icon

Ako vysvetliť mužovi, že nosenie ťažkých predmetov je nevhodné?

Včera o 18:55

Ženy, idem po nestranné názory lebo muž ma presviedča, že som lenivá. Som dievča z dediny naučené pracovať v dome aj okolo domu. Ale už nemám 20 ale čoskoro 40. Môj muž ma však stále tlačí do vecí, ktoré už nezvládam, napríklad vynášanie nábytku, vynášanie práčky po schodoch, odsúvanie plnej chladničky. Už dvakrát ma seklo v krížoch. Kamaráta má len jedného, vraj ho nechce otravovať. Pre predstavu ja mam 60 kg a muž 120 kg. Presviedča ma, že kolegom tiež pomáhajú manželky a ja som panička. Poprosím o slušné názory ako to mužovi vysvetliť.

Strana
z3
anonym_f1582f
Včera o 19:01

Čo mu šibe? Nabudúce ak ti niečo take oznámi, sadnú k internetu a nájdi nejakých brigádnikov

anonym_2847b9
Včera o 19:01

@anonym_autor u nás sa na ťažké prenášanie volajú silní chlapi (rodina, kamaráti, sused..) muž by ťa nemal nútiť ťahať ťažké veci a už vôbec nie ak máš problémy s chrbticou. Takého burana by som doma nezniesla.

a0
Včera o 19:03

Akože nebudem klamať. Presúvala som aj 150kg gauč ale z vlastnej iniciatívy, lebo som nedočkavá, keby ma do toho núti chlap, tak mi vybehne prostredník a pár škaredých slov smerom k nemu 🙂.

viestta
Včera o 19:07

Ani omylom by som plnu chladnicku nepresuvala, nie som mechom udreta. Pekne by som ju vylozila a potom by sa presunula. Na vynesenie pracky som si zaplatila sluzbu. Nabytok podla toho aky, ale na skrine, postel by som sa vykaslala. A s tymi recami o manzelkach kolegov by som ho poslala do teplych krajin s tym, ze ked su blbe, tak im treba. (aj ked neverim, ze su take blbe aby to robili, seno nech tlaci konovi do hlavy)

anonym_122d89
Včera o 19:09

@anonym_autor spytala by som sa ho, ci mu nevadi, ze si oslabis panvove dno a budes trpiet inkontinenciou. Ved nech si pozicia tie zeny od kolegov, ked su take makacky

ivik4
Včera o 19:10

Jedna kamoska tak vynasala cosi s frajerom a ma teraz problem s platnickou 👌.
Moj stary ma teda svoje chyby ale tazke ma dvihat fakt nenecha , ani tasky s nakupom

gejb
Včera o 19:12

@anonym_autor vynasanie pracky?! Dobre čítam? Ved to dvaja chlapy maju co robiť....U nás by sme sa do toho štádia ani nedostali, už pri kúpe pracky by zvažoval ze treba zabezpečiť aj vynesenie...a teda určite nie mnou.

anonym_f2330e
Včera o 19:12

Boli sme dnes v obchode,auto sme mali dost daleko,tasku som musela drzat oboma rukami a muz bral vodu,teda kofolu 6ks,a druhych 6ks.
Ten ked ma videl ako sa s tou taskou trapim,po par krokov ju zobral a ja som niesla iba kofoly.No je gentleman.
Nabytok prenasame spolu,nemam problem mu s tymto pomahat,aj furikovat,aj lopatovat.Vsetko robime spolu,samozrejme pomaha aj syn 17r,ten sily za 2och,aj.

anonym_e6dc7c
Včera o 19:13

Vysvetli mu to ako tu. Ze ta 2krat seklo v krizoch a nic tazsie ako 20 kg dvihat nebudes.

catherin4
Včera o 19:15

Je to buran. Tiez som mala takeho byvaleho, tiez ma porovnaval s priatelkami svojich kamaratov. Ale on mal aj ine chyby.

arianna25
Včera o 19:21

Waaw kamaráta otravovať nechce, ale dokalicit si ženu toto hej....

reanda
Včera o 19:30

prepac, napisala by som ti nazor, ale nebolo by to slusne

anonym_c71b1c
Včera o 19:32

@anonym_autor Máš doma chuja...nikdy som nič také nenosila..ešte mi chiropraktika vybavil a masaž každy mesiac

anonym_3d0b99
Včera o 19:37

Ja neviem, ale ja čo môžem, to si urobím sama. Kľudne odsuniem chladničku a ani chlapa nevolam. Predávame dom a nosenie cementu mi vôbec nie je cudzie. Robím koľko vladzem. Tiež máme kúrenie na tuhé palivo a aj to si urobím všetko okolo kúrenia sama. Tak som bola vychovaná. Tiež mám problém s krízami. Zase myslím, že to nerobíš každý deň.

ivangeline
Včera o 19:43

Veď keď nie, tak nie. Hovoriť si môže barz čo. :D Ja rada pomôžem, skúsim ale silu nemám ani z ďaleka takú ako môj muž. Skôr môj 8r syn sa môže so mnou rovnať. ;D

tetapetra
Včera o 19:45

@anonym_autor ufff. Akože vynasala som už prázdnu mrazničku. Aj si sama posúvam gauč, posteľ. Ale nábytok?

anonym_4ca250
Včera o 19:46

By som mu tú práčku pustila na nohu keď je fajnový volať kamaráta 😀... Môjmu mužovi keď už ozaj nemal kto pomôcť a bolo to urgentné, tak volal na bývalú služobňu kde pracoval či mu nemôže niekto odtiaľ prísť pomôcť. Trápne mu to bolo, ale nenechal ma dvíhať plnú práčku. Tak som sa smiala, že to je ozaj pomáhať a chrániť 😝

anonym_4cae87
Včera o 19:47

Ako ženy poviem vam sa neposerte …. Krajšie to povedať neviem. Problémy s chrbticami a platničkami máte práve kvoli tomu že ste mlandrave. Netvrdím že dvíhať práčku je ok pre ženu, to určite nie je, ale bežne presuny nábytku či vláčenie tašiek je bežná vec. Keď budete mat 60-70r ti ,,burani” vás budú nosiť na záchod lebo nebudete mat svalstvo. Polovica z vás tu robí zo seba princezné.

maryetta
Včera o 19:48

Hmmm veru tiez musim. Ale co je vela to aj sam uzna ze ok takto to nepojde.

anonym_50548f
Včera o 19:56

Takéto blbca som mala. ako tehotnú ma nútil aby som mu pomáhala s prenášaním nábytku. Lebo však koho bude otravovať, hlavná vec že mu brat býval o ulicu ďálej. A kámošov na blbosti mal neúrekom.

anonym_9c264f
Včera o 20:01

Tie limity pre max hmotnost pre zeny nie su pre srandu. Povedz mu, ze on si maternicu neodtrhne, ked bude dvihat tazke, max si spravi pruh.

anonym_801600
Včera o 20:02

@anonym_autor a to ako často presúvate nábytok, chladničku alebo práčku? Ja neviem, ja keď vladzem, manželovi sama ponúknem pomoc, a to mám 165 cm a 47 kg. Ale robíme to raz za čas. Inak neviem, ako Tá tlačí. Povedz raz, že nie, nech Ti dá pokoj, že z takého a takého dôvodu to robiť nebudes a bodka. Či čo čakáš, peticiu? Veď si dospelá. Argumenty má manžel dosť o ničom, ale keď nemôžeš alebo nechceš pomôcť, proste si stoj za svojím tak ako on. A bodka.

anonym_a4b0d4
Včera o 20:03

mrazak si mala vypratat a zvysok snad nerobis kazdy den .. a ak nechces poviem nie a zavolam rodinu ,znamych etc

marca12
Včera o 20:07
@anonym_4cae87

Ako ženy poviem vam sa neposerte …. Krajšie to povedať neviem. Problémy s chrbticami a platničkami máte práve kvoli tomu že ste mlandrave. Netvrdím že dvíhať práčku je ok pre ženu, to určite nie je, ale bežne presuny nábytku či vláčenie tašiek je bežná vec. Keď budete mat 60-70r ti ,,burani” vás budú nosiť na záchod lebo nebudete mat svalstvo. Polovica z vás tu robí zo seba princezné.

@anonym_4cae87 Nejde o to,ze by sme to nezvladli. Ale nasi muzi nam nedovolia namahat sa s tazkymi vecami.

kabyko
Včera o 20:07

Práčka ma tak maximálne 50-60kg..

anonym_4cae87
Včera o 20:22
@marca12

@anonym_4cae87 Nejde o to,ze by sme to nezvladli. Ale nasi muzi nam nedovolia namahat sa s tazkymi vecami.

@marca12 ved ani môj muž to nechce ale to neznamená že ho budem počúvať, odniesť 2x6pack vody snáď zvládnem. Či presunúť gauč alebo posunúť chladničku. Nebavíme sa o sťahovaní po schodoch, to je už fakt robota pre chlapov ale keď máš niečo posúvať celým telom žiadne panvové dno či čo to tam písali si nezničiš.

titla
Včera o 20:30

Ja som s mojim muzom uz nejaky nabytok (aj pracku) poodnasala, stahovali sme sa zo 7meho poschodia s mini vytahom... ALE vzdy sa ma opytal ci sa na to citim. Skusili sme "zatazovy test", ci dany kus zdvihnut/odnies zvladnem. Avsak nikdy ma nenutil, aby som sla ma hranicu svojich moznosti. Popravde radsej sa dokalici on, akoby riskoval moje zranenie.

anonym_40dda4
Včera o 20:36

Tašky z obchodu nosím len tie, ktoré sú ľahké, ale s nábytkom pomôžem. (V tom zmysle, ze je to vynimocne, tak mi nenapadlo to riešiť). Na pracku sme mali zaplatené vynesenie. Aj doma sme to tak mali, od puberty som pomáhala s týmto typom prác. Nikto ma nenutil, brala som to ako samozrejmosť, otec mi dal lepšiu poziciu, spomalil, ked bolo treba. Ale pravda je aj to, že prvýkrát ma seklo ako 20-rocnu, paradoxne pri ľahkej váhe, spravila som veselý prudký pohyb s plnou veľkou krhlou. Odvtedy viackrát, mám tiež 40. Co tu čítam ma priviedlo k myšlienke, že sa budem bremenam vyhýbať.

renesance80
Včera o 20:38
@anonym_4cae87

@anonym_4cae87 svalstvo som si vybudovala inak a nie narazovym vykladanim nadmerneho bremena , to je zrele akurat tak na dokalicenie chrbtice

autor
Včera o 20:50

@anonym_autor Ďakujem za názory. Ako som napísala, som zvyknutá pracovať, ryľovať, voziť fúrik s uhlím do pivnice, vymaľovať dom, nosiť plné tašky z obchodu, deti som nosila do 2 rokov na sebe v nosiči. Nedávno sme kupovali pračku a muž nechcel zaplatiť za vynesenie, vraj 60 kg unesiem po schodoch len sa musím prekonať. Kríže ma boleli dva týždne. Nedá si to vysvetliť. Ja potom o sebe pochybujem, že možno má pravdu a som lenivá panička.

Strana
z3