Ako vystáť nezhody so svokrovcami?
Ahojte, v nás ženách je to asi nejako zakódované, že sa zo svokrou nemusíme. Od začiatku nášho vzťahu zo snúbencom som s nou nemala nejaké extra problémy, a aj keď mala nejaké blbé poznámky nevšimala som si to. 😁 V dome bývame sami už rok aj keď ešte nieje celý dokončený, mame to hlavne co treba (kúpeľňa, kuchyňa, 1izba). Odkedy som zistila ze som tehotná je to stále horšie a horšie. Môže to byť aj mojimi hormónmi, ale neviem. Som momentálne v 3mesiaci s dvojičkami. Svokrovci zošaleli, každý víkend sú u nási a snažia sa dokončiť dom ja si pritom vôbec neoddychnrm, musím vyvárať pre majstrov jedlo a kavičky. Nehovorím ani o hluku co si neviem ani pospať, som veľmi unavená dosť aj zvraciam. Svokra ma stále blbé poznámky, že ona také tehotenstvo ešte nevidela že jej vôbec nebyvalo zle a ze ona všetko robila. Ze načo chodíme tak často na kontrolu, (1x za mesiac) že za ich čias to nebolo,popritom nemá ani 50rokov. Minule už chcela kupovať nejaký kočík v bazáru, nechcem byť nevdacna ale kočík si chce každá mamička vybrať sama. Posledná kvapka u mňa bola minule keď som nebola doma, pretože tu zase prerabali a bol tu hluk, ona mi chcela okopat záhradku a vy trhala mi z nej aj kvety a všetko skopala, ledva tam ostali 2 ci 3 kvety.
@bmuller jaj a ešte vytvárať majstrom za bývalého režimu. Vtedy sa stavalo tak, že popri jednom majstrovi prišli pomôcť chlapi z celaj rodiny. Svagrovci, bratranci, strýkovia, ktorím sa samozrejme neplatilo. Takže makalo 10 chlapov zadarmo, preto sa im vytváralo a majster sa najedol s nimi. Nemám vedomosť, že by boli živnostníci a súkromné firmy co by stavali domy na kľúč.. Majster bol normálne zamestnaný v štátnom podniku a na fušky chodil po práci a cez víkend.. 🙂
ďakuj Bohu že nebývate spolu...😉
@laila22 ja som vyvárala aj za tohto réžimu.... dom sme stavali svojpomocne a tým čo bol i na stavbe som varila...A v bruchu štvrté dieťa...😉
Ale mne zas vôbec nebývalo zle, ja som bola lepšia počas tehu ako po pôrode. Moje deti boli nespavci a po pár týždňoch starostlivosti som už bola polomŕtva....😉
Ešte aby som dodala nejaké informácie na poriadok. Mam rizikové tehotenstvo už to ze sú to dvojičky, viacpocetne tehotenstvo je vždy rizikové, aj mam od doktorky nákazane iba oddych a kľudovy režim. @bmuller áno jeden víkend sa dá navariť guláš a je pokoj, ale keď sú tu kazdy víkend niekedy aj piatok sobota nedeľa tak guláš nestačí, tiež som toho názoru že majstri ktorý majú zaplatené by si stravu mali zaobstarať sami, to svokrovci žiju v bývalom režime a oni si potrpia natom aby boli nachystané aj 3chody. Keby su tu len majstri tak nevarim, ale tým ze pomáhajú aj svokrovci jest musia aj oni a už keď sa varí dá sa aj majstrom hádam sa nebudú pozerať ako oni jedia 😁 @deti95060810 so svokrou som bývala pol roka u nich, tam sa to cele začalo len som nebola tehotná tak som to až tak neprezivala 😁 keď som navarila bolo zle ze veľa, keď nie bolo zle ze není. Ryžu som uvarila v nesprávnom hrnci podľa svokry. Keď som upratala kúpeľňu tak svokra mi povedala nech si nakupim čistiace prostriedky, čo nechápem doteraz tu poznámku 😂
@buzz5 išla by som k rodičom a mužovi by som to len oznámila, povolenie si pýtať nemusíš, keď máš mať kľud, tak potrebuješ kľud a basta, my sme tiež stavali a ja som bola tehu, no ja som majstrom nevarila, ale nám svokrovcov nepomáhali, len firma stavala a na obed chodili do restiky kúsok od nás
@buzz5 vieš na jednej strane ťa "serie"že chcú čo najskôr dokončiť váš dom, nahaňajú robotníkov, zabezpečujú materiál na dorábku.....no na druhej si uvedom, kedy dokončíte dom keď nie teraz? keď sa narodí dieťa? potom už nebude vadiť že je tam hluk a ty musíš variť pre majstrov(a to pri dieťati)? po pôrode budeš mať čo robiť sama so sebou a s dieťaťom a nie prispôsobovať sa robotníkom či venovať sa dorábke domu, detto budeš potrebovať pomoc s dieťaťom aj od svojho muža.....teraz vidíš len to že si tehotná a chceš mať kľud, ale ver viem o čom píšem.....sestra dokončovala dom pri dieťati - žiadna sláva, ja som jej chodila robiť varovku aby mohla navariť a zaniesť jedlo chlapom na stavbu , samozrejme tie dokončovačky sú náročné, stále niečo či už dokúpiť alebo urobiť....to už bolo pár rokov dozadu ale si pamätám ako sme tam išli aj s malou s kočíkom a pomáhali sme švagrovi malovať steny vápnom😉 malá spala v kočíku na dvore a my sme bielili steny😉 po narodení dieťaťa ideálny čas na dorábku nebude nikdy - lebo stále niečo, či už dieťa v noci nespalo a ste nevyspatí, či dieťaťu idú zúbky a stále reve, či majstri niečo pokašlali...stále niečo sa nájde
@laila22 ved to ja plne chapem, preco sa vyvaralo kedysi - pol dediny makalo na stavbe zadarmo, tak aspon sa najedli ako revans. jednak ze neboli donasky, a zas to bolo - teraz ty mne, potom ja tebe... ale ked ono to zas nie je len hodim do hrnca a vari sa, ale ocistit, pripravit, umyt potom riad... verim, ze ked je autorke zle, tak fakt nema naladu na obsluhu pomocnikov, ktori jej ani nie su uplne vhod... ale zas stavba pokracuje... no proste kazda minca ma dve strany 😒
ja len kratko . Ked som cakala dvojicky prerobili sme len jednu izbu / bola som v 5 mesiaci/ a bola som stastna , ze sme to stihli pred narodenim deti. Potom uz budes riesit uplne ine veci a budes rada, ked si aspon trochu oddychnes. Svorkovci chcu len dobre
@buzz5 ved nemusis varit ...zavolaj donasku
@buzz5 chapem ta, nieco slabo podobne som mala aj ja... mala som tazsie tehotenstvo, velmi ma chytali krce po brusku a nevladala som nic... svokra vzdy hovorila ze den pred odrodenim syna kolenacky lepila podlahu v obyvacke ked sa budovali a ze furikom nosila obedy majstrom a ja som sa hanbila pred nou tak som tiez robila co sa da a tiez sme prerabali byt a nespominam na to dobre... proste treba vediet povedat s kludom anglicana NIE a hotovo, to ja lutujem ze som nespravila.. zbalit sa k rodicom, alebo vyvalit sunky a povedat nie, nebudem nic robit! Hanba-nehanba, hoci budu komentare od svokry, budis, ignorovat, ale ked sa ti narodia malicke, na to tehotenstvo si nik nespomenie, uz to bude len o detickach, ako kupat, ako sa starat o nich, ale akurat ty jedina si spomenies ze si sa zbytocne stresovala 😊
Stazujes sa na svokru a svokra, ale tvoj priateľ by sa mal vschopit a povedať rodičom čo môžu a čo nie. Ak ti to vadi tak to povedz a bodka ak im nič nepovieš tak si možno myslia, že ako dobre všetko zariadili. Ty sa na víkend vezmi k rodičom a hotovo. A že ťa manžel nepustí? Tak potom nech vyvara on. Teraz mysli v prvom rade na deti, ale uber a buď rada že ťa niekto odbremení a pomôže.
@buzz5 ešte ti len začnú liezť na nervy ked sa bábätko narodí. Držím palce
Dobrý deň Prosím mám problém teda skôr majú svokrovci smenu problém stále do me typu že dieťa nič nenaucim že prečo je na 4 hodiny v škôlke, chodí ku mne bez ohlásení aby mohli kukat že nemám upratala a pak keď k nim dôjdeme s priateľom tak svoje na me pred ním špini vyčíta me to a stále dačo a priateľ je ticho prosím ako na takú ľudí mám už nevim som na pokraji stále hľadajú na me špinu aby do me mohli kopať ďakujem
Uplne ta chapem. Na jednej strane fajn,ze chcu pomoct,no na druhej strane,akoby si svoj dom stavali. Mali se to iste s mojimi svokrovcami,no ja mam tu vyhodu,ze moj si teda razne povie co sa ako a kedy bude robit. Ale bolo to peklo obdobie stavby domu. Musite si s muzom nastavit pravidla,vela musis aj prekusnut,lebo toto co opisujes nie je zdaleka zla svokra,ze ti chce pomoct,vysklbe ti kvety a spravi si po svojom.
@buzz5 podla mna ano,radsej teraz ako popri babatkach. Budu vyrastat v prasnom prostredi? Na stavbe sa strasne prasi a popri detoch uz naozaj nic neurobis. Vaz si,ze to bude dokoncene. Popros svokru nech niekedy ona navari,ked sa citis zle. Obcas vyuzi sluzby donasky. Hladaj jedla,ktore sa len pecu v rure. Ja viem,ze je to na nervy,ale takto je to naozaj najlepsie
Ahoj ja ťa chápem, ano je pravda co pisali dievčatá predomnou ze pri detoch bude ťažké dorabat dom, ale pokiaľ si ty majiteľkou domu aj s manželom tak svokrovci nemaju pravo zasahovat do vašich vevi a hovoriť vam co a ako a byt u vas non-stop nasackocani. My bývame v byte nie v dome ale tiež sem nechodili pomahat nevolali sme ich načo naše byvanie naša vec aj keď určite by prišli. Ved je normalne ze kazdy chce mat podla seba ja tiez nikomu nedavam rady ako si ma čo spraviť ved vsetci mame vlastný názor a rozum. A nechcem ťa strašiť ale pockaj ked sa deti narodia. Drzim ti palce 😉
@betka233 máš pravdu, nech povie nie a vyzvali šunky, svokrovci a zanmi potom môžu tiež s kľudom Angličana povedať nie, nepomôžem iu, ani s domom, ani s peniazmi, ani so stráženom a je to😂👍. Neviem, asi som nepochopila pointu, svokra naháňa ich stavbu, aby mali hotové, keď sa im narodia dvojičky, zle som pochopila? Ci niekto chce od ženy, ktorá je inak ôk, akurát je tehotná s dvojicjami, že ma navariť a uvariť k tomu aj kávu? No to je fakt hrôza. Sviňa jedna svokrovska. Beštia je to😂😂😂
@maciatkolulu no ja neviem, neriesim svokru, ale kazda prezivame tehotenstvo inak, ja som bola na tom asi tak ako autorka prispevku, preto sa viem vzit... velmi ma pichalo vkuse brucho, nevedela som obstat pri sporaku ani 5 min a musela som ist lahnut, potrebovala som klud... tehotenstvo a porod boli tie tazsie casti, starostlivost o babo je malina oproti tomu co to bolo... nemyslim ze je dobre za kazdu cenu robit vsetko ako predtym aby neboli reci, potom je z toho len fyzicky a psychicky tlak a to tehotenstvo nemusi dobre skoncit...

@bmuller nie si divná. Ja som tiež nevarila majstrom co dostali zaplatené. Ja nikde nepíšem o tom, že ma vytvárať majstrom. Ale azda keď príde pomôcť svokor, otec, svokra, alebo strýko obed mu uvarím. 🙂 aj večeru, keď makaju celý deň na mojom zadarmo. Autorka zrejme nie je v takej plnke, že by zavolala firmu co jej do pôrodu dokončí dom. Ja to vidím ako snahu svokrovcov pomôcť. Preto celkom nerozumiem prečo ma stres z vytvárania.. Véd ráno postavím hrniec gulášu a zostane aj na večeru, hodím piecť kuracie stehná, upecu sa samé, uvarím k nim ryžu, ešte aj koláč stihne upiecť a môže ležať celý deň, pokiaľ teda nie je na rizikovom a nemá nadriadený pokoj na lôžku.