Ako vám partner pomáha v domácnosti?
Ahojte žienky, chcem vedieť váš názor, na pomoc partnera v domácnosti. Sme spolu 8rokov,z toho skoro 3 roky sme manželia. Ja pracujem na polovičný úväzok resp. na dohodu, robím 3 - 4 dni v týždni,a externe chodím do školy. Manžel pracuje z domu. Neviem ci som ja vadna a rozmaznana lebo chcem veľa, alebo mam len normálne požiadavky. Ide o to, že niekedy mám az stavy zúfalstva a plaču že celá domácnosť je na mne. Upratujem a varim iba ja. Manžel ma síce nosí do a z roboty, v tie dni vari nejakú rýchlu večeru on, inak okrem toho nerobí doma nič. Občas keď treba niečo opraviť to spraví ale toho je malo. A ja mam pocit, že okrem upratovania a varenia už ani nič iné nerobím. Robím väčšinou obden, takže keď som každý druhý deň doma, tak všetko upracem, a varim aj obed aj večeru. Kým manžel pracuje z domu, ja všetko nachystám na stôl, aj kedkeď dôjdeme
Chce teplú večeru? Tak nech si uvarí...ty si nesvojprávna, že mu nevieš oponovať? Ja napríklad navarím na tri dni, lebo robím vždy po sebe dva dni pätnástky a keď sa mu nepáči, má ruky, navarí. A keby som zase mala po ňom ešte upratovať, tak by ma šlahlo...Radšej si všetko urobím sama a nevyžadujem od neho nič. Ťažko fyzicky pracuje a zarába raz toľko, ako ja, tak si neviem predstaviť , žeby ešte aj domácnosť obriadil....Prečo si vlastne z toho taká zúfalá? Lebo keď prídu deti, ty budeš ma MD, tak neurobí už vôbec nič....
Čas, ktorý venuješ vysavaniu a vyvaraniu večeri, radšej venuj autoškole.
To ti naozaj povedal????ze zaraba viac a ty mas makat doma?preboha,to co za despotu
Ale k otazke,aj uprace,aj do umyvacky da.ked ma naladu tak aj sporak vyriadi,ale nenutim ho.sem tam ponadavam ked upratujem a sam začne. A varit naozaj nevie
Moja rada. Vydrz to kým dokoncis školu. Tesne predtým si urobte dve čiarky na tehotenskom teste. Ostaňte v tom zakysnutom byte, prines do neho novorodenca. Priateľ bude naďalej "pracovať" z domu a rozprávať ako máš všetko zabezpečiť, lebo si na dovolenke a uz ani do roboty nechodíš. Samozrejme hneď utis to dieťa, lebo on pozerá videjka z netu. Na rodicaku sa potom zarad do skupinky miestnych ovečiek, čo sa nevedia rozhodnúť, či odísť z domu alebo to s takým vydržať kým budú deti dosť veľké. A v 40ke si už nejako navykli a tak to potiahnu až do hrobu...
tak vytahuje sa ze zaraba viac, nepomoze ti, ale aby kupil umyvacku, alebo ste sa isli raz za cas najest niekam mimo domu, tak na to momentalne nemate... milujem takychto chlapov, co sa robia dolezity ako hovno v trave.
Ono nejde o to či vy dvaja narobíte bordel alebo nie, vysávať a utierat prach treba aj tak každý druhý max každý tretí deň... To urobiť môže počas dna kym je doma, nehovorím že stále, ale raz za čas určite.. S vyvaranim si to komplikujete vy sami, určite by som nevarila každý deň a 2x.. Ak ano nech jeden vari obed, druhý večeru.. Čo mi príde hlúpe je že si po sebe neodprace ani zo stola ked doje, to poväčšine urobí aj moj 6 ročný syn 🤷🏽♀️ toto všetko je ale iba o tom ako si to nastavíte vy dvaja, musíš povedať čo ti vadí a čo od neho očakávaš, inak 90% chlapov v domácnosti robotu nevidí takže im to treba polopate povedať.. Ja môjmu okolo riti neskacem, nieje to jeden z tých co pridu domov a robia aj tu, ale ja som doma tak si tu priebežne robim co treba a kedy sa mi chce. Smeti chodí vyhadzovať skoro vždy on, inak je väčšina na mne, ale ak by som pracovala, určite by sme takto nefungovali, to by sa zapájal do bežných prác v domácnosti aj on..
takehoto som mala ex... nastastie nebolo treba mu vyvarat, lebo jedlo zabezpecil (restiky, donaska), ale nakupy, starostlivost o domacnost, vsetko komplet na mne... ono mne to nevadilo az tak, ale niekedy boli dni, ked som ho poprosila, ci by nepovysaval, ci by neskocil na nakup, lebo som mala nieco ine alebo skratka som ho len chcela zapojit do prace... odpoved? "ved to je zenska robota/preco to mam robit, ved doteraz si to robila sama/mne sa nechce teraz" a mohla by som pokracovat... ja uplne chapem ako sa citis, uspokojit sa s tym, ze inde maju horsie problemy nie je vychodiskom tvojej situacie... inak ex tiez nevedel za boha pochopit, preco by sa akoze mal podielat na domacich pracach a ked som sa ho pytala, ze ci ma necha vsetko robit, ked budeme mat deti, tak povedal, ze ved ale to bude ine a samozrejme mi pomoze, ale preco by to mal robit teraz, on bude robit len to, co sa chce jemu a co ja chcem, ved byvam v luxusnom byte... kedze je ex, vies ako to skoncilo, ale trvalo mi celkom dlho, kym som si povedala dost... urcite vsak porozmyslaj ako si to predstavujes, a drz sa toho... myslim, ze vrchol chrapunstva je vyhadzovat ti na oci, ze kolko on zaraba a co on robi a tak... toto do vztahu nepatri ani nahodou...
Mna totalne zarazilo, co si napisala, ze ti povedal, ze "....zarába viac takze jeho práca je dôležitejsia ako moja a ze ja mam viac času na varenie a upratovanie."
Cooo, toto keby mne zadrel moj chlap, tak v tej chvili, ak by som prave nieco robila (varila, upratovala, umyvala riad, atd ...), by som s tym skoncila, nadala mu, ci som nejaka putka domaca a co si o sebe vobec mysli, ked sa nado mnou povysuje a toto dokaze z huby vypustit? Nech sa spamata cim skor, lebo bude zit v chlieve, lebo ja som v tejto chvili skoncila!
Co si mu na to ty povedala, ked ti toto zadrel? Ako si reagovala? Do tejto pozicie si sa ale vo velkej miere musela dostat svojim pricinenim. Kazdy si dovoli, resp. dovoluje len to, co mu je dovolene...
Varí, umýva riad, kúpeľňu, vysáva, vynesie smeti, naloží práčku, vyvesí prádlo a pod.
Ahoj 🙂 ja chodím do roboty na TPP, od pondelku do piatku na 8 hodín a tiež chodím externe do školy. Varenie je len na mne, upratovanie väčšinou tiež ale keď mám skúšky alebo som v škole spraví všetko čo mu poviem. Umývanie riadu respektíve obsluha umývači je jeho činnosť (sám si to vybral a chcel). Sem tam vystrie prádlo a vynesie kôš. Do ničoho ho nenútim.
som na rodičovskej dovolenke,mame 2 malé deti, (4,5 a 2)manžel robí ťažko,výlučne fyzicky...
nemá problém upratať, cez týždeň varim len ja, v nedeĺu zas výlučne on...
čo sa týka prania, nemá problém oprat,posušiť po radiátoroch nakolko mame pradlo vonku....poskladá a pripraví pre mna na žehlenie....ja som napriklad od vianoc prácku nalozila "až" raz..
teraz je na momentalne na PN....tak aj vyzdvihne "v rámci prechádzok "počas PN syna z MŠ....
cez týždeň nákupy robím ja, aj to tu v okolí domu, čo máme blízko, keď treba niečo z centra mesta ,sobotu doobeda nakúpi on (auto nemáme)
on tým ,že je zvyknutý vstávat o piatej do práce,aj cez vikend vstáva prvý....ja s detmi si pospíme....ak sa stane niekedy ze syn vstane skor ako ja s dcerou, manzel nema problem urobiť ranajky a obliecť ho ,a nás "baby" nechajú pospať si...do 8 pol 9,malu este tak dva razy za noc kojim..
porozpravajte sa,keď pridu deti...bude to narocnejsie....aj ked budu plačlivé,koliky ešte naročnejšie....vtedy ide domacnost bokom....priorita starostlivost o deti a varenie...
ale aj to ťa obdivujem ,ze varit aj obed aj veceru....ja varim kazdy druhy den..vecere su suche....varená je len vtedy ak ostane a treba dojesť lebo na dalsí den sa bude variť nové....
ja som doma na MD a varí môj muž, keď príde z práce večer, lebo mňa to nebaví.. je to trápne, ale fungujeme tak a obaja sme spokojní, lebo on je dosť náročný jedák. ja upratujem a varím malému jednoduché obedy.. a okrem toho sa venuje každý večer a víkendy malému 🙂
Môj muž varí, aj povysáva, aj riad umyje, prípadne naloží umývačku, snaží sa pomáhať, keď sa dá. Ja si cením, že sa k tomuto vôbec má 🙂
Hm, a naco sa stazujes, ked si si ho tak navykla. Tak ho zase odvykni.
Ono by to malo byt, ze ten co zaraba vyrazne menej, ma tym padom aj menej narocnu pracu, ci nie je tak dlho v praci a moze viac toho urobit doma. To ale neoslobodzuje nikoho uplne od prace v domacnosti. Uz len z principu spolupatricnosti.
Niektori chlapi proste nemaju vztah k vareniu, tak ako vacsina zien nevie opravit auto,.... Navar dopredu dve jedla na 3 dni, nevar obed, aj veceru. Hod do pracky, ak sa bojis o pradlo, daj prasok. Vysvetli mu, ako sa zapina, vesia a sklada. Ak nechce, v pohode, nechaj mu jeho spinave pradlo na kope, si kupi dalsie, ak sa mu nechce prat. Ak rozhadzuje pradlo, dokop mu ho do kupelne na kopu a nestaraj sa dalej.
Odniest tanier zo stola je samozrejmost. Ak to nevie, nechaj ho tam na kope, alebo este lepsie rovno mu ho hod po 3 varovaniach do hlavy, ze v restike po nom aj odnesu, ked si za to zaplati, doma je samoobsluha.
Mycka, roboticky vysavac (Xiaomi S5 je super, je pravda, ale ze 10-15 min trva, kym clovek odstrani a da naspat vsetky prekazky) a upratovanie sa zuzi na umytie riadu, co nejde do mycky, kuchynskej linky po vareni, smeti a vacsie upratovanie na 2 hodiny v sobotu - jeden vysava, prach, druhy umyva sanitu. Komu co lepsie vyhovuje.
Zakladne pravidlo pre domace prace je, ak sa mi nechce vela upratovat, nerobim zbytocny bordel. Tu mi pride, ze on nerobi asi uplne nic a ty robis pracu navyse, lebo to mas zle zorganizovane. Ak sa on zapoji a ty vynechas zbytocne kroky, tak pohoda.
Zase cakat, ze on zarobi 5-10 krat viac, bude robit 16 hodin denne a este aj vsetko uprace sam, je uz sci fi.
@stary_ujco Napísal si komplet všetko, ako by to nemalo byť....ale skutočnosť je vo väčšine prípadoch opačná....a ešte mi príde, že sa hráš na chrumkavého, aby si všetky mysleli, že ty taký nie si...veď si sa predsa zaregistroval na koni, medzi tisíckami žien....ináč....čo ťa k tomu viedlo?
@nefertiti5843 no čo ma asi tak viedlo k registrácii na koňa. Hľadám tu spriaznenú dušu k môjmu chrumkavemu telu... 🙂)) Ale tuto je to márne, tu sa to len tak hemží trpitelkami, čo majú doma nepouzitelneho odroňa.
@stary_ujco No vieš....nie každý je taký dokonalý, ako ty 😝

To nie je konflikt iba povieš svoj názor.Nenechaj po sebe dupať maj sebaúctu, lebo Ta bude mať za handru.No vidíš a ja sa rozculujem, že varím a muž chce suchú večeru😀