Ako vysvetliť matke nevhodnosť komentovania postavy?
Ahojte.. ako vysvetliť rodičom, že reči typu aká si gulatá do tváre a nejak nám priberáš nie su na mieste u dospelej ženy? Bola som u nich na návšteve a vo dverách mi to mama povedala a ja som ostala ako obarená, len som vypleštila oči, že čo jej je a potom začala, že aj si nejak pribrala nie? Ja mám stále tu istú postavu, ale pribrala som 2 kg, a nemám teda 52 ako minulé leto ale 54 ale to rýchlo zhodím do leta. Navyše mám momentálne veľa práce, že teraz chodím cvičiť sotva 3x do týždňa ale chodím.. Keď som jej povedala, že tieto reči nie su na mieste a že mi to nie je príjemné tak sa smiala, že čo som citlivá na seba a či mi nemôže už nič povedať.. Ja som si prešla poruchami príjmu potravy ale ona tomu nikdy nepripisovala nejakú vážnosť, v jej očiach mi len šibalo a nevedela som čo so sebou.. mám 165 cm.. Keď som si sadla do auta som si poplakala, lebo ja sama som na seba kritická a toto je to posledné čo potrebujem..
Mám to rovnako ,nadáva mi,že sa mám pozrieť,ako vyzerám ,že som stará a sivá.(mám 42r)
Ja som jej na to povedala,že to nevadí,hlavne,že ona je mladá a tmavovlasá.Ale zamrzelo ma to riadne ,tiež máme obe veľkú nadváhu,ale ja sa aspoň snažím cvičiť a zdravo jesť.To zas ma pravidelne posudzuje,že načo to robím,keď aj tak mám stále riť rovnako veľkú.
To sú ľudia,ktorí vidia všetko na ostatných ,ale na sebe to isté už nie
@nela82 to že sa smiala neznamená že sa jej to nedotklo. Ľudia tak práve veľakrát reagujú ako sú nad vecou
@bykaterina svokra sa skúška z toho co povedala mojej mame....Nie moja mama.Vsetci sme boli v daný moment ticho,smiala sa len svokra z toho co povedala a práve ona bola úplne nad vecou😎Preto tvrdím,že človeka treba spoznať,prehodiť s nim aspoň pár slov a uvedomiť si,či ten človek je tupelo tupe.No hra sa na inteligentného človeka.
@nela82 to že sa smiala neznamená že sa jej to nedotklo. Ľudia tak práve veľakrát reagujú ako sú nad vecou
@bykaterina *smiala
Aj mne niečo podobmé mama minule zadrela.. Ale má 80 rokov, tak to beriem s rezervou.
@bykaterina svokra sa skúška z toho co povedala mojej mame....Nie moja mama.Vsetci sme boli v daný moment ticho,smiala sa len svokra z toho co povedala a práve ona bola úplne nad vecou😎Preto tvrdím,že človeka treba spoznať,prehodiť s nim aspoň pár slov a uvedomiť si,či ten človek je tupelo tupe.No hra sa na inteligentného človeka.
@nela82 no to si vystihla
Ja som svojej odpovedala: ,, keď nemáš čo pekné povedať, tak radšej mlč,,. Moja mama nie je zákerná, len jej to občas vyletelo, keďže raz ročne som menila váhu 😃 A pár krát som jej to povedala ja ako 1.ked som ju videla. Nechala som ju v tej emócií, kým som sa vyzliekla a potom som sa ospravedlnila s tým, že tak ako sa cítila teraz, sa cítim aj ja keď ma komentuje. Všímam si u svojej, že vekom, povie len niečo aby hovorila. Reč je pred myšlienkou. Ale ja sa k tomu vždy vyjadrím, ako sa cítim a pod. Vychovávam rešpektujúco dcéru, mamu a aj seba 😃

@anonym_autor Pritvrdila by som. "Mami, mam ta rada, ale neskutocne si mi ublizila a este viac ma zabolelo, ze bagatelizujes moje pocity, len aby si ulahcila svojmu svedomiu, ze mi nehovoris pekne veci. Mozno tebe to pride ako nepodstatne, a viem, ze sa o mna zaujimas, ale za tie roky by si ma mohla poznat, ako ma to trapi. Tak sa pytam, ozaj chces vedome ublizovat vlastnemu dietatu? " A ak to opät zlahci, tak znova: Vidis, zase to zlahcujes, tak vies co? Bud sa dohodneme, ze uz mi nic take ani podobne nikdy nepovies, alebo sem nabuduce nepridem. Co ti je dolezitejsie? Vidiet si dceru, alebo vyslovit, co mas na jazyku?"