icon

Ako zastaviť svokrine dirigovanie?

15. apr 2021

Ahojte, v jeseni budeme mat babatko. Odkedy sa to svokra dozvedela, velmi sa potesila, lebo prve vnuca, tak chapem, ale zacina uz pomaly dirigovat. Prv to zacalo, ze kupi hniezdocko a zavinovacku. Ja som sice po nich uz davno pozerala, ale reku ze dobre, sak nech kupi, ked to ja vyberem. No potom uz ona kupi ciapocku, ona kupi bodycka, ona kupi hento tamto. Vravim, nekupujte vsetko, my peniaze mame, kupime, co treba.
A takto to pomaly zacalo, kupili sme mantinel do postielky, lebo sa nam pekny pritrafil pod ruku, neee to neni dobre,ona kupi molitan, usije, ona sa popyta, ako sa to robi, lebo kolegyna usila. A tak dale, nieee to nie je dobry kocik, to musi byt taky, niee, nekupujte postielku, sak tu mame (este po mojom muzovi), neee, my nemame kupit do nej novy matrac, ona kupi (a na vlaku ho bude trmacat)... Viete, kam to smeruje, ze? A moja otazka, ako to mam este v zarodku zastavit, kym sa mi nenasackuje do bytu a nezacne prekladat veci v kuchynskej linke, lebo to nemam dobre. (mam voci nej rešpekt, nechcem ju uplne odstrknut, ani si nikdy radu nevypytat, ale odtial potial)

Strana
z2
blancheporte
15. apr 2021

Slusne jej to vysvetlit,ze mas peniaze a vkus.Ze si chces kupit sama.

patka06
15. apr 2021

určite si pravidlá..porozprávajte sa na rovinu ...daj jej šancu niečo kúpiť ale nie všetko
prípadne choďte na nákupy spolu, ty si vyberieš a svokra zaplatí

autor
15. apr 2021

Nie je to len o tom nakupovani, ale kam to smeruje, ze bude dirigovat po svojom a moj nazor bude irelevantny, pricom ja mam pravo rozhodovat, ci nie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
15. apr 2021

Uff moja zlatá, to poznám, mňa takto moja pred rokmi zlisovala. Veľmi to teraz ľutujem. Postieľka bola po mužovi, starodávne perinky tiež aj prvé košieľky na viazanie a pod. Po pár týždňoch som sa vzpriecila a povedala dosť. Obliekala a starala sama. Aj tak vždy kopu rečí o strave a pod. Tak mu chcela kúpiť chodak, tak som jej povedala, že ho hneď vyhodím. Nedaj sa, ona svoje deti už vychovala. Neodopri si radosť pri obstaraní vybavicky pre svoje prvé dieťa , už ho nezazijes

jvasenka
15. apr 2021

Uuuf pockaj ked sa narodi male ..to bude mordor ..drzim palce

dajana19
15. apr 2021

Uplne jednoducho jej vysvetlit,ze ona svoje deti uz vychovala,tak nech teba necha vychovat tie svoje podla teba

dajana19
15. apr 2021

@jvasenka a ked zacne papat...to mu nedavaj! Daj mu toto!🤦‍♀️

leyla1675
15. apr 2021

Aj u mňa to presne takto začalo a teraz mi samozrejme hučí aj do starostlivosti o malú. Vždy jej to slušne vysvetlím ale najhoršie je ze robí veci malej ktoré si neželám..

katus226
15. apr 2021

nechapem ze jej tolko dovolis. ked peniaze mate, normalne kup podla seba a veci co kupi ona odloz niekam. a ked sa urazi, povedz ze si jej predsa slusne povedala, ze kupite vy, ze ona nemusi. a urcite si pevne pravidla hned na zaciatku, lebo inak sa zblaznis.

ckatka
15. apr 2021

Skus to s nou "na kamošku" najprv. Pochop ze sa teší na vnuca hlavne keď je prvé. A ešte ti raz dobre padne keď jej ho tam supnes na prázdniny ver mi 😂😂😂
Co sa týka vybavicky, otázka je ako je na tom finančne ona a ako ste vy. Vadí ti, ze kupuje veci alebo ti vadí ze vyberá podľa seba?
Skus ju predbehnúť. Posli jej link ze "aha aké pekne toto ešte nemáme".
A povedz jej ze keď niečo bude kupovať najprv nech ti pošle co ma v úmysle kúpiť (povedz napríklad ze mas sľúbené od kamosiek alebo co...tak nech toho nemáte zbytočne veľa).
Nam sa babo narodilo trochu predcasne pred Vianocami...A ako všetci vraveli ze "nekupuj ved podostavate", tým že sme sa nestretavali, nebola žiadna baby party ani krst ani nič...dostali sme jeden zimný overal od svokry a jeden vianočný overal od sestry. A nejaké plienky od každého. Mama nám zaplatila kočík (co sme si my vybrali) a svokra dala stovku "na knižku".
Takže na jednej strane som rada ze som si všetko nachystala podľa môjho vkusu, na druhej strane mi to tak trošku chyba, lebo sme boli zvyknutí ze sa vždy chodilo k bábätku s darčekmi, zagratulovat, osláviť...
A inak keď chceš aby kupovali veci podľa teba, skus medzi rečou ako ja "XY nosí len tieto bodynka tejto značky, iné mu nesedia, lebo je dlhy/tenky/siroky/kratky/veľká hlava...."
Alebo"XX nosí topánky tejto a tejto značky, lebo ma vysoký nart, úzku nohu...."
Chápeš. To je rada do budúcnosti. Co sa týka vybavicky nakupenej vopred, prinajhoršom predas tu na bazári 😉
A občas jej s láskou pripomenúť ze je to tvoje prvé dieťa a veľmi sa tešíš z toho ze pren môžeš chystať veci lebo si po tom vždy túžila chystať si vybavicku aká sa ti bude páčiť a blabla...

zuzap33
15. apr 2021

@leyla1675 presne, to je najhoršie! To poza chrbát. Keď som bola napríklad na pár dní na návštevu, zistila som, že mieša do umelého mlieka normálny cukor. Skoro ma porazilo. A pritom pôrodná hmotnosť bola 4kg. A tých povier... Celá kniha o tom dirigovani

ckatka
15. apr 2021

@zuzap33 raz by mi toto niekto urobil...do mlieka niečo primiesat...A viac by moje dieťa nevidel. A keď tak na chvíľku a pod mojim dozorom. 🤦‍♀️
Tiež som si takto musela spraviť poriadok s jednou príbuznou. Dáva dieťaťu sprostosti co ma zakázané, sladké vody plne eciek keď u nás sa pije LEN voda...A podobných príkladov milión. Keď som jej to zakazala začala to robiť na tajnasa, u nej, po ceste, vonku a pod. Tak som ho tam prestala púšťať. Keď sa s ním chce stretnúť, musí prísť ona a hrajú sa u nás. V tomto som nekompromisna

jvasenka
15. apr 2021

@dajana19 uuuf no prve prikrmy ani nestihnu lebo svokra donho uz v 3mes nieco natlaci😂😂😂 (mne tak dali halusky a snazili sa aj do dcery stale co to popchat 🤦)

oli18
15. apr 2021

To čo za primitívne svokry máte niektoré? To majú IQ hojdacieho koníka? Ja mám dcéry a 4 vnúčatá v mieste bydliska, ale toto som nikdy nerobila ani pri prvom, ani poslednom vnúčatku. Nekúpila som im nič pri výbave pre dieťa, ony vedia lepšie, čo a aké chcú, ako ja. Jedine som im umyla a odniesla postieľku, v ktorej boli ešte ony a bola uložená u nás. Nechodím k nim na návštevy bez ohlásenia, ani im nešacujem skrine. Všemožne im pomáham, ak to poprosia a ak mám vlastný nápad, tak to s nimi odkonzultujem. Nemontujem sa im do súkromia.

leyla1675
15. apr 2021

@zuzap33 no a moj papal ako 4. Mesačný pomaranč, ako 5 kakaovo likerovu plnku.. No hrôza to je a najhoršie je ze raz poviem co nemôže a stále sa chujovo pýtala ale prečo by to nemohol? Och nerozoberam ďalej lebo mam nervy zas 😂😂😂😂

leyla1675
15. apr 2021

Proste úplne všetko do nej pcha co nemá. Ale keď papa to co ma tak stále len ze nie lebo ona to nechce a bla blaaaa

leyla1675
15. apr 2021

Som rada ze som sa mohla po sťažovať pekný zvyšok večera 😁😁😁

kikulienkadd
15. apr 2021

Ahoj,či to máš zastaviť? No keď o tom píšeš, asi ti to vadí. Áno, treba to zastaviť, už včera bolo neskoro! Slušne, ale jasne a rázne sa ohraď, že toto je priveľa. Držím ti palce a ver,že aj keď sa urazí, po pôrode sa "odrazí". P.s.premyslela by som si ako slušne odmietnuť návštevu v deň príchodu z pôrodnice 😉 Veľa šťastia 🍀

panelacikova
15. apr 2021

a čo tak povedať to manželovi a nech si matku porieši on? vari on by riešil tvoju matku, keby sa mu začala starať do života alebo by bolo vhodnejšie, aby si ju stopla ty? ja to aspoň takto vnímam....každý by si mal "upratať" vlastných rodičov.

jvasenka
15. apr 2021

@oli18 tak teba za svokru by chcela asi kazda 🙂

jvasenka
15. apr 2021

@leyla1675 mala si povedat ze ma alergiu🙂

oli18
15. apr 2021

@jvasenka chápem, že svokry, aj matky chcú len dobre, ale v niektorých prípadoch je to už veľa, čo robia. V tomto určite.

oli18
Autor odpoveď zmazal
angel993
15. apr 2021

Moja nekúpila nič ale zato okomentovala všetko, čo kúpili moji rodičia a súrodenci. Rady rozdávala akoby som o nich prosila a vlastne doteraz je všetko zlé, čo ja urobím. Ale neriešim ju, zavriem dvere a robím si po svojom. Najprv som ale musela zlomiť muža na svoju stranu, lebo on si tiež myslel, že jeho mamička ma bude učiť prebaľovať, kúpať a kŕmiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jvasenka
15. apr 2021

@oli18 ano ja viem a chapem to ...ale zas by sa uz mali vnimat ako babky a nie matky 🙂 kazda matka si chce uzit svoje dieta a vychovat podla seba🙂

whatever1
15. apr 2021

Začni si "nenápadne"od nej vytvárať odstup. Zníž frekvenciu návštev, neinformuj ju sama od seba o ničom ohľadom tehotenstva ani plánov do budúcna. Ak sa spýta, odpovedaj stručne. Nevesaj jej na nos ake máš pripravy na pôrod, čo si berieš do pôrodnice, čo chceš kupovať, a pod. Ak ti oznámi že ide niečo kúpiť, tak jej povedz že ďakujes ale už máš vybrate/objednané. Ak niečo skritizuje tak sa ohrad" ved vám sa to nemusí pacit/ ale mne sa to paci/ nam to takto vyhovuje/no vidíte každá máme iný vkus/.. A čo je najdôležitejšie, nauč sa hovorit nie, vždy keď to tak cítiš. Lebo tvoj osobný komfort je dolezitejsi ako úrazena hrdosť premotivovanej babicky. Svokra ktora sa do všetkého mieša, diriguje a všetko vie najlepšie je 100 krát horšia, ako taka čo sa nezaujíma vôbec...

malva123
16. apr 2021

@leyla1675 bez toho vulgarizmu by to neslo?

leyla1675
16. apr 2021

@malva123 určite že šlo. Dám si nato pozor do budúcna. ✌️

Strana
z2