icon

Ako vyriešiť náš problém?

13. apr 2021

Ahojte. Už som unavená. S partnerom sme sa presťahovali do chatky, ktorá patrí jeho sestre. Na začiatku sme sa dohodli, koľko budeme platiť nájomné a tiež to, že vodu a elektrinu si prepíšeme na seba. Sme tu mesiac a už je problém. Teda viac problémov.
1. Zistili sme nedostatky. Vedeli sme dopredu, že na chatu sú napojení dvaja susedia (voda, elektrika). Ale čo sme nevedeli, že majú 15 rokov staré vodomery a elektromery, teda nemusia merať presne. Ale teda čert to ber. Horšie je to, že švagriná má nízke zálohy na vodu. Je tu aj záhrada a ona si ju začala zveľaďovať. Teda sadu kvety, tujky, stromy. To je ďalší problém, lebo záhradu polieva "našou" vodou, za ktorú platíme my. A taká záhrada spotrebuje dosť vody a ja neviem, prečo by sme to mali platiť my, navyše sú nízke zálohy tak je jasné, že budú nedoplatky. Ona zvýšiť zálohy nechce. A ja nedoplatky platiť nebudem (keď nie sú naše).
2. Ďalší problém je ten, že je u nás pečená-varená, už mi to lezie na nervy. Je tu každý druhý/tretí deň. Ja s partnerom pracujeme cez týždeň a ona nám stále robí program. Víkendy sa tešíme, že si oddýchneme a ona si príde a na 8-9 hodín nás zamestná, ja som sa starala o jej dieťa a priateľ makal na záhrade.
Jednoducho už mám toho dosť.

Strana
z4
autor
14. apr 2021

@halienka Ja si vážim že nám to prenajala za tak málo, ale ona sama to navrhla, mala si teda vypýtať viac. Ona sa teraz bude cítiť ukrivdena, veď nám to prenajala za hypo a ona z toho nič nemá, ale tak ona sama do toho išla. Radšej nech to prenájme za plnú sumu a bude pokoj. Partner jej opravil strechu, pomohli sme v záhrade, vybavoval a riešil technické veci ktoré ona ako žena nevie vyriešiť. Vznikol spor, my sa cítime nepríjemne a ona ukrivdene.

halienka
14. apr 2021

ja to chápem, ale títo ľudia to nikdy na začiatku nepovedia na rovinu, proste to očakávala ako samozrejmosť, nuž nech sa cíti ukrivdená, to už nie je váš problém, že si sumu navýšila o babysitting a pomoc v záhrade a ešte o okrádanie vášho súkromného času. S tým ste vy nerátali a ani sa nečudujem. Takže holt ukázalo sa, že to takto nie je pre vás ok, tak idete od toho. A že sa ona bude cítiť ukrivdená, nuž čo, aj ona sa s tým musí vyrovnať, tak ako vy sa musíte vyrovnať s tým, že to nevyšlo podľa vašich predstáv. Ak sa nechcete s ňou nejak natvrdo povadiť, tak jej len povedzte, že ste našli niečo vyhovujúcejšie a hotovo. Nech si už o tom myslí čo chce.

sidicek
14. apr 2021

To je ako keď mladí bývajú "zadarmo" u rodičov a nakoniec tam robia otrokov.

evaachesa
14. apr 2021

Muž chcel byť blízko pri sestre a jediná možnosť bola ísť na chatu? Žiadne byty na prenájom v okolí neboli? Toto mi rozum neberie čo ste vymysleli 😳 celé zle, už aj by som sa odtiaľ sťahovala preč. Toto radšej ani nikomu nehovor lebo budete na smiech 😅

mirkaaa30
18. apr 2021

Ahojte baby. Mám k Vám prosbu viete mi poradiť? S priateľom sme už spolu rok on je zo západu a ja u východu. Momentálne spolu nebývame ale riešili sme to no vyjadril sa ze príde na východ bývať ku mne ak si nájdem prácu , momentálne som koli korone nezamestnana. Ponúkla sa mi práca u neho ale zas nechcem tu nechať mamu samu v dome, a zas on ma ísť naspäť robiť do zahraničia ale neviem na ako dlho tam bude že sa potrebuje finančné zabezpečiť a tak môže prísť ju mne bývať, neviem co mam robiť ci si hľadať prácu tu na východe naďalej alebo ísť tam. Je to pre mňa všetko nové a zas platiť za nejaký podnájom keď mám svoj dom.

Strana
z4