Ako zvládať hádky, alebo ako sa vyhnúť hádkam?
Ahojte,
velakrat ste mi, dievcata , pomohli sa ubrat spravnou cestou, tak skusim znova. Ide o toto: zijeme s priatelom v jednom byte 4. rok, amame spolu dcerku,velmi ju lubime. Lubime sa navzajom. Moj muz je skvely otec, velmi rad a casto sa s nou hra, ked trebalo, vstaval k nej v noci, postara sa.....chodi do prace. je aj kumne neskutocne pozorny,starostlivy, nepije, nefajci, nedroguje.....ale jednoducho kazdy ma svoje chyby a niekedy sa pohadame, niekedy castejsie, inokedy menej casto....a problem je, ze si v hadke povieme veci, ktore su strasne......no a ja potom strasne zle znasam to, ze sme sa pohadali, proste jednodycho chcem zo vztahu odist,lebo podla mna vztah kde su hadky, nie je dobry, vidim to potom velmi cierne cele.......totiz: moji rodicia sa nehadali, a to preto,lebo si boli jeden druhemu ukradnuti.....takze ja neviem, ako v hadke fungovat, kedy byt uz ticho a to je chyba...potom sa to rozvinie to takych veci, ze ja odchadzam....ja...najradsej by som sa akejkolvek hadke vyhla, ale neviem ako....proste prosim o radu....ako je to u vas a ako sa uspesne hadke vyhnut? alebo ak uz je tu, ako ju ukocirovat tak, aby sme boli oki? prosim.....dakujem
@stanca22 dakujem.....
dnes sme mali namale.....no a povedala som v zlosti,ze 'to, co som niekedy tvrdila, ze sme si sadli ako rit na serbel, tak to je blud, lebo na moju rit este serbel nevymysleli!'....... 😠 som isla do kuchyne a uz som pocula, ako sa puci...som sa otocila a rehotal sa ako kon, ja som sa zacala tiez a bolo.... 🙂
Ach ženy, odporúčam Vám venovať sa svojim záľubám a aj zábavám, vtedy zabudnem aj na to v čom sme rozdielni a vôbec na to nemyslím. Je to super na psychiku. Treba robiť radosť aj samej sebe.
@stanca22 ty kokos...dieta...to je to,preco je to skoro vsetko......!!!...on ti je taky mudry! skoda ze len vtedy, ked ma treba nastvat......napriklad 'netreba dieta davat vela na brusko, lebo si pretazi krcne a chrbtove svaly'.....a ja mu nevysvetlim, ze dieta nie je dospely a ono ked nevladze, tak jednoducho polozi hlavku a oddychuje..... 🙂 nie, proste nie....podla neho bude mat svalovku.....alebo ked ju obliekame a ona mrnci,tak jej hned vymiena ciapku za inu, lebo 'tato sa jej nepaci'...a popritom ju mesiac nosi v pohode...len on velkomozny nahodou trafil ze mrncala, kvoli hocicomu inemu......to hadam ani nie je mozne....proste 'zachranuje' ju tam, kde netreba, lebo nevie.....a mysli ze vie......
@stanca22 no chvaaalabohu je to take dobre dieta, ze ak trafime dat jej papat predtym ako uplne vyhladovie tak nezaplace cely den ani raz.....niekedy sa stane, ze ked obliekame tak zaplace, kratucko...alebo ...aha...viem,ked je naobliekana a vojdeme do obchodu tak jej velmi rychlo dojde, ze jej je prilis teplo...tak zacne mrncat a upalujem von....je to setrne dieta...velmi vela penazi takto usetrime.....a navyse sa do vacsiny obchodov s kocikom nedostanem...dvojite setrenie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Joj ale sa vie napajedit este ked pije mliecko a upcha sa jej cumel..... 😖 ona vela spinka aj cez den, takze je velmi kludna.....pardon...som sa rozhovorila, nepatri to do temy,..pardon 😉
Ahojte babenky,zaujala ma vaša téma a tak dúfam,že sa môžem pridať 😉
ja sa totižto s mojim snúbencom tiež velmi vela hádam,dnes napríklad namna narobil taký krik a to len za to,že bol hladný a mne sa dovolili zlepiť špagety(behala som totižto popri ich varení za malým a on čumel do pc) 😠
ja ho velmi lúbim,ale tiež niekedy rozmýšlam,že by som radšej bola sama ako sa stále trápiť hádkami,ktoré aj mna velmi trápia,ale už raz som rozvedená(alkohol)s toho manželstva mám 8r.syna a s týmto 14mes.syna,takže ani to nieje východisko ostať sama,neviem čo mám robiť ☹
@ives77 o tych spagetach, ako keby som o mojom otcovi citala. volakedy som sa na to neskutocne rozculovala, aj som si poplakala, ale teraz mu poviem: nabuduce sa vymenime, ja budem sediet s vylozenymi nohami a ty nam spravis obed. a vobec mi nebude vadit, ked budu cestoviny zlepene... a uz je ticho 😀
a co sa tyka mojho draheho, on je zas ten pripad, ze "neriesme to", "nechajme to tak" atd. a mna to strasne vytaca. a velmi ma mrzi, ze zacneme kvoli hluposti a potom uz vlastne ani nevieme, co riesime 😅 je pravda, ze ja som ta, co potrebuje vsetko rozobrat, vyjasnit, porozpravat atd a on by to najradsej presiel mlcanim, ale uz sa ucim pre kravinu zatat zuby, ved spolocneho casu nie je tak vela, aby sme ho prehadali kvoli hlupostiam.
inak to s tym pisanim si po hadke, ako som tu citala, u nas je to problem, pretoze to, co jeden napise, druhy inak pochopi, preto tento sposob u nas nefunguje. ale urcite pre pary, ktore potrebuju schladit hlavu a byt trosku sam, to moze byt vhodny sposob vyriesenia hadky 🙂
Ahojte, mam problem a potrebovala by som si vypocut nezaujaty nazor.
S priatelom sme spolu 3 roky, z toho rok to bol vztah na dialku a dva roky zijem s nim v meste 300km od mojej rodiny a zazemia, ktore som mala. Zaciatkom roka sme si kupili vlastny byt.
Mam problem s tym, ze priatela sice lubim, ale neviem s nim fungovat. On je vybusna povaha, vie byt aj slovne hodne agresivny a ja s takymto spravanim nemam vela skusenosti. Vzdy som bola slusna poctivka, ktora sa snazi vyjst s kazdym, neznasam konflikty a hadky. Preto sa ku mne nikdy nikto nespraval tak ako on a myslim si, ze to nie je v poriadku. Neviem spravne argumentovat, co moj priatel vie a hodne zneuziva. Mna sa velmi dotykaju slova, ktore pocas hadok povie (ospravedlnuje to tym, ze ja som ho vyprovokovala) - podla neho "prilis vela mudrujem", ked mu protirecim, tak "si vyskakujem". Niekolkokrat ma pocas hadky posielal prec (zbal si veci a chod domov) a na moju adresu padli aj ine nevyberane vyrazy. Mna sa taketo slova vzdy dotknu, vacsinou to konci slzami (co neznasam, ale neviem ich zadrzat), potom je chvilu dusno (niekedy aj par dni), tak, ze sa so mnou vobec nebavi. Pocas toho obdobia mu v duchu pisem desiatky listov a tak sa s tym nejako vnutorne vysporiadam, neriesim to s nim, lebo ked som sa o to parkrat pokusila, vzdy to nejakym sposobom sikovne otocil proti mne a mne zase dosli argumenty...
Tak neviem, ale pomaly stracam vieru v nas vztah. Viem, ze to musim s nim riesit, teraz mam navyse dalsiu moznost napisat mu mail (od pondelka sa nebavime) a v nom vsetky moje pocity - uz si totiz netrufam odhadnut, ci o nich vie a robi mi naschval (k comu sa aj parkrat priznal), alebo ozaj o nicom netusi....Viem, ze ani ja nie som idealna, ale kto ma pozna, tak by bol asi v soku, ze mozem mat vo vztahu taketo problemy....
Prosim vas, mala alebo ma niektora z vas podobny problem? Viem, ze kazdy je iny, ale ak mozete, podelte sa so svojimi skusenostami.
@bajana nechcem ti brat iluzie, ale to, ze ta vyhadzuje zo spolocneho bytu je uz vrchol vsetkeho.., nech sa milostivy zbali sam a nech odkraca on... A teraz vazne..., mala by si zacat uvazovat tak, aby si sa jedneho dna nezobudila bez stipky sebaucty a za vsetko zle co ta postihlo obvinovala este aj seba (že ty ho provokujes). Polož si otazku, ze byvate spolu necely rok a ake uz mate problemy..Nie ste este ani manzelia a nemati ani spolocne deti...Mas jednu obrovsku vyhodu v tomto...Bez deti sa ti vztah ukoncuje lahsie. Na tvojom mieste by som zasla do banky, kedze predpokladam, ze vlastnikom bytu ste 1/2 a opytala sa na moznosti prechodu hypo na jedneho z vas. Z mojho pohladu sa to u vas bude zhorsovat a myslim si, ze tvoj priatel ta uz nema rad (vratane vulgarizmov ktorymi ta castoval). Ako dobry odpich a pochopenie situacie ti odporucam jednu knihu, ktoru prave citam, od Caroline Bréhatová: Milovala som manipulátora. Majú ju v Martinuse. Opisuje pribeh jedneho paru od zaciatku vztahu az po manzelstvo a postupne ovladanie druheho. Mozno ti pomoze sa rozhodnut a mozno sa vo vela situaciach najdes s hrdinkou pribehu. Drzim ti palce.
@sisaha dakujem za reakciu...iluzie si mi nevzala 🙂 len som strasne zbabela robit take velke kroky...v zaciatku vztahu, ked sa objavili prve hadky, som bola v soku a vobec nevedela, co si pocat...ale povedala som si, ze k vztahu hadky patria, hoci moj byvaly sa vzdy smial, ze so mnou sa hadat ani neda 🙂 a ako sa mylil...knizku skusim, dakujem za tip...o manipulatoroch som raz citala clanok a v niekolkych bodoch som nasla aj toho mojho...mrzi ma to, lebo si nemyslim, ze on je zly clovek...len si nevie niekedy dat rady sam so sebou...a nevie sa spravat k partnerke - nechcem ho ospravedlnovat, ale on mal doma priserny vzor, ktory psychicky tyral manzelku aj synov, az kym neboli chalani dost velki a nevyhodili ho z domu...
@bajana prave preto, ze vies v akych pomeroch vyrastal, je to v nom...on sa nezmeni.. viem, ze velke kroky su narocne, ale urcite lepsie je odputat sa teraz ako vobec a bude to mat na teba fatalne dosledky. Tvoj priatel nemusi byt zly clovek, len ludia sa casom menia a pribudajucim casom si dovoluju k druhemu viac ako by si mali.. Ano, hadky k vztahu patria, ale take, ktore neublizuju len iba jednemu z partnerov. Aj hadat sa da konstruktivne.
@bajana mozno si je tebou isty...kupili ste si spolocny byt, ma pocit, ze uz mu len tak neujdes, casom si bude dovolovat este viac.. bude ta ponizovat, lebo vie, ze tebe dojdu argumenty a on bude na koni...ak budete mat deti, budu svedkami jeho vybuchov, budu vidiet, pocut ako si ich otec mamu nevazi a v konecnom dosledku z nich vyrastu presne takí ludia ako tvoj priatel (lebo to videli doma). neviem ako ta kniha konci, lebo ju mam rozcitanu, ale na zaciatku autorka pise, ze kniha ponuka nielen nezaujaty pohlad na manipulatora, ale aj riesenie ako z takeho vztahu von.. Skus si svoje pocity napisat v bodoch na papier. ak bude mat partner dobru naladu, zacni s nim debatu a predostri nejake navrhy.. uved mu aj moznost, ze pojdete od seba a majetok sa rozdeli..uvidis ci sa spamata, alebo vybuchne opäť.. Ale to by ta uz pri nom nemalo drzat nic..
My sa mame tiez velmi radi ale hadame sa...s kym sa mam pohadat ked je doma iba on 😀 niekedy kazdy mame zlu naladu a sa vybujacime jeden na druhom...🙂
@sisaha tiez ma napadlo, ze si je mnou prilis isty...raz mi aj tusim povedal, ze ak od neho odidem, tak len pre to, aby som sa vratila domov, teda nie kvoli nemu samemu.....napadlo ma uz aj to, ze je chyba vo mne a ze jednoducho nemam na to zit v partnerskom vztahu, ze by mi bolo lepsie samej....niekedy mam pocit, ze on vo mne doluje vsetky moje negativne vlastnosti, nemalo by to byt opacne? .... ty sama nas nejaku podobnu skusenos?

@jenny1988 predstav si ,že nieste spolu,že už nepatrite k sebe,ak ťa to zaboli,tak ani nespominaj rozvod.A snaž sa najsť si spôsoby ako tie jeho blbe nalady zvladnuť,aby ste boli nakoniec obaja spokojmi.Vobec tym nemyslim,aby si sa podriadila a cely život trpela,ale nekonečne hadky pre nič su na nič.zaleži na tvojej šikovnosti a prešibanosti ako na neho..... 😉