icon

Ako vytvoriť pocit domova v rodine?

anastacia1103
4. jan 2025

Mam velky problem, neviem vyvtorit teplo domova. Neviem, co to je, s mojou mamou sa neznasam a so sestrou doslova nenavidim a neviem to dat ani svojim detom :( muz mi to denne vycita, chce sa rozviest, ale vravi, ze nech odidem ja a on to teplo detom vyrobi...samozrejme bez deti neodidem. Dom mame obrovsku vilu,luxusnu,zavideniahodnu, no necitim sa tam dobre, viac som teplo domova citila v byte,kde sme zili predtym,nemam k nemu absolutne ziadny vztah. Ale nemyslim si, ze to s domom suvisi. Pre nas je dom domom, ale nie domovom. Ja vlastne necitim domov nikde,ani u rodicov a ani doma a neviem to zmenit...deti podla mna tiwz, maju obrovske poruchy spravania a osobnosti aj u nich a to su este malicki...prosim poradte, co s tym. Odbornikom chodime,nepomohli nam este :(som strasne nestastna, nemam chut zit a nic ma nebavi a nenaplna, nevidim svetlo na konci toho tunela. Muz aj rodicia mi cele roky hovoria, ze vsetkym iba nicim a strpcujem zivot a ze najlepsie by tu bolo vsetkym bezo mna. Muz mi dokonca velakrat daval kluce od auta a povedal, nech idem a zaje....sa volakde, ze tak jedine pomozem tejto rodine :(

Strana
z3
juliet86
4. jan 2025

@anastacia1103 radim vam institut virginie satirovej

mamutka
4. jan 2025

@anastacia1103 čo to tu píšeš za somariny, že on lubi deti??? Ničí im hračky, mláti im matku, mláti deti, ty si už opitá alebo prečo píšeš že ste spolu aby milujúci ocko bol s deťmi? Choďte konečne od seba. Máš peňazí dosť, predaj sprostý barák, ktorý aj tak nie je domov a vytvor sebe a deťom domov v niečom menšom. Hlavne bez hádok, bitiek a stresu. A nevyhováraj sa na generačný shit, moju mamku nemali doma za nic, ako dieťa veľa trpela a pre svoje deti a ich pokojne dectvo urobila všetko. Ty sa s mužom nechceš rozísť aby si nemusela ísť do prace. Radšej nech žijú v tom vašom pekle? On nech sa nevyhovára že je zlý kvôli tebe. Vy dvaja ste možno každý sám osebe fajn ľudia, ale spolu ste jedovatá kombinácia. Sú ľudia, ktorí spolu proste nemôžu fungova.

rozculena
4. jan 2025

verila som tomuto príbehu,až kým si nepridala komentár o tom,že si lekárka,strašne bohatá,až tak,že už nemusíš pracovať vôbec a že tá ohromne veľká luxusná vila je tvoja a že on ťa bije,škrtí a rozbíja veci.

ina2405
5. jan 2025

@rozculena lekárka a taká blbá, že (úžasný otecko, ktorý je prepnutý a ona s ním zostáva z xy dôvodov)

natalka13
5. jan 2025

@rozculena 👍
A deti maju adhd kvoli rodicom a chybajucemu teplu domova 😀

anastacia1103
autor
5. jan 2025

@rozculena ja ta o nicom presviedcat nemusim, bud ver alebo never. A nie, nie je to ziadny looserko, ktory by sa na mna nalepil, ma postavenie rovnake ako ja (tiez je lekar) a preto sme peniaze nikdy neriesili. on ma zasa ine nehnutelnosti, tento dom je na mna, ine nanho, neriesili sme. kazodpadne to vobec nie je podstatna informacia, takze si si z toho vycucla iba to svoje. PS - nikdy si sa nestretla s tym, ze su ludia z nasho fachu trocha psycho alebo puntickari atd ? takze verit nemusis, ale nezapajaj sa do diskusie tym padom, ked mas pocit, ze su to bludy a prenechaj miesto tym, ktori mi chcu poradit a pomoct.

anastacia1103
autor
5. jan 2025

a ano, sme spolu uz 20 rokov, od cias VS, takze vtedy sme mali kazdy "holu rit" a vsetko sme si vybudovali spolocne. preto sa tazko odchadza. kazdy z nas sa zmenil, sme rozumni, snazime sa dohodnut, no nevieme si rady s nasimi detmi, lebo nikto uceny z neba nespadol a taktiez nemame patent na sebaovladanie a podobne veci.

cukroska
10. jan 2025

@anastacia1103 Podľa mňa toto je už na psychiatra.Ty máš už riadne depresie a možno to.pramení z detstva,alebo muž.
Ale myslím to v dobrom. Oni sú lekári ako každý iný a vedia pomôcť Ak psychológ nepomôže tak dobrý psychiater určite. Nepoznám ťa,ani nie som psychológ ,ale mám pocit,že toto s teba urobil muž.Mne to príde akoby s bola úplne zmanipulovaná ai žila v zlatej klietke.
Toľko ti to vštepuje do hlavy,že si tomu uverila. Ale verím,že to tak nie je..A dôvod prečo sa neznášaš s rodinou by ma určite zaujímal. Prechovávajú oni k tebe nejakú závisť,alebo si nerozumiete s ľudského hľadiska? Toto je veľmi smutné keď si už najbližšia rodina nerozumie ba priam sa nenávidí.S tým treba pracovať.

zuzana76
10. jan 2025

A tvoja špecializácia je aká?

mandarinka555
11. jan 2025

@anastacia1103 K tebe len toľko, aby si sa nadýchla a začala reálne premýšľať! A k ostatným "uvedomelým" dámam len toľko, že ku***, zase len ten chlap je ko*** a ona sa má okamžite rozviesť a bla bla bla.....Len škoda, že nikto nevidí to, čo vystrája ona🙈

buba183
11. jan 2025

@anastacia1103 uvažovala si niekedy nad tým že to nemusí byť tvoja chýba,len ti ju vnútil manžel? V prvom rade začni od seba. Keďže máš peniaze. Deti daj strážiť .Nájdi si zábavu, hobby čo ťa bude napĺňať a zároveň vypneš od stereotypu. Cvičenie, kreslenie, modelovanie s hlinou. Kamošku vykecat sa. Keď niekedy kľudne napíš. Držím palce a to čo bolo poznám to snaž sa to prelomiť a aby to čo si zažila T y nezažili deti.

ina2405
11. jan 2025

@zuzana76 taká, kde neriešiš peniaze, len koľko máš nehnuteľností...
Autorke začínam neveriť, lekárka, ktorá sedí spokojne doma, lebo je akože za vodou vďaka tomu, že je lekárka. Všetci lekári, ktorých poznám pracujú aj na viac čiast. úväzkov, zvyšujú si kvalifikácie, riešia atestácie.

moonlight1210
11. jan 2025

@anastacia1103 kedze tvoja nevyrovnanost moze pochadzat aj z nedostatku (nerovnovahy) hormonov zo (chybajucej) stitnej zlazy, mas lieky aj na ich doplnenie?
Predpokladam, ze hej, ale radsej sa pytam.

Tiez si myslim, ze navrat do prace by pomohol pretrhnut rutinu, v akej ste zapadli. Tebe rozhodne tato rutina nerobi dobre.

Neviem, v ktorom obore si lekarka, ale mozno mat ambulanciu 2x do tyzdna. Trebars si ju dohodnut a striedat s niekym, kto tiez neordinuje vsetky dni.
Alebo teda najst inu pracu (aj mimo toho, co mas vystudovane) vo forme vypomoci, ci brigady, kde by si chodila 2x tyzdenne na par hodin.
Potrebujes vypadnut z domu. Mat interakcie aj inde. A podla mna vyslovene nahlas pocut aj docenenie od druhych. Takze mozno by si nasla ludi, s ktorymi by si si rozumela a pocula od nich slova podpory.

lapersefona
11. jan 2025

Ak ta bije a skrti pred deťmi už teraz majú deti traumu z toho. Kašli na dom, chod do podnájmu s deťmi alebo ku rodičom kym najdes prácu. A NEOSTAVAJ S NIM aj s DETMI. LEBO ZNICITE PSYCHIKU detom. To ti vravím ako dospelý ktorý si ako dieta zažil domáce násilie na matke. Si lekárka zvládla si medicínu zvládneš aj odísť. Keď nie kvôli sebe kvôli deťom musíš!!! Nemusis sa rozvádzať len odid

Strana
z3