Ako vyriešiť konflikt so švagrinou?
Ahojte, mam taky problém. Bola som so švagrinou a jej deťmi na chate pri zemplínskej šírave. Môj syn so synovcom isli na padleboard. Lenže odišli veľmi ďaleko a ja som sa o nich bála. Keď prišli nazad, tak som im vysvetlila, že tak ďaleko od brehu nemajú chodiť, lebo síce majú vesty ale aj tak nikdy nevieš čo sa môže stať. Švagriná sa naštvala, že jej dieťaťu nikto nič zakazovať ani príkazovat nebude. Zvyšok chaty sme prežili v takej atmosfére že sme mali obidve chuť sa zbaliť a odísť. Asi dvadsať minút potom, ako som prišla domov, mi vola svokra, že čo sa to stalo. Všetko som jej vysvetlila, ona mi povedala ze sa o tom so svagrinou porozpráva. Ale odvtedy sa mi švagriná neozvala, doteraz sme si písali alebo telefonovali skoro každý deň. Vôbec som netušila že dokáže byť taká hnusná. Myslíte si že som na vine ja? A co mam robiť aby bol náš vzťah taky ako pred tým?
Dakujem
AS deckami ste boli dohodnutí pokiaľ môžu ísť? Ak áno treba riešiť hlavne svoje dieťa že porušilo dohodu. Ak nie treba si to určiť nabudúce.
Teraz nehladaj kto je na vine, každá máte zrejme iny spôsob výchovy. Teraz by som to nechala tak nech to "vychladne"
Vy dve ste boli kde , keď ste nevideli že decká idú daleko
Moja dcéra má 11 ale teda sama na standuppadle nesmie
Vždy rada počujem príbeh aj z druhej strany. Ja sama mám švagrinu, ktorá nepovolí deťom poriadne ani vyliezť na preliezku, lebo je to nebezpečné. Chcela by som vedieť, aká je pravda a či náhodou nezveličuješ a tu chceš len počuť, aká si ty zodpovedná maminka a ona je hotová krkavčia mater.
@kikuska202
ani omylom by som takých malych samých nepustila 🙉 Oni sa tvária ako veľkí ale nie sú! Sorry ale kde ste mali rozum?? Ako 9 rocna som mavala dvojfatove plavecké tréningy a sama by som na ten podeliť nešla! Príde vla, prevráti sa to, dieta zranené a ta vesta sluzi potom max ako dekorácia.
Ja by som ich zhucala, nie ze dohovorila. So svagrinami v kontakte nie som, ale so sestrou a svagrim, maju 3 deti. V takomto ohrozujúcich pripade by mi veru ani ostrejší ton nevadil! A im tiež nie, pokial by som mala svoje krsnata a urobili by niečo takeho. Viem, ze by mi nepovedali ani muk akurát by im trebar ešte dovysvetlovali ci vyhresili.
Véd tu nejde o to, ze pred domom 3 metre od teba zjedol o jeden keks naviac.
Ale svagrinu vytaca isto ešte viac veci a toto bola konečná. Ty si reagovala adekvátne v tejto situácii. Poukazuje, koli čomu ste mali pred tým hádky. Tam bude pes zakopaný. Niektoré matky sú bojazlive a tým strachom vedia parádne nakaziť deti. Ak pri bežných situaciach reagujes prehnane, možno tu vybuchla i keď si mala pravdu. Ale kde ste vy dve bolu, keď odišli ďaleko?
@sense toto aj mňa zaujíma. Na jednej strane sa tu autorka pohoršuje, že šli ďaleko a na druhej sa mi nechce veriť, že by na malé decká v otvorenej vode nedávali pozor. Ale teraz určite napíše, že švagriná pila proseco v chate a nevedela, kde má dieťa. Lebo je krkavčia mať.
@mamamasama zjavne vedeli kde majú deti - na vode. len šli ďaleko od brehu…
@biba_18 šli? Určite? To je pohľad jednej strany. Neverim, ze tam bola len autorka. Urcite tam boli obe a jednej z nich to nevadilo, lebo asi to daleko nebolo. Kedze po nich ani nekricali a chalani sa vratili sami od seba, nebolo nutne im davat kazne. Ak by moje dieta slo daleko vo vode, tak na neho najprv zhuknem tak, ze by som sposobila na Sirave vlnu a hned idem za nim. Nepozeram z brehu ako stlp. Urcite neboli daleko, len tu niekto potrebuje pocut, ze ona urobila spravne.
Budem pozerat na deti, ako daleko plavu a ani na nich nezakricim? Len budem pozerat??? Ako. Toto je blbost taka, ze. A ked sa bezpecne vratia, tak az potom im vysvetlujem? Ak vidim dieta v nebezpeci, tak reagujem hned. Necakam, kym sa samo nerozhodne vratit. Jedine, ze v nebezpeci neboli.
@kikuska202 nasla dovod ako s tebou prerusit kontakt.
@mamamasama Tu nejde ani tak o to, čo sa tam stalo a ktorá z nich má pravdu. Skôr je trochu smutné, že toto má byť dôvod, aby spolu nekomunikovali. Čo sa stalo už sa neodstane, ale mali by sa zmieriť a pokračovať ďalej. Lenže švagriná nechce a autorku to trápi. Na toto skús reagovať, pitvať sa v tej situácii nie je na nič dobré.
@kikuska202 Švagrinú nechaj chvíľu na pokoji. K situácii sa nevracaj, ak to ona nenačne prvá, teraz už naozaj nezáleží na tom, ktorá z vás má pravdu. A najmä to neriešte cez svokru, nech švagriná nemá pocit, že aj ona je malé decko, ktorému niekto musí dohovoriť.
@zuzitko74 chápem, čo chceš povedať, ale neverím, že poznáme celú pravdu.
A nie je to nahodou tak, ze si za cely pobyt poucala tie deti tolko, ze to vo svagrine uz vykypelo?
Tvpja svokra ny mohla pamatat, ako cca pred 20
rokmi prehnala Siravou taka nahla a silna burka, ze sa utopilo dost vela ludi prave tych, ktori boli na ploche na surfoch, clnoch, vodnych bicyklich, ci plavali a nestihli doplavat k brehu
Moj kolega zahynul na surfe. Takze tvoja obozretnost je namieste
@kikuska202 mozno deti sli daleko, mozno nesli…mozno si na nich kricala/ mozno nekricala…Ale ak ste mali so svagrinou taky kamaratsky vztah, ze ste si denne volali, tak ze sa ofucala a nekomunikuje je dost detinska reakcia 🤦🏻♀️ alebo ste az take kamosky neboli, ako si ty myslis.
Kazdopadne, ak niekto nechce s tebou komunikovat, tak ho nedonutis aj keby si sa na hlavu postavila. Tak to nechaj chvilu tak. Hadam svagrina dostane rozum a nerozhada celu rodinu.
@biba_18 ešte raz - každý si zodpovedá za svoje dieťa. Ja sa napríklad čudujem, že vôbec niekto pustí také malé decká na paddleboard samé a dámičky si opaľovali šunčičky na brehu, ale tak to je na inú debatu... ale mne by sa tiež nepáčilo, keby sa niekto ocapuje na moje dieťa, tam máš svoje, to si menežuj, a moje nechaj na mňa, to je celé.
@sissy27 má a čo? mne sa raz dokonca stalo, že na spoločnej dovolenke chodili za mnou deti kamošov či môžu to alebo ono, lebo vedeli že čo poviem jednému platí aj na druhého - a keď som povedala že nie, platilo to na všetkých, aj keby niektorým by to rodičia aj dovolili ... vieš o čom to je? nie iba o tvojom dieťati, že ty si matka že nech niekto nechá jeho výchovu na teba - je to aj o tom, že keď sú deti spolu, vychovávaš ich všetky - učia sa vzťahom k iným deťom a iným dospelým, interakcie, pravidlá .. ale nemyslím si že toto je diskusia o tomto...
@biba_18 ešte raz a pomaly, lebo asi pomaly chápeš - ty si vychovávaj pre mňa za mňa deti z celého okresu, tvoja vec. Kým nenatrafíš na niekoho ako ja, komu by to vadilo a pošle ťa najkratšou cestou tam kde ani slnko nesvieti. Pokiaľ som na mieste aj ja, tak mi nebude nikto iný pindať do výchovy alebo do toho, čo ja môjmu dieťaťu (ne)dovolím. Ak som dieťa dala na prázdniny k babke, sesternici atď., to je niečo iné, tam platia ich pravidlá. Ale ak ja som niekde so svojim dieťaťom, tak je tá výchova a určovanie hraníc na mne.
@sissy27 ak by som natrafila na teba, nabetón by som sa s tebou nekamošila a ani ako švagriná by som s tebou nevydržala ani minútu - myslím že k podobnej situácii by medzi nami nedošlo. takže mi nemusíš vypisovať o pomalom chápaní, lebo som v chápaní situácie zjavne ďalej ako ty ... oni dve mali až doteraz dobrý vzťah a určite to nebola prvá situácia, keď riešili deti spoločne...
@biba_18 obávam sa, že taký dobrý vzťah mali len v hlave autorky... ale keďže tak ako je dnes moderné, sa veci neriešia s tými, ktorých sa týkajú ale s cudzími na nete, tak tu máme len jednu stranu mince. Ktovie, čo by nám k tomu povedala tá švagriná...
A teda ak si myslíš, že mi srdiečko pukne, lebo ty by si sa so mnou nechcela kamarátiť a ani ma mať za švagrinú, tak si na omyle 😀 ja mám rada okolo seba ľudí, ktorí vedia, kde sú hranice a zbytočne ich neprekračujú ;) tak ako ja neprekračujem tie ich.
@kikuska202 a kde ste si požičiavali paddle board, ak sa môžem opýtať? Lebo na Medvedej hore nepožičiavajú deťom pod 15 rokov, iba v sprievode dospelého, a oklamať sa tiež nedá, musíš predložiť občiansky. Syn má 14 rokov, vyzerá podstatne staršie, ale automaticky pýtajú občiansky preukaz.
@sissy27 samozrejme že môžeš. preto som písala, že kamošky alebo švagriné ktoré spolu dobre vychádzajú by z toho nerobili kovbojku... a keďže píšeš že si kovbojkový typ, k tejto situácii by nedošlo ... ja už nerozumiem vôbec o akých kamarátkach to píšeš, keď sa nemôžu ani ozvať. čo to je toto ? to je mimo môj pochop ...
@kikuska202 podľa mňa švagrinej sa nepáči spôsob akým si to vysvetľovala.
Ja by som bola tiez naštvaná keby niekto huláka po mojom dieťati , alebo mu zakazuje niečo s čím som ja v pohode.

@jasminet čiže ešte mala zhuknut aj švagrinú a seba. 😁 Vyriešené.