni ...je to taký stereotyp, viem, ale s bankami a dedkami vzťahy treba posilňovať, trošku nenásilne popostrcit , lebo sú to vzácne vzťahy a krásne a jedného dňa si budú vyčítať že neboli spolu viac. My sme boli sonstarymi rodičmi veľmi často, s obomi a som za to vďačná ako vnučky sme ich aj doopatrovali a bolo to to najkrajšie čo nám rodičia pomohli vypestovať, pekne vzťahy. Deťom dajú veľa aj keď to tak nevyzerá aj obyčajná prechádzka. A snažiť sa skôr ako príde puberta lebo to už buď budú tie vzťahy pekne aj napriek puberte alebo starí rodičia definitívne o vnúčatá prídu a to je podľa mňa trošku kruté. Nechcem tým povedať nútiť a podobne to nie ...ale toto je taký vzťah že niekedy mu treba trošku pomôcť , motivovať, rozprávať, aby si aj deti uvedomovali že toto už naozaj nieje navždy štádium , treba si v Tom nájsť to vzácne a mať to kým nepominie.
Apropo, sú generácie ktoré na tomto fungujú, že s návštevou sa Kuka telka a ver či nie, pre tých starých ľudí je aj toto pekné, proste kukaju tv a niesu sami a to je keď si to vezmeš z druhej strany , vlastne pekne v Tom zmysle že sú strašne nenáročni, stačí im naozaj len tá prítomnosť a keďže inak ich to nikto nenaučil , je to takáto prítomnosť. My sme už generácie ktoré prítomnosť ocenia iba ak je vedomá , čo je super , že si to uvedomujeme že nieje rovnaký víkend pred tv a víkend na výletoch a s rozhovormi...ale treba tým starším pomôcť toto pochopiť a začať po malých krokoch to aj aplikovať nech spoznajú ten pocit že 2 hodinový rozhovor pri ohni je krajší ako 2 hodiny pred tv...držím palce aby ste si našli to pekne a svoje, pre všetkých...

Strana
z2