icon

Ako zlepšiť rodinné vzťahy?

natalka331
3. júl 2013

Ahojte! Určite každá, alebo aspon väčšina z nás máme problémi so svokrou alebo svokrovcami. ale čo ak to všetko zachádza až do takej neúnosnej miery, že svokra proti vám poštve vlastného syna (môjho manžela)!!! už som z toho na nervy! manžel je už tri mesiace odsťahovaný a to len kvôli ohováraniu mojej svokry. Svokra nakydala na moju rodinu už kopec nepravdy a špiny, celá moja rodina už sme z toho nešťastný čo všetko sa ešte dozvieme. Je to uplne hnusný človek. Ale pritom ona sama má problémi s manželom a všetko to zlé prenáša na deti a ich rodiny. Môj manžel ma ľúbi, záleží mu na mne a našej dcerke, nosí jej hračky, aj peniažky mi dáva, dnes sme boli spolu na výlete. ale prišiel domov - zas k svojej mamke, a už mi ani mobil nedvíha! lebo mu určite ta harpia zas niečo nakecala, ale to je proste dookola a stále o tom istom. Môj manžel nemá rád ani mojich rodičov, lebo svokra si povymýšľala na nich také bludy, že sa to ani počúvať nedá........
Ak mi tu niekto bude písať aby som sa s mužom rozviedla, tak nech si radšej nič nepíšu! nebudem sa predsa rozvádzať kvôli ľudskej hlúposti mojej svokry!
Len ma napadla jedna vec myslíte si žeby bolo dobré si svokru zavolať k nám (aj ked to bude veeeľmi náročné) a otvorene sa snou porozprávať. poste zočí do očí si všetko vyštrngať. Samozrejme v miernom duchu aby rozhovor viedol k pozitivu a ani ešte k zhoršeniu.....
Ešte neviem, či to moji rodičia budu chcieť, ale veľmi rada by som im ten rozhovor navrhla. aj ked viem, že svokra možno pozvanie neprijime, ale aspon sa pokusiť....
Poradte mi je to dobrý nápad? Myslíte si že môže rozhovor niečo zlepšiť? Už som naozaj zúfala.....bojejm snou ako s veternými mlynmi

Strana
z3
natalka331
autor
4. júl 2013

@janulik979 to naozaj si sa pustila do toho rozhovoru?? a dopadlo to peklom? fuuuha, ja som myslela prave naopak ze sa to moze len a len zlepsit. Inak moji rodicia su vobec neni vybusne typy takze aj keby nejaky krik nastal tak urcite nie od mojich rodicov. ale zas vidim svokru - ta bude radsej mlcat, ale potom za chrbtom by si zas hundrala svoje.

nemam rada, ked je okolo mna zla energia, nemam rada, zlych a falosnych ludi. chcela by som tuto situaciu co najskor vyriesit. aby bolo uz konecne dobre. aj mojich rodicov trapi tato situacia a velmi, moja mamina si aj poplakala 😔
pre mna je rozhovor jedine riesenie.
je jasne ze chcem zit sama so svojim muzom, ale bohuzial nemame financne prostriedky dokym aj ja nenastupim do prace, ale to bude o rok!

a ja naozaj nec hapem preco moj muz znicoho nic prestal mat rad mojich rodicov, ved mu nic nespravili. vobec sa do nas nestarali. nevycitali nam ze tu byvame a nepytaju od nas peniaze. vzdy nam veeelmi pomohli. fakt to nechapem.

janulik979
4. júl 2013

@natalka331 ved preto, lebo stale u svojej mamy pocuval na nich kydy...az tomu nakoniec uveril...taketo typy vedia velmi dobre manipulovat....a ten rozhovor, bolo to tak, ja som zacala, moja vybusna mama zacala kricat, predo mnou ma ohovarala mojej svokre, ze ma este nepoznaju, este spoznaju co ja som zac a moja svokra, nevybusna a vzdelana zena, si ma zastala...cely konflikt bol v tom, ze sme ich chceli oficialnou cestou pri tejto prilezitosti pozvat na svadbu, ale im nevyhovoval termin (obaja su uz na dôchodku a my sme mali vsetko uz zajednané). od kedy sme prerusili kontakty (uz 2 roky) mam pokoj. Viem presne, co citi tvoj manzel, ked do neho husti....aj citi, ze nema pravdu, ale boji sa jej vzopriet...ja som to trpela 30 rokov. a teraz mam pokoj, aj ked ma trapi, lebo sama som matka, ze sa vôbec nestykame, naozaj mi to psychycky velmi pomohlo..teraz uz myslim len na to, ze az raz moji chalani vyrastu, nechcem byt taka ako ona

maminuska
4. júl 2013

@natalka331 moje prvé manželstvo malo kopec problémov ale jedným z nich bola moja svokra . Odo mňa môj ex síce neodišiel , ale nosil mi domov rozumy že až.
Tiež som si myslela že to pohovor so svokrou vyrieši a tiež to skončilo jej hysterickým plačom , že ona sa teda obesí aby nikomu neprekážala a že oni su obyčajní ľudia zatial čo moji rodičia sú zazobanci , do toho sa do mňa pustil manžel či to je to čo som chcela dosiahnuť, aby " mamina " plakala no a bol oheň na streche, hádali sme sa ako psy, prišli moji rodičia a zomlela sa taká mela že až.
Skončilo to rozvodom a ja som tomu dnes veľmi rada. Mám nového manžela , ex má novú manželku a ako som počula tak sa u nich ukáže tak raz za rok. História sa opakuje.

janulik979
4. júl 2013

@natalka331 a mozno by si mala zvazit aj tu moznost, ze by si nastupila do prace skôr, predsa ide o vela, a tvoja skvela mama by ti dieta mozno postrazila....bolo by to urcite lepsie ako zit oddelene...ja mam este 29 rocneho brata, ten s mamou zije...a este poriadny vztah nemal, lebo mame nikto nevyhovuje...vidím na nom, ze nechape ako ho mama manipuluje, aj ked mu casto lezie na nervy cíti k nej nejaku vdacnost za to , ze je jeho mama alebo co...ale typujem to tak, ze vdaka nej zostane sam stary mladenec....je mi ho luto, ale tiez plati, ze pokym sa neodstahuje, nema sancu na normalny vztah

janulik979
4. júl 2013

rozpravala som sa o tom aj so psychologom a to to, takyto ludia to je normalne aj diagnoza...povedal mi, ze najlepsie je od takych ludi utekat prec co najdalej

maminuska
4. júl 2013

@janulik979 presne toto aj mne povedal vcelku uznávaný psycholog. Že to je patologická osobnosť a nikdy nevyhovieš .

janulik979
4. júl 2013

@maminuska pred tym, som MK nepoznala a teraz ked to tu citam, fakt ma prekvapuje, kolko takych ludi beha po svete, mala by byt na to vakcína

natalka331
autor
4. júl 2013

@janulik979
@maminuska ano ja som rozmýšľala že by som išla do práce skôr, ako pred skončením RD, ale moji obaja rodičia ešte stále pracujú a samozrejme 85 ročnú prababku predsa nemôžem zaťažovať dvojročným dieťaťom. aj nad jasličkami sme uvažovali, ale tie najbližšie sú vzdialené 25km! a uplne opačným smerom ako pracujem ja a môj muž, takže to by nezvládnuteľné.
Ja viem, že také osobnosti ako je moja svokra sú fakt patologické. jej samej sa manželstvo rozpadá, nevie čo so sebou. má chorý vzťah so svojim mužom a preto lipla na svoje deti, kotré ju majú za matku orodujucu len pre niech. oni snou strašne súcitia......ale nech sa na to pozriem z každého pohladu ona si proste za to môže sama. za to všetko. myslím si, že aj jej manžel by sa kenj správal inak keby bolalepším človekom.
- tak babule, ja budem cez víkend so svojím manželom a dcerkou Miškou traviť čas na chate. bohužial tam bude aj moja svokra a švagrina, ale stým ja už nič nenarobim. budem sa snažiť s manželom porozprávať.
svokra žije aj tak vo svojom svete.

pasteleria
6. júl 2013

@natalka331
stale spominas, ze zacala ako keby ziarlit, ako keby zavidela...a co vies, co si ona mysli? nie si nahodou trosku paranoidna ty? poviem ti pravdu: zo zaciatku to vypadalo, ze ona ti robi velmi zle (napr. ako ta moja, ze nahlas ma ponizuje). ale vazne, teraz ked si to vysvetlila, tak mi to pride, ze ona je smutna. mysli si, ze nie je u vas vitana. a pozvala si ju k vam? mne to uz pride, ze ten tvoj je ferovy chalan, ktory sa postavil na stranu slabsieho, takze beriem vsetko spat, co som predtym napisala, nepoznala som tvoj problem blizsie. takze moj nazor: skus zmenit ty svoj postoj k nej. mne nepride taka zla podla toho co tu o nej pises. to skor ty hladas chyby-sorry, to je moj nazor.

petraxy6
6. júl 2013

@pasteleria zastanem sa @natalka331 a myslím si, že na ňu svokra žiarli a aj na jej rodinu, že držia pokope a sú šťastní. Z čoho si usúdila, že je svokra smutná? Asi mi niečo ušlo 😝

pasteleria
6. júl 2013

@petraxy6
no tak to mozem vysvtetlit hned: napr. spomina v uvodnom prispevku, ze je hnusna, ohovara jej rodinu, nakoniec citam a citam, ze co take spravila a vlastne som sa nic nedozvedela, len ze nechce chodit k nim a ze ju uraza, ze jej pise nieco na papierik. davala jej malu na vikendy (to robime, ked si chceme oddychnut, vsak?, inac kebyze nechcem tak nedam a hotovo, ved to je moje dieta) svokra si na malu zvykla, lubi ju, ja by som bola tiez smutna, keby mi takto niekoho maleho zobrali. a natalkin pristup sa mi zda velmi negativny, napr. posledne- stravit vikend-bohuzial so svokrou a svagrinou-
ozaj poznam strasne zle svokry, ale tato mi nepride taka zla (sudim podla toho, co natalka pisala), ale nic v zlom isto je to len moj nazor 😀

petraxy6
6. júl 2013

@pasteleria ja len preto píšem, že som zažila na vlastnej koži. Keby bola len "smutná", tak synáčika odpoklonkuje k rodine už dávno. Jej svokra je čistá manipulátorka a ak @natalka331 manžel neurobí krok, tak bude veľmi trpieť a pod mamičkinou nadvládou bude do konca života a nikdy nebude šťastný. Toto je čistá závisť a žiarlivosť na natálkinu rodinu, preto ich okydáva. Viem presne o čom píšem, u nás okydávala moju mamu aj pred dcérou a keď praskla aféra muža a milenky, tak jedine kto podal mojej dcére pomocnú ruku som bola ja, moja mama a moja rodina. Dcéra prišla na to, čo je zač svokra, ale tá sa zase chytila iniciatívy a má ju pevne v manipulátorských rukách ☹ Svokra sa na dcéru vysrala a ratovala "chudáčika" synčeka 😠 😠 😠 No a na nás sa zvysoka vysrala, lebo bola šťastná, že sa ma konečne zbavila a ak jej nesadne nová slečna, tak pôjde do péčka aj tá. Čiže mladá sa buď prispôsobí, alebo jej svokra urobí zo života peklo. To mi ver. A ja som tiež absolvovala so svokrou rozhovor, taký koniec za všetkým, kde som jej povedala skoro všetko čo mi na nej vadilo. Absolútne nebola pripravená na to, čo jej idem povedať a predstav si, na každú otázku mala pohotovú klamlivú odpoveď. A môjmu mužovi ani len nezaplo kto bol príčinou rozpadu manželstva. Ak mu zničí aj druhý vzťah, tak hádam mu blikne kontrolka 🙂

petraxy6
6. júl 2013

@pasteleria a ešte si prečítaj aj to, keď meškal natálkin manžel, lebo musel s mamičkou na nákupy - to je čistá ťahanica syna od manželky. Ja som najskôr začala bojovať, potom som sa na to musela vykašľať. A áno, možno je schopná sa postarať o dieťatko, ale natalke bude robiť naprieky a potom sa synáčikovi bude sťažovať a kydať na ňu chujoviny. Neviem, či si zažila také niečo. Ak nie, tak ti to ani neprajem zažiť ☹

pasteleria
7. júl 2013

@petraxy6
no tak toto je tahanica, to mas pravdu.
ale napr. ma zarazilo ako vravi, ze stale ich ohovara, no ale ako to ona vie? co jej to manzel povedal? a svokru navyse podvadza jej manzel, musi byt z toho na nervy, syn sa jej snazi pomoct a teraz jej este vezmu dieta, na ktore bola tak zvyknuta. proste, taku svokru, ktora ma rada vnuca by som vitala, ta moja ma rada len seba.
vlastne lutujem, ze sa vobec ozyvam, lebo neviem, ako to medzi nimi skutocne je. no ale dala som odpoved a natalka na to, ze sa jej nepaci, kam sa tato diskusia zbehla. tak mala rovno napisat, ze ake odpovede si predstavovala, ked zadavala tuto temu.
p.s. je mi luto, co sa stalo s tebou a tvojim muzom, ale ver mi, bozie mlyny melu pomaly, ale spravodlivo. 🙂

petraxy6
7. júl 2013

@pasteleria kiež by si mala pravdu v tom že jej svokra ľúbi tú malú. Ako zakladateľka písala, svokra by mala pekný vzťah so svokrom, keby sa zmenila. Lenže nechce pracovať na tom a môj názor je, že tú malú možno má rada, ale ju bude "očkovať" proti maminke a bude jej nahovárať ako sa o ňu starala, chcela starať a blá blá. By si neverila, čoho všetkého sú svokry schopné ☹ Ja som si tiež myslela, že všetko čo moja svokra robí, robí z láskou - presne tak ako každá normálna stará mama. Ale bohužiaľ, už som vytriezvela. ona to robila len preto, aby sa mohla všade sťažovať ako sa MUSÍ starať o naše dieťa, ako jej MUSÍ variť, lebo ja som bola v práci a blá blá. Robila to len preto, aby ona bola tá "najlepšia" v očiach iných. Lenže niektorí ju "prekukli" a prerušili kontakty, lebo zistili, že ja nie som až taká xantipa o ktorej počuli zo svokriných úst. Moja stryná sa stará o vnúčatá s láskou (je už na dôchodku), opatruje, varí im keď sú u nej, stará sa o záhradu, zavára, dáva deťom a v živote som od nej nepočula že MUSÍ... Takže sú svokry a svokry. A ak si @natalka331 neurobí poriadok teraz, tak ho neurobí nikdy.☹ Samozrejme bez emócií, v kľude, žiadne naprieky. Ak je svokra aspoň trochu normálna, tak to pochopí 🙂

pasteleria
7. júl 2013

@petraxy6
lenze ako si urobi poriadok? povie, bud svokra alebo ja? a co ked on povie, ze svokra, lebo sa postavi na stranu slabsieho a mozno spravodlivejsieho-o to ide. znici si vztah, alebo sa s nou bude snazit vychadzat. ja by som volila druhu moznost. on ked uvidi, ze manzelka sa snazi, ale svokra nie, tak si zastane zeny. napriklad ja ku svokre nikdy nejdem negativna, snazim sa s nou vychadzat, nikdy ju ani neohovaram-a to ten moj vidi, ze ona len na mna v kuse utoci. takze to sa snazim vysvetlit, ze mozno jej manzel mal dovod, preco sa postavil na svokrinu stranu.

petraxy6
7. júl 2013

@pasteleria ja som tak myslela, že by ju milo upozornila čo má dávať malej, kedy a ako a že nepochybuje že sa vie postarať o malú. jedlo, alebo režim môže meniť keď bude väčšia a tak... Samozrejme, že nikdy pred mužom nekydať na svokru to božechráň 😀 Lenže ja som ani nekydala, správala som sa "milo" a vidíš. okydávala ma kade chodila a jej synáčik jej uveril a preto si našiel milenku...ona ju chválila aké je to dievčatko usmiate a večne v nálade (samozrejme každá slobodná bytosť je bezstarostná a večne usmiata no nie? 🙂 ) Teraz som usmiata ja, lebo kopec starostí mám z krku a mladá nech sa stará. Ešte si užije. Ak nesadne svokre, tak konéc 😀

pasteleria
7. júl 2013

@petraxy6
tu druhu chvalila? no tak presne to robi moja svokra. stale ospevuje jednu babu predo mnou a pred tym mojim. no ale ten moj je zas iny...dufam 😉

petraxy6
7. júl 2013

@pasteleria áno, lebo tam v mužovom penzione robila čašníčku a moja svokra tam chodí upratovať aby jej nič neušlo. Veľmi kamarátsky vzťah mali, dokonca ona aj dcére povedala po prevalení že ona bola vždy veľmi milá čo je logické, lebo keby som mala milenca aj ja by som sa správala milo k jeho matke. Nie? Toto svokre ešte nedoplo. Dopne jej, keď zistí čo to dievčatko je zač. A potom sa mladá môže začať tešiť 🙂 Ako nehnevaj sa, ale moja svokra bola so synom denno-denne a aj napriek tomu cítila potrebu zavolať že či nemá telefón a či jej nevie zavolať 😀 😀 😀 A keď sme niekam boli mimo domu, tak tých telefonátov bolo niekoľkokrát denne ☹ Tie výlety našťastie boli narýchlo, lebo kebyže ona o tom vie, tak ich hneď prekazí nejakým svojím vymysleným plánom. No tak ja vlastne môžem byť aj rada, že to takto skončilo 🙂

natalka331
autor
8. júl 2013

@pasteleria
@petraxy6 No babule akurat som si precitala vase prispevky, nemala som cas odpisat, celz vikend sme travili na chate s manzelom a dcerkou a az teraz sme prisli. Chcem tu len napisat. Proste viem, ze nas svokra ohovara, to sa jednoducho dostane do nasich usi, chtiac nechciac. mam vela prihod ktore by som mohla napisat a konkretizovat co vsetko o nas narozpravala, ale nejdem to robit. bolo by to nadlho a proste su to vylpody jej hlupej fantazie. Ona pracuje s mojou tetou v jednej firme, samozrejme ze neohovara pred nou, ale kolegine mojej tete povedia co zas ta zenska narozpravala. kolko krat ani nechapeme odkial moze mat take veci no a na mna toho navypraaava. ze je uplne sklamana aku ma nevestu, nechape preco si ma jej syn vobec zobral, ved som nebola tehotna, tak sme sa nemuseli brat. stale len frfle, ako znackovo dcerku obliekam, co jej davam jest, ako ju uspavam, a bla bla...proste milion veci. ked sme sli s manzelom minuly rok na dovolenku, tak jedine co povedala bolo ze preco chodime na dovolenky a radsej si nesplatime to nase uzastne auto co sme si museli kupit. takze take.....
ked som zistila ze som tehotna, tak sa vobec netesila, proste absolutne vobec! oznamili sme im to a ona sla na zachod a tam bucala asi tristvrte hodinu, cela rodina mi gratulovala a tesili sa ona nic! a este manzelovi povedala, ci si nevie davat pozor! akoze dovideniaaaaa snou
teraz sme cez vikend boli na tej spominanej rodinnej chate, samozrejme ze tam bola aj ona. bola som tam aj s dcerkou, samozrejme predomnou tutuli mutuli a ked som isla do kuchyne, kde sedela aj ona so svojou dcerou / ona sa teraz rozvadza/ tak som len pocula ako svokra povedala - do frasa preco musela aj ta Natalia prist! Sla som za muzom a povedala som mu co som pocula, siel za mamou a ona sa robila akoze nic, ze coooo? ja by som taku vec nikdy nepovedala. a potom vecer som zas úpocula ako povedala ze ich smirujem za dverami, ze si ani prdnut nemoze!
no ale nastastie tam svokra nespala a pekne krasne sa popratala domov, myslim si ze to bolo kvoli mne. mali sme s manzelom naozaj krasny vikend.
na svokru mozem povedat len jedno a to ze vidno ako ma nenavidi. ona to ma zakodovane v hlave a ja stym nic nespravim.

pasteleria
8. júl 2013

@natalka331
no tak to mas smolu. myslim, ze nas je vela, co nas svokry nemusia ☹ ale ani my ich 😉
pochopila som, ze nemusis s nou rozpravat, nepomoze to! osobne si myslim, ze ked sa jej uz podarilo rozvratit tolko manzelstiev (svoj, dcerin, ...), tak sa jej to moze podarit aj s vami, ked za nou manzel drzi. vies, bolo by to ine, kebyze si tieto veci domyslas, ale pokial nie, tak neviem. spravila si aj v tom chybu, ze si jej dala dieta. a inac, co myslela, ze na chatu pojde manzel bez teba? len s rodinkou? tak jej povedz, nech si prestane robit z rodiny SEKTU!

petraxy6
8. júl 2013

@natalka331 dievča moje. ty ju len "láskou" prekonáš. A prajem ti aby si tento boj vyhrala. Dúfam, že to ustojí hlavne tvoj manžel a že budete spolu šťastní 🙂 S tým oznámením mi to niečo pripomína 😀 Len moja nerevala, z nej sršala zlosť 😀 a oznámila že sa nám o to starať nebude 😀 Ak by si pre ňu hľadala spriaznenú dušu, tak jej odporuč moju svokru 😀 Metly dostanú grátis 😀 odo mňa ako darček 😀

natalka331
autor
8. júl 2013

@petraxy6 ano ja sa k nej spravam velmi pekne, ziadne ohovaranie, ziadne reci za jej chrbtom, milo a s usmevom, ale samizda ze ju to inak sere :D no co uz.......snad jej to karma vsetko pekne vrati 😉

petraxy6
8. júl 2013

@natalka331 no vráti. určite 🙂 Len aby si nezlyhala. stále pokračuj tak ako doteraz 🙂 Dobro zvíťazí nad zlom. verím tomu 🙂

nelinka1116
15. jún 2019

Ahojte dievcata, je mi trosku trapne a zaroven vidim, ze je normalne, ze skoro kazdy ma problem so svojimi svokrovcami. Ja vsak mam problem so svokrom. Od tej doby ako sa nam narodil syn, tak sa mi svokor snazi podstrkovat jeho vychovne metody. Ze on vychoval deti a pod. Napr. co si taka fajnova nanho, sak preco by som mu nedal pusu na usta ved som troska chory. A nemoze byt stale len zdravy. Od narodenia (mal cca 3 dni) ho chcel chytat spinavyma rukama od psa, cementu a pod. Jeho odpoved: musi si budovat imunitu. Proste stale vsetko mne napriek. Moj manzel si mna zo zaciatku zastal ale teraz ho stve proti mne. A nehovorim to, ze je u nas doma peceny vareny aj ked manzel nieje doma. Uz ma to unavuje. Manzelova odpoved nato je vsak je to moj otec moze si sem prist kedy chce. A samozrejme je ticha domacnost. Nechcem vyvolavat hadky zbytocne. Proste mi pride ze moj manzel je na jeho strane pretoze ho potrebuje po pracovnej stranke a pod. Bojim sa dat otazku nech si vyberie medzi mnou a svokrom. Mali by sme idealny vztah ale bohuzial svokor nas chce asi rozostvat. Neviem ci je vhodne si ho zobrat bokom a si to vsetko vysvetlit medzi svokrom a mnou. Len sa bojim toho ze to obrati proti mne a bude este vsetko horsie. Som na dne. Prosim vas o radu ako by ste riesili vy moju situaciu. Dakujem pekne

catherinah
15. jún 2019

@nelinka1116 obmedzit kontakt so svokrom. Byvate samostatne ci s nimi?

nelinka1116
15. jún 2019

@catherinah byvame od seba cca 5 km, ani neviete aka by som bola stastna keby sa nas kontakt obmedzil

Strana
z3