Ako vyvážiť voľný čas s rodinnými povinnosťami?
Ahojte.s manzelom mame rocne dieta.o babo sme sa velmi snazili a nakoniec mame krasneho synceka cez umele oplodnenie.
Kde zacat?manzel robi na zmeny,denne a nocne.cize z mesiaca pracuje 14 dni (to ho vidime len vecer)k tomu si zoberie este nejake nadcasy na prilepsenie.kupili sme starsi dom,kde sa chodime vybijat.byvame v byte,dom boli investocane penuaze,takze prerabka nam nesuri.
No a k veci.dnes sme sa s muzom pohadali kvoli volnemu casu.tvrdi mi,ze mu organizujem cas.ja neviem,aku ma on predstavu o zivote ale ocividne inu ako ja.
Dnes mi zahlasil,ze by chcel chodievat 2x do mesiaca pomahat rodicom.popri tomu,ze bude chodit prerabat nas dom,popri tom servisovat nase 2 aute,svokrove 2 auta...moja mama je vdova s velkou zahradou,ja jej tak maximalne 2x pokosim na hodku,ked zoberie maleho von tam sa moja pomoc konci a skor by sa jej hodila,nakolko je na vsetko sama.
Ja muzovi vykrikujem,ako si to predstavuje,kde sme my?
Svoje volno bud chce travit na nasom dome,alebo vypomocou u svokrovcov na cele dni alebo servisom sut v garazi.
Pride vam to oki?
Ja som za obcasne vypomahanie ale na ukor nas?
A to podotykam,svokrovci casto chodia si oddychnut na cely den k vode niekam alebo vylet daky.
Je to podla vas tskto fajn?
A mne muz povie,ze mam si vediet zariadit cas.ale ako?ja sa bez maleho nepohnem.som rada,ze stihnem uvarit.
kolko ma dieta? nemoze do jasli a ty do prace..alebo si najst nieco na vikend? manzel ma toho vela ... mu navrhni ze sxa uskromnite a nemusi robit nadcasy ..alebo predajte do kt nepotrebujete a vikendy travte u svokry ci tvojej mamy ... neviete si ani jeden zariadit cas a dohodnut sa .. a nikdy nebudete stastny ak sa tonenaucite
Cize mas manžela ktorý robí, berie nadčasy, pomáha rodičom, stavia vam dom a ešte ti ma aj robiť animátora lebo ti je otupno. Zatial co ty si nevieš zariadiť čas aby si aspoň navarila. Tak? Dospej.
@anonym_autor podľa mňa v pohode, 2x do mesiaca ku svokrovcom. A to servisovanie áut hádam nie je každý mesiac. 16 dní v mesiaci je úplne doma, nie je v práci. Čo by mnohé za to dali
A doteraz ste volny cas travili ako?
Nooo ja tiez tu dajako nevidim jeho pochybenie. Skor ty sa nudis. Nerozumiem, preco nejdete k svokrovcom s nim, alebo aj na ten dom, ved chodte tam vsetci, co to si porobis aj ty.
Cize mas manžela ktorý robí, berie nadčasy, pomáha rodičom, stavia vam dom a ešte ti ma aj robiť animátora lebo ti je otupno. Zatial co ty si nevieš zariadiť čas aby si aspoň navarila. Tak? Dospej.
@haley7897 🥳🥳🥳trefa čo dodať 👍
Šikovný chlap, klobúk dole
Tvoj muz je v norme,ty si princezná. Co ti brani zbalit dieťa a ist tam kam on ide pomahat,potom on pojde s tebou k tvojej mame,lebo tej pomahaš velmi málo.A budete spolu . Stači porozmyšlat a nastavit sa v hlave.
@anonym_autor vidim v dnesnej dobe jeden fakt, vela muzov uteka od maleho decka a zeny. Skryvaju to za vsetko mozne, nadcasy alebo pomoc rodicom ci kamosom. Alebo ani neskryvaju a idu fo fitka, za kamosmi, do krcmy alebo su na mobile pri telke. Zivot s malym deckom a nestihajucou nervoznou zenou sa im nepaci. Otravuje ich. Ved komu by sa pacil ked im berie pohodlie a klud.
Tu by mali zasiahnut jeho rodicia a syna pekne v dverach otocit a poslat domov za rodinou. A to velmi razne.
@anonym_autor vidim v dnesnej dobe jeden fakt, vela muzov uteka od maleho decka a zeny. Skryvaju to za vsetko mozne, nadcasy alebo pomoc rodicom ci kamosom. Alebo ani neskryvaju a idu fo fitka, za kamosmi, do krcmy alebo su na mobile pri telke. Zivot s malym deckom a nestihajucou nervoznou zenou sa im nepaci. Otravuje ich. Ved komu by sa pacil ked im berie pohodlie a klud.
Tu by mali zasiahnut jeho rodicia a syna pekne v dverach otocit a poslat domov za rodinou. A to velmi razne.
@citronove_koliesko koliesko, ty máš tuším o koliesko menej 🤣🤣🤣
tiez som utekala ked prisiel manzel z prace, mala som male dieta, potrebovala som cas pre seba 🙂 raz joga, potom prejst sa...
@citronove_koliesko určite je pohodlie makať na dome, pomáhať rodičom a brať nadčasy 😅😅😅😅😅
A niekto nemá čas ani uvariť....😅
@citronove_koliesko koliesko, ty máš tuším o koliesko menej 🤣🤣🤣
@anonym_933702 ja si zasa myslim ze to celkom trafila- velakrat sa stane ze po porode muzi zistia ze mat doma babo, male dieta, byt rodic nie je take terno ako niektori vraveli.... Zena je nervozna, upachtena, dieta place, muz navyse nema skoro ziadnu pozornost a sex zivot je minimalny...
@citronove_koliesko vieš čo, ak sa on obracia čo mu sily stačia, robí nadčasy, buduje dom snaží sa pre nich a rodinu zabezpečiť dobrý život a ked príde domov čaká tam na neho akurát nasrata partnerka čo si nevie zorganizovať ani deň medzi 4 stenami...
...hej, ani by som sa necudovala keby si časom povedal, ze kvôli čomu sa vlastne drie...
Ak by mali rodicia niekomu dávať lekcie, tak to bude jeho manželka o tom, ako byt partnerom, nie len znudenou guľou na nohe.
Takže tvoj muž chce tráviť svoj voľný čas stavaním vášho domu, pomáhanim svojim rodičom a starostlivosťou aj o vaše auta a tebe sa nepáči?
Bola by si radšej, keby bol celý víkend v krčme, na rybách alebo na zatahu s kamošmi?
kolko ma dieta? nemoze do jasli a ty do prace..alebo si najst nieco na vikend? manzel ma toho vela ... mu navrhni ze sxa uskromnite a nemusi robit nadcasy ..alebo predajte do kt nepotrebujete a vikendy travte u svokry ci tvojej mamy ... neviete si ani jeden zariadit cas a dohodnut sa .. a nikdy nebudete stastny ak sa tonenaucite
@anonym_387948 prečo by dávala dieťa do jaslí? Manzel sa ma viac podieľať doma pri dietati a domácnosti. K svokrovcom pomôcť len ak niečo nevládzu. Oni nech chodia na synov dom a potom sa uvidí, kto komu ma pomáhať.
@anonym_933702 ja si zasa myslim ze to celkom trafila- velakrat sa stane ze po porode muzi zistia ze mat doma babo, male dieta, byt rodic nie je take terno ako niektori vraveli.... Zena je nervozna, upachtena, dieta place, muz navyse nema skoro ziadnu pozornost a sex zivot je minimalny...
@anonym_2544fc však hej, stáva sa. Je ale rozdiel snažiť sa budovať pre rodinu a zarábať a schovávať sa za pc hrami alebo "v práci ".
@citronove_koliesko tiez tak raz syna otocim v dverach..aby sa vratil aj so ženou a deťmi...nieco porobime,navarim pre vsetkych,vecer opekačka..ide i pristup a zrelosť
Nevidim nic zle na vypomoci rodicom 2x do mesiaca. Povedala by som "Jasne, navrhujem ze dva dni/pol dni v mesiace u vasich, a dvakrat rovnaku dobu v mesiaci Ty s malym a ja idem pomahat zas mojej mame". A kludne ten cas moze vziat dieta a ide opat k svojim rodicom, ci uz sa bavit, alebo pomahat, a babka moze varovat. Ved nemusi s nim doma sediet. S rocnym dietatom (ked som mala len jedno) som chodila vsade ako s macatom.
Dom ako investicia? A k tomu nadcasy na prilepsenie? Nadcasy na ukor rodiny beriem vtedy, ak som nauzko s peniazmi. V tom pripade by som predala zbytocny dom (nestoji mi to za problemy a rozpad manzelstva). A ak nie ste nauzko, tak Vam netreba nadcasy.
A to mate 20rocne auta ze to treba stale servisovat? Aj moj manzel si tieto veci robi sam (a ano, jedno auto ma najazdene takmer pol miliona km cize stale sa tam nieco robi), ale aj tak nemam pocit, ze by nam to bralo nejak vela casu z rodinneho "casoveho rozpoctu". Raz za cas, ked nieco treba 🤷
A ako vyzera Tvoj den? Ze nestihas navarit pri rocnom zdravom dietati? Nie som nijaka superzena, ale pytam sa Ta to ako uplne obycajna zena ktora bola doma sama na 3 deti narodene vramci 2 rokov a z toho 1 s diagnozou. Cize naozaj aj na Tvoju stranu objektivne pozri a skus si tu organizaciu prace trosku zlepsit. Lebo ak budes musiet ist do prace, ako to budes vsetko zvladat...?
Svoje volno Tvoj muž chce travit pracou na dome, alebo u svojich rodičov, alebo s autami v garáži. Tvojej mame plánuje tiež niekedy pomôcť? Kolko času trávíte Vy traja ako rodina? Venuje sa nejako synovi? Toto tam nikde nevidím.
Ja tam tiež postrádam rodinný život. Nikde tam nevidím venovanie sa manželke, dieťaťu, spoločnej domácnosti, trávenie voľného času, intimita. A už vôbec nikde nevidím, kde má žena priestor sama pre seba bez dieťaťa. Tu sa rady nedočkáš, pretože všetky ženy tu muklujú na svojich mužov. Pripada im normálne, že muž trávi všetok čas buď v práci, alebo so svojimi koníčkami a oni sú hrdé, že do zodratia posluhujú domácnosti, mužovi a deťom. To nevadí, že sa odcudzujú, že muzi si nájdu milenky, že nemajú skutočný rodinny život. Dôležité je, že majú na papieri chlapa. A po rozvode tvrdia, že urobili pre chlapa všetko. A to je ten problém.
Neviem ako ste fungovali pred dieťaťom, či sa spolupodieľal na domácnosti, či ste trávili spolu čas ako partneri. Ste na najlepšej ceste začiatku konca.
Ja tam tiež postrádam rodinný život. Nikde tam nevidím venovanie sa manželke, dieťaťu, spoločnej domácnosti, trávenie voľného času, intimita. A už vôbec nikde nevidím, kde má žena priestor sama pre seba bez dieťaťa. Tu sa rady nedočkáš, pretože všetky ženy tu muklujú na svojich mužov. Pripada im normálne, že muž trávi všetok čas buď v práci, alebo so svojimi koníčkami a oni sú hrdé, že do zodratia posluhujú domácnosti, mužovi a deťom. To nevadí, že sa odcudzujú, že muzi si nájdu milenky, že nemajú skutočný rodinny život. Dôležité je, že majú na papieri chlapa. A po rozvode tvrdia, že urobili pre chlapa všetko. A to je ten problém.
Neviem ako ste fungovali pred dieťaťom, či sa spolupodieľal na domácnosti, či ste trávili spolu čas ako partneri. Ste na najlepšej ceste začiatku konca.
@katkazatka ja na muza rozhodne nemuklujem, ale tiez mam svoje zaujmy a nebudem ho predsa drzat nasilu doma, ak aj on sa chce niecomu venovat. My sice vacsinou nemame individualne aktivity na cely den (ale stane sa obcas aj to), ale zas mame pravidelne aktivity bez seba skoro kazdy den..nevidim dovod by na niekom zavisla. On je 16 dni z mesiaca doma, ona tam pise o par dnoch, ktore chce travit mimo, tak verim, ze stale sa tam najde kopec dni, kedy je s nimi cely den.
@katkazatka ja na muza rozhodne nemuklujem, ale tiez mam svoje zaujmy a nebudem ho predsa drzat nasilu doma, ak aj on sa chce niecomu venovat. My sice vacsinou nemame individualne aktivity na cely den (ale stane sa obcas aj to), ale zas mame pravidelne aktivity bez seba skoro kazdy den..nevidim dovod by na niekom zavisla. On je 16 dni z mesiaca doma, ona tam pise o par dnoch, ktore chce travit mimo, tak verim, ze stale sa tam najde kopec dni, kedy je s nimi cely den.
@lindusss2016 on má aktivity pre seba, ale u nej žiadne nevidím, pretože je celé dni s dieťaťom doma. On pracuje, berie nadčasy, chodí pomáhať k rodičom a chodí pracovať na stavbu. Veľa priestoru na rodinné výlety tam nevidím. Uznávam, že musí byť zo všetkého vyčerpaný, ale mal by si uvedomiť, že už ma rodinu.
Vidim,ze vela z vas ma nepochopilo,co som svojim pribehom chcela povedat.ja nemam problem navarit a robim to rada,v case,ked maly spi,lebo ked je hore,vyzaduje nonstop pozornost a vtedy sa to neda.vtedy sa da hodit do pracky,poskladat veci,povysavat a taketo drobnosti.
Ja som chcela povedat tym to,ze moj muz si predstavuje,ze pre nh9 sa zivot nezmenil.ja viem,ze nadcasy robi pre nas.ale on chce byt vsade,v robote,na nasom dome,u rodicov,mat pod dohladom vsetky auta.a kde sme my?ved ja nechcem zit zivot slobodnej mamy,ja chcem muza,ktoey ten cas bude venovat aj synovi a zene ,chapete?
On rodicom chce pomoct a mne povie,nech si to zariadim,ze mam kopec casu?ako,ked maly,ked je hore chce mamu alebo tata?u nikoho nechce byt,ma take obdobie.
Svokrovci si uzivaju zivot,chodia kade tade a moj muz tam chce chodit na ukor nas.
Ano,predstavte si,chodime s nim na dom aj k svokrovcom.ale viete ,ako to vyzera?ked sme u svokrovcov,nema cas so mnou pomqly ani slovo prehodit,lebo maka a ked sme na dome tak t9 iste.
Kde sme ale my ako rodina?kde mam ja priestor aspon na chvilu vydychnut a nebyt 24/7 pri malom?
V prvých mesiacoch života nasho dietata sa mi ovela viac ratal muzov cas straveny s nami ako to zeby doniesol domov viac penazi branim nadcasov. Dieta ste mali planovane a financne predpokladam nestradate.
Venuje niektore dni aj vam, synovi? Alebo to povazuje automaticky za "zensku" ulohu? Musi si uvedomit ze je uz otec. A nie je umenie byt otcom vtedy ked sa muzovi chce a vyhovuje mu to, ale stale.
A k niektorym vyjadreniam vyssie ako je mozne ze to nezvladas s rocnym dietatom - tu treba brat do uvahy aspekt ake je to psychicky narocne travit cele dni monotonne 24/7 s dietatom, ktore este ani nerozprava. Pre mna osobne to bolo napriklad narocnejsie ako chodit do prace.
Vidim,ze vela z vas ma nepochopilo,co som svojim pribehom chcela povedat.ja nemam problem navarit a robim to rada,v case,ked maly spi,lebo ked je hore,vyzaduje nonstop pozornost a vtedy sa to neda.vtedy sa da hodit do pracky,poskladat veci,povysavat a taketo drobnosti.
Ja som chcela povedat tym to,ze moj muz si predstavuje,ze pre nh9 sa zivot nezmenil.ja viem,ze nadcasy robi pre nas.ale on chce byt vsade,v robote,na nasom dome,u rodicov,mat pod dohladom vsetky auta.a kde sme my?ved ja nechcem zit zivot slobodnej mamy,ja chcem muza,ktoey ten cas bude venovat aj synovi a zene ,chapete?
On rodicom chce pomoct a mne povie,nech si to zariadim,ze mam kopec casu?ako,ked maly,ked je hore chce mamu alebo tata?u nikoho nechce byt,ma take obdobie.
Svokrovci si uzivaju zivot,chodia kade tade a moj muz tam chce chodit na ukor nas.
Ano,predstavte si,chodime s nim na dom aj k svokrovcom.ale viete ,ako to vyzera?ked sme u svokrovcov,nema cas so mnou pomqly ani slovo prehodit,lebo maka a ked sme na dome tak t9 iste.
Kde sme ale my ako rodina?kde mam ja priestor aspon na chvilu vydychnut a nebyt 24/7 pri malom?
@anonym_autor rozpravali ste sa pocas snazenia sa o dieta, pocas tehotenstva, ako bude vas spolocny zivot vyzerat ked sa dieta narodi?
@anonym_autor rozpravali ste sa pocas snazenia sa o dieta, pocas tehotenstva, ako bude vas spolocny zivot vyzerat ked sa dieta narodi?
@anonym_2544fc Podla mna taka klasika. Muz cakal, ze vsak len dieta pribudne do rodiny a zivot pojde po starom.
@anonym_2544fc rozpravali a ja som dufala,ze bude mat trosku iny pristup,ako ma.on,ked ja som nebola na materskej,tak bol u svoktovcov kazdy den,prisiel,az ked som ja bola doma z prace.
@anonym_2544fc rozpravali a ja som dufala,ze bude mat trosku iny pristup,ako ma.on,ked ja som nebola na materskej,tak bol u svoktovcov kazdy den,prisiel,az ked som ja bola doma z prace.
@anonym_autor Aha. A sa este cudujes? Ja uz nie.

Manžel si asi predstavoval život s dieťatom inak, nie že sa komplet všetko zmení. Podľa mňa pomáhanie svokrovcom a organizovanie času nie je váš primárny problém.