icon

Ako vám manželia pomáhajú?

mirkava
4. okt 2014

Ahojte mamičky, môj manžel pracuje cez týždeň od rána do večera... máme 6 mesačného syna a cez víkend keď potrebujem všetko dohnať, popratať poprať, navariť atd... ved to poznáte tak mu je zaťažko aj malého postrážiť... viem, že toho má vela cez týžden a ze si chce oddýchnut ale jeho predstava je taká ze si vylozi nohy k telke a ja s malým mu dáme pokoj, respektíve sa venuje svojim záujmom... už ho trošku učím, že sama všetko nestíham... a ten naš anjelik si vyžaduje straaasne vela pozornosti.... tak mamičky ako vám pomahajú manželia???

Strana
z6
sharlotta
6. okt 2014

Mne muz nepomaha, deti a domacnost su spolocne. Takze robime vsetko spolu. Len sa dohodneme o rozdeleni prace, tak nejak automaticky. Napr. vecer ja sprchujem, on chysta veceru, kym osprchujem malu, on povyzlieka maleho, donesie mi ho do sprchy, vezme malu, da jej veceru, popritom urobi malemu kasu, ja nakrmim, on ide ulozit malu spat, zapne jej rozpravku, potom vypne, donesie mlieko a spat, ja zatial uspavam maleho. Alebo aj naopak, ako sa momentalne dohodneme.

ammellia
6. okt 2014

@filipal u nas podobne. Co si uvarime, kedy upraceme,... delbu prace mame - napr ja umyvam kupelnu, on podlahy.
Babo je este len na ceste, ale zapajat sa bude urcite. Len s kojenim na to asi budem sama 🙂

sharlotta
6. okt 2014

Dalsia vec je- kazdy sviho stesti strujcem... Ide o to, ako je clovek mentalne nastaveny. U mna to bolo automaticky, ze vsetko spolu, nic ine neberiem. Nehram sa na skvelu a dokonalu zienku domacu, ktora vsetko zvlada. Zvladla by som, ale nechcem. Ved preco aj? 😉 Ak by robil v bani, alebo na stavbe by nosil kvadre, tak ok...nech si jeden den oddychne. Ja si tiez sunky nevalam.

tappetty
6. okt 2014

Tiez si myslim ze ako si nastavis tak mas, MM je perfektny a pomaha uplne so vsetkym, tiez mu to musim pripominat ale v zivote by sa netvaril kyslo s radostou mi este aj podakuje ze mu to pripominam 😀 ,
Pracovny tyzden kazde rano oblieka prpravuje ranajky, umyva zuby cese a bali a rozvaza do skolok deti on sam, nakolko ja odchadzam skoro rano ked oni este spia , ja ich zase o druhej tretej zbieram a som s nimi do vecera kym on nepride z prace, veceru vzdy chysta on a ja zatial upratujem, vecer kupe deti vzdy len on zatial co ja pripravujem pyzama atd ja ich zase kremujem cesem obliekam, a cez vikend je to pol na pol, v sobotu vysava a robi kupelnu a WC a ja periem a prach utieram. Varime vzdy spolu. a to musim povedat ze moj stary je vlastne uuplne dokonaly lebo 1x za mesiac idem v piatok von a dam mu zoznam co ma navarit, on navari kym sa ja zabavim a tak je to aj naopak ked ide on von raz za mesiac. peniaze ucty banky a organizaciu okolo toho mam zase pod palcom ja. MM je stavar a vsetko vzdy opravi postavi, vlastne je dokonaly asi mu kupim kvety dnes 😀 😀 😀

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 no moj je v druhom rocniku, nabuduci rok bakalara a potom este dva roky... hadam vydrzime🙂 a co studuje?

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 priemyselny manazment...da sa to vydrzat...ja som si tak zvykla ze mi bude cudne Ked bude zas doma

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 no ja tiez som v podstate rada, ked je furt prec. aj ja som si uz tak zvykla. aspon ma nikto nedzube vsetko je v pohode.

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 no mna nedzube,ale zavadzia a zdrzuje...😀

amanda0405
6. okt 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

no priznávam, pri prečítaní úvodného príspevku som očakávala že sa tu spustí lavína s príspevkami typu:
ten môj ráno vstane, pripraví raňajky, oblečie deti a zavezie do školy, ide do práce, príde z práce, venuje sa dieťaťu, uvarí, pozametá, dá prať do práčky, ožehlí....skrátka urobí všetko, lebo je to supermuž a ja som superžena, lebo som si takého klofla a ľutujem tie, ktoré takého chlapa nemajú.....a zabudla som, donesie kyticu manželke a odovzdáva komplet celú výplatu, má vynikajúcu pozíciu a náročnú prácu... 🙂 🙂
no nesklamala som sa, je tu kopec takých závideniahodných ťuťumuťu párov, ale čo som milo prekvapená, objavili sa tu aj žienky, ktoré majú "takých obyčajnejších" chlapov... t.j. nežehlia, nevaria.....
ten môj nie je dokonalý, to si myslím že nie je žiadny chlap.... 😀 😀 😀 nevarí, nepečie, neumýva okná....ale vždy keď príde z práce a je jedno či je unavený alebo nie, venuje sa deťom, s čím potrebujem pomôcť, tak mi pomôže, vynesie smeti, urobí nákup, spraví všetko okolo chalupy....neleží s vyloženými nohami s pivom v ruke pred telkou alebo pri PC....

ammellia
6. okt 2014

@amanda0405
Dolezite je najst si model, ktory danemu paru vyhovuje. ;)
Ja som leniva osoba a odmietam vsetok svoj cas venovat upratovaniu, vareniu a podobnym chutovkam. Tak som si musela najst sikovneho chlapa :P resp si ho vychovat. Prisiel z all inclusive mama hotelu 🙂

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 no dnes bol nadmieru dobry ten moj manzel, ale to asi aj tym, ze prisiel az o stvrt na sest a od rana v praci, takze sme sa dnes poriadne ani nevideli🙂 co mi je na jednej strane luto, kedze som furt iba s detmi. doma doobeda, varit, prat, upratovat, potom bezim pre dceru do skoly, potom obchod a domov a ucenie a podobne. ked je vsetko spravene, tak pride manzel🙂 ale uz sa dnes tesim ku telke vecer a potom do postele🙂

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 aj moj je dnes uplne uzasny🙂 este nie je doma😀

zuzkat1
6. okt 2014

@amanda0405 zavideniahodny tutumutu par🙂 super vystizne🙂

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 no to si daj deti spat, nakrm, vsetko sprav, a on sa okupe a lahne do postele, vsetkych vybozkava a povie, vsak ja peniaze zarabam🙂

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 no dnes siel z roboty rovno k rodicom-tam ma "pracovnu" robi si administrativu a pri detoch sa neda...🙂

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 no tak to je jasne. pri detoch sa vacsinou nic neda. dnes som chcela mat klud, je osem hodin a u nas sa este od rana nespi. vsak na porazenie. a to su obidvaja od siestej hore, ten sprt este rano na hodku zaspi, ale cely den funguje. ja by som uz aj do postele zalahla.

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 nie si na fb, ze by sme pokecali?

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 som ale teraz idem uspat starsiu dceru...mala uz spi🙂do pol hodky by mohla spat

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 ok, daj potom meno napis, nech sa najdeme🙂

ava11
6. okt 2014

@filipal mam doma podobny exemplar 😉 A to bol pritom vychovavany bez otca a matkou, ktora mu skakala okolo zadku (inak je to super zenska, len prehnane starostliva). Doma porobi, co je treba, staci mu povedat, co je treba. Uznavam, ze sam od seba si vacsinou nevsimne, ze uz by trebalo vymenit postelne pradlo alebo povysavat 😉 Co sa tyka varenia, tak nevari, lebo to nevie, ale odo mna to absolutne neocakava. Ked navarim, zje, ked nenavarim, da si chleba alebo ideme jest von. No a starostlivost o dieta je uplne bezproblemova - od narodenia sa zapajal do vsetkych cinnosti. Teraz ma maly 2,5 roka a sam si vybera, kto sa s nim ma hrat, ci ocko alebo maminka 😉 V zivote som od neho nepocula - preco nie je upratane, navarene, atd atd. NAvzajom si doprajeme cas mimo rodiny - ci vo dvojici, vtedy ide maly k babke alebo samostatne. Staci mi oznamit, ze vecer chcem ist ku kamoske a ponahla sa z prace, aby som mohla ist. Rovnako on ked chce ist na pivko, nemam problem ho "pustit".
Aby to neznelo tak idealne, jasne, ze sa aj pohadame, aj hnevame a niekedy je napata atmoska, ale zije sa mi s nim super 😉 Dufam, ze aj jemu so mnou 😀
A nech to neznie tak idealisti

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 mas v ip

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 som ta nenasla:(

25daniela
6. okt 2014

No, moj je tak akorat, rano musi nase deti vypratat z domu do skoly a skolky a ma teda toho dost.. ja som v praci.
Vecer si to podelime, niekedy 😀 😀 😀
Ked sa zabudne, ak ma prist navsteva, povysava ci poutiera prach, alebo aspon posle deti to urobit...
Poobede sa detom venujem hlavne ja, ulohy, klavir, vyzdvihovat zo skolky... , ked nemam sluzbu, to prijdem ked su uz deti takmer v posteli...
Ale ked upratujem ja, aspon nezavadzia 😀 😀 😀 aj ked ma sem tam poznamky typu, ze im ublizujem, teda detom, lebo doma drzim sterilne prostredie... ja sa iba zasmejem a dalej umyvam podlahu... alebo ze miniem celu Starinu, ked neviem kedy prestat prat 😀 😀 😀

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 ja uz som ti pisala na fb...dufam ze tebe🙂

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 mne nie, ja som nic nedostala...🙂

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 tak mne to vyhodilo len jedno take meno a mesto sedi...tak neviem

katarina644
6. okt 2014

@zuzkat1 ja som nic nedostala... skus este raz🙂 ja teba neviem najst🙂

sharmana
6. okt 2014

@mirkava no to je síce pekné, že tvoj muž pracuje od rána do večera, ale to ty na materskej tiež. Ved si stále v pozore a v pohotovosti voči svojmu dieťaťu a jeho potrebám, v noci k nemu vstávaš určite ty, aby si ho nakojila, či nakrmila, takže by som chcela vidieť chlapa po takejto non stop týždnovke. Nie, treba dať dieťa do ruky a povedať, že ty kedy budeš mať čas na seba. A to ešte chceš dieťa postrážiť, aby si zase makala a upratala, uvarila....Tak nech ide on robiť tieto veci a ty sa budeš venovať dieťaťu aj naďalej.

S malou mi mm pomáhal, samozrejme že to bol len zlomok toho, čo som robila ja, ale ked som proste potrebovala niečo, tak vzal malú. To skôr teraz je lenivší, že s mu nechce jej venovať, ale ja ho viem spracovať a aj malá ked velmi chce 😅

zuzkat1
6. okt 2014

@katarina644 napis do ip co mas ako foto na fb...ci je to ono

bonavoxa
6. okt 2014

Přidám tady k těm ideálním příspěvkům jeden do opozice. Myslel si, že je dokonalý muž. Naše malá byla velice náročná, najedla se jenom, když ji někdo bavil. Žili jsme u jeho rodičů. Zpočátku semtam pomohli. Maminky dětí, co nechtějí extrémně jíst, asi pochopí, jaký je to stres. Malá nechtěla mléko, nechtěla ho nikdy, musela jsem ji nutit. Několik doktorů řeklo, že ji prostě hlady nechat nesmíme, že je malinká. Byli jsme třeba domluvení, že přijde o půl z dílny. Pracoval 8 hodin v kanceláři jako účetní a ještě má dole v garáži dílnu a vyrábí kytary. Nepřišel, malá ječela a nenajedla se....a divil se, že se zlobím. Že on má rozdělanou práci a že to dělá pro nás. Nikdy se nestaral o to, co malá jí, kdy jí, neuměl nachytat jídlo, nevěděl, jaký má režim. Když jí rostly zuby, tak pár nocí houpal. Sám, dobrovolně. A nedal si pokoj s dílnou a do rána pracoval. Řekl, že něco bude trvat dvě hodiny a dělal to dva dny...Malá se budila, on samo nervní..hrůza. Vaříval spíš jako otec, protože ho to baví, tak sjem se mu tam nemotala, občas jsem se ptala, jestli mám něco uvařit nebo jak si o zorganizujeme....vždycky akorát přišel z práce, že celý den nejedl..a přitom má přestávku na oběd...a hned šel vařit. Uvařil, najedl se u telky a šel do dílny..až do noci.Když už jsme uvařila, tak stejně jedl, co uvařili jiní. Nebo jsem měla rozvařeno a on volal, že jeho otec měl hlad a oni se stavili do hospody. Já jsme hlídala, krmila, starala se o malou a snažila se po všech uklízet kuchyň. Občas hodil prádlo do pračky. Když sjem ho ale požádala, jestli by mohl po malé uklidit hračky a pověsit prádlo, hrozně po mě řval, co ještě má dělat, že dělá dost. Když sjem viděla, že mu to leze na mozek a že nestíhá zakázky, jela jsem k našim klidně na 14 dní, aby stíhal, ale on si dva dny prospal a nestíhal pak zase. Furt mi jen vyčítal, jaký má zkažený život. Když jsme byly s malou pryč, tak sjme ho požádala, jestli by v lidu neuklidil náš pokojík...a vynadal mi! Nadával mi, že nevařím,, nenakupuju a že se nestarám o domácnost....že jeho matka zvládala všecko. Přitom on jak jede z práce, vyleze z auta, nakoupí a doveze to domů...já jsme musela tahat malou, kočár, nákup do kopce a na té vesnici stejně nic neměli, takže nakupoval s´v Senici. Prostě viděl, že celý čas věnuju malé, neměla sjem čas vbec na sebe..někdy se namalovat nebo pěkně obléct. Byl u toho a nechal si od matky namlouvat, jaká sjem špína, že jsem hnusná a nic jsme nedokázala...mám Vš. Když sjem ho prosila, ať nepracuje do rána, že se malá třeba vzbudí a on bude nervní, tak to bral, že mu nadávám a bráním mu v kariéře. Vůbec jsem nechápala! Večer si sednul k telce se svým otcem a spolu se bavili a za náma nahoru ani neřišel. Když sjem s ním chtěla mluvit, bral to jako, že se chci hádat. Všechno, co pro nás dělal mi vyčítal...nechápala sjem..a já e nedělám nic. Život s ním bylo peklo...Když sjem mu malou svěřila na hodinu, protože jsem byla namocná, lakoval u ní kytaru polyuretanem...málem mě braly mory, že ji přiotráví. Dostala sjem vynadáno, že hlídá a pracje zároveň, co bych chtěla. A když mu přišel kamarád, nechal malou nepřipoutanou v kočárku na chodbě v zimě. Usínala jenom v kočárku..pak ji řenesl do postýlky. Ale protože mu přišel kamarád, šel s ním dole pít, malou tam nechal a mě nic neřekl! Když sjem na něho přišla, tak on, kamarád i jeho otec na mě hleděli jako na vola, co jako je, e jsem matka a že se počítá s tím, že si to zkontroluju. Zkontrolovala sjem, ale asi po 20 minutách, s tím, že malá asi nechce spát. Tož tak....

Strana
z6