Ako vysvetliť svokrovcom že majú zanedbaný dvor?

vrabcek154
9. aug 2011

Ahojte, nechapem stale ako, ale nasa malinka dostala zrazu hnacky, najprv som si myslela, ze zubky, ale objavila sa tam aj krv, co ma dost vylakalo. Boli sme 2 dni v nemocnici, kde to preslo. Vysledky prisli vcera, ze vraj kampylobakter, doktorka vravela, ze zdroj moze byt voda zo studni, co vylucujem. Davam stale prevarenu vodu, alebo v kontakte so zvieratami. A to mi prijde skor do uvahy, pretoze svokrovci maju na dvore 5 psov a 1 macku a dvor max neudrziavany, minule mi jeden ocikal aj kocik 🙄 a tu je zdroj urazu 😠 😠 😠 😠 stale nevedia pochopit, ze k nim chodim s hnusom, pretoze male babo by nemalo v takom prostredi co robit, vsade vykaly a pustene psy, navyse aj stary vlciak, od ktoreho neviem, co cakat. Som z toho zufala, ked som im povedala, ze z coho to malinka mohla dostat, povedali, ze to urcite nie, ze to mozem vsade ☹ ☹ ☹ Poradte mi, ja uz neviem, tak skoro tam uz nejdem

kali23
7. nov 2012

nemusí to byt tak... moze to mat z jedla, z masa... a to mi príde skôr pravdepodobné... ako to co popisuješ. pridávam link
http://www.svps.sk/potraviny/info_Kampylobakter...

nicky182
7. nov 2012

klud a rozvahu , uuuplne ta chapem, v prvom rade ries s manzelom, nech on povie nieco svokrovcom - su to predsa jeho rodicia ....navrhnite spolocnu brigadu ..krikom, vykrikovanim a obvinovanim sa veci nevyriesia -ver mi ....

huxy
7. nov 2012

môže to mať z toho,no nemusí.tiež by som poradila aby si sa o tom vážne porozprávala s manželom,on je ich syn a mal by im dohovoriť.a ďalšia,veľmi dôležitá vec.ak by som ja bola presvedčená,že mi dieťa ochorelo z dôvodu špiny,alebo neudržiavania určitej hygieny u svokrovcov,tak by som to riešila tak,že by som tam na čas prestala chodiť.a snáď by si uvedomili dôvod.ak nie,treba ešte raz vysvetliť.niekomu to hneď nedôjde

maminuska
8. nov 2012

@vrabcek154 neviem ale osobne si myslím že to tiež nemusí byt vôbec so psov. Moje deti od malička vyrastali so psami , a to vo veľmi blízkom kontakte a dodnes vyrastajú a nikdy nemali žiadnu zoochorobu resp.chorobu ktorá sa prenáša zo zvierat na človeka. Podmienka je aby psy boli odčervovaní a veterinárne kontrolovaní.
Čo sa týka dvora, tak si osobne myslím že nie je Vašou vecou akokoľvek zasahovat do toho aký maju dvor a už vôbec tam nerobiť brigády, to máš akokeby tvoja svokra prišla k tebe a ohrňala nos ako to máš doma, riadne byťa to naštvalo a urazilo že ?
Ak sa bojíš o babenko , tak jednoducho ich popros že keď prídete aby psov zavreli do kotcov no a natvrdo sa opýtaj či su psy odčervený čo je veľmi dôležité u malých detí .

lujza123
9. nov 2012

@vrabcek154 no dvor a dom mojej babicky vyzera podobne...akurat ze tam ma len jedneho psa ale bordel neskutocny. S tym nic nespravis..teda aspon vycitky a rozhovor urcite nepomozu, oni to nevidia, keby sa im ten dvor nepaci tak s tym nieco robia. Pre vela starsich ludi je dvor miesto pre slepice psov a chlievy, upravene terasky a zahradky je vymozenost tejto doby, kedysi to byvalo inak.
Co mozte spravit je ze zorganizujete brigadu - pozor nesmie byt primarne zamerana na "upratovanie dvora" to by nepochopili a urazili by sa..skor nieco na styl pomoc s jesennymi pracami na zahrade pricom niekto z vas by dal do poriadku aj ten dvor.
Psom nakup odcervovacie tablety, ani sa nepytaj ci su odcerveny, to treba robit kazdych par mesiacov, minimalne raz do roka. A vacsinou dvorove psy u starsych ludi na dedine odcervovacie tablety nevideli cely zivot.
V zvieracom obchode ti poradia kolko tabletiek treba pre hafanov a mas po probleme. Co sa tyka bezpecnosti deti vedla psov je to otazne. Uplne v klude to je len vtedy ked je pes vas, poznate jeho povahu a su na seba zvyknuty (myslim dieta a pes). Inac treba davat vzdy pozor aj ked ide o psa flegmosa co ani stekat nevie.

erickatt
15. feb 2019

@vrabcek154 tablety im kup sama. Na 10 kiloveho psa stojí asi euro..a do kuska sunky im to daj. Za tri mesiace znovu.