icon

Ako zachrániť manželstvo?

mushkaa
28. dec 2014

Dobry den. S manzelom mame dlhsiu krizu. Sme v manzelstve 4,5 roka a mame 4 rocnu dcerku. Nasa kriza sa zacala ked som v jari statnicovala. Bola som nervozna zo statnic, nic som doma nestihala a moja nervozita sa trochu prejavovala aj v rodine, niekedy som bezdôvodne kricala,... Manzel mi to stazoval, nepomahal mi tak ako som od neho ocakavala. Ml pocit, ze na neho kaslem, preto si narazil ,,butlavu vrbu,,. Ja som na vsetko prisla samozrejme sa zacalo velke ziarlivostne sialenstvo. Manzel predomnou vela veci tajil, schovaval veci a podobne. Nas problem je v tom, ze on tvrdi, ze ma nikdy nepodviedol ale ja mam problem po tom vsetkom mu verit. Uz sa to taha dost dlho a vyhrazal sa mi, ze ak neprestanem so ziarlenim, ze sa so mnou rozvedie. Cez Vianoce prisiel s tym, ze to uz nema zmysle, ze uz nase manzelstvo nezachranim, ze som ho pokazila ja. Nechcem sa rozvadzat. Manzela lubim, aj ked nieje dokonaly, chcem s nim ostat, pre rodinu by som sa rozdala. Poradte mi, co by som mohla spravit, aby som to nejak urovnala, lebo ja som uz zufala. dakujem.

Strana
z2
nyusika
28. dec 2014

Uprimne ? nasiel si butlavy vrbu, chce sa rozvadzat, vinu hadze na teba - stopro ta podvadza, zial.
statnice su dost dobry dovod na to, aby si bola nervozna, vd nejde o rok nervozity. ale o kratke, konkretne obdobie.

ked ti na vasom vztahu naozaj zalezi, chodte niekam sami na par dni a uprimne sa prozpravajte

bonaqa2013
28. dec 2014

Manžel ti nepomohol keď si mala veľa práce so štátnicami, rodinou, dieťaťom a našiel si bútľavú vŕbu? To nie je manžel, to je hovado. A čo by robil keby si ochorela? Nie len angína, ale tak dlhodobejšie? To by ťa odniesol rovno do ústavu? Ak navrhuje rozvod - tak nech sa páči. Čo čaká, že sa budeš hádzať na zem a prosiť ho o odpustenie, že si na jar robila štátnice? Že mu odpúšťaš bútľavú vŕbu, a nabudúce si može nájsť rovno aj dve? Asi nemáš prečo ľutovať. Len prosím ťa nech ťa nenapadne myslienka ako niektoré ženy - ďalšie dieťa ako záchrana manželstva.
Ja osobne by som sa nesnažila o záchranu manž. On to už má asi premyslené čo a ako. S rozvodom sa žarty nerobia. LEN BLÁZON SKÚŠA ŽENU A SKLO. Ak niekto potrebuje vysvetliť, stačí napísať.

laskavocka
28. dec 2014

@bonaqa2013
Ale ak je jej manzel nejaky fesacisko tak ktora by mu odolala,ja som bola so zenatym,on kvoli mne schudol,zacal chodit do fitka ,omladol do tvare,fakt neviem co so sebou robil cely cas ale je este krajsi a pritazlivejsi ako predtym.A ani nemusel ved je pekny dost.

cackaa
28. dec 2014

Tiež si myslím, že nie je taký čistý ako sa robí. Môj keď ma podvádzal a ja som to naňho vybalila, tak sa mi 2 roky smial do ksichtu, že kde na to chodím, že on nič, on muzikant...
My ženy máme úžasne vyvinutý šiesty zmysel a niekedy stojí za to ho počúvať.
A máloktorý chlap sa chce hneď rozvádzať. Podľa mňa má na to iné dôvody, ako tie, ktoré ti hovorí...
Možno by to vyriešila aj menšia pauzička...ktovie...

mircalla
28. dec 2014

@cackaa @nyusika Suhlasim...s chlapmi mam uz dost skusenosti a toto je jasny model spravania

romana19
28. dec 2014

@laskavocka po prečítaní Tvojej filozofie som hrdá na seba, že som v tomto duchu nevychovala svoju dcéru a nešermuje názormi ako ty.

mikinko223
28. dec 2014

netlaci rozvod kvoli tej druhej?

mushkaa
autor
28. dec 2014

@cajka_j dakujem krasne, tvoje slova mi dali vela, to ze pises z vlastnej skusenosti... dakujem krasne, urcite zacnem makat na sebe... este raz vdaka

mushkaa
autor
28. dec 2014

@mikinko223 neviem, aj ja som si to myslela, ale neviem s urcitostou povedat ci s nou nieco ma... neviem na isto, ci je tam ta milenka

mushkaa
autor
28. dec 2014

@cackaa ako si mu prisla na neveru?

cackaa
28. dec 2014

@mushkaa Keďže v tej dobe ešte neboli mobily a internet bežná vec, tak to bolo formou jedna pani povedala, neskoré príchody domov, zmenil prácu (išiel za poisťováka), takže bol absolútne nekontrolovateľný. A potom už to išlo - dokonca sa aj sám chválil (ešte bol mladý a sprostý), veľa ľudí mi hovorilo, aby som otvorila oči, atď. Ale žiadne priame dôkazy som nemala. Ťahali sme sa takto 2 roky... ale to je už veľmi dááávno...
A musím povedať, že to z jeho strany nikdy neskončilo.

cajka_j
28. dec 2014

@mushkaa to som rada, velmi ti a vam drzim palce. keby si potrebovala pokecat, kludne sa ozvi do IP 🙂

mushkaa
autor
29. dec 2014

dakujem Vam vsetkym co ste prispeli svojim komentom, vazim si to a dakujem za povzbudive slova a podporu.

sopkape
29. dec 2014

@mushkaa poviem ti svoju skusenost, moj ma podvadzal pol roka tiez tam boli navrhy na rozvod a zatlkanie nevery, nasla som sms...potom jeho priznanie....ukoncenie vztahu s milenkou...a potom nasledovali moje ziarlivostne sceny ...ak robis to co ja nekonecne patrania s kym, kde, vypisi hovorov,....nespoznavas samu seba ako to ma s tebou vydrzat on? Ja som mojho poslala prec na mesiac, aby som si utvrdila sama sebe co vlastne chcem, ci ho este lubim....uvedomila som si svoj podiel na nevere, mozno je to banalita, mozno tvoj muz bol zvyknuty ze ty si ten mily pilier ta opora vasho vztahu, nie nemal to urobit, ale podla teba mu chces odpustit, lebo so ziarlivkou by nikto byt nechcel....teraz by som urobila jedine, sadni si s nim povedz mu, ze ho chces spat, ze nech si date mesiac na to, ze budete na seba dobry, teba ani nech nenapadne mu urobit dalsiu scenu, bud mila, staraj sa o seba, chod von sama ale vzdy bud mila, o nevere nechci vediet bude ta to boliet ovela viac, ak to nebude chciet, nechaj ho ist, zachovas si hrdost, odplac si to sama, nepros ho o nic nikdy:(

zabka79
29. dec 2014

podľa mňa manželstvo nie je výchovno-nápravný ústav....že sa niekto nevychovaný dá do laty a potom MOŽNO bude sekať dobrotu...nepokúšala by som sa o nápravu ani druhý pokus ani o záchranu manželstva...a ak áno tak budete fungovať iba v tom režime že budeš na všetko sama lebo on nebude schopný ti pomôcť a ako únik si vyberie neveru...to že žiarliš nie je nič divné...a čo sa máš usmievať a tváriť sa že sa nič nedeje?...to je absolútna neúcta k tebe... bože prečo my ženy sa musíme takto ponižovať 😖

neffi
29. dec 2014

po mojej skúsenosti s "bútľavou vŕbou" - nie je len virtuálna, podvádza ťa naozaj, a aj u nás sa do poslednej chvíle zatĺkalo :(

Strana
z2