icon

Ako vysvetliť starým rodičom, že nechceme krstiť?

26. apr 2022

Zdravím, prosím poraďte mi hlavne tie ktoré s tým máte skúsenosť a prešli ste si tým, ako čo najlepšie vysvetliť rodičom a svokrovcom že nechcem dať pokrstiť naše dieťa, lebo okrem toho že naňho farár naleje trochu slanej vody pre mňa krst nemá žiaden význam ale ani jedna strana to nevie pochopiť. Nasilu alebo potajomky bez súhlasu rodičov ho dúfam asi pokrstiť nemôžu 😁 Manžel na to nemá žiaden názor a je mu to jedno. Ďakujem

Strana
viestta
Odpoveď bola odstránená
surama
26. apr 2022

Slanej vody? 😃😃 To kde tak robia? A k otazke...no trvajte na svojom, oni sa urazia.a ked uvidia, ze s vami nepohnu, tak ich to prejde.

autor
26. apr 2022

@viestta oni sa nepýtajú, oni si idú svoje 😁

autor
26. apr 2022

@surama veď to je voda so soľou či?😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
sissy27
26. apr 2022

nevysvetľovala som, len som na otázku "kedy budú krštiny" odpovedala "Nebudú." A viac som o tom nediskutovala. Ale tak ja som to mala len jednostranné, ja tiež nie som krstená ani veriaca, ex svokra mohla nohami šuchotať akurát tak, lebo rovno by som jej vymenovala 350 hriechov jej aj jej synáčika 😀

autor
26. apr 2022

@viestta ja som si stále myslela že tam sa dáva aj soľ lebo v detstve nám z toho babka dala napiť a mne prišla slaná 🙄

evkamotka
26. apr 2022

Ta voda nie je so solou, je cista
A ked si im povedala, ze nebudete krstit, co povedali?

rachel36a
26. apr 2022

Nevysvetlis...len si stoj za svojim a dufaj ze prestanu otravovat

januska12323
26. apr 2022

Keby sa inak nedalo tak hovor, že sa dieťa samo rozhodne keď bude väčšie. A kým bude staršie aj na to zabudnú.

autor
26. apr 2022

@evkamotka že ja s manželom máme krst tak musí mať aj dieťa a že čo o nás v dedine budú hovoriť

mackamizjedlaskrec
26. apr 2022

K teme mozes povedat ze dieta sa narodilo z tvojeho tela a ty zanho mozes rozhodovat dovtedy sa sam nerozhodne inac !A to z akej cirkvi je ze pit svatenu vodu ?prvi x ti pocujem .

nyusika
26. apr 2022

ja nerozumiem, preco mas potrebu niekomu nie uplne blizkemu nieco vysvetlovat.

ked mas s manzelom na toto rovnaky nazor, tak proste iba oznamite, ze krstit nebudete.
vybavene

autor
26. apr 2022

@januska12323 to som už povedala ale že čo keď nebude chcieť byť katolík ale pôjde k nejakej sekte tak že si to musíme poistiť 😁

autor
26. apr 2022

@mackamizjedlaskrec to bola trojkráľová voda a z tej sme sa niekedy museli povinne napiť 😁

autor
26. apr 2022

@nyusika im netreba nič vysvetľovať, oni s tým začnú sami a celý čas si idú svoje

sissy27
26. apr 2022

a veď nech si idú svoje, ty si choď tiež svoje. Kde je problém?

melanta
26. apr 2022

Že čo o tom budú hovoriť u vás v dedine? No to už je len veľmi kresťanské. Začnú a idú si svoje? Postavila by som sa odišla domov. A ak by s tým začali u mňa, tak by som im povedala, že návšteva skončila, ak nie sú ochotní tolerovať rozhodnutie teba a tvojich rodičov. A pripomenula by som im, že niekoho presviedčať proti vôli nie je nijak kresťanské, takže keď už, sú tí poslední, čo by toto mali riešiť.

nyusika
26. apr 2022

ved nech si idu, ignoruj to

ivetta1234
26. apr 2022

evergreen argument: "čo si o nás budú hovoriť v dedine" 😂😂😂 k sekte sa môže pridať aj tak čiže to neni zrovna dobrá poistka, no buď to pochopia po dobrom alebo po zlom...to je len na nich...a od toho sa bude ďalej odvíjať váš vzťah

januska12323
26. apr 2022

Aha a keď bude krsteny tak automaticky je pred tým zachránený 🤦‍♀️takým nevysvetlis, moja babka nad tým tiež furt lamentovala ale prežila 😁 a v dedine nech si hovoria, keď nemajú zaujímavejšiu tému.

melanta
26. apr 2022

Teba a tvojho muža som chcela napísať.

rora
26. apr 2022

U nas sme sa zhodli na verzii, nech sa daju pokrstit deti same, ked to budu jednoho dna chciet a potrebovat.

viestta
Odpoveď bola odstránená
evkamotka
26. apr 2022

Voda, ktorou sa krsti je cista. Knaz ju na mieste pozehna a pokrsti nou dieta.
Svatena voda z troch kralov je solena, aby sa nepokazila, lebo sa jej zvykne spravit vela, aby si ludia mohli z nej odoberat

matkahelka
26. apr 2022

@viestta
@surama svatena voda je voda+ sol.

Autorka, normalne im povedz, vysvetli, ze ty nevidis zmysel v krste. Im to zrejme bude trvat dlhsie, kym to pochopia a akceptuju tvoj nazor, ale je to tvpje dieta a ty o nom rozhodujes.

autor
26. apr 2022

Priznám sa že som z toho veľmi v strese lebo malé ešte nie ani na svete a už toto musia riešiť. Prvá vec keď sme im povedali že budú starí rodičia tak začali počítať že kedy od pôrodu musia byť krstiny, podľa nich to musí byť do troch týždňov, keď som im povedala že nebudú tak odvtedy keď sme s nimi tak s tým musia sami začínať ale fakt že stále a už mi to lezie na nervy, už len čakám kedy do nás pozvú farára na návštevu

evkamotka
26. apr 2022

Súhlasím s nazorom, ze toto sa oznamuje. Ja som naopak veriaca, deti sme dali pokrstit a neveriacej rodine sme to oznámili. Nesuhlas sme nepocuvali, lebo sme dospeli a svojpravni. Akukolvek diskusiu sme na tuto temu zavrhli

tinatitti
26. apr 2022

Som veriaca, ale nebudem ti kázať, neboj. Len sa ta opýtam z opačnej strany. Keď krst ako taký pre Teba nič neznamená (len pokropenie vodou) a tvojmu mužovi je jedno, či bude dieťa pokrstene alebo nie. Co ti na tom celom tak veľmi prekáža, keď si to želajú starí rodičia? Ved nemusíš robiť hostinu, nemusíš okolo toho nič. Len ho dáš pokropit tou pre teba slanou vodou. Starki budú šťastím bez seba, tvojmu mužovi je to jedno, dieťatko ani nevie, že sa pokrstilo. Jediný, kto s tým má problém si ty z nejakého dôvodu. Alebo proste pretrp tu necelú hodinku v kostole a máš vystarane.

guiseppinka
26. apr 2022

@surama
@viestta
@evkamotka baby, ta voda je slana. Svati sa aj voda aj sol a potom sa to miesa.

Strana