Ako získať späť peniaze od bývalého?
Dá sa s tým niečo robiť? Bývalému som dala sumu 8000 eur. Mal by za ne kúpiť auto z bazáru. Samozrejme zmizol aj s peniazmi a ja nemám v rukách nič. Žiadnu zmluvu, dôkaz.
@martinadomianova vtedy ešte nebol bývalý 😀 nečakala som, že sa to môže stať, boli sme spolu rok a pol.
Tak takéto podrazy asi málokto očakáva. Hlavne od tých najbližších.
Poznam podobny pripad,asi pred cca 5rokov dozadu..s tym,ze baba mlada 20roc.si vzala pozicku resp jej frajer si zobral pozicku na nu,a nechal ju..zmizol,nikto nevedel,kde je..bolo to asi 10000e🙈 a ona chudera to musela vsetko splacat sama z minima..,nemala ani mamu,ani rodinu,bola sama ako prst..vsetko si to nejak prefinancovala a neviem asi doteraz splaca..nie som s nou uz v kontakte..
Si poucena do konca zivota,a verim,ze viac sa ti to nestane☺️ Na tvojom mieste by som isla na policiu,informovala sa vsade aj s pravnikom..skusila by som vsetko spravit,pre to, aby som ho dostala hajzla..Drzim ti palce 🙏🍀
@earlgrey a nech vidia ludia a zavidia nam 🙂
Do budúcna VŽDY ZMLUVA NA PAPIERI. Aj s bratom 😉
Určite choď na políciu ani nerozmýšľaj že to necháš tak. Dala si mu peniaze aby kúpil auto a nekúpil, teda ťa oklamal, podviedol aj ústna dohoda je dohoda, možno bude ťažké to dokazovať a možno nie a policajtom sa prizná ale skúsiť to určite treba a nie nechať tak
A máš aj nejaké správy o tom a že ťa zablokoval, aj to je dôkaz
si blba co ti mame povedat ... bez zmluvy bez svetlov das niekomu nie malo penazi ... ty kde zijez??? vela stastia pri dokazovani cohokolvek kedze on moze tvrdit ze si mu nedala nic
Máš ponaučenie 🤣bože jak môžete byť tak blbý a dávať ešte aj na ruku ,frajer je vždy cudzí človek ,ani manželstvo ti nezaručí že ta niekto neokradne
Bohužiaľ, musíš prijať realitu. Využil tvoju dôveru aby ťa okradol a polícia ti nepomôže. Zákon povoľuje využiť dôveru pre vlastnú potrebu na tvoj úkor a môžeš byť rada že ťa neobvinia z ľahkovážnosti. Jediné súdnou cestou čo bude stáť ešte viac a bez dôkazov mu to ajtak prejde, čo takých ľudí podporí v tom pokračovať.
A bohužiaľ, dnešný ľudia využívajú a ešte ti dajú za vynu že je to tvoja chyba že si im dôverovala.
Bože udivuje ma naivita niektorých ľudí....dať ešte k tomu bývalému peniaze a ešte toľko....
@darkpsyche "vynu"? To akože vážne? :D
Ale akoze požičala?...veď on si od teba nič nepožičal. Ty si mu ich dala nech ti kúpi auto. Akože nechápem načo. Mohla si ho vziať so sebou nech ti pri výbere poradí a vyplatiť si auto na mieste sama 🙈
A tento ex bol ex už vtedy keď si mu dávala peniaze, alebo je ex len odvtedy?
@sleepy_joe jj, v tomto ti to dajú za vinu tvrdo a nekompromisne preto Y

Naivita ako vidím stále kvitne. Sorry. Ale, aj keď ide uz o bývalého a požičala som mu takú veľkú sumu, mala si si aspoň dať spísať zmluvu o pôžičke pred notárom. A nie len tak mu ich dať do ruky. Bol niekto aspoň pri odovzdávaní peňazí, žeby to vedel dosvedčiť ? Lebo bez dôkazov ani polícia veľmi nezmôže.