Ako zvládať delenie výdavkov v zmiešanom manželstve?
Ahojte zienky,
Potrebujem zo seba vypustit paru…
Mam z predosleho manzelstva deti. Pricom su mne zverene, obaja s mojim ex sa o nich starame nadstandartne, financne a aj sa im venujeme.
Nasla som si partnera, druhy krat som sa vydala. On ma tiez male dieta z prveho vztahu.
Zije v zahranici, mali by sme sa tam prestahovat. Aktualne cakame aj spolocne dieta.
Naposledy sme sa pohadali a tvrdil mi, ze ked nieco zaplati mojim detom ( obed, a pod.) okradame tym jeho dieta z predosleho vztahu. Som z toho sklamana. Hlavne som v zapeklitej situacii, kedze som tehotna a neviem ani ako sa spravne k tomu postavit.
Ja osobne nedelim na “moje” a “tvoje”. Jeho dieta mam rada a myslim si, ze pokial mame byt rodina, rozdiely by sa robit nemali. Moje deti ho maju naozaj radi o to viac ma jeho postoj zamrzel.
Nikdy som sa nepotrebovala “vesiat” niekomu na krk, taktiez mam prijem, chodim do prace a pod. A tiez to budu peniaze, ktore pojdu aj na jeho dceru pokial budeme spolu zit, no nikdy som to nebrala tak, ze o nieco okradne moje deti.
@damkodomko to je naozaj zapeklitá situácia. Skús sa na to pozrieť v opačnom garde. Spolu by ste vychovávali tvoje jedno malé dieťa a tiež by ste dosť nadstandardne financovali jeho 2 deti. Ako by si to brala?... Odpovedz si a budeš vedieť ako sa cíti

@stanulienkat podla mna je uplne jedno kolko kto s kym je poznam pary co chodili spolu 10 rokov a ked prislo dieta na ktore sa obaja tesili planovali sa zrazu zacali hadat a ich cesty sa rozdelili. Podla mna cloveka nikdy riadne nikto nespozna ludia sa vedia prejavit az v urcitych situaciach a tiez vela urobi hnev. Z vlastnej skusenosti viem ze si ludia vykricia hoci co a ani to nemyslia tak ako to v tej situacii vyznelo.samozrejme neobhajujeme nikoho.