Ako zachovať doma pohodu pre deti s hádavým manželom?
Prechádza pred deťmi do osobných útokov, v ktorých ma zhadzuje ako matku pred deťmi. Dohovor, postrašenie nepomáha nič. Často ma tak vyčerpá (cez víkend), že zvýšim hlas. Zvykneme odísť z domu, alebo sa zavrieme do izby avšak aj tam počuť jeho nervydrásajúce hundranie. Zašlo to tak ďaleko, že trvám na tom aby sa odsťahoval, čo odmieta. Keď deti zaspia odmieta so mnou komunikovať zapcháva si uši, takže on vlastne potrebuje riešiť veci pred deťmi. Zhnusil sa mi neskutočne. Ako to vydržať kým sa budeme môcť odsťahovať? Vlastné bývanie budem mať o 1,5 roka najskôr.
Manipulacia. Nenechaj sa vtiahnut do hadok.
Nepotrebuješ vlastné bývanie stačí podnájom alebo nejaký ochotný príbuzný. Neostávaj tam.
najlepšie je nenechať sa vyprovokovať... kašli na neho.
Samozrejme nohy na plecia a preč. A dovtedy kým odídeš prosím ťa nevar mu, neper mu a ani nič podobné. Pekne špinavé oblečenie mu nechávaj v "jeho" izbe na zemi Špinavý riad detto. Odkladaj si peniaze na "tajný" účet, ked dojde k rozvodu, nech mas na zaciatok.
U nas bolo tak, ze ked nerobil ex natlak na mna, zacal na dceru, ked zacala ona odolavat, vyzmykal syna.
Cize ked ho nejako "zvladnes", aby bola "len" ticha domacnost, veeeelmi sleduj deti, aby si to neodniesli oni.
Ak podas ziadost o rozvod, mozno sa rozdelite skor. Rozvod bude stres aj pre deti. Ako casto je "hundravy"?
@eva8 už dlho s ním nerozprávam mimo povinného. Deti sú maličké, ale syna už zvykne zdeptávať upozorneniami, jednaním a výčitkami ako dospelého. Čiže presne aj u ná je taká tendencia z jeho strany si na hocikom uľaviť. Nikdy by som neverila že jeden “otec” môže byť taký kkt.
Ked zacne taky byt, normalne by som si ako on zacala zapchavat uši a ignor, a naucila by som to aj deti a samozrejme ich ochranovala stoj co stoj pred nim a jeho debilnymi kecami. Nadomnou by nevyhral, len raz by ma skúsil zhodit pred detmi ,len raz. Nastav mu zrkadlo, ked normalna konverzacia s nim nie je mozna. Vypln rozvodove papiere, len vypln a poloz mu ich pred ksicht. A skus co najrychlejsie vybavit to byvanie.
No aj po rozvode Ťa bude zhadzovať pred deťmi a mať na nich vplyv, keď prídu k nemu. Teraz ich učíš argumentovať a slušne ,,sa hadať". Nastavuješ hranice, učíš ako sa brániť. Všetko to budú potrebovať tiež do života. Ak nemôžeš odísť, tak to musíš využiť na výchovu. Niečo ich učí aj otec. Ale to bude tak po celý život.
@20erika07 nechcem deti učiť jeho forme komunikácie. Jemu nevadia žiadne urážky na neho pred deťmi. Už som to skúsila, on sa potrebuje hádať a jemu sa páči ak ma do toho vtiahne. Všetky darčeky čo som kedy kúpila deťom okomentoval, neraz pred deťmi 😳, akoby im závidel radosť a potreboval nám všetko zhnusit. Na narodeniny deti keď vypekám, on odíde preč a vráti sa na hotové, keď deti spia poobede a oslava tak prebieha vo večerných hodinách len tak mimochodom. Proste všetko zničiť. Kým som s ním nebola, Vianoce som milovala. Dokonca aj pár rokov s ním bez detí ešte som odolávala ale už ich neznesiem a pretvarujem sa a zdobím, pečiem nasilu kvôli deťom. Bojím sa, že nás dorazí a upadneme do totálnych depresii z neho. Jeho rodina je na jeho strane a už ani k deťom nechodia, lebo majú takú matku 🙈.
@anketkarka ale si predstav že si začnú zapchávať ušká potom aj pri mne, alebo v škole keď sa im niečo nebude páčiť.
s takýmto .... neviem ako ho slušne nazvať by som nežila a duplom nie z deťmi. Nájdi si bývanie a odsťahuj sa. Ak chceš, aby mali deti traumy do konca života, tak tam ostaň a trp dalej.
Narcisticka porucha osobnosti, nad tymto nevyhras
Zvladnes to 🍀🍀🍀🍀🍀
Aj po odchode/rozchode budes musiet korigovat spravanie otca k detom. Veeeeelmi si zelam, aby si otec vasich deti vstupil do svedomia. Je to smutne, ale ja som detom vstepovala, aby si ctili otca, ale neverili mu. Ze ich ma rad svojim sposobom, je to prirodzene, ze ho aj oni lubia, je to ich otec. Nechcela som, aby deti stratili same seba, resp. aby si prestali verit, ze sa "spravaju ako otec". Ked boli vacsie, usmernovala som ich, ze maju na vyber, ani mamka, ani otec nie su dokonali. Je mi uprimne luto takych situacii
Vyskusaj mu povedat, ze ked ta bude zhadzovat pri hadke, odides z izby. Ze je to tvoja hranica, ty sa tym chranis. Ak sa chce konstruktivne bavit, je to v poriadku, ale urazky pocuvat nebudes. Proste nastavit si svoje hranice a chovat sa podla toho. Ale z rozpravania znie ako strasny kkt, podla mna zbytocne predlzujes trapenie teba a deti, ked ste spolu
Ty, ako rodinný príslušník, nemôžeš navštíviť jeho obvodného lekára? Porozprávať sa s ním... možno on má v zázname,, že má nejaký "blok" v sebe... Toto nie je jeho normálne správanie.. To je na psychiatra.
Nemozes odist k rodicom? Byt je jeho? Kedy a ako sa z neho stal taky chuj?
@isis234 ja si tiež myslím, že by mal chodiť ku psychiatrovi. Akurát dnes som mu to znova zopakovala, a on povedal, že bol a u viacerých a všetci mu povedali, že ja nie som normálna. On proste dokáže zo všetkèho urobiť nechutný útok na mňa za účelom ma úplne ponížiť.
@stanulienkat nemôžem odísť k rodčom, nie je tam vyhovujúce prostredie pre deti a bývajú stovky km. od nás. Pozerám aj podnájom. Tvrdí že sa od januára odsťahuje, no neverím mu ani slovo.
on sa len vyhovára.... nech povie mená psychiatrov... a také, že nie ste vy nie ste normálna nech si hovorí pred zrkadlom (sám sebe)
Pevné nervy prajem. Nech sa to čím skôr vyrieši pre dobro všetkých
@isis234 ďakujem 🙏. Ľudia ale mali sme dovolenku bez neho celé leto u sestry. To bol kľud. Deti kľudnejšie, usmievavé, nevzdorovali až toľko a ten kľud na duši! Na nezaplatenie.
Nech vás Boh aj celé Nebo ochraňuje pred ním. Nech si on vstúpi do seba a odsťahuje sa
Vy dvaja ste také otočené magnety. V začiatkoch ste sa priťahovali, teraz sa odpodzujete. Stane sa to mnohým, u vás však nevidím ten pravý dôvod. Prachy nespomínas, tak sa vám asi darí dobre, dava ti ich, aspoň ze tak. Tam sa vedia manželia posekat najviac. Otázka znie, prečo udeptava rodinu, ktorú si vytvoril.... Prečo nemá radosť, keď jeho deti majú radosť a musí im ešte tu ich prekaziť... Chorý, chorý, naozaj chory človek toto, co ide po krku vlastným deckám... Logiku by dávalo len to, ze on vyrastal podobne a teda oni, chudence malé, nemajú čo byt šťastné. Teba nerieši, ty máš trpieť tiež, z dôvodu, ktorý vie, alebo skôr nevie iba on, psychoblahorodie. Aj môj chlap bol niekedy psycho, ale pred deckami mal pomyselnú zarážku a vždy boli u neho najvyssou prioritou,ako ho decka zbožňovali, teraz si podobné namotal vnuka. Tvojej rodiny mi je ľúto, nie je s nikým reč? jeho súrodenci co sú zač, možno by ti niečo osvietili, z jeho poruchovych emócií. Aj keď tvoj problém získal len vlažnu odozvu, u mňa si vyhrala💦v pomyselnej silvestrovskej súťaží Mam doma chlapa hovädo. Jeden psychopat, co nám aj vladol😄šrotoval celý národ, ale rodina bola pre neho posvätná a ženská si z neho spravila bieleho kona🐎🐴tvoj chlap ma prioritu likvikvidovat jeho rodinu z jeho... Oných. 🍄🍄
@ahhola jeho súrodenci mi nič nevysvetlia, pretože nie sme v žiadnom kontakte. Najmladší súrodenec je taký najnormalnejší, ale ten sa s nimi asi necíti dobre keďže roky žije v zahraničí, potom ma prostredného a na ňom tiež vidno že je poznačený. Akonáhle som začala upozorňovať jeho rodičov na absurdné a poškodzujúce správanie, tak zavrhli mňa aj naše deti. Deti tam smú bezo mňa, a to malým deťom úrčite neprospieva. Celkovo správanie jeho rodičov je choré tiež. Akoby to nemali deti aj tak náročné s ich synom.
Čo sa týka peňazí, posiela čo musí, väčšinou. Na pozadí jeho správania je jeho závislosť, ktorú odmieta liečiť.
Tak to si mala napísať ako prvé, že dovodom jeho správania je jeho závislosť, ktorú odmieta liečiť, aj keď to nie je ospravedlnenie na to aby sa k tebe správal tak, ako píšeš..pre dobro a mentálne zdravie seba a svojich detí plánuj rozvod a odchod.. vždy sa to dá aj keď nie okamžite
@alexnina777 jednoznačne. Ja to už inak nevidím.
Závislosť na com, zmenilo sa niečo u vás?

Och nie...prosím ťa odíď hneď.Nedovol,aby ste napáchali na tých deťoch ešte viac škody ako doteraz.Mat toxického rodiča je za trest.Prosim ťa,choď hned