Ako vychádzate so švagrinami?
Ako darcek k meninam krem na tvar pol roka po spotrebe...ako by ste reagovali? Svagrina sa hra na panicku, kupuje same znackove oblecenie, kozmetiku tiez len znackovu, lesk na pery za 20 eur...je stara dievka...zije s rodicmi. Nikdy mi nepomohla s malou, pred manzelom sa tvari aka je dokonala, pritom umy mi auto, prezuj mi gumy, vybav mi toto atd. Podla mna je velmi povrchna a nemam sa s nou ani o com bavit. Raz mi dala dake veci, ze ide vyhodit a ak nieco vyuzijem...po troch rokoch pytala naspat znackove saty,ze si vsimla, ze nenosim. Vraj pre kamosku. Mozno boli aj pre nu, lebo schudla. Bolo to velmi neprijemne, netusila som, ci ich este mam. Vratila som ich. Akceptujem ju, lebo je to manzelova sestra ale je to tazke. Urobila a povedala uz vela pre mna neprijemnych veci. Snazi sa, aby som mala pocit, ze som taka tuctovka a ona akoze niekto je. Je obycajna uradnicka, nic extra, robi na mestskom urade. Ked pride na navstevu ohrna nad vsetkym nos,nad kolacom ktory urobim, nad pitim co jej ponukneme...Skolu si dorabala dodatocne, aby akoze nebola menej ako ja. Je starsia, ma horsiu postavu ako ja a urcite aj horsiu povahu. Neviem ako otvorit oci muzovi, stale ju ma rad, akoby prehliadal jej chyby. Snazim sa byt s nou co najmenej, ale teraz si zacala "omotavat" malu a z toho mam strach. Nechcem aby ju pomalicky spracovavala podla seba, snazila sa kupit si ju vecami co aj nenapadne robi...desim sa ako na nu bude vplyvat, ked bude rast. Poradte prosim co s tym?
@lune ale ved prave take veci si mala pisat ak si chcela aby sme pochopili co ti robi.. lebo trocha sebareflexie sa zide kazdemu, naozaj si myslis, ze tvoj uvodny prispevok vypoveda nieco o svagrinej?
mne svagrine nepomahaju s detmi, ani to od nich neziadam ani si nepamatam kedy sa s nimi nejako hrali.. kazda az na jednu ma vlastne male deti, ked sa stretneme, decka sa hraju spolu a ja som zvacsa dozor, obcas sa zapojim do debaty dospelych..
vztahy nevytvara len jedna strana, ale obe..
@lune ty si jedna urážlivá a urážajúca sa malomeštiačka, svojimi reakciami to neustále potvrdzuješ, ak nie si schopná prijať kritiku a negatívny názor, neprispievaj na verejnú fórum. Áno, my všetci, i tí, ktorí sme si nerobili vysokú až po tebe a kvôli tebe, sme neinteligentní.. a ešte aj tie, ktoré máme horšiu postavu ako ty... aj keď tú tvoju sme nikto nevideli, ty určite vieš, že ju máš lepšiu. len tak ďalej pokračuj, o rok budeš mať aj iný problém, než tvoju švagrinú.
@lune neviem preco si myslis ze tvoja svagrina je povina ti strazit dieta dlhsie ako pol hodinu - ak potrebujes pomoc s dietatom tak hladaj babysitterku alebo sa dohodni s muzom ze potrebujes vypnut a ze kazdy den alebo kazdy druhy den si ty vyrazis von aby si si oddychla - svagrina naozaj nie je povina sa starat o tvoje deti - ja mam viacero svagrin so vsetkymi mame viac menej srdecne vztahy ale ja neocakavam ze budu na moj povel skakat a budu mi pri mojich detoch - este tak tie co nepracuju my obcas mozu pomoct v hodine nudzy - babysitter sa neobjavila/ prip dieta ochorelo v hodine dvanastej ale tie co pracuju ja predsa nemozem od nich ziadat aby po skonceni roboty este dosli ku nam a zavarovali mi deti este zo dve hodinky aby som si ja odbehla ku kadernikovi alebo ku dr. A cez vikend si aj ony chcu oddychnut a ak tvoja svagrina sa este opovazila si robit vs tak predpokladam ze volneho casu asi moc nemala - predpokladam ze uznas ze chodit do roboty a este sa aj pripravovat na skusky da trochu zabrat
@lune pozri, ak niečo vadí jemu, bude sa o to musieť postarať on, ty nemáš do toho vstupovať. Úplne vážne ti radím pusť to z hlavy, nerieš, čo ona cíti, alebo necíti. Ja mám švagrinú, ktorá je manipulátor prvej triedy, urobila veci, v porovnaní s ktorými je tá tvoja švagriná úplný amatér 😀 Ty nikoho nezmeníš a je vyslovene nerozumné snažiť sa manipulovať manžela proti sestre. Jednoducho tie rôzne veci, ktoré sa ti nepáčia, ignoruj. Ja neviem...povedz si zakaždým, že ľudia riešia oveľa horšie problémy, ako krém po záruke od švagrovej, alebo že ohŕňa nos nad jedlom. Nech je hladná, čo ťa po tom. Akonáhle to celé začneš brať s nadhľadom, prestane ťa to otravovať, nech už robí čokoľvek z tých hlúpostí, ktoré si vymenovala a bude ti fajn 🙂
@klariska1 trafila si uplne do cierneho! Tu netreba cakat radu, pochopenie.. Tu ti hned vysvetlia,ze chyba je v tebe!
@lune tiez nemam idealny vztah so svagrinou, u nas to vsak bolo naopak-ja som ju od zaciatku neznasala, aj ked mi nic neurobila. Proste mi hrozne vadilo, ako ju svokra stale uprednostnovala pred synom (mm), stale ju ospevovala, varila jej, vypekala (v nasej domacnosti co som si neurobila,som nemala.. ). Je/bolo to malicherne z mojej strany, ale vyrastla som z toho a neriesim, neporovnavam,nejedujem sa, ze jej deti svokra strazi viac ako nase.... Hodim rukou a netrapim sa viac. Kasli na nu. Ked je ona taka, nevtieraj sa jej. Malu si nekupi, raz si jej ty mama, tak budes vzdy na 1.mieste!
@lune ja chapem ak ti niekto nesadne, ale v prvom rade si precitaj po sebe prispevok co si napisala, tiez je plny porovnavania, hnevu...ak chces nieco zmenit zacni od seba...tak ak idem po stupne...dar to plne chapem, a tiez nepochopim ak ti niekto moze darovat vec po zaruke, ci z domu vytiahne nieco zo skrine, lebo on to uz nechce a tak poda dalej...radsej nech kupi cokoladu do 1 eura ci malickost nejaku a vybavene... no a ta druha cast, nechapem preco chces muzovi otvarat oci, je to jeho sestra, rodina je len na nich aky maju vztah a aj keby to bola ta najhorsia o osoba...ty v tomto boji nevyhras, len budes robit zo seba nepriatela, ked budes hanit rodinu....po dalsie nik druhy NEMA povinnost pomahat niekomu s dietatom, je to len bonus a dobra vola, chcenie.... cize za to sa na nikoho hnevat nemas, jasne rodicia si chcu oddychnut to je jasne a ok, ale nemozes nikoho nutit do strazenia...ja trosku tvojmu zmyslaniu nerozumiem na jednej strane ti vadi nezaujem v strazeni na druhej, ze si kupuje malu, ale keby zase malej nic nedavala, asi by bol problem zas... ja si myslim, ze tvoj problem je o sympatiach, nesadli ste si mate ine spravanie zvyky, ona vedie iny zivot a ty, cize si nesadnete a to ti potom vadi na druhom vsetko....nehrot vztahy, ak bude relevantny problem ries ho, ale toto je podla mna skor tvoj nazorvy problem na nu.....
Kocky vsak nebude hned take kriticke. Ja sa nedivim ze sa porovnava. Pokial svagrina neustale len "pozera zvrchu" a trva to dlho tak je to narocne udrzat si sebavedomie. Nemyslim ze lune sa povysuje, skor sa snazi co najmenej si pripustat svagrinu a jej moresy. Keby vam niekto neustale daval najavo ze ste nic a nuly tak bud tomu uverite alebo budete hladat priklady porovnani ktore vas budu presvedcovat ze sa ten clovek myli. Malokto je taky "uzasny" ze pravidelna davka povysovania (a hlavne takehoto nepriameho) sa ho nedotkne.
@lune V prvom rade by si mala hodit rec s manzelom. V klude sa porozpravat ale hlavne uvadzaj priklady. Co kedy a ako sa stalo - co ti na tom vadilo. Miesto "tvoja sestra je neznesitelna" skus "pritomnost tvojej sestry ma znervoznuje, vadi mi ze xy napriklad vtedy ked xy." Ano ta zena moze mat zly vplyv na malu. A to ze svagrina nema deti nie je vas problem. To ze niekto je sam neznamena ze by mal byt omilosteny od slusneho spravania.
Hlavne si tie recicky od nej nenechaj a nauc sa reagovat tak aby si jej dala najavo svoj nazor a ked prekroci hranicu (podla teba) tak jej povedz ako sa veci maju narovinu. Idealne pred muzom tak aby videl co sa stalo a nemohol povedat "ale sestra to popisala inak, alebo ved sa nic takeho nestalo" Drzim palce
@lune aku mam ja svagrinu? To je na roman.... mame 2 deticky, ktore vidava raz za pol roka, aj to len ked mi prideme tam. Sama od seba nepride. 2x sa sľúbila na Vianoce, vsetko sme pre nu nachystali ( byva 300 km od nas, netrpí financii.nudzou, priatela nema, rodičov uz s mojim manzelom nema) a na Stedry den zavolala, ze je v zahraničí pri nejakej kamoske, toto spravila uz 2x, vykaslala sa na nas. Ked sme minule prisli k mojim rodicom, ona byva od nich nedaleko a vedela, ze prideme, sľúbila sa na navstevu, ze pride k nasim pozriet deti, v den D jej volam, ze kde je, lebo hodne meskala a ona, ze je na chate s kamarátmi ( ma 38 rokov, ziadna pubertacka), deti boli sklamane. Obcas detom nieco kúpi, ale kupuje take vacsie veci, ktore deti nevyuziju, lebo tu velkost mali v lete a ona kupi zimnu bundu, zateplene rifle a v zime je to detom uz male. Vravim jej, nech im nic nekupuje, velkost jej poviem, ked velmi chce, aj tak kupi po svojom. Ohovara nas po celej ich rodine, aj ked sa s nou nestretávame,vzdy ma naporudzi vymyslene story. Neriesim ju, nezmeni sa, je velmi falosna.... takze ked sa ti nieco nepaci, rovno jej to povedz, sustred sa na svoju rodinku a hotovo.
Moja švagriná je bio eko natural matka..takze si viete predstaviť ako to niekedy vo mne vrie. Minule svokra nas ponukla kolačikmi - domace vianočne a len začula z chodby, ze prichadza švagrina tak rychlo všetko skryvala lebo ze deti pred obedom nemozu... 😀 😀 😀
Oni jedia super zdravo, tuk cukor minimum...vypražane tabu...a švagor dostal pankreatiticky zachvat, asi z tej diéty 😖 Aj ja som sa citila vzdy previnilo ked jej deti chrumali jablka a moje jedli Brumika - boli sme u babky tak som neriešila, jablka si dali pripadne potom. X krat som sa s nou porovnavala lebo je podla mna dokonalejšia....ale na druhej strane paradoxne chceme spolu vychádzať, myslím ze aj ona, vo vysledku to myslí dobre a preto aj ja sa snazim zbytočne neviriť haldinu. Nechcu sladkosti? Na šibačku som jej chlapcom poslala tašku ovocia - namixovala som rozne druhy a hned bola spokojna a aj ma pochvalila. 🙂 ked mam niečo po synovi, nejake veci tak im pošlem - tento rok chceli čižmy tak som im poslala, proste snazim sa byt ustretova, tolerantna a myslím ze to funguje - ani ja nie som ideál. Ale mame celkom pekne vztahy a ja to vlastne ani nechcem kazit - sme velka rodina, manžel ma ešte 2 bratov a kazdy ma zenu a jeden ešte k tomu aj tri deti. Ono to naozaj funguje, ze človek musi začať od seba, viac sa zaujimať - v tom dobrom, byť ustretovejší - nehovorim nechat si skakat po hlave, ale proste stale platí ,,čo dáš to sa ti vráti,, aspon u mna. Samozrejme ak mate vedla seba nejakyých zákerákov tak je to tazšie, ale take bezne ,,šarvatky,, su zvladnutelné.
@lune fuha. Tvoj uvodny prispevok je plny porovnavaciek. Ty si si postavila nejaku teoriu ze: * ludia s horsou pracou, horsou postavou, nuzsim vzdelanim akk mas ty, si nezasluzia tolko pozornosti ako si zasluzis ty. Toto ti radim zmenit. Nemusis a mozno na to ani nemas kapacitu a lieviky na to neexistuju. Ale ak sa naozaj chces posunut dalej, sama v sebe, tak by si to mala poriesit. Ide zrejme o nizke sebavedomie. Nie je to ziadna tragedia. Ked si poriesis svoje sebavedomie, zazrakom ti prestane vadit svagrina a mozno na nej najdes dokonca nieco dobre. Mozno nie, ale nebudes ju riesit lebo dokazes realne odhadnut co je problem a co nie je. Dievcata tu ti dobre napisali. Rozculujes sa, nadavas, urazas. Zase si myslis ze niekto ti chce ublizit.
Nie si spontanna, davas pozor na to co povies, napises, snazis sa byt nejaka, aby si vysla z kazdej situacie lepsie ako svagrina. Ked si uvedomis ze ona nad tebou realnu moc nema ale aj tak je tvoje spravanie determinovane nouz ulavi sa ti ak sa rozhodnes to zmenit. Odporucam ti vyhladat psychologicku a poriesit sebavedomie, toto sa neda jednou navstevou, ani desiatimi. Raz za tyzden, dva, pocas asi pol roka. Drzim palce, tento problem ti nakoniec moze velmi pomoct vo vlastnom rozvoji.
Neporovnavaj sa 🙂 Asi mam horsiu postavu ako ty, mozno aj vzdelanie nizsie 🙂 Ale je to uplne jedno 🙂
@lune
precitala som si celu diskusiu a v podstate ta chapem, tvoje reakcie su absolutne prirodzene a vyplyvaju z tvojho nízkeho sebavedomia, sebahodnotenia, spokojnosti s tvojim zivotom, .. zo ziarlivosti. Nepoznam ta dobre, preto pisem len eventualne vynimanie tvojich prispevkov.... ale...
- riesit znackove veci mne pripada detinske. Aj ked sa mi nietko pochvali guess-om ci cim... berem to absolutne v pohode. Ja na to mam peniaze, ale nedam, je to vecou mojich priorit, respektujem priority iných ludi...
- vzdelanie. ake mas ty? praca? aku mas ty? nie si zahrabana niekde za pasom, kde muklujes za par drobných a tvoja svagrina ma pekne spravene nechty, pekne sa nahodi a ide do kancosky? 😉 No moja, zacni teda na sebe pracovat.
- davanie si nepotrebnych veci/oblecenia. Pre mna uplne prirodzena vec. Vies kolko my so svagrinou "changujeme"? Vela topánok mam, co jej neboli dobre...ja tiez teraz upratujem skrine, donesiem jej nieco..ak chce, nech si berie... Vôbec to pre nas nie je ponizujuce
- neriesila by som vratenei darovaných siat. A to ze ti to povedala priamo? mala k tomu dat milion omáčok? Zas si mohla povedat "sorry, ale chudnem a chcem ich nosit".
- to ze sa neponukne kolacom u teba nemusi absolutne nic znamenat. Mozno sa len zdravo stravuje a nechce klasicke kolace, mozno je uz najedena, mozno nema chut..
- to ze si ziskava tvoju dcerku je podla mna super, to ze ma dobre vztahy v rodine aj s tvojim bratom je super. Neviem z akej ty si rodiny, ale su rodiny, kde to funguje, kde sa ludia zaujimaju o seba, lubia sa... neseparuju sa... Bud sa prisposobis, alebo budes vzdy ta "ina" a hlavne frustrujuca...
S vela zenami tu komunikujes nadradene, nazyvas ich kretankami a podobne... aj to nieco o tebe svedci. Tu si v anonymite, takze krasne vidno tvoju podstatu.
A moja svagrina? má muchy, je iná ako som ja..ale mám ju rada a vieme si dobre pokecať.
Je to jeho sestra, tak to neries. Nikto ta nemoze nutit s nou dobre vychadzat. Uplne staci ak ju budes respektovat, drzat si odstup a neriesit. 🙂
@lune mat pri sebe cloveka podobneho ako si ty a mat s nim dobry vztah zvladne kazdy. Mat pri sebe cloveka, ktory je uplne odlisny, ma ine vzorce spravania a dokazat s nim vychadzat nedokaze kazdy. To zvladne len vyzreta osobnost. Ja mam pocit, ze ty sa svagrinou citis z nejakeho dovodu ohrozena.
@lune Aj keď idem riskovať, že ma za tento príspevok zlynčuješ podobne ako ostatné baby, aj tak mi to nedá. Ja osobne sa riadim heslom "kto som, že môžem súdiť niekoho iného"? A myslím, že nad týmto by si sa mala zamyslieť aj ty. Má 46, nemá rodinu a deti, nemyslíš, že práve ona má pocit, že ty máš všetko? Máš rodinu, máš dieťa.. Ona býva u rodičov. Tak si kupuje aspoň značkové handry. HM. Dobre, nepoznám ani ju, ani teba, možno je to inak, ako si myslím. Ale nebudem odcudzovať niekoho, koho nepoznám a prihrievať ti polievočku. A tebe prajem trochu viac veľkorysosti voči manželovej sestre (veď je to jeho sestra!).
Nadviazem na predosly prispevok. Tiez si myslim, ze tvoja svagrina si kupovanim znackovych veci kompenzuje nedostatok pozornosti okolia, tak robi radost sama sebe. Pre takyto zivot sa rozhodla, ked jej to vyhovuje, tak nech ma 🙂 A ty ako sebavedomejsia osoba by si sa na to mohla pozriet aj z tohto uhla pohladu. Mne buduca svagrina takisto posunula ocne tiene, lebo ona uz podobne ma a mna to potesilo. Nie sme kamaratky na zivot a na smrt, byvame od seba daleko a ani to jedna od druhej neocakavame, kazda mame svoje doverne kamaratky. Ze ti vadi jej netaktnost? Pomysli si svoje, popr. jej inteligentne vrat uder. To je taky problem povedat, ze oblecenie si kupujes sama, nech ponukne niekomu inemu, popr. da na charitu? Aj mne inak ludia, ktori sa na nieco hraju a maju potrebu zdoraznovat svoju dolezitost, lezu na nervy, nebudem ti klamat. Preto sa snazim ich nepustat do svojho sukromia a niedeky sa to neda, ako v tomto pripade, ale urcity odstup a nadhlad nad situaciou funguje vzdy 🙂
@mala_hobitka uplny suhlas, napisala si to velmi vystizne a hlavne vecne, bez emocii... klobuk dole
@lune napisem len trosku. Ma svoj vek je sama ,snazi sa najist cestu k malej lebo asi az teraz zistila oco prisla co jej chyba. Skus ju pozvat na kavu zavolaj ju von snaz sa dako snu nadviazat normalny kontakt. Tiez mi prisli ze porovnavas seba s nu a ste si rovnake na vlas ale jebto raz tvoja svagrina manzel ju nikdy neprestane mat rad je to jeho sestra a urcite jej prehliada chyby ktore ma, ved kazdy mame dake. Ja mam super svagrinu vychadzame si. Zastane si ma ,zoberie aj malu von a pritom to nieje jej vlastna neter kedze ju mam z predosleho vztahu. Tiez chodi na vysku ma iny styl ine chute na jedlo ale po komunikacnej a inych strankafh je to super. Ak sa mi nieco nepaci jej to poviem do oci a hotovo tak isto aj ona mne . takze u vas nastala chyba asi uz od zaciatku zoznamenia sa mi to pride
Baby, ale veď čo ste sa do nej tak obuli. Možno úvodný príspevok písala nasratá, pod tlakom emócií, to sa stáva.
@lune ale veď ju nerieš prosím ťa. Nabudúce neber od nej žiadne dary, vyhneš sa trápnym situáciám. Je aj bude to tvoja rodina, už len z úcty k manželovi nerieš malichernosti, nikto ti nehovorí že máte byť naj kamky. Proste vychádzaj s ňou v rámci slušnosti a nebudeš mať žiadne starosti uvidíš 😉 krém po záruke je trapas, a to riadny. To by aj mňa vytočilo. Keď už kupujem darček, takéto veci si všímam, s mojou alergickou pleťou by som zle dopadla s takým krémom 😀 A to, že chce mať dobrý vzťah s tvojím dieťaťom, je iba veľké plus. Čím viac lásky pre dieťa , tým lepšie 🙂 mne to aj príde že trošku na teba žiarliť môže. Ono, tieto madam vo veku, ktoré nemajú deti a niesu vydate väčšinou majú značkové oblečko aj kopu času, lebo veď kam by dávali peniaze, ak nie na seba? Proste to celé pusť z hlavy a užívaj si život bez malicherných doťahovačiek .
@lune ja mám dve švagriné, tiež niečo viac ako ja,aj sa tak správajú, niekedy sa aj robia, že ma nevidia,,,,,,,,,,,,,,,,,,ked ma vidia, zas ako najlepšie švagriné,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ja som zas taká, že sa smejem na ich hlúposti, práveže ich ľutujem, že sa dorábajú atd,,,,,a ty si nič nerob z nej,,,,a dieťa je Tvoje, tak ty musíš jej dať najavo a priamo povedať,,, ,,,že čo tak zrazu sa zaujíma,,,,a samozrejme s úsmevom na tvári,,,,,,,,,,,a ked má prísť, povedz že máš iný program,,,a ten krém po záruke-to by som jej podakovala, a na jej narodky by som jej ho ja podarovala,mne pomáha úsmev ,,a oni idú puknúť od jedu,,,,,,,,,,,,,, 😉 ty sa netráp niečím, čo nestojí zato,,,,,,,,,,,,,
@lune Spamataj sa aj ty lebo bude zle...A ty si co vystudovala medicinu ked ona je len "obycajna uradnicka"?Aj keby predavala salamy v tescu,namas sa co povysovat a pisat ze je nic extra..."Ma horsiu postavu aj povahu ako ja"?Prectajvsi este raz co si napisala a porozmyslajvci si fakt lepsia...Najprv treha zmenit seba a potom druheho...
Ja si vidam so svagrinou malo,ale myslim,ze mame v pohode vztah a snazime sa obe pomoct si,ako vieme...zato tajne dufam,ze druha mozno buduca svagrina svagrinou nbude,ciste tela....
@lune uprimne... som rada ze nemam svagrinu ako si ty🙂 ja mam len bratov a teda keby mi moje svagriny chceli branit v kontakte s neterami a synovcami, ci by im vadilo ze ma moji bratia miluju... tak amen tma🙂 nastastie moji bratia si nasli krasne, spokojne zeny, ktore praju a maju ma radi aj s mojou pracou, aj s tym ze priebezne mam lepsiu postavu ako oni, nosim znackove oblecenie, niekedy mame odlisne nazory etc. ... Kto je spokojny sam so sebou a svojim vztahom s manzelom nemoze podla mna nieco taketo napisat o sestre svojho muza☹
@lune nema zmysel sa rozculovat. Ona ma znackove veci a stavia si na tomto lebo nema rodinu. V skutocnosti v jej srdci musi byt velka bolest ktoru takto tlmi ze si dopraje materialne veci.Mozno keby ste boli viac zblizene tak by da ti aj priznala. Ja mam svoju svagrinu rada, ma svoje dni ked a nou nie je rec ale viem kedy mam byt ticho a dat jej pokoj 😀 aj ona to vie 😀 vtedy sa neozyvam...inak je fajn.
@mala_hobitka maximalne s tebou suhlasim...niektore zeny na tomto fore a hlavne v tomto prispevku by sa mali zamysliet....toto je az neuveritelne co sem niektore pisete a urazate
@lune .ak jej neviete pomoct tak nereagujte....fuj je mi z vas ( niektorych) zle...no a som sa len rozculila !!!!!!!

@moni244 no vidis, tak urcite by si prijala nieco ine...ja tiez o tom celom to je...uvodny prispevok mozno zle vyznel, ale nevadi, uz fakt idem spat bru noc...