icon

Ako zachrániť manželstvo, keď sa manželka píše s iným?

simon59
25. nov 2023

Ahojte. Som muž a manželstvo sa nám rozpadá.Sme spolu 13 rokov a 11 rokov sme manželia.Máme dve dcéry a majú 9 a 2.O deti a o rodinu sa starám nepijem a nefajčím .Mali sme pekné manželstvo ale zopár krát som som manželke ublížil a to slovne alebo skutkami. Skutkami myslím tak že som sa jej nevenoval tak akoby si to celkom zaslúžila. Nikdy som jej fyzicky neublížil.Povedala mi že jej chýba láska objatia atď čo som jej aj prejavoval ale asi nedostatočne.Pred nedávnom som jej ublížil jedným slovom a povedala že toto bola posledná kvapka že už viacej nevládze. Pred pár dňami som zistil že si píše zamilované správy s iným mužom ale neviem presne od kedy a aj sa stretli len neviem či došlo k niečomu medzi nimi.Chcel by som manželstvo zachrániť lebo ju milujem a nechcem ju stratiť.Chcel by som aby sme znovu boli ako šťastná rodina.Ona stále hovorí že uvidíme čo bude ďalej to chce čas ale viem že pritom si stále píšu. Som zúfalí z toho celého lebo neviem čo mám robiť a

mamina7070
26. nov 2023

@simon59 pozri najskor ju nerobis stastnou a nasla si ineho to comsi jej povedal to je irelevantne
skus si toto precitat

duunlo
26. nov 2023

Chlape, tu tvoju uz davno ten “panko” naklada. Zmier sa s tym, posral si si to.

dadis
26. nov 2023

@simon59 No ved to je uplne jasne, je zalubena inde. Ake chces vacsie dokazy? Aby isla upratovat do jeho domu, aby isla na ples len s nim? Povedz jej, ze ju lubis, ale za nos sa vodit nenechas. Nepovedz jej odkial o jej pomere vies. Spytaj sa, ako chce situaciu riesit? Pojde k nemu byvat? Bez deti? S detmi? Kedy budes s detmi? Je v hre striedava starostlivost? Popytaj sa jej v klude tieto veci a dohodnite sa ako dalej..ako dlho chces prizerat, ako ta zena vyuziva a pomimo dava city (mozno aj telo) inemu? Tebe ti pride fer?

marca12
26. nov 2023

@simon59 V prvom radi si s nou sadni a povedz jej,ze vies,ze si puse s inym. Akoze co si mysli,ze pisanim s inym sa vase proboemy vyriesia? Postav sa k tomu celom. Uznaj si,ze si sa jej nevenoval. Kaslal si na nu cele roky a ty sa jej cudujes,ze laska z nej vyprchala? A teraz cakas,ze sa to vsetko zmeni,vrati spat? To uz nejde vratit sa do stavu,ked niekoho lubis. Lubis aj preto,aky je ten clovek k tebe ako sa k tebe sprava,ako ti dava pocitit,ze mu na tebe zalezi. Ty si toto vsetko nerobil,tak sa jej vobec necuduj. Rozpadnuty vztah sa uz neda napravit. Mnohi sa o to snazia aspon kvoli detom,ale to je taky zlepenec z rozumu. Preto by ste si mali sadnut spolu a dohodnut sa. Ak chce s tebou ostat,musi ist aj z jej strany iniciativa. Nebude to lahke,ale ak vytrvate,mozno sa vam podari udrzat si vztah. A ak nie,koniec sveta nenastane. Doteraz ti bola u ordele,tak neviem,co teraz,ked ju zrazu stracas,tak ta osvietilo,ze ju milujes? Nemilujes ju,to len places za zvykom,ze mas zenu,rodinu. Keby si ju miloval,nedostali by ste sa do tejto fazy.

dadis
26. nov 2023

@marca12 toto nemozes vediet..vies kolko zien osiera dobrych muzov??

marca12
26. nov 2023

@dadis vsak pise,ze sa jej nedostatocne venoval,niekolko krat to priznal

dadis
26. nov 2023

@marca12 ale ta zena cakala motyliky ako na zaciatku vztahu (pisala to tej kamaratke), tak nevieme, ako to vyzeralo-asi to nebola uplne tragedia ked mavali sex 1-2x tyzdenne - ved to vez bozkov, dotykov a zaujmu asi ani nejde..maju 2r dieta, to ju ozsj tak svrbi chachara? Co nenaplanuje romanticky wellness pobyt pre nich dvoch ale vypisuje si s inym muzom?? ak by to bolo opacne, tak je opat muz vinny..

marca12
26. nov 2023

@dadis keby jej prejavoval lasku a naklonnost,tak by nemusela snivat o motylikoch v bruchu.

dadis
26. nov 2023

@marca12 Ale netrep, bratrancova zena rovnako dopadla - strasne sa zalaskovala, rozvod a pod..ma uz asi 3.partnera, zopar interrupcii, byva s 2detmi v jednoizbaku, lebo jej muz neprejavoval dost city..obycajna nezrela hlupana to je...teraz lutuje, ze o takeho dobreho muza prisla, zacala k tomu vsetkemu aj pit..kto chce kam, pomozme mu tam

katy084
26. nov 2023

@simon59 je to len na vás ako sa rozhodnete a ako ďalej budete žiť...držím vam palce nech to dopadne co najlepšie pre vas oboch

marca12
26. nov 2023

@dadis to chces akoze podla bratrancovej manzelky brat teraz vsetky zeny rovnako? Nebud smiesna

mikadooo
26. nov 2023

@simon59 choď do tej poradne sám. To by som spravila ja. Vysyp tam psychológovi, čo a ako, nestranný názor sa zíde. Nie len to jedno "uhni hnoj", ale celkovo vaše fungovanie. Lebo to čo si povedal, bolo síce hnusné, ale ako ti vlastná žena povedala, bola to len posledná kvapka a tých kvapiek predtým bolo asi dosť. Predpokladám že keby nebol ten druhý, nič také ako ľútosť by si necítil. Ale keď už hrozí, že naozaj ťa iba nebude potrebovať, tak zrazu je ti to ľúto... 🤷. Ale to predbieham. Choď do tej poradne, tam ti povedia určite viac.

eva8
26. nov 2023

@mamina7070 ou, som prekvapena. U mna to presne tak prebiehalo.

lili1313
26. nov 2023

@dadis ja len k tomu sexu - áno, ide to aj bez bozkov, dotykov (mimo intimnych miest) a bez objatí. Smutné ale dá sa to a podla mna prave pre veľa mužov je to OK. Este sa cuduju čo je zle. Nevravím že je to autorov pripad, ale da sa to.

dadis
26. nov 2023

@marca12 Pretoze zalaskovanie a ten naval hormonov v zaciatkoch vztahu - to sa s laskou a pocitmi v normalnom vztahu porovnavat neda. Ten priklad s bratrancovou zenou bol len priklad z mojho blizkeho okolia, ze nie vzdy su muzi na vine zenskej nevere - ved poznas aj prislovie: Bole koze dobre, isla sa na lad smykat. Zrela zena by bud riesila aktualny vztah alebo by sa rozviedla..

eva8
26. nov 2023

@simon59 ked toho chlapa poznas, este lepsie. Chod jednoducho za nim a zisti, co je vo veci. Chlapi sa hadam vedia dohodnut. Potom ho pozvi jednoducho k vam. Nie som si ista, ci by mi imponoval muz, ktory ma nazve hnojom a potom nevie, co robit. Zena potrebuje chlapa, o ktoreho sa vie aj opriet, nielen starat sa o rodinu a riesit jeho problemy. "in vino veritas" Mozno ta ovplyvnili v nahlade na manzelku priatelia?

0kristina0
26. nov 2023

Keby jej zalezalo na vasom manzelstve tak by sa na tu poradnu dala nahovorit, ona je zalubena do toho chlapa s ktorym si pise, s tebou je iba z vypocitavosti. Ma ta ako zadne vratka. Ak si chlap, tak si ho na tom plese zavolaj na bok a povedz mu, ze vies o tom, ze ti naklada zenu a ked ju tak velmi chce nech si ju berie k sebe.

simon59
autor
26. nov 2023

@0kristina0 ples bude az na silvestra a ja neviem či do vtedy vydržím žiť v takom napätí v sebe.Keď tak veľmi chce byť s ním tak nech mi povie.A ne tu toto.Tiež si myslím že ma len naťahuje alebo neviem ale každým dňom je u nás vztah asi o kúsok lepšie. Ona stále hovorí že uvidíme čo bude ďalej. Neviem ešte zatiaľ počkám teraz bude mať narodeniny a chcem jej kúpiť zlaté náušnice kvety atď tak uvidím potom čo bude ďalej lebo to je za pár dní.Možno sa nič nezmení a budem musieť jej povedať že viem o tom že si píšu a že ako to chce ďalej riešiť.

eva8
26. nov 2023

@simon59 nanarodeniny jej kup tortu ku kvetom, sampanske a detske sampanske. Alebo chodte cela rodina na veceru. A v noci jej das dalsi darcek

domkakvet
26. nov 2023

@simon59 necitala som vsetky komentare, ale povedat jej uhni hnoj, no u mns by si skoncil a neverim, ze ju milujes.

aliaray1
26. nov 2023

@simon59 No v tomto pripade ona odmieta teba, hlada si vyhovorky ale benefity stratit nechce (zazemie, zabezpecenie, otca pre deti).
Ja osobne by som si nasla psychologa (u teba idealne chlapa) a sla sa tam aj vykecat aj pozalovat. Nehovoriac ze to ma aj taku vyhodu, ze to dobre spravi tebe a robi si zaznamy a vsetko bude zachytene keby tvoju zenu napadlo sa rozvadzat. Tie zaznamy z jej konverzacie si sprav a uloz fakt.
Na isty cas to nechaj vyhnit a chovaj sa normalne ako doteraz. Bud mily, ako jej dobry kamarat a detom najlepsi otec. A ked bude baba tuzit nahodou po sexe, povedala by som jej ze az ked si uprace v hlave so svojou bokovkou, ..potom sa mozte bavit. Maj svoju hrdost, nestrat sameho seba...

sense
27. nov 2023

@aliaray1 píše ze manželka sa chce rozviesť, tak asi jej tie benefity za to nestoja....

barborachors
27. nov 2023

@simon59 dobre ti tak. Keby mne muz povedal Uhni hnoj, taku by schytal, ze by nevedel ako sa vola. Piata cenová, tak ti treba. Ziadna zena nechce byt s ozranom.

daniela2202
27. nov 2023

@simon59 to už je konečná

aliaray1
28. nov 2023

@sense ja som citala, ze mu tvrdi, ze uvidia co bude.

oliolijanka
28. nov 2023

@simon59 Vas problem nie je, ze si jej povedal "uhni hnoj". Vsadim 100 kaciek, ze si to ani nepovedal😀
Si emocionalny neandrtalec.
Ved je november, Silvester je koncom decembra. Mate auto, ake na okoli nema nik, mate dom, kde kamery su vsade. Isto ti nebude robit problem zaplatit silvestrovy pobyt niekde, kde je pekne. Neviem, co by sa tvojej manzelke pacilo, ale som si ista, ze to nevies ani ty.
Lamentujes, ze ona tuzi po dotykoch.. tak sa jej dotykaj a hotovo. Lenze aj tu si vedla. Ona netuzi po tom, aby si sa jej dotykal, ona tuzi po vzpruhe.

Na otazky neodpovedas. Deievcata sa ta pytali, ako casto pijes. Odpovedal si ze nepijes, potom ze s rodinou, potom ze nepijes doma. Cize? Ako casto pijes s rodinou?
Chodievate niekam? A to nemyslim letnu dovolenku v egypte alebo v turecku.
Co zaujimave si naposledy podnikol? Myslim nieco, co si vymyslel sam.

petik22
28. nov 2023

@simon59 ten silvestrovský ples bude vaša posledná bodka. po 2 mesiacoch napätia sa tam akurát pripiješ a spravíš cirkus... radím ti ten silvestrovský pobyt.

sense
28. nov 2023

@aliaray1 uvidia co bude, lebo chce tomu mozno nechať čas, možno čaká zmenu od manžela lebo si nie je úplne istá ci spraviť definitívny krok alebo ci majú ešte nadej. Zmenu ale dlhodobejší nielen dva tri tyzdne.. Lebo možno si sama nie je istá.... Ved koľko žien sa nerozvadza ani nie tak pre výhody z manželstva ale preto lebo deti, lebo okolie, lebo rodina a podobne. Ja keď som chcela rozvod a chlap sa chcel ešte snažiť a strašne sa zmenit tiež som mu povedala ze uvidím čo bude ale od rozvodu som neustupila resp odlúčenie. Rozvod prišiel neskôr. Dokonca dom súhlasila aj poriadnou, boli sme až na jednom sedení pretože tam som už vedela ze ďalej pokračovať nechcem lebo neverím v dlhodobú zmenu.
On ako chlap. Keď chce bojovať za záchranu manželstva nech jej povie ze vie ze si píše a iným a ak si majú dať ešte šancu majú začať odznova. A ona bud preruší kontakt alebo sa rozvedie.
Nevraviac o tom ze ked povie muž žene, je jedno v akom stave ze je hnoj, tak nemôže čakať ze sa mu žena za týždeň dva vrhne zaľúbené kolo krku. Nevraviac o tom v akom stave musel byť keď si to ani nepamätá.
Pritom v úvodnom príspevku píše nepijem... A zrazu sa opije. Tak bud pije alebo nepije.

sense
28. nov 2023

@mamina7070 pravdivo napísané.... Asi tak nejako....

simon59
autor
28. nov 2023

@sense
@sense Momentálne je to tak že som jej za tie roky manželstva veľa krát ublížil a nebol som jej oporou a teraz je tak na tom že ona už nevie ale už mi neverí a šancu mi nechce dať.Povedal som jej že ja ju nechcem stratiť lebo ju milujem a že viem že za tie roky som veľa toho pokazil ale že teraz za tie dní som si toho veľa uvedomil a urobím všetko preto aby bola šťastná a aby sme znovu spolu šťastná rodina a ona na to že už toto bolo a mi neverí. Teraz mi povedala že už týždeň sa nerozprávame a veľa som toho neurobil aby bolo lepšie a že nevyzerá to tak že ju milujem a nechcem ju stratiť. Neviem čo mám robiť keď sa jej dotknúť nemôžem ani sa nejako baviť. Viem že si píšu zamilované správy s tým druhým mužom ale to nechce priznať. Ja absolútne neviem čo mám robiť.
Viem že pred tým písala svojej kamoške že ona by tak chcela niekoho kto by sa jej tak venoval ako to na začiatku vzťahu zvykne byť a teraz si aj našla. Som s toho zúfalí a rúca sa mi svet. Teraz 1.12 má narodeniny a chcem jej kúpiť kyticu a zlaté náušnice. Neviem či to má zmysel.
Neviem čo mám robiť aby som to napravil. Doma sa bavíme normálne čo sa týka deti a chodu domácnosti ale ďalej nič.Povedala že momentálne to cíti tak že keď sa aj pozrie na mňa tak všetko má pred očami čo som jej za tie roky ublížil a že teraz čo som jej povedal že uhni hnoj že s tým som celé zabil čo v sebe mala a že mám u nej teraz zatiaľ konec. No neviem zatiaľ je tu a chcel by som urobiť niečo aby sa to zmenilo a nejako to zachrániť ale neviem vôbec čo mám urobiť. O deti a o všetko sa starám príkladne.
A nepijem vôbec iba príležitosťne s rodinou narodeniny a tak.A teraz som bol na oslave 50tky kde som to prehnal ale ináč nikdy