Ako vyriešiť problémy s nezodpovednou sestrou?
Nikdy som si nemyslela, že budem zakladať takúto tému ale mám plné zuby svojej sestry.
Otec nám zomrel, zdedili sme dom. Dohoda bola taká, že necháme tam bývať mamu a potom sa dom predá, mama mala vtedy 70. Lenže ona sa ešte ten rok rozviedla a nasťahovala sa do domu. Keď som sa jej pýtala čo plánuje, povedala že keď ju muž vyplatí kúpi si byt v meste, lebo tam skôr zoženie prácu.
Prešlo 2,5r a ona býva stále v dome, mama musí stále pracovať popri dôchodku, lebo sestra nepracuje. Mama chodila vypomáhať aj predtým do bývalej práce, ale zo zarobených peňazí chodila na poznavačky a výlety, teraz ledva vychádza z peňazí. Všetky opravy som zaplatila ja, lebo by bola v lete bez vody.
A potom vidí človek jej statusy na sociálnych sieťach, ako ju cudzí ľudia chvália, čo všetko dokáže, aká je super, fantastická. Hovoria mi to aj moji známi. Taká je šikovná. Ľudia, ktorí pre stromy nevidia les.
Ale ja už po 2,5 r vidím iba ten les. Ona odíde robiť si svoje videá a len zavolá mame aby šla po jej deti, aby im dala najesť, že ona príde iba večer. Mama kvôli tomu musí odísť z práce. Iba mama robí nákupy. Ona sa učí v detmi. Mama venčí jej psa. Ona sa stará o morča a ostatné domáce zvieratá vnúčat. Popri tom jej deti sú závislé na mobile. Vidia mamu s mobilom a robila to isté. 7 ročnej a 5 rocnému vlastný mobil, načo? Sestra niekoľko mesiacov nezbadala že v stene jej izby je prasknutá rúra a všetko vlhne,plesnivie.
Snažila som si pohovoriť so sestrou , bezúspešne.
Ľutujem svoju mamu že si ani na dôchodku nemôže oddýchnuť. Najradšej by som dom hneď predala ale ona nechce.
@sovica Darovacia zmluva napr alebo vzdanie sa dedicstva pred notarom.
@patrike Ja som sa nepýtala teba na tvoje domnienky, ale autorky diskusie. Z akého dôvodu by sa mama zbavovala svojho dedičstva resp. strechy nad hlavou kvôli dcéram? Prečo by robila takúto hlúposť? A odpovedať nemusíš. Čakám vysvetlenie od @anonym_autor
@patrike Ja som sa nepýtala teba na tvoje domnienky, ale autorky diskusie. Z akého dôvodu by sa mama zbavovala svojho dedičstva resp. strechy nad hlavou kvôli dcéram? Prečo by robila takúto hlúposť? A odpovedať nemusíš. Čakám vysvetlenie od @anonym_autor
@sovica Robi sa to tak bezne. Nemusi byt potom dedicske konanie. V normalnych rodinach je to vyhoda, tuto az tak nie...
@sovica mozno jej manzel nadobudol dom pred sobasom. Pre otazku autorky to nema vyznam.
@sovica mýto tak mame. Rodicia ešte žijú. Dom je iba mamin, zdedila ho. A je predpísaný na nás - sme tri sestry. S ty. Ze rodicia tam samozrejme doziju. Po ich smrti nemusíme riešiť dom dedicskom konaní.
@sovica V panelaku takto prepisali byty na deti skoro vsetci nad 70 rokov. Usetris na notarovi, hodnota dedicstva prudko klesne. Akurat si to vyzaduje normalne deti, nie paraziticke nepodarky.
@sovica V panelaku takto prepisali byty na deti skoro vsetci nad 70 rokov. Usetris na notarovi, hodnota dedicstva prudko klesne. Akurat si to vyzaduje normalne deti, nie paraziticke nepodarky.
@patrike Presne. Neviem, co sa tu nad tym tak cuduju. Akurat problem nastava, ked mas takuto megnutu dceru. Ale urcite to vedeli, aka je, a napriek tomu isli katastrofe napred ako Titanic.

@anonym_autor Mohla by si objasniť, prečo mama nevlastní nič a vy dve každá polovicu domu? Nejak tomu nerozumiem a nezdá sa mi to🙄