icon

Ako vysvetliť svokre riziko ordinovania liekov?

25. júl 2024

Su tu nejaki lekari? Potrebujem radu
Ahojte prosim Vas...ked je niekto chory z mojej rodiny tak svokra nam nosi hocijake antibiotika vraj sirokospektralne...ona si ich nechava peedpisovat ked je chora a odklada si ich...muz chytil siedmu chorobu od rocnej dcerky a nato sa atb brat nesmu...vyvolava a nuka mužovi nejake atb ze ich musi brat....ja potrebujem nejake odborne ARGUMENTY ako jej vysvetlit ze nesmie davat ludom hocijake lieky bez toho aby o tom vedel lekar a ze to moze byt nebezpecne....dakujem

Strana
z2
cookie29
25. júl 2024

Samoliecba je na prd.
Mne dietatu antibiotika predpisoval vzdy lekar. A teraz pri zapale stredneho ucha ZLYHALI. Mozno prave preto, ze ich brala castejsie a museli sme brat ovela silnejsie. Nevhodne predpisane antibiotika ci uz ide o virus a netreba ich) alebo na nevhodny typ bakterie posilnuju odolnost bakterii voci antibiotikam. To nie su lentilky. PS moje ditko ma cesrtvo 3 roky :(

alickapusinka
25. júl 2024

@lucka_ke och ježiši čista otrava

alickapusinka
25. júl 2024

@lilitela úresne súhlasim s tebou do bodky máš úplnu pravdu.

nataliaba
27. júl 2024

Ináč aj moja svokra to robí presne tak no mi od nej žiadne neberieme a neuzivame hoci nam ich núka tiež má zásobi a sama si ordinuje.

evkakorcek
27. júl 2024

To je presne ako moja mamka. Normálne treba povedať, že nie je edukovana na to aby prikazoval niekomu ATB. Moja matka sa vždy urazí, ale serem na ňu už...... Do seba nedá ani Paralen a nám tu ide rozkazovat.
Treba to normálne povedať. A keď sa spýta na dôvod prečo nie - pretože môžme povedať nie. Hotovo!

senta_sofia
27. júl 2024

Su to lieky na predpis, predpis dava lekar konkretnemu cloveku na konkretnu diagnozu, pri zvazeni dalsich rizik. Som zvedava, ci ponesie svokra zodpovednost za to, ked niekto chyti alergicku reakciu.

cacianka
27. júl 2024

Ak je s prepáčením taká tupá ohľadom liekov / ATB, tak jej povedz že sa začali veľké tajné kontroly vo veci predpisovanie antibiotík, nikde sa to nesmie zverejniť, ani lekári nevedia kto a kedy ich kontroluje, ako hľadajú šukl, udzs, mája a verejná hygiena všetky stopy a vystopuju aj ju ako kseftuje s liekmi. Že je to prísne sledované, ako drogy. Že je to trestný čin ohrozenia života, otrava ľudí aj spodných vôd, nech ti dá všetky zásoby čo má doma , všetky pilule, a ty jej zato sľúbis že ju neudáš. 😉😇🤪
Ja už by som fakt na starších či jednoduchšich ľudí takto nebehla a vystrašila , lebo rozdávajú pilule ako lentilky. A drb stará suseda skolabuje, otrávi si organizmus lebo pomiesa 5. cez 9., od lekára aj drbnutej susedy.

30katrusa40
27. júl 2024

Tak ich vždy vezmite od nej a zaveste do lekárne odovzdať. Aspoň sa jej pominaju a nebude s nimi otravovať. Ale je aj zvláštne že jej lekár pri každej chorobe predpíše ATB

Strana
z2