Ako ženy všetko stíhajú?
Ahojte baby, neviem ani či som sa prišla posťažovať, alebo len po radu, ale ako ženy všetko stíhajú? Som doma už dva roky s dcérkou a mam pocit že som si stále nenašla systém ako fungovať v domácnosti + s dieťaťom.
Večer s manželom poupratujeme, ideme spať. No ráno, keď urobím raňajky + nachystám seba na bežný deň (nejako upraviť ksicht, vlasy, obliecť sa) mam pocit že naša domácnosť je ako po výbuchu a tým začína ranny kolotoč - upratať kuchyňu (pracovnú dosku čistím skoro nonstop), naložiť/vyložiť myčku, dať vyprať, umyť WC, umývadlo, pozametať balkón, zložiť prádlo, uvariť (buď normálne jedlo alebo len prílohu k uvarenemu), utriet prach, nachystat dieťa, nachystať jej desiatu, upratať hračky, ustlať posteľ atď. Kým spravím všetky tieto činnosti tak je 10:00 a my sa akurát chystáme von a tiež nie na dlho, lebo dcéra chodiť o 12tej spať. Keď spí tak som zas v jednom kole - ak treba tak variť, vyvesiť prádlo, čo treba tak žehliť, upratať po obede atd.
Poobede keď mala vstane tak som unavená a nechce sa mi nič takže sme už len do večera doma a vymýšľam aktivity. A potom začína kolotoč odznova. Som unavená, mam pocit že nič nestíham, že som na nič a že stále máme doma bordel. Že sa nevenujem dieťaťu. Iné mamky sú vonku s deťmi už od rana, poobede zas. Ako všetko stíhajú? Či som len ja k ničomu?
Ja mám dve deti 3 ročnú a napíšem to hlupo ale 15 mesačnú .. teraz nechcem nikoho frustrovať od toho tu niesme ale ja stíham všetko 🙂 .. no vždy som mala systém deti moje režim, myslela som že pri dvoch to skončí že nebudem stíhať a nebudem schopná ich nejak zosúladiť ale všetko prišlo .. no teda ale stíham všetko ale čo mne ukazujú hodinky každý deň za kilometre a spalenych kcal 🙈🤣🤣
Mame to takto :: ráno proste jak vstaneme prezleciem ich oblečiem seba, rovno ustelieme, otvárame okna a presúvame sa do kuchyne, ranajkujeme pijem kávu a tak to začína, baby sa idu hrať a ja varim periem upratujem všetko vždy stihnem do pol12 potom už idu jest spolu spat kde si snimi môžem v podstate odpočinúť tiež lebo teda ja doobeda si kvalitne zalietam .. 🙂 niekedy snimi pospím inokedy s vzdelávam a pod…. 🙂 popravde nám to takto vyhovuje moc pretože keď vstanú zas sa napapaju a môžeme ísť von približne od 15 sme ready a môžeme byt vonku kľudne uz aj do večera lebo mam všetko hotové 🙂
Znie to jednoducho ale nieje nevypisovala som že mam veľmi náročné deti a mladšia neskutočnú separačku, k tomu samozrejme neustála kontrola či pijú vodu do toho prebalujem mladšiu, prezliekam ked treba, tisíc krát im idem niečo pomôcť čo im nejde a robím poriadky lebo mladšia staršiu “šikonuje” 😂 xy proste veci stihnem..
no tiež mi veľa “pomáhajú” dávajú somnou do prania, vyberajú z pracky, utieraju aj čo netreba, každá mame svoj vysavac tak povinne spolu vysavame 😃 ráno si musí upratať plysaky v posteli kým ja ustielam, musí odniesť napríklad niečo do špinavého prádla, peoste zápajam ich do vsetkeho čo sa da, takze sú aj somnou aj si porobim aj sa učia byt proste spolu hrať sa spolu existovať spolu 🙂 proste mame to tak doobeda sa musia spolu hrať vystačiť si a poobede im to celé vynahradím sme vonku robíme xy veci keď prsi a sme vnútri všeličo vyrábame hráme sa 🙂 som unavená ale zvládam celkovo som človek strašne aktívny a taká sup sup moc neobsedim 😂😂😂
A podotýkam že keď tatinko niekedy príde skôr z prvé že mi da hodinku tak si s radosťou ešte zacvicim jogu alebo zacvicim silový tréning, zaboxujem, podľa toho na čo mam náladu na čo sa cítim čo potrebujem čo má sprvu šťastnejšou a to je velmi dôležité .. spokojná manželka a mama tak všetci podľa môjho názoru, pretože mne stačí aj ta hodinka pre seba a hneď som spokojnejšia, všetko riešim lepšie .. hovorím to pretože kto má dve takéto malé deti vie ze to je nonstop všetko rozhádzané za chrbtom behom par sekúnd, neustále špinavé či zázrakom mokré, zo vsetkeho strašná zábava a nebezpečenstvo im nič nehovorí keď nevidím smrť v očiach tak sa zase pre niečo nedohodnú a plače sa takze 😂 jedna hodina pre seba a hneď menej kričím 😂😂😂😂
Pozametať balkón? Utrieť prach? Hádam to nerobíš každý deň?ja utieram prach až keď mi don deti píšu odkazy,potom utieraju ony.Mne raz kamoška povedala,že preto ja nič nestíham lebo spávam s deťmi do 10.00 teraz cez prázdniny,ona má už obed navareny keď ja vstávam.
Inak ja mam tiež uz o 10tej navarene ked mam voľno a popri tom ako varim sa da napr aj utrieť prach veď nestojím nonstop hodinu pri sporáku kym jedlo vrie. Ale ja mam rada potom uz pokoj že sa o tej 12tej najeme a ideme von alebo sa hráme (myslím teraz cez prázdniny samozrejme)
Poobede by sa mi uz nechcelo variť to už iba vypiť kávu a venovať sa rodine
Už len na margo toho že niekto nestíha moja mama bola sama na 3 deti otec robil v ČR roky. Mali poschodový dom záhradu a mama stíhala všetko aj uvariť aj upratať aj kompóty v lete robiť sana a to je rozdiel medzi mojimi súrodencami 15mes. Preto ked ma zena 1 dieťa nechápem že nestíha. Ja, sa nehrám na superzenu ale treba si určiť priority čo je podstatné
Ja síce nie som matka ale podľa mňa je úplne normálne keď je neporiadok v rodine, v ktorej sú deti. Proste sa hrajú, robia bordel a je to normálne. Určite sa to nemusí upratovať furt. Čo sa týka varenia, da sa navariť na dva tri dni, prípadne si objednať. Čo sa týka žehlenia, nikdy nezehlim tých X veci, ktore uschli. Ja to dám do skrine a keď si vyberiem danú vec, ktorú si idem obliecť, tak si ju vyzehlim az predtým. Nemáš susicku píšeš, na ňu sa isto nájde miesto. Mám malinký bytik a kúpila sa taká skrinka, dole je práčka a hore nad nou susicka. Veľmi by ti uľahčila prácu. Ale podľa mňa keď mala pôjde do školky tak toto viac stihnes
ahoj, ak máš instagram, mrkni profil @uklidproklid, je tam pár super tipov na upratovanie za pár minút (a málo peňazí, ekologicky) 🙂
musíš upratovať každý deň? Pre mňa bolo podstatné mať umyté riady (ide to aj bez umývačky) a pozametané. Ostatné som riešila priebežne. Balkon zametať každý deň? Ja som to vždy robila 1x týždenne a v zime aj menej.
Rano vstaneme. Urobim ranajky, kym deti ranajkuju ja sa prezleciem, umyjem a ucesem. Ked treba ideme do obchodu ak nie naranajkujem sa aj ja. Vylozim mycku, nalozim spinavy riad. Pustam sa do varenia. Vysavam 2x do tyzdna ak treba len pozmetam. Prach utieram raz do tyzdna. Vzdy vecer pred si nalozim pracku co chcem prat a rano uz len zapnem. V lete vesiam na balkon v zime davam do susicky. Doobeda z detmi idem von len vtedy ked mam navarene, inac chodime len poobede. Zehlim iba raz do tyzdna vecer ked deti zaspia, cez den sa pri mladsom neda je prilis zivi. Kupelnu umyjem po rannej hygiene. A to mam manzela v praci v zahranici cize som na deti sama a zvladam vsetko v pohode. Treba si len najst dobry system a niektore veci nerobit zbytocne kazdy den. A to mam male deti 5 a 2 roky. A to este cez skolsky rok som chodila kazde rano do skolky
@yanni nie prečo by som chodila von aj doobeda aj poobede ? Taký luxus si nemôžem dovoliť zas 😂 doobeda povinnosti čo treba a poobede môžeme byt vonku koľko chceme 🙂
Kvázi sme vonku doobeda na dvore chvíľku len kým sa psík vyvenči a keď ideme dať zvieratkam všetkým papať a vodu potom domov 🙂
ze luxus 🙈
@nicoll_1 a potom tu placu, ze prsi a deti ich idu zozrat, ze sa doma nudia, ked su stale vonku inak...podla mna dieta sa ma vediet zahrat aj dnu aj von...a tiez neviem, kedy si tie zeny doma porobia vsetko, ked su stale vonku🙃
@autorka musis asi polavit z narokov...alebo zminimalizovat doma veci, ktore ti robia bordel...my mame doma "bordel" stale, pretoze ja jednu izbu upracem a v druhej mi dieta narozhadzuje a tak dokola. Ale to su hracky, prip.kuchynske nacinie atd.co ulozim spat za 3 minuty...vysavam 3x denne, lebo mam 2 psi a neznesiem prach a chlpy, ale mam tycovy vysavac a ide to rychlo. Umyvadlo umyvam kazde rano, zachod tiez skoro kazdy den, sprchu tak raz za tyzden....ja stiham podla toho, ake ma moje dieta obdobia. Ked ma obdobie,ze sa vie zahrat aj sama, tak stihnem vsetko, aj pospat si aj zacvicit, ked ma obdobie, ze jaci este aj ked som na zachode,tak mozem pratat a varit len ked spi, co su take 30 minutovky vtedy, cize nestiham skoro nic...
@aaadkaaa no áno ja tiež nechápem ako načo by som mala byt 2x za deň vonku s deťmi .. a keď niesom som divná alebo čo 😀 ja som proste nastavená s deťmi tak že povinnosti doobeda, oni sa proste hrajú spolu vnútri a ja zatiaľ všetko stihnem mame každý deň poriadok a teple navarené keď sa da napecene a poobede už sme tu pre seba vonku labzujeme, šľak by má trafil keby som sa poobede mala tromtošiť okolo hrncov alebo vydávať atd … to už tak maximálne zvešáme len suche prádlo s babami 😂 keď je škaredo pecieme spolu koláč poobede veď všeličo sa da keď má človek systém vo všetkom … jasne že by som nič nestíhala keby som doobeda chodila tiež von .. a druha vec že by som ich asi tak ľahko dnu nedostala he pojte ideme papať a spat 😂
@basulaak no ale tak to si ty robíš zbytočne veľa roboty, ked ešte aj psa máte. Deky , handry. Inak tie riady, to ani ja neviem kde berieš 3 umývačky ako tu bolo spomenuté vyššie. Ak to nie je obrazne povedané.
@nicoll_1 ja som chodievala 2x. Ale to možno preto, že dcéra v noci nespávala alebo vstávala o 6 hod. ráno, tak som do 9 hod. mala aj navarené, aj opraté a pozametané. Potom sme mohli by ť až do obeda vonku. Potom sa naobedovať, umyť riady, príp. povysávať alebo koláč upiecť, práce podľa potreby a okolo 15-16 hod. sa išlo zase na chvíľu von. Cez obed mi dcéra nespávala, a dlho by nám bolo vo vnútri.

Odporúčam, doobeda do 10 rýchlo navariť, potom ísť von a keď dieťa spí treba si tiež pospať a keď sa zobudí a napapá ísť znovu von, keď prídete domov, pustiš jej rozprávky, alebo sa hrá a ty môžeš upratať kuchyňu, alebo čo treba, cez víkend upraceš čo si cez týždeň nestihla a hotovo