icon

Ako zlepšiť vzťah so synom?

27. sep 2025

Máme tri dospelé deti ale často sa cítim ako keby sme ani deti nemali.Dvaja bývajú dosť ďaleko od nás,stretávame sa málo,oni nás vobec nepozvú k nim na návštevu.Jeden syn býva s nami v jednej dedine ale ani nemá záujem keď ide okolo zastaviť sa aspoň na pár minút u nás a popýtať sa ako sa máme.Velmi si rozumie so svokrou,na mňa vie iba nakričať,keď sa ho niečo opýtam buď ani nereaguje alebo iba odvrkne.Som z toho nešťastná,snažím sa im pomáhať ako viem či už finančne alebo aj fyzicky,často ani nepoďakujú berú to ako samozrejmosť.

Strana
z2
anonym_e8f33d
27. sep 2025

@anonym_autor a určite ste boli tí najlepší rodičia však? Možno sa slušne spýtať čo je vo veci a zistiť dôvody, možno je potrebné sa ospravedlniť za krivdu z minulosti?

Tiež mám takého “rodiča” a ani ho von nepozdravím, lebo to bol úžasný rodič 😉.

pribinak
27. sep 2025

Hm, nechce sa mi veriť, že tie decka od teba bocia len tak !

martinmmartin
27. sep 2025

Bohvie co by nam povedala druha strana.
A ked zenu definuje iba materstvo a nic ine tak je to takmer vzdy casom pre nu obrovsky pruser - comu by si sa ty najradsej venovala aby si cas co mas na tejto planete vyuzila tak aby si ty bola o nieco stastnejsia?

cimage
27. sep 2025

Skus im nevyhoviet vo vsetkom, aj financne nech sa snazia. Syn je dospely a ked ta nepotrebuje, tak nech ta nezneuziva. Daj na prve miesto seba a nezameriavaj sa len na deti. Maju svoje zivoty. Ako vychadzas s nevestami? Mozno tam bude problem. Synovia su podla mna menej citovo naviazani na rodicov ako dcery.

bruno1
27. sep 2025

Moja mama vravela ...Kto má dcéru ,ten má rodinu .Kto má syna ,ten má cudzinu... a preto mala 5 synov.😁

motylik2559
27. sep 2025

@anonym_autor Ahoj, prepac,ale bez vetra sa ani listok nepohne. Co si tym deckam sposobila,ze sa ti takto otocili chrbtom? Zrejme doslo k niecomu, co im na tvojom spravani vadilo, inak pochybujem,ze by to bolo az takto ako opisujes.

vladuska20
27. sep 2025

Na co im pomahas,ved syn nema ziadnu uctu k tebe nic.Asi si mu moc okolo ritky skakala a teraz prakt.pokracujes dalej.Na co to robis.Vychovala si ich,odstrihli pupocnu snuru,ale ty asi nie este.Chapem,ze ta to boli a trapis sa ale ziju si svoj zivot.Nechaj ich dychat.

autor
27. sep 2025
@bruno1

Moja mama vravela ...Kto má dcéru ,ten má rodinu .Kto má syna ,ten má cudzinu... a preto mala 5 synov.😁

@bruno1 to sedí

gribka1
27. sep 2025

Ak si bola dobrá mama, a ich správanie je takéto, tak nepomáhať prehnane, ani finančne.

tenerifka
27. sep 2025
@anonym_autor

@bruno1 to sedí

@anonym_autor mas troch synov a kaslu na teba?
Vies, to nie je nic nove. Svokra mala 4 synov a 5.adoptovaneho, a tiez sa trapila, ze nema dceru. A to uz je tomu vela rokov, a synovia boli dobre vychovani, ale tak nie je to ono.

zuzinka888
27. sep 2025

Vysvedcenie za rodicovstvo nedostavame ked su deti male a hovoria nam " ty si ta najlepsia mamicka na svete" ale az vtedy ked dospeju a maju svoje deti. Bud nas odstrihnu( vtedy sme ako rodicia prepadli), alebo nam dovolia strazit a byt s vnucatami- cim castejsie tym je " lepsia znamka". A ak si pytaju vychovnu radu- naozaj pytaju( a nerozdavame ich nevyziadane) vtedy mame jednotku za rodicovstvo. Mrzi ma ako to mas s detmi, kazdy rodic robi chyby, aj ja a velakrat. No uz nie vsetci su schopni sebareflexie a povedat - prapac, ze som nebola taka mama aku si potreboval. No robila som najlepsie ako som vtedy vedela. Dnes by som to robila inak.

rozculena
27. sep 2025

@anonym_autor
"snažím sa im pomáhať ako viem či už finančne alebo aj fyzicky,často ani nepoďakujú berú to ako samozrejmosť."
a prečo to robíš???

autor
27. sep 2025
@rozculena

@anonym_autor
"snažím sa im pomáhať ako viem či už finančne alebo aj fyzicky,často ani nepoďakujú berú to ako samozrejmosť."
a prečo to robíš???

@rozculena lebo ich mám rada a takisto rada im pomáham a myslím si že som bola dobrá mama nikdy som ich nezanedbávala

autor
27. sep 2025
@bruno1

@bruno1 tak toto úplne sedí

rozculena
27. sep 2025
@anonym_autor

@rozculena lebo ich mám rada a takisto rada im pomáham a myslím si že som bola dobrá mama nikdy som ich nezanedbávala

@anonym_autor nevidíš,že si to nevážia?

autor
27. sep 2025
@rozculena

@anonym_autor nevidíš,že si to nevážia?

@rozculena vidím😒

adri266
27. sep 2025
@anonym_autor

@rozculena vidím😒

@anonym_autor Nepises nic o manzelovi, otcovi synov. Aky mal vztah on k Tebe? Deti casto kopiruju to, co vidia doma. Ak Ta vlastny manzel ignoroval, cely zivot na Teba vrcal, tak iba kopiruju naucene spravanie.

autor
27. sep 2025
@adri266

@anonym_autor Nepises nic o manzelovi, otcovi synov. Aky mal vztah on k Tebe? Deti casto kopiruju to, co vidia doma. Ak Ta vlastny manzel ignoroval, cely zivot na Teba vrcal, tak iba kopiruju naucene spravanie.

@adri266 to može byť pravda

anonym_00204a
27. sep 2025
@anonym_autor

@adri266 to može byť pravda

@anonym_autor prestaň im pomáhať, akokoľvek, svojím pomáhaním si ich priazeň nekúpiš. Ži si svoj život, zaujímaj sa o nich, ale nepomáhaj im, dopraj sebe. Minimálne spozornejú.

anonym_051904
27. sep 2025
@zuzinka888

Vysvedcenie za rodicovstvo nedostavame ked su deti male a hovoria nam " ty si ta najlepsia mamicka na svete" ale az vtedy ked dospeju a maju svoje deti. Bud nas odstrihnu( vtedy sme ako rodicia prepadli), alebo nam dovolia strazit a byt s vnucatami- cim castejsie tym je " lepsia znamka". A ak si pytaju vychovnu radu- naozaj pytaju( a nerozdavame ich nevyziadane) vtedy mame jednotku za rodicovstvo. Mrzi ma ako to mas s detmi, kazdy rodic robi chyby, aj ja a velakrat. No uz nie vsetci su schopni sebareflexie a povedat - prapac, ze som nebola taka mama aku si potreboval. No robila som najlepsie ako som vtedy vedela. Dnes by som to robila inak.

@zuzinka888
krásne napísané a trefne. Ono by naozaj stačilo priznať chyby, ospravedlniť sa. To by si však museli priznať najskôr, ze zasadne veci pokaslali na plnej čiare! Ale ako ked sa dodnes chovajú "po svojom"?
A pritom by stačilo len, prepáč fakt som to po... mrzí ma to.
A tiez je to u nás podobne, aj sa donesie aj peniaze - nepýtam! No podryvanie mojej autority u mojich detí blbymi rečami a sustavne provokácie, ponižovanie pred novými partnermi (rodicov) funguje stále. A ze chcieť sa často stretávať...
Hm... aj by som rada ale som uz na 3 den psychicky zničená u tých blbych reci a sebestredneho chovania sa. A blbe chovanie sa nedá " vykúpiť ".
Smutné ake je to tak. A teda tiez si myslím, ze to tu nebude len tak.
Poznam chlapa, ktorý je aj prudký aj ho mama vytoci za xy veci - ALE!
Pomoze jej, zaplatí kde co. Ok ma mama hotel ale ona aj ked robila chyby, urobila zasadne veci správne, z lásky k detom. Obetovala par veci.
A on jej to teraz oplaca.

anonym_0599e2
27. sep 2025

Nerob si s tým starosti, ži si svoj život.

anonym_7961d4
27. sep 2025
@anonym_autor

@bruno1 to sedí

@anonym_autor dosť príbehov tu je, ze nesedí. Je to individuálne.
Kým nebol internet, deti nevedeli, ze majú traumy z detstva. Toto už bude zrejme trvalý jav, takže to čaká za niekoľko rokov aj dnešné mladé matky.

anonym_7961d4
27. sep 2025
@zuzinka888

@zuzinka888 velmi pekna a pravdiva odpoved

anonym_717c84
27. sep 2025

Vieš ono veľmi záleží od partnerky, akú syn má. Aktuálne má asi tretiu, doteraz bolo relatívne fajn, občas hádka, aby si šetril peniaze, upratal po sebe bordel, no taká klasika u chalanov, pomáhali sme mu s rozbehnutim podnikania, kúpou auta, vždy keď niečo potreboval, som bola prvá komu volal. Teraz asi mesiac má novú priateľku, posledné asi 2 týždne sa úplne odstrihol, nevolá, nepíše, nevieme o ňom nič. Hold, aj taký je život a my už to neriešime, ale nech má šťastný život. PS. Ja čakám, kedy vyletí z hniezda najmladší a ani omylom im finančne pomáhať nebudem, konečne budeme môcť cestovať bez obmedzenia

anonym_8c7e48
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor preto si neodpovedala na otázky, ci si naozaj bola taka dobra mama? Dieťa sa od rodiča nevzdiali iba tak, je to tvoj obraz. Bud výchovy alebo správania. Keďže si odpovedala iba na co chces a co sa ti hodí tak mozno si aj chyby uvedomuješ ale nechces priznať. Skús sa s detmi porozprávať, mozno ked ich raz vypočuješ dozvieš sa preco.

anonym_8c7e48
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nezanedbavala ani emočne? Vypočula si ich? Boli ich názory a pocity dôležité? Zdôverili sa ti niekedy s niečím? Chodili k tebe po rady a pomoc? Aky mas vzťah s vnúčatami? Chces radu ale píšeš strasne malo informácii.

eva8
28. sep 2025

@anonym_autor v sucasnosti su mladi zaneprazdneni. Oddychuju na socialnych sietach.
U mna sa osvedcilo prestat pomahat sama od seba, cakat, kym ma oslovia. Komunikujem s detmi cez soc. siete, dobre rano, dobru noc, aj ked neodpovedia. Paradoxne (co sa tyka pomoci), ak maju tvoji synovia deti, ponukla by som im sama od seba, ci nepotrebuju pomoc s postrazenim, alebo, ci ich mozes vziat na taku a taku akciu, podujatie.

S bratom byvame cca 15 min pesi od seba. Vies, kedy sa vidime? Ked sa nahodou stretneme. A na celorodinnych stretnutiach ako Dusivky, Velkonocny pondelok, okruhle narodeniny. U mna sa stal taky zvyk, ze cez vianocne obdobie pozvem surodencov k nam. A dcera zacala organizovat stretnutie mladych (bratranci a sesternice s rodinami)
na vianocnych trhoch.
Cize sama usporiadaj stretnutie synov s rodinami, pozvi ich k vam, nech sa to stane peknou tradiciou.
A syna, ktory byva v rovnakej dedine, skus poprosit o pomoc s niecim. Odstahovanych synov, ze ak mozu, nech ti kupia a prinesu to a to, ked budu mat cestu okolo.
Bohuzial, miesto osobneho kontaktu vladnu socialne siete. U nas vzdy vladlo, ides okolo, stav sa, zazvon, neohlasene navstevy boli vzdy vitane a stale su. V sucasnosti sa neohlasene navstevy povazuju za drzost, kazdy chce mat svoj klud. Casy sa menia, musime sa im prisposobit. A naozaj, rodiny v tom ich strese chcu mat svoj klud.
To nie je o tom, ze si zle vychovala synov, to nie je o tom, ze im robis "sluzku". To je dobou. Nevazia si tvoj postoj, ale beru to ako samozrejmost, lebo tvoja pomoc je sucastou ich zivota. Urcite je v tvojich synovh tolko lasky, kolko lasky je v tebe. Az ked nemam rodicov viem, ako som im ublizovala svojou sebeckostou...

autor
28. sep 2025
@eva8

@anonym_autor v sucasnosti su mladi zaneprazdneni. Oddychuju na socialnych sietach.
U mna sa osvedcilo prestat pomahat sama od seba, cakat, kym ma oslovia. Komunikujem s detmi cez soc. siete, dobre rano, dobru noc, aj ked neodpovedia. Paradoxne (co sa tyka pomoci), ak maju tvoji synovia deti, ponukla by som im sama od seba, ci nepotrebuju pomoc s postrazenim, alebo, ci ich mozes vziat na taku a taku akciu, podujatie.

S bratom byvame cca 15 min pesi od seba. Vies, kedy sa vidime? Ked sa nahodou stretneme. A na celorodinnych stretnutiach ako Dusivky, Velkonocny pondelok, okruhle narodeniny. U mna sa stal taky zvyk, ze cez vianocne obdobie pozvem surodencov k nam. A dcera zacala organizovat stretnutie mladych (bratranci a sesternice s rodinami)
na vianocnych trhoch.
Cize sama usporiadaj stretnutie synov s rodinami, pozvi ich k vam, nech sa to stane peknou tradiciou.
A syna, ktory byva v rovnakej dedine, skus poprosit o pomoc s niecim. Odstahovanych synov, ze ak mozu, nech ti kupia a prinesu to a to, ked budu mat cestu okolo.
Bohuzial, miesto osobneho kontaktu vladnu socialne siete. U nas vzdy vladlo, ides okolo, stav sa, zazvon, neohlasene navstevy boli vzdy vitane a stale su. V sucasnosti sa neohlasene navstevy povazuju za drzost, kazdy chce mat svoj klud. Casy sa menia, musime sa im prisposobit. A naozaj, rodiny v tom ich strese chcu mat svoj klud.
To nie je o tom, ze si zle vychovala synov, to nie je o tom, ze im robis "sluzku". To je dobou. Nevazia si tvoj postoj, ale beru to ako samozrejmost, lebo tvoja pomoc je sucastou ich zivota. Urcite je v tvojich synovh tolko lasky, kolko lasky je v tebe. Az ked nemam rodicov viem, ako som im ublizovala svojou sebeckostou...

@eva8 pekne napísané🤍

anonym_8c7e48
28. sep 2025
@eva8

na vianocnych trhoch.

@eva8 ako vies ci autorka neublížila detom a to je dôvod preco ju nechcú vidiet? Su dve strany príbehu a autorka velmi neodpovedala

brendaa
28. sep 2025

@anonym_autor ak si neurobila nič také za čo by sa synovia na teba hnevali... tak potom sa prispôsobili možno nevestám, s ktorými asi nevychádzaš najlepšie...

Strana
z2