Ako z toho von?
Ahojte,nie som tu nová,len som si zmenila nick z určitých dôvodov.potrebujem sa vyrozprávať,nemám nikoho,komu by som to porozprávala.som vydatá,sme spolu 7 rokov,mame 2 deti, 6 ročného a dvojročnú.bol to môj prvý vážny vzťah,bola som s ním nadšená.potom prislo prvé tehotenstvo a začali sme sa hádať.nie na peniazoch,nikdy sme netréi biedu,skôr som zisťovala,ze nemáme spoločne zážitky,nikdy ani nebol iniciátorom žiadneho výletu,žiadnych spoločne travenych chvíľ,žiadne prejavy lasky(objatie,pusa),ale to sa ani nečudujem,pretože z domu vela príkladu ako sa správať k žene sa mu nedostalo.na začiatku sme sa dohodli,ze budeme mat oddelene pokladne,co nám vydržalo az doteraz,co mi v podstate vždy vyhovovalo,ja som si vždy zarobila na svoj štandard,aj počas materských a nemám za potrebu skladať účty kde miniem alebo neminiem peniaze ktoré som si zarobila.este pred svadbou začal robit v rodinnom biznise s mojou rodinou.vsetko sme platili na polovicu,každé minúte euro na seky alebo potraviny išli na polovicu.zobrala som hypotéku,splácame ju a nehnuteľnosť je na oboch.problem je,ze mam pocit ze si ma neváži.rsno zanesiem malého do škôlky odtiaľ do práce s malou tam do poobedia potom nákupy a domov.doma vsetko co spravím je zle.nevedela som dosť dobre povyšovania dokonca ani stiahnuť rolety.tak to odteraz robí iba on,lenže potom mi to vyhadzuje na oči ze nic nerobím.lenze niekedy by som radšej povysavala 3 izby ako sa starala o deti.vraj nic nerobím,lenže chodím do práce aj počas RD aby som mala na tu polovicu šekov,pretože by mi Nedal ani euro.nikdy som nedostala od neho nic len tak.niezeby som si to nevedela zaobstarať sama,ale občas poteší len tak,ze si vôbec spomenul.nekomunikujeme takmer vôbec,ked prídeme domov jeden druhému sa ani nepozdravíme a sex,ktorý to este zachraňoval,sa obmedzil na max raz do týždňa,aj to štýlom ideme na to?nepride,neprituli sa,iba na povel.chcela som to skončiť viackrát,ale je to zložité kvôli hypo,deliť majetok,ostal by bez práce.ked to chcem skoncit tvrdí ako ma ma rad,ale mne to nestačí počuť raz do mesiaca ked sa pohadane uz úplne.povedal mi ze sa zmení az vtedy ked uvidí ze aj ja som sa zmenila.lenze ja som mu otvorene povedala,ze som stará škola a potrebujem aby chlap najskôr prejavoval city voči mne,inak mam z toho dojem ze sa vieram a nepotrebujem sa ponúkať aby som mala sex s vlastným mužom.vsetci si myslia aká som šťastná a pri tom je to úplne ma hovno,nic nespraví bez toho aby som mu presne povedala,co treba robit/kam ísť/co ma jesť.prestavovali sme a ked som chcela voľačo navyše,on nemá peniaze,mam ich zaobstarať,pokial chcem aby voľačo bolo,žiadna snaha,nic,ved to robím pre celu rodinu nie len pre seba.necitim chlapa po svojom boku,o ktorého by som sa vedela oprieť ani emocionálne,ani finančne.ako otec je dobrý,vie sa o deti plne postarať.neviem,co mam robit,nie som typ,ktorý to hra na dve strany,ale uz som rozmýšľala nájsť si niekoho kto mi da najavo ze ma ma rad a inak hrať šťastnú rodinu.nastastie alebo bohužiaľ zatial na to nemám žalúdok,ale mozno ma časom do toho týmto správaním doženie.dakujem ze ste si to prečítali,aspon niekto si ma vypočul.
@vilmailma Ahoj, vieš koľko veľa z nás sa tak cíti? Ponúkla si obraz vyčerpanej ženy, ktorej chýba partnerovo rameno. Vieš koľkokrát sa tak cítim ja? U nás je finančná situácia taká, že účet je spoločný, máme dva účty, no ja mám prístup na manželov a platím veci ohľadne hypo, účtov - všetko riešime spolu a môj účet - muž naň nechodí, vie, že momentálne mi tam chodí 200 Eur a z toho platím elektrinu, poistku, telefón, a ostane mi polovica na domácnosť - tá len tak plesne na plienky, drogériu, lieky, jeden nákup v potravinách. Preto neviem poradiť po finančnej stránke, ako to zlepšiť.
No čo sa týka chlapov vo všeobecnosti. Veľa neurobí ani za zrnko maku viac ako musí. Sú to chlapi,nie sú to flexibilne zmýšľajúce ženy. Kým im nepovieme, oni sa nedovtípia.
Mne keď je ťažko tak viem, že: môj muž ma nepodvádza, po práci mi príde domov, vie sa postarať o deti, neprepíja nám peniaze, môžem sa na neho spoľahnúť, keď niečo potrebujem. Preto ten vzťah ešte stojí, hoci aj minulý týždeň ma tak napálil, že by som mu najradšej pobalila kufre.
No spoločných rozhovorov je málo, sex? Ha, bolo aj tak, že mesiac, dva nebolo nič..vy ste ešte celkom fajn.
My sme obaja tak vyčerpaní, že večer sa bohužiaľ často ventilujeme jeden na druhom.
Veľmi si prajem, aby sme mali viac času na seba, aby sme nezabili to málo, čo nás drží po kope. Deti a domáce povinnosti, práca a jeden obrovský kolotoč zabíja romantiku, záujem partnera o partnerku. Ako čítam, veľa žien prežíva a nežije. Veľa žien sa cíti nedocenených. Preto si hovorím, že syna vychovám tak, aby si vážil partnerku, aby sa vedel obrátiť aj v domácnosti. Bohužiaľ, naozaj sa treba pozrieť z akého prostredia partner pochádza. Už som to niekde písala, ja môžem byť ešte rada, že ten môj je taký aký je. V ich rodine "citovo" chýbalo. My ženy musíme byť tak sakra silné a tak múdre usmerňovateľky, že si musíme popri deťoch aj chlapa naučiť, ako žiť v partnerstve. Iba Ti chcem povedať. NIe si sama. Posielam obrovské objatie, aby si sa správne rozhodla. Si oveľa silnejšia, ako si o sebe myslíš, že si 🙂
Ja len nechápem prečo takto matky vychovávajú svojich synov, keď to majú doma vo forme ich otcov. Zažívajú to a nie sú spokojné, ale syna vychová presne tak isto. Prídu na to asi prineskoro.
Preto ja hovorím, Boh vedel prečo mi dal dcéry, lebo syna som strašne chcela, ale bol by viac bitý ako sýty alebo by som ho vychovala ešte horšie. Taká lipnúca matka na ňom. Boh vedel lepšie čo potrebujem. Ďakujem za moje zlaté kočky. Ak si nájdu takých frajerov ako je ich otec tak ich dozabíjam....... 😀
@mima4 Keby som ti tu mala rozpisat vsetko, tak ti garantujem, ze by sa sem chodili zabavat vsetky zeny z MK zo vsetkch tem. Skutocnost je taka, ze prat sa nenaucil dodnes (skor by som povedala, ze mu je to jedno), varit prestal radsej sam, ked som trvala na tom, aby dal kuchynu do povodneho stavu, mali sme mycku na riad, no radsej ako sa zohnut a pozriet, Aky je tam riad (cisty alebo spinavy) tak na mna radsej krical a pytal sa ma, ked tam chcel nieco spinave prilozit, kdezto ja uz som davno pri inych povinnostiach aj zabudla. Ked som ho poslala malu uspat, tak bolo ticho ako v hrobe a za 30min vybehla z izby a tesila sa, ako sa jej pokazdom uspesne podari uspat otca. No a to bolo skutocne pokazdom. Ani raz sa mu ju nepodarilo uspat. Ale ani ja si nechcem stazovat ako aj natalym, je to uz vyriesene. Preto hovorim, ze dakujem za dnesne moznosti a emancipaciu, lebo by som sa mohla rovno obesit! Esteze som mala najprv ten "chlievik" a potom "prasiatka", ako som uz spominala v inej teme. Som sebestacna.
@natalym Sa bavim 😀
@charlie1980 Ale netáraj......... 😀
Ja dakedy ani nie, ale čo narobím. Bože keď ja vidím niektorých mojich kamošov to sú aký chlapi, varíme si, vidia, že nesiem nákup, skočia, daj pomôžem Ti. Ten môj si pôjde ako pán, prázdne ruky. To sú také chvíle.
Ale som aj ja zlá, kurňa v robote ho nechám nech maká ako šrób, neodpustím nič.
Tak tuto zakladateľku sme nepotešili, keby nám aspoň napísala čo je nové.
@natalym To mas ale Este obrovske stastie, ze do tej roboty ide !!!! 😀 Sebestacna som myslela aj financne nezavisla. S vlastnym byvanim bez nejakej hypoteky napr., Co situaciu ulahcuje. Samozrejme, pomoc by som potrebovala len v tom, aby som mala trosku casu aj pre seba, napr. kadernicka (uz mam vlasy po pas ako divozienka). V domacnosti si vystacim aj sama... Neviem, ako sa to odrazi na synovi, ako tym bude trpiet. No som rada, ze nebude pod jednou strechou ziskavat priklad otca, inak by som asi spachala samovrazdu ! 😀 to uz by bolo na mna asi moc !
@natalym Aj ja som nad tym uz premyslala, ze sme jej to tu zaspamovali. Ospravedlnujem sa !!! No nieco poucne sa tu predsalen docita, to je jedno z ktoreho "sudku" a pohladu.
@vilmailma prepac mozno to vyznie blbo ..ale podla vsetkeho co si napisala v prvom prispevku a ako to cele na mna posobi vyplyva, ze ste akosi zabudli na to najdolezitejsie - na lasku . Mozno ty nie, ale tvoj muz ano. pripada mi to, ako keby ste ani neboli milujuci manzelia, rodicia ale ako obchodni partneri ... 😖 osoby , ktore maju medzi sebou uzatvorenu zmluvu, ktoru ked nebudu dodrziavat pridu nejake sankcie... len podmienky, ocakavania a nic medzi tym ..jasne ze casom to jednemu zacne vadit a nebude stihat a potom nastanu dosledky nedodrziania zmluvy .. mozno som to napisala tak obrazne a nadnesene, ale vsetky tie malickosti a vsetko to, co spaja vztah vam ako keby chybalo. vsetky tie laskavosti, obeta, sudrznost, spolupatricnost - lebo clovek nie je len telo a nepotrebuje len materialne zabezpecenie, financie, ostatenie - to vnutro, ten duch, dusa, duchovno presahuje ovela viac ako materiano a preto postradas zakladne veci a preto ti to chyba , lebo bez lasky sa kazdy vztah stane prazdym ..zo zaciatku ste mozno boli zamilovani, ale zamilovanost, to nie je laska..postupne to vyprcha a ked ta skutocne nemiloval na zaciatku, to ostane po tom ked prvotna zamilovanost prejde? .neveim ti poradit ako to napravit ...na nieco ma podiel tvoj manzel a na niecom aj ty ...si samostatna, emancipovana zena, ktora v podstate svojho partnera ani nepotrebuje ... je to smiesne, ale nech sme akokolvek emancipovane, muz potrebuje vo svojom vnutri citit, ze ho zena potrebuje, ze ju dokaze zabezpecit, ty si muz aj zena v jednom tak mozno aj preto vas vztah nefunguje ...
@charlie1980 Ty máš syna????? No tak to Ti držím palce aby si ho správne vychovala.
Neboj sa narastie a zrazu budeš mať času až až.
No do roboty ide, ale nepríjemné rozhodnutia necháva na mňa a čo sa mu nechce robiť buď nechá na mňa alebo to neurobí. Takže nepríjemnosti si zase zliznem ja. Robíme spolu totižto.
Takže niekedy sa robím sprostá, ako by to bez neho nešlo a ako si ja s tým neporadím alebo musím nahučať.
To ma nebaví, pripadám si ako nejaká ochechula.
@charlie1980 Nevedela som, že robiť sa sprostá je robiť priestor. 😀 😀 😀
No čo mi iné zostáva. Robíme spolu, tak to prišlo, mám s tým dosť veľký problém, keďže ja najradšej sama.
Je mi vytknuté z jeho strany, že neviem robiť v tíme. Viem, ale nie s ním....... 😀
Snažím sa.
@natalym Snaha je polovicnym uspechom 😀 Ale vies Co.... Ono, kym sme zdravi a deti su zdrave, mame kde byvat, mame Co do ust, tak to nie je az taka tragedia. Predstav si, ze by sme museli riesit existencne problemy, dodavku pitnej vody, zemetrasenia...a takto to nie je az tak tragicke 😀
@charlie1980 No my riešime aj toto. A je to veľký problém. Ale už tu nebudem rušiť. ☹
@natalym ☹
vilmailma práve som si prečítala tvoje sťažovanie a vieš o tom,že si práve opísala môj život,ale mám 2 odlišnosti.máme syna ktorý má 10 mesiacov a po finančnej stránke zase všetko hradí on.aj keď dom v ktorom sme patrí iba jemu.už som bola rozhodnutá,že od neho odídem naspäť k rodičom,ale zastavil ma.nasľuboval hory doly a ja sprostá som mu zase uverila.chcela by som strašne z tohoto začarovaného kruhu von,ale k maličkému je skvelý a ja chcem pre to dieťa to najlepšie,len neviem či naše neustále hádky sú to najlepšie.neviem čo robiť a som z toho nešťastná.
@tominka229 Vase hadky rozhodne nie su to najlepsie dieta. To co doma uvidi bude povazovat za normalne. Takze tazko mu bude pri vasich neustalych hadkach vysvetlovat ako vyzera dobry, uprimny vztah kde si jeden druheho vazia.
Ty si pre vasu rodinu urobila co si mohla ked si chlapovi dala druhu sancu. Vyuzil ju? Nie. Tak potom preco by si sa ty mala citit vinna?
mala hobitka musím ti povedať že sme sa práve zase pohádali.vieš ja som mu nedala iba druhú šancu.pred rokom som od neho dostala facku a potratila som a neskôr ma podviedol a to mi povedal,že veď on nič zlé neurobil.odvtedy to ide dolu vodou a stále si myslím,že môžem za to ja lebo mu to v poslednej dobe pripomínam.asi som ozaj na vine ja.neviem.netvrdím,že som anjel,ale čo je moc je moc. ☹

Na začiatku si treba veľa všímať a pozorovať a hlavne ujasniť si všetky praktické veci.
Ja to mám v sebe, vždy na mňa išli takí nesamostatní chlapi a takých chlapi čo sú naozaj chlapi sú moji veľmi dobrí kamaráti, ale za ženu ma nechcú. Takže každý si vyberáme k sebe partnera. Je vysoká pravdepodobnosť, že aj druhého muža by som mala podobného. Tak sa radšej trápim a skúšam, toho som už troch zmenila, ale niekedy strácam dych a som na pokraji.