icon

Ako vysvetliť rodičom, že nie sme malé deti?

9. máj 2022

Ženy dajte nejaké tipy čo s ,,iniciatívny mi,, rodičmi. Ja už som obmedzila kontakt, dávam si bacha na ústa nech nepoviem niečo čo nemam-co sa týka súkromia napr. Prosila som slušne nech sa nestarajú,nech rešpektujú súkromie,nech sa ku mne nesprávajú ako k malému decku. Táto téma sa dotýka aj môjho brata preto ten plural v nadpise. Večne ma napomína v zmysle nehres, nehovor toto, to sa nepatrí ..keď poviem že mi je teplo aj tak 5x povie vezmi si bundu(to bolo včera keď bolo 19st a hic)..to je len zlomok nejdem rozpisovať konkrétne situácie,ale mám 33 a ide má poraziť z toho. Už sme sa pohádali kvôli tomu za posledných 20r toľko krát,že to neviem ani spočítať. Aj som neraz treska niečím a aj veru porevala. Ešte včerajší dodatok že keď som si sadla do auta nastalo zhrozená. Som tehotná a išla som si zapnúť pás..čakala som že začne hikat až🤦dosť blbym tónom ako keby som bola retard mi hovorí že to kde som videla,že tehu ženu si nemajú dávať pás. Samozrejme je to blbosť. Hneď som mala po nálade. Toto ich správanie vadí viacerým nieje to o Tom,že by som bola podráždená alebo sa chcela s nimi vadiť. Práve naopak chcem aby im došlo ako sa správajú. O Tom ako mi je zle z predstavy ako sa budú starať do môjho 👶 ako to robia bratovia svagrovej ..no to neviem ani opísať. Normálne žalúdočná neuroza. Neviem či to neskončí tak,že sa uvidíme raz za polroka. Ako to riešite vy?čo pomohlo vašim?prosím nie ,,rady,, tipu jedným uchom dnu a druhým von. Keby tu napíšem xy ďalších príkladov už by to nebolo také light.

Strana
z4
autor
10. máj 2022

@tinapa ja nemám pocit že som tehu vôbec. Neplieskaju so mnou hormóny som práveže kľudná ako nikdy. Práve som dovolala s mamou povedala som jej to a dosť rovným tónom až takým ironickým mi odpovedala. Že robím z komára somára,že to IBA ja tak beriem. No tak to má dostalo,lebo nič iné som nečakala no a samozrejme som potom povedala že nech idú k psychológovi keď si to neuvedomujú. Že by možno cudzí pohľad pomohol otvoriť oči a že to nedám ak to bude takto ďalej a ešte keď bude malý na svete. Odpoveď bola zas tým tónom že áno dajú si urobiť psychiatrické posudky🤦Aze už mi nebudú hovoriť nič ani o mačkách atď..no proste nemalo to zmyslel. Ja som klasický za degesa čo preháňa. 😰

autor
10. máj 2022

Jaj že to keď ma niekto niekoho rád tak sa stará o neho. Akože to je starostlivosť..lebo ja neviem či mi je teplo alebo chladno atď.Este tam bol nejaký pokus že to pochopím potom .no tieto hlášky má už vedia úplne na...t.

autor
10. máj 2022

@janickacrazy no veru je to bez šance. A ešte sa mi to páčilo že,,keď ti to vadí tak nebudeme nichovorit,,..ako to ako keby som nikdy predtým nehovorila že mi to vadí. Mám pocit že si robia zo mňa prdel

simka17161
10. máj 2022

Skús pozrieť videá na yutube napr, ako vychádzať s problematickými ľuďmi. Alebo sa poradiť s koučom či psychologom.

autor
10. máj 2022

@simka17161 tak popravde by som čakala skôr od nich nech sa nad sebou zamyslia. Článkov som prečítala už xy no nič nové som sa veru nedozvedela.

simka17161
10. máj 2022

Ide o to urobiť zmenu v sebe ich nezmeníš. Obrniť sa, nejakym spôsobom prijať že sú akí sú a asi ešte obmedziť stretávanie. Niečo podobné aj ja zažívam v rodine a výsledok je že sa s jedným členom rodiny vôbec nestretávame. Naposledy to bolo pred dvomi rokmi. Nie je to moja voľba, nepovažujem to za ideálne. Ale je to určítým spôsobom aj úľava.

euka210
10. máj 2022

Moze to byt taka kompenzacia lasky. Aj moja mama je emocne chladna,... zodpovedna, pracovita, vytrvala, starostliva, ale emocie jej vela nehovoria.

svetlonos
10. máj 2022

Ahoj, preukrutne blizko byvate. To sa tazko obmedzuje kontakt. Nemaju kuska respektu, asi by som zvazovala ten kontakt uplne zrusit. Ved oni ti uplne nicia zivot. A keby nahodou niekoho napadlo aka som kruta - kto nezazil, nepochopi. Nevidim dovod nechat si niekym nicit zivot, ani rodicmi ! Drzim ti palce

autor
10. máj 2022

@svetlonos oni si zas nedovolia dôjsť ku mne len tak bez ohlásenia keďže máme dvoch psov. Ten jeden je na nich zvyknutý ale druhý nie. Ma 40kg takže on odplasi každého. No ja po dnešnom telefonáte rezignujem úplne. Nemá zmysel im nič hovoriť ten mamin tón hlasu hovoril za všetko..Ešte som sa jej pýtala či jej to nepríde absurdné vzhľadom na môj vek a či by sa jej páčilo keby jej mamka dávala kazania ako sa obliecť atď. A na to mi povedala,že nevadilo. Aj keď som si sto p istá,že áno. Môžem sa baviť sama so sebou🙄

denithestrange1993
10. máj 2022

A neskusis ju ignorovat? Ked ti povie,ze oblec sa,hento tamto urob tak tvar sa ze si nic nepocula. Mozno ze len chce mat pravdu a ked ju odignorujes nebude sa hadka stupnovat.

tinapa
11. máj 2022

Neber si to tak osobne... Mne mama 1000x povedala, že už mi nebude nič hovoriť a hovorí sttále. Povznes sa nad to. Zmeň pohľad na vec. Zasmej sa, keď niečo bude a nechaj to tak.. Sú oveľa horšie problémy na svete. A ber to z tej pozitívnej stránky, že sa o teba zaujíma, ergo- má ťa rada. Keby nemala- nestará sa. Ten balans musíte nájsť. Zlatú strednú cestu. Načo si deň kaziť negatívnymi myšlienkami? A tvoj muž stojí pri tebe? Či ako každý chlap sa dištancuje radšej? Aspoň podporiť ťa má...

autor
11. máj 2022

@tinapa môj sa s nimi vidí raz dvakrát do roka. Odkedy robil s mojím otcom na dome tak ma naňho alergiu pretože poučovať dookola aj jeho.

autor
11. máj 2022

@tinapa muž je vždy na mojej strane chápe to

tinapa
11. máj 2022

Pretože to dobre poznám, ti to hovorím.. Ešte ma napadlo- povedala som jej situáciu zo života- robila som v Rakúsku opatrovateľku. A k babke prišla jej dcéra, s ktorou žila babka v byte, kým sa tá dcéra neodsťahovala.. Dcéra sa s babkou rozprávala hnusne, kričala na ňu- ja oči. Hovorím jej- to ako sa prosím Vás rozprávate so svojou mamou? Prečo na ňu kričíte? A ona mi hovorí- no keby ste so svojou mamou žili 20 rokov v jednej domácnosti, tiež by ste sa tak správali.. A toto som porozprávala mojej mame, či toto tiež chce, aby sme boli na seba takéto.. Ono to zabralo samozrejme nachvíľu, ale v konečnom dôsledku sa to gro nezmenilo, len sa uvoľnilo zo mňa napätie, že som jej to povedala. Takže aj ty- uvoľni sa, dajte s mužom dobrý ...vieš čo, chďte spolu von do prírody, a porozmýšľaj, či ťa niečo iné nehnevá viac a v podvedomí si to týmto nezakrývaš...náhodou. Karma je karma.

tinapa
11. máj 2022

Pekný deň prajem..🌞🍀❤

autor
11. máj 2022

@tinapa no na každý vzťah veru musia byť dvaja. To je jedno o aký druh vzťahu ide. Ja nemám žiadny iný problém. Nemám mať aký, takže toto je jediné čo ma roky trápi ale je mi jasné po včerajšom rozhovore že neostáva nič iné len ignorovať alebo slovné ,,odpalkovat,,. Už ich nejdem o nič prosiť ani im nič vysvetľovať nemá to zmysel. Mnohí ľudia sa čuduju prečo sa k nim niekto tak správa a akosi zabudnú že to je dôsledok ich vlastných činov. Dnes som už kľudná nedokážem byť zas nahnevaná týždeň v kuse samozrejme. Je krásny deň, budem oddychovať na terase a mať pohodu.
Pekný dník

lujziana44
11. máj 2022

Fakt to zmysel nemá, neprerobíš ich, treba sa len tak vnútorne nadstasviť, že to budeš ignorovať, bo každý boj ti prinesie len sklamanie a smútok. Víťazstvo nie. No sem tam by som im dala pocítiť, že by s tým už mohli prestať

svetlonos
11. máj 2022

Autorka 🤣 jaj to ti ale keca , jasne ze by jej to vadilo ale snad si nepodkope autoritu keby to priznala 😁
Ono toe 4-5 hodin cesty od seba su aj tak optimalne. Ked to ozaj nema byt dobre, tak zo zrus aj raz za dva mesiace a daj na raz za pol roka trenars 🙂 Drzim ti palce

autor
11. máj 2022

@svetlonos to mi je jasné,že to nauzna. Dodnes si pamätám ako sa vytočila do nepríčetný keď jej babka povedala nech tie zemiaky šupe inak😅ale samozrejme to nieje pravda. Ona sama dáva takéto bomby.aj ja si držím palce😂

Strana
z4