Ako vysvetliť starým rodičom, že nechceme krstiť?
Zdravím, prosím poraďte mi hlavne tie ktoré s tým máte skúsenosť a prešli ste si tým, ako čo najlepšie vysvetliť rodičom a svokrovcom že nechcem dať pokrstiť naše dieťa, lebo okrem toho že naňho farár naleje trochu slanej vody pre mňa krst nemá žiaden význam ale ani jedna strana to nevie pochopiť. Nasilu alebo potajomky bez súhlasu rodičov ho dúfam asi pokrstiť nemôžu 😁 Manžel na to nemá žiaden názor a je mu to jedno. Ďakujem
@janaahotovo napísala som svoj názor ... Nechápem prečo máte potrebu na mňa útočiť 🤷
@lejusinka vies co, mam precitany cely novy zakon a zo stareho 5 mojzisovych knih a zalmy.
A Ty vari poznas Boha? Boh je vacsi ako my a pozname len jeho malu cast. Ja Ho veru nepoznam, ja Ho stale len spoznavam, lebo viera je cesta, je ucenie sa a spoznavanie Bozej lasky. Ja verim, ze Boha uplne spoznam vo vecnosti.
Traumou z detstva bol a je moj obraz o pravom Bohu velmi naruseny a len viera v boziu lasku mi dava silu ist dalej a bojovat.
Nie, nemodlim sa ruzenec, ani denne nechodim do kostola. Z pohladu klasickeho veriaceho cloveka som na tom uplne ze zle, ked sa ani modlit nedokazem, o to viac si "uzivam" to, ze Jezis ma prijima i s tou mojou biedou. Pre mna je to nekonecna studna lasky a kvoli tomu idem do kostola, stretnut sa a zazit Jezisovu lasku. Opak toho, co som zazila v minulosti. Pre mna je liturgia a prijimanie Jezisa posila a liek pre dusu.
Áno dáva sa do nej soľ aby vydržala. Máte pravdu.
@ivetta1234
@uradnikova tu sa pripnem. Myslím ze sčasti máte pravdu obe. Nám raz tuším a náboženstve alebo som to niekde počula že potápala sa loď. Jeden pán vyliezol na strechu a prosil Boha aby mu pomohol. Prišiel prvý záchranný čln on odpovedal ja pomoc nepotrebujem mňa záchrani Boh. Čln odišiel. Prišiel druhý čln to isté odmietol tak čln odplaval. Tak isto aj tretí a pán sa utopil. Keď prišiel k najvyššiemu tak vraví Pane Bože ak existujes ako yo že si ma nezachránil. Boh mu odpovedal a čo myslíš, kto po teba poslal tie člny. 😀
Najlepšie je sa riadiť heslom Ži a nechaj žiť. Niekto je veriaci niekto nie je a tak by to malo byť.
Ja sama som krstná ale malá bola v kostole asi 2x ako malé bábätko. Rozprávam jej však o Bohu, vidí kostol aj vysvetľujeme jej kto bol Ježiš že existuje Boh a že má každý stráženého anjela ;);
@uradnikova ja to z istej časti aj obdivujem, ja by som nedokázala cele dni na to myslieť. Ešte za "mlada" som sa pred spaním skoro vždy zabudla aj pomodliť. Potom som sa dozvedela, že sa treba aj ráno, no a to sa mi podarilo možno 1x v živote ak vôbec. Proste na to nedokážem celé dni myslieť.
@elizabet173 máš úplnú pravdu. Tie deti sú dospelé a rozhodujú sa samé. Čas, keď im rodičia zasahovali do života je dávno preč. Ak rodičom na viere detí záleží, vedú ich k nej od mala. Už v puberte sa ukazuje, či deti uverili a stali sa kresťanmi, alebo nie. V dospelosti je to už jasné. Preto sa čudujem, že evidentne neveriace deti nútia do krstu. Veď im už dávno musí byť jasné, že to pre ne nič neznamená.
Teda predstavujem si to tak, že v istom veku deti k viere vediem, rozprávam sa s nimi, modlím sa s nimi. A v istom veku už sa za ne len modlím a rešpektujem ich. A nečudujem sa, že ak roky do kostola nechodia, dokonca sa tam ani nezosobášili, nedajú pokrstiť svoje deti.
@alanko20 uprimne, s modlitbou je to aj u mna bieda. pri 4 detoch frcim od 6 rana a lahnem o 23 a to som uz tak unavena, ze hned zaspim. ale vravim si, ze vlastne modlitba je aj to, ze sa staram o bliznych a aj to, ze pri vsetkom, co robim, co sa mi deje, na Boha myslim.
@viestta no nebudem sa vyhrážať. Prečo by som to robila? U nás na Slovensku je viera u mnohých len vec folklóru a zvyku. Skutočne veriaci človek sa nikomu nevyhráža. Je mi ľúto, že nikoho takého nepoznáš a poznáš len zlé príklady.
Pred pol rokom sa môj brat ženil a nebolo to v katolíckom kostole....okrem jednej otázky, či nechcú neskôr uzavrieť manželstvo aj tam to nikto neriešil. Nikto sa nikomu nevyhrážal ani nenadával. A to sme všetci veriaci, pravidelne navštevujeme kostol a spoveď. Ale rozhodol sa a my to rešpektujeme, je dospelý.
@asuliena Prepacte to je asi omyl, na vas prispevok som neodpovedala. A ani som na nikoho ineho neutocila. Nemam dovod🤷🏻♀️