icon

Ako získať späť peniaze od bývalého?

2. jan 2025

Dá sa s tým niečo robiť? Bývalému som dala sumu 8000 eur. Mal by za ne kúpiť auto z bazáru. Samozrejme zmizol aj s peniazmi a ja nemám v rukách nič. Žiadnu zmluvu, dôkaz.

larisa
2. jan 2025

@karolinakr presne tak je to krádež chlap tie peniaze ukradol. Treba podať trestné oznámenie na chlapa ukradol 8000 €. Veď zajtra môže ukradnúť peniaze niekomu inému. To ako že mu ma krádež prejsť , len tak bez trestu tejto krajine ?

karolinakr
2. jan 2025

@draik no však práve..niečo tam smrdí

stanulienkat
2. jan 2025

@larisa ako mu to dokaze? Ved to je tvrdenie proti tvrdeniu. On moze na policii povedat, ze ona jemu ukradla 20 tisic. Ma o tom dokaz, doklad, zapis? Nema.

karolinakr
2. jan 2025

@larisa ešte by mohla napísať, ako dlho spolu chodili...to veľa napovie, či to bola len nejaká chvíľková známosť a chlap ju oblbol cez sex alebo ktovie čo natáral

stanulienkat
2. jan 2025

@pamela81 ja by som ani mojmu muzovi nedala 8 tisic.😂😂😂

princkrason
2. jan 2025

sikovny chlapec, sexik a este osem litrov ma , veru nestrati sa

stanulienkat
2. jan 2025

@princkrason mas hotovy biznis plan.😁

draik
2. jan 2025

@larisa
Určite to nie je krádež, keďže peniaze mu zadávateľka odovzdala dobrovoľne. Podľa okolností to môže byť napríklad podvod.

pamela81
2. jan 2025

@stanulienkat ja som toho názoru, nepoziciavat nikomu nič.. aj ja som bola vo vselijakych situáciách, ale nikdy som si od nikoho nepytala..radšej nejesť,, "poziciat na auto" to už je iný level nebudem pisat čoho

stanulienkat
2. jan 2025

Ale nie. Autorka prepac, ze si tu robim srandu. Urcite si zufala. Je to dost penazi. Popros nejakych vacsich kamosov, aby mu "dohovorili."

pamela81
2. jan 2025

@draik nemá to ako dokázať..ako tu už bolo spomenuté on môže na polícii povedať, že ona okradla jeho

maranco
2. jan 2025

@pamela81 ja keď niekomu požičiam tak v hotovosti nie, ale pošlem na účet a do poznámky napíšem na čo to je a dokedy má vrátiť
a keď to bola väčšia suma tak zmluva aj keby to bolo v rodine a len takú sumu o ktorú si môžem dovoliť prísť

karolinakr
2. jan 2025

@draik ked už spominaš podvod, ako zakon vidi a pozera sa na situaciu, že niekto podvodom vylaka od dôchodcu 25 000, tiež sa na to nepozera ako na kradež a pachatel nemusi ist tym padom do väzenia?

sleepy_joe
2. jan 2025

nevieš, kde by som našiel viac takých ako ty? :D No, za hlúposť sa platí, tak to ber ako ponaučenie do budúcnosti a šetri so odznova. Nič iné nejde robiť.

betulinka1
2. jan 2025

@draik nie skor sprenevera? Toto sa skor pouziva, pre tych autickarov co nosia auta zo zahranicia. Ked poda TO na neznámeho páchateľa, tak jej nehrozi krivé obvinenie. Jeho moze kludne iba oznacit, ze peniaze dala jemu. Bezne sa to tak robi aby neboli krivé obvinenie.

karolinakr
2. jan 2025

krivé obvinenia, to je sila toto, ja už nehovorím radšej nič

hiro
2. jan 2025

No neviem dávať peniaze v hotovosti je hlúposť. Ale tak aspoň daj TO že si mu dala 108 tisíc nech sa tým vôbec niekto zaoberá. Ty si dostala od rodičov 100 tisíc, 8 tvojich nech sa bráni že toľko to nebolo... Za 8 tisíc sa na to ani nepozrú.

maranco
2. jan 2025

@karolinakr podvod do 35 000€ je po novom malá škoda a len prečin, vyviazne s podmienkou, maximálne 2 roky
ale ak je spáchaný na dôchodcu tak tam už je sadzba 2-8 rokov, takže zase môže vyviaznuť s podmienkou

draik
2. jan 2025

@karolinakr
To bude trestný čin podvodu.
Krádež je, keď napríklad niekomu ukradnete peňaženku s 1000e, voľne pohodenú na stole v práci, doma. Teda zmocníte sa peňaženky a spôsobíte škodu.
Ak by ste k danej osobe pristúpili s nožom v ruke a prinútili ju vydať peňaženku, už by šlo o lúpež, za čo sú o dosť vyššie tresty než za prostú krádež.

hiro
2. jan 2025

@maranco Tak a 300€ pokuta.

sasa1310
2. jan 2025

čo ukradol? veď mu poslala na účet
@larisa

maranco
2. jan 2025

@sasa1310 keby poslala na účet tak by mala aspoň dôkaz že skutok sa stal
ale dala mu ich do ruky a on jej sľúbil že jej kúpi auto v bazári

sasa1310
2. jan 2025

@maranco ale no. Aký skutok? On môže tvrdiť, že to bol dar

jamidea
2. jan 2025

@maranco dokazal by on, ze mu ich darovala

maranco
2. jan 2025

@jamidea ak by ukázal darovaciu zmluvu 🙂

ak by si išla k niekomu na návštevu a o pár dní sa ozve, že v pokladničke v izbe kde si bola mal 8000€ a teraz zistil že tam nie sú ako by si to vyriešila?
Jeden tvrdí to, druhý iné a dôkaz nemáš že tam existovali tie peniaze, ani on že si ich práve ty ukradla.

januska12323
2. jan 2025

Bože, ďalšia blbá. Aj ja budem tvoja kamoška keď mi dáš tisíce 😍

princkrason
2. jan 2025

@januska12323 aj seks samozrejme 😉

princkrason
2. jan 2025

@earlgrey milacik 10 000 eur na auticko mi nedas? kupim ho nám 🙂

123profil321
2. jan 2025
earlgrey
2. jan 2025

@princkrason Tebe dám všetko, po čom tvoje srdce piští zlatíčko moje milované 😘😂 a nespamuj tu, lebo nás zase zrušia!