icon

Ako vyriešiť situáciu v dome?

gabriel11122
11. mar 2023

Dobrý večer, kolega ma takýto problém. Je vlastníkom jedného staršieho domu. V tom dome majú doživotne pravo bývať jeho dvaja bratia. Jeden brat je v pohode, pracuje, druhý nepracuje a ma všade dlhy, dosť pije atď. Energie platil stále ten jeden brat, čo pracoval a boli aj na neho písané. Lenže kúpil si byt a odišiel z toho domu a zrušilo sa bremeno u notára. Kolega dal tomu bratovi nejaké peniaze. Ide o to, čo ďalej? Kolega v tom dome nebýva a ostal tam bývať ten brat, čo nepracuje a ma všade dlhy. Ako riešiť takúto situáciu? Kolega, kamarát za neho nechce platiť a ani nemôže. Na koho teraz napísať platby za energie? Ak sa napíše na toho brata, čo je v dome, tak on nebude mať z čoho platiť. Kolega si to nemôže dovoliť, keďže ma hypotéku a 3 deti. Ako najrozumnejsie riešiť takúto situáciu?

Strana
z2
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
saraxyz
11. mar 2023

@gabriel11122 nechce predať, nechce platiť. Niečo urobiť musí ... ako tu baby píšu, nech odhlasi energie a nech to.plati brat. V tomto pripade asi 0 bodov a dom tak ci tak schatra. opýtaj sa na riešenie v skupine Pravne poradenstvo

panelacikova
11. mar 2023

@bilberryday každý si zodpovedá za svoj život sám. svedomie nebudem ťahať niekam, kde ja lajdáctvo alebo alkohol.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
11. mar 2023

@bilberryday samozrejme. ak by si mala smolu na súrodenca a pomáhala by si mu až do vypätia všetkých síl, ja by som to rešpektovala. bol by to tvoj súrodenec, nie môj 🙂 mňa už život naučil, že darebákom a alkoholikom sa opakovane pomáhať neoplatí....

maciatkolulu
12. mar 2023

@gabriel11122 nuž, myslím, že každému je jesene, že dom, pokiaľ to nie jeneouoadnuta krabica ma hodnotu vyššiu ako 10000.... Co chce dať druhému bratovi? Veľmi zvláštne sa rodičia rozhodli, lebo. Takto nebude mať riadne žiaden z nich. Brat tam bude môcť zostať a páliť parkety, keď bude zima až do smrti a kolega bude mať iba starú. Nejako veľa vieš o kolegovi a jeho súkromných tachtle metle😉

eva8
12. mar 2023

Bratovi urobit osobný bankro (zbaví sa dlhov) a prinútiť ho ísť na liečenie = odvykaciu kúru. Energie odhlásiť. Po vyliečení pomoct bratovi nájsť pracu

benit
12. mar 2023

@bilberryday no tak za tu sumu z predaja by mu teda byt nekupil a uz by ani nic neostalo. Ty mozes zivit prizivnikov okolo seba a skladat sa im z vlastneho na xivot. Ja by som to urcite nerobila. Nie je pomoc ako pomoc. To ze ho prestahujes do lepsieho a budes za neho platit poplatky mu nepomozes. Ty sa budes so svojou rodinou uskromnovat aby sa takyto clovek mal dobre. No neviem ci toto je cesta.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
benit
12. mar 2023

@bilberryday ja sa nemusim o nikoho starar, mam sestru, ktora sa dokaze o seba postarat. Sama vidis, ze si napisala blbost o tom byte a plateni a uz len zostavas pri svojom.
Ten dom nema hodnotu bytu a nie este aby ostalo. Ten pan ma dlzpbu 70 000, nemal by mu zaplatit aj ten. Ja viem ty by si to spravila a prestahovala ho do hotela so zlatym zachodom.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
benit
12. mar 2023

@bilberryday pises blbost a jedina odpoved, akceptuj moj nazor. 🙈

eva8
12. mar 2023

@benit
@bilberryday
Nám platí nájom dlhodobo môj brat. Nezistne

benit
12. mar 2023

@eva8 neni ti to blbe?
Ak to nie je reciprocne za nieco, by som sa velmi trapne citila keby som sa nevedela postarat o seba. Prechodne obdobie ako pozicka, pomoc ok, ale dlhodobo len tak, je divne a to z tvojej strany.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
eva8
12. mar 2023

@benit blbé mi je, že nie som schopná to zvládnuť sama. My sme boli doma naučení, že keď máme, dáme a nič za to nečakáme. Nikdy nevieš kto, prečo a na ako dlho sa ocitne v akejkoľvek situacii

benit
12. mar 2023

@bilberryday to co za utok? 🤦‍♀️

benit
12. mar 2023

@eva8 ale ved pisem, ze ked je to prechodne obdobie, tak ok. Ale tento pripad to asi nebude. Nemam problem pomoct financne. Pozicali sme velku sumu kamosovi bez papiera, trvalo 12 rokov kym vratil po troche bez uroku. Sestre dam prve posledne , ale nie podporovat takehoto darmozraca.

eva8
12. mar 2023

@benit no áno, platiť energie nie je v tomto prípade riesenim

Strana
z2