icon

Ako vyriešiť problémy s nezodpovednou sestrou?

Včera o 21:15

Nikdy som si nemyslela, že budem zakladať takúto tému ale mám plné zuby svojej sestry.
Otec nám zomrel, zdedili sme dom. Dohoda bola taká, že necháme tam bývať mamu a potom sa dom predá, mama mala vtedy 70. Lenže ona sa ešte ten rok rozviedla a nasťahovala sa do domu. Keď som sa jej pýtala čo plánuje, povedala že keď ju muž vyplatí kúpi si byt v meste, lebo tam skôr zoženie prácu.
Prešlo 2,5r a ona býva stále v dome, mama musí stále pracovať popri dôchodku, lebo sestra nepracuje. Mama chodila vypomáhať aj predtým do bývalej práce, ale zo zarobených peňazí chodila na poznavačky a výlety, teraz ledva vychádza z peňazí. Všetky opravy som zaplatila ja, lebo by bola v lete bez vody.
A potom vidí človek jej statusy na sociálnych sieťach, ako ju cudzí ľudia chvália, čo všetko dokáže, aká je super, fantastická. Hovoria mi to aj moji známi. Taká je šikovná. Ľudia, ktorí pre stromy nevidia les.
Ale ja už po 2,5 r vidím iba ten les. Ona odíde robiť si svoje videá a len zavolá mame aby šla po jej deti, aby im dala najesť, že ona príde iba večer. Mama kvôli tomu musí odísť z práce. Iba mama robí nákupy. Ona sa učí v detmi. Mama venčí jej psa. Ona sa stará o morča a ostatné domáce zvieratá vnúčat. Popri tom jej deti sú závislé na mobile. Vidia mamu s mobilom a robila to isté. 7 ročnej a 5 rocnému vlastný mobil, načo? Sestra niekoľko mesiacov nezbadala že v stene jej izby je prasknutá rúra a všetko vlhne,plesnivie.
Snažila som si pohovoriť so sestrou , bezúspešne.
Ľutujem svoju mamu že si ani na dôchodku nemôže oddýchnuť. Najradšej by som dom hneď predala ale ona nechce.

Strana
z3
anonym_d25fb6
•
Včera o 21:18

A mama to trpí prečo? Vyhodiť sestru aj s deckami

domkakvet
•
Včera o 21:20

@anonym_autor keby to vadilo aj tvojej mame, tak by to riesila.

autor
•
Včera o 21:20
@anonym_d25fb6

A mama to trpí prečo? Vyhodiť sestru aj s deckami

@anonym_d25fb6 ako vyhodiť 1/2vlastníka z vlastného domu?

autor
•
Včera o 21:22
@domkakvet

@anonym_autor keby to vadilo aj tvojej mame, tak by to riesila.

@domkakvet ako? Vadí jej to to mi ver

anonym_f02b44
•

Prepac, ale preco by sestra nieco menila? Mama sa postara, ty zaplatis opravu domu...tak preco by mala chciet nieco menit?
Poznam takychto dochodcov. Roztrhat sa pre duhych, ktori to maju na haku. S tym nic neurobis. Kym si mama neurobi poriadok, tak to takto pojde dalej. Ani lutovat ju nemozes. Lebo si za to moze sama. Co uz. Niektorym ludom sa proste neda pomoct.

anonym_f02b44
•
@anonym_autor

@anonym_autor A ona nema usta? Vsak svojpravna hadam je.

domkakvet
•
Včera o 21:23
@anonym_autor

@anonym_autor preco nic nerobi, ked jej to vadi?

autor
•
Včera o 21:25
@domkakvet

@anonym_autor preco nic nerobi, ked jej to vadi?

@domkakvet čo by mala robiť, už sa aj pohádali ani sa spolu nerozprávali a potom mame volali z ms že zatvárajú a nikto nedošiel pre dieťa

autor
•
Včera o 21:26
@anonym_f02b44

Prepac, ale preco by sestra nieco menila? Mama sa postara, ty zaplatis opravu domu...tak preco by mala chciet nieco menit?
Poznam takychto dochodcov. Roztrhat sa pre duhych, ktori to maju na haku. S tym nic neurobis. Kym si mama neurobi poriadok, tak to takto pojde dalej. Ani lutovat ju nemozes. Lebo si za to moze sama. Co uz. Niektorym ludom sa proste neda pomoct.

@anonym_f02b44 gratulujem,ty by si zrejme nechala celé leto vlastnú matku bez tečúcej vody

domkakvet
•
Včera o 21:27
@anonym_autor

@domkakvet čo by mala robiť, už sa aj pohádali ani sa spolu nerozprávali a potom mame volali z ms že zatvárajú a nikto nedošiel pre dieťa

@anonym_autor co by mala robit, tak napriklad nenakupovat aj pre nu.

autor
•
Včera o 21:29
@domkakvet

@anonym_autor co by mala robit, tak napriklad nenakupovat aj pre nu.

@domkakvet ona nenakupuje pre ňu, ale keď sú vnúčatá hladné tak im nemá dať?

anonym_f02b44
•
Včera o 21:30

Cize sa nic neda. Klasika.

autor
•
Včera o 21:32
@anonym_f02b44

Cize sa nic neda. Klasika.

@anonym_f02b44 tak napis čo by si robila, klasika?

anonym_08968f
•
Včera o 21:41

@anonym_autor
Klin sa klinom vytlka, je to vasa chyba, tak deti budu hladne a ostanu v skolke.

anonym_f02b44
•
Včera o 21:44
@anonym_autor

@anonym_f02b44 tak napis čo by si robila, klasika?

@anonym_autor No vasa taktika "my sa postarame a zaplatime" nefunguje, tak treba pritvrdit. Ale tipnem, ze toho nie ste schopne.

windowsak
•
Včera o 21:45
@anonym_08968f

@anonym_autor
Klin sa klinom vytlka, je to vasa chyba, tak deti budu hladne a ostanu v skolke.

@anonym_08968f ty segenica sní si asi nemala decka tak nebaliac a pokus s akej pomôcť

@anonym_08968f

autor
•
Včera o 21:46
@anonym_f02b44

@anonym_autor No vasa taktika "my sa postarame a zaplatime" nefunguje, tak treba pritvrdit. Ale tipnem, ze toho nie ste schopne.

@anonym_f02b44 konkretizuj

windowsak
•
Včera o 21:48
@anonym_autor

No tá čo písala že klin sa blablabla zatĺka toto TO ČO MA ZNAMENAŤ ONA NEVIE SKO FUNGUJE RODINA 🤯🤯🤯🤯🤯🤯 a ešte je TUNA

windowsak
•
Včera o 21:50
@windowsak

No tá čo písala že klin sa blablabla zatĺka toto TO ČO MA ZNAMENAŤ ONA NEVIE SKO FUNGUJE RODINA 🤯🤯🤯🤯🤯🤯 a ešte je TUNA

ŤAVA JEDNA ja mám 15 a som chalan a viem ako sa správať k deckám a dajaka táto ich vyruci takto mimo domu

anonym_08968f
•
Včera o 21:51
@anonym_autor

@anonym_autor
Co konkretizovat? Vsetko je len vasa chyba

autor
•
Včera o 22:01
@anonym_08968f

@anonym_autor
Co konkretizovat? Vsetko je len vasa chyba

@anonym_08968f
@anonym_08968f čo je moja chýba, že moja sestra býva vo vlastnom dome? Mám ju vyhodiť?
Či mám vyhodiť vlastnú matku na ulicu?
Nenapísala si konkrétne riešenie.
Pred časom som zobrala mamu k sebe, nech si sestra robí čo chce. Lenže ja nemám som, ale menší byt, deti v puberte, po par dňoch sa tam mama necítila dobre, nenašli si tam svoje miesto. Potom sa sestra zhrubala z bicykla pri natáčaní, rozbila si hlavu,stratila vedomie , mala otras mozgu a zostala v nemocnici, zas volali mame že zatvárajú školku a má zobrať deti

anonym_08968f
•
Včera o 22:11
@anonym_autor

@anonym_08968f
@anonym_08968f čo je moja chýba, že moja sestra býva vo vlastnom dome? Mám ju vyhodiť?
Pred časom som zobrala mamu k sebe, nech si sestra robí čo chce. Lenže ja nemám som, ale menší byt, deti v puberte, po par dňoch sa tam mama necítila dobre, nenašli si tam svoje miesto. Potom sa sestra zhrubala z bicykla pri natáčaní, rozbila si hlavu,stratila vedomie , mala otras mozgu a zostala v nemocnici, zas volali mame že zatvárajú školku a má zobrať deti

@anonym_autor
Vsetko je vasa vina tu to pises:
Mama kvôli tomu musí odísť z práce. Iba mama robí nákupy. Ona sa učí v detmi. Mama venčí jej psa. Ona sa stará o morča a ostatné domáce zvieratá .
Mama NIC ! nemusi,ked sestra zavola zlozi jej telefon,

anonym_acdb9d
•
Včera o 22:19

A otec jej detí čo? Kašle tiež na ne?

letfenixa
•
Dnes o 01:03
@anonym_autor

@anonym_08968f

@anonym_autor tak nech mama v škôlke nahlasi, že už nie he ďalšia osoba v poradí na vyzdvihovanie detí zo škôlky. Následne to rieši polícia a ÚPSVAR.

moonlight1210
•
Dnes o 02:47
@windowsak

ŤAVA JEDNA ja mám 15 a som chalan a viem ako sa správať k deckám a dajaka táto ich vyruci takto mimo domu

@windowsak 1. odpisujes sam sebe (to len tak mimochodom)

2. tu davas ludom rady, aky maju byt …

3. … len aby si o 5 minut zalozil vlastnu diskusiu o tom, ako sa nevies namontovat do zivota vlastnemu bratrancovi a riadit ho podla svojich predstav ( https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-podporit-bratranca-v-jeho-zivotnej-krize/ )

Ty by si mal vyriesit najskor seba. 🙂

ivankamirka
•
Dnes o 04:10

@anonym_autor nahlásiť sociálke.

anonym_30cbac
•
Dnes o 04:28

Ak to mame vadí, nech uz ostane doma, nornalne dá výpoveď, peniažky si začne odkladať pre seba .. a milostiva nech pekne krasne nakluše do prace

anonym_e3917a
•
Dnes o 04:43

Len tak pre zaujímavosť v čom ju ľudia tak chvália že je šikovná?

anonym_0ebdb6
•
Dnes o 05:07

normálne si sadnite všetky tri a nastavte pravidlá platenia a starostlivosti, mama musí vedieť povedať nie, do istej miery sa postará, ale nie každý deň, a pes/morča preč z domu

anonym_19b62c
•
Dnes o 05:09

takato sestra to radsej ziadna sestra a mali ste to riesit teda inac, ved sestra sa urcite nezmenila zo dna na den..

Strana
z3