Ako vyriešiť náš problém?
Ahojte. Už som unavená. S partnerom sme sa presťahovali do chatky, ktorá patrí jeho sestre. Na začiatku sme sa dohodli, koľko budeme platiť nájomné a tiež to, že vodu a elektrinu si prepíšeme na seba. Sme tu mesiac a už je problém. Teda viac problémov.
1. Zistili sme nedostatky. Vedeli sme dopredu, že na chatu sú napojení dvaja susedia (voda, elektrika). Ale čo sme nevedeli, že majú 15 rokov staré vodomery a elektromery, teda nemusia merať presne. Ale teda čert to ber. Horšie je to, že švagriná má nízke zálohy na vodu. Je tu aj záhrada a ona si ju začala zveľaďovať. Teda sadu kvety, tujky, stromy. To je ďalší problém, lebo záhradu polieva "našou" vodou, za ktorú platíme my. A taká záhrada spotrebuje dosť vody a ja neviem, prečo by sme to mali platiť my, navyše sú nízke zálohy tak je jasné, že budú nedoplatky. Ona zvýšiť zálohy nechce. A ja nedoplatky platiť nebudem (keď nie sú naše).
2. Ďalší problém je ten, že je u nás pečená-varená, už mi to lezie na nervy. Je tu každý druhý/tretí deň. Ja s partnerom pracujeme cez týždeň a ona nám stále robí program. Víkendy sa tešíme, že si oddýchneme a ona si príde a na 8-9 hodín nás zamestná, ja som sa starala o jej dieťa a priateľ makal na záhrade.
Jednoducho už mám toho dosť.
Dnes zase to isté, či môže zajtra prísť a či jej postrážim dieťa a partner pomôže v záhrade. Akoby sme nemali nič iné na práci, navyše partner má zdravotné problémy.
@sisa_s Nečakali sme, že to takto dopadne. Partner jej chcel byť bližšie, preto sme sa sťahovali.
@sisa_s Predtým sme bývali sami a inde, teda nie je to otázka peňazí.
nie je to otázka peňazí, ale bývate v chatke 😀 dobrý vtip na večer
Za dobrotu na zobrotu..bud ine byvanie ale spisat najomnu zmluvu a jasne si ujasnit podmienky...prip ak je normalna skuste jej pekne vysvetlit ze to nebudete akceptovat (ani stale pomahat v zahrade ani strazit dieta ani to s vodou)
Su iba dve moznosti. Odstahovat sa, alwbo jej vysvetlit, ze mate svoj zivot a ze ste neprisli preto, aby ste vsetok volny cas travili s nimi.
tu uz asi pomoze iba zdrava asertivita a posadit sa a porozpravat ako dospeli ludia = na otazku ci postrazite a pomozete povedzte, ze nie, mate svoj program
a cez vikend ju zavolajte na kavu a povedzte jej, ze takto nie, chcete mat svoje sukromie, zivot a program a ze ste chceli byt k nej blizsie ale toto to neznamena
a co sa tyka tej vody, tak by som bola ultimatna, ze bud zvysi preddavky alebo nedoplatok je cisto jej
@sasa1310 Nerozumiem. Nebývame v rozpadnutej chajde, ale v chatke ktorá je obývateľná, vyzerá ako domček.
Povedzte jej že odídete a dôvody a uvidíte či zmení prístup
ja nechápem, ak to nie je otázka peňazí, ako si mohla ty na také niečo pristúpiť - ísť bývať na chatku jeho sestry. Že jej chcel byť na blízku? Teba sa niekto pýtal, čo chceš ty? Teraz ťa trápi spotreba vody, keď sa celú zimu v záhrade nič nerobilo? Malo by ťa trápiť, ako čím skôr odtiaľ vypadnúť. A že tam chodí? No a? Chatka patrí jej. Že si z vás urobila lacnú pracovnú silu? Na čo ste tam išli? Čo ste očakávali? Kúpte, prenajmite si byt a správajte sa ako dospelí ľudia, nie ako deti na prázdninách
@ab727 Už sme jej to povedali a že teda keď chceme odísť tak nech sa pozeráme po niečom inom.
ani ja nerozumiem. Keď máš vodu písanú na seba, prečo neplatíš viac. Veď je písaná na teba, tak si sama reguluješ zálohu za vodu
tak najvyšší čas začať sa pozerať
No tak sa poobzerajte.
Veď Vám nevyhovujú dosť zasadne veci. Načo čakáte? Skôr či neskôr bude z toho konflikt
@sasa1310 mne tu nesedí viac vecí...
ak nie je problém v peniazoch tak potom je najlepšie odísť.... čím skôr , tým lepšie....
Tak mozno si takto odrabate u nej najom.. teda asi ona to tak berie a zabudla vam to povedat
Tak potom aky je problem? A nie je jedno ci si kazdy mesiac odlozis na nedoplatok 20 eur alebo si navysis po platby o 20 eur?
Tak potom nemáte čo riešiť,treba odísť keď sa správa takto
@elizabet173 Takto. Chceli sme zmenu, preto sme do toho išli, mali sme možnosť bývať v peknej chatke, pri jazere a so záhradou. Navyše priateľ jej chcel byť nablízku. Bohužiaľ, bolo to zlé rozhodnutie. Ak budeš čítať pozorne, sme tu mesiac. Chatka jej síce patrí, ale platíme nájom a myslím, že normálny človek pochopí, že chceme súkromie.
@0silvia0 Ale my jej nájom platíme.
Ze sa vobec niekto da nahovorit na takuto blbost ked na to nie je nijak odkazany...odchod odtial, kupit svoju "chatku" a riesit si svoje zalezitosti bez doternej majitelky, najlepsie v takej vzdialenosti aby sa jej neoplatilo ku vam chodit a davat vam strazit dieta.
@sasa1310 Nie je písaná na mňa. Chce aby som to prepísala na seba. Mimochodom asi som zabudla napísať, žijem v Česku.
@zooeynka Bohužiaľ, bola to chyba. Priateľ jej chcel byť bližšie, ale rozhodli sme sa spoločne. Teraz už darmo plakať.
@lenkakravcova Nie, neprepisala som to na seba, preto aj vznikla hádka. Odmietli sme to kvôli dôvodom, ktoré som uviedla.
Obyvate chatku 🤣
Vodu uzivaju susedia🤣
Elektrinu uzivaju susedia 🤣
Nemate sukromie 🤣
Babysitting 🤣
Konflikty v rodine 🤣
Po mesiaci 🤣
Už chápem. Zle som to prečítala.
Koľko platíte teda celkovo za nájom? (vrátane energií) a ako veľká je to chatka?
@kitycat Mne je z toho skôr do plaču než smiechu. Ale keď tak nad tým rozmýšľam, tak je to skôr na smiech.

A osamostatnit sa bez nejakej sestrinej chatky? Nezvladnete z 2 platov najom 1izb? 🙂 urcite lepsie ako cudzia chatka a spory