icon

Ako zvládať konkurenčných svokrovcov?

kiikaa
26. feb 2025

Ahojte, prestahovali sme sa s priatelom do zahranicia, tzn.ze moji rodicia byvaju daleko a stretavame sa tak kazdy treti mesiac by som povedala. Mame babätko v skratke.
Svokrovci alebo teda priatelovi rodicia byvaju od nas teraz az nesmiernych 15 minut, podla jeho mamy je to strasne daleko...kupili sme si novy dom a odkedy sme sa tu zacali stahovat tak samozrejme zariadujeme atd.a ona si zmyslela ze ide toez vsetko prerabat lebo vsak nemoze byt horsia. Ok, ale keby si nekupovala rovnake veci s komentarom ze v obchodoch teraz nie su ine stoly a pod. Podotykam ze nemaju nic Stare, nemoderne, proste asi nechce zaostavat. Uz mi s tym lezie na nervy...ja sa proste nepotrebujem superit. My sme si kupili Dom na to, aby sme Mali nieco svoje a nie aby sim tu superila kto co ma a to nam uz min.10 krat povedala ze mame väcsi dom ako oni. Ako keby to bol zamer :D kupili sme to co bolo v ponuke a v cenovej kategorii. Strasne mi Toto uz zacina liest na nervy a ja uz neviem ani ako mam na to reagovat. Prideme ku nim a zase nieco podobne ma co mame aj my...ved to je strasne co nema vlastnu hlavu a este jej moj pristelnpovedsö ze ked mame novu kuchynu a gauc ze chces to mat zrazu aj ty a ons na to len: ano, chcem. Potom sa stazuje ze nas vidi raz za tyzden, ze jej vnucku ale mna to nebavi sa s nou ani bavit ked vidim aka je. Pozvu sa ku nam sami akoze to je uz vrchol...a to tu nebyvame ani mesiac. Ja som vzdy na nich mila, snazim sa ale uz mi dochadza naozaj trpezlivost. Oni su velmi dobri, pomozu nam ked by sme potrebovali az pokal mi neorganizuju vikendy a podobne.

Pomoze

Strana
z2
kiikaa
autor
26. feb 2025

@nin12345 och ale tak to je vrchol drzosti Toto sa naozaj nerobi....to zase ona taka nie je, teda dufam hahah 😀😀 to uz by bolo az prilis. Neviem preco to ti ludia robia, ved predsa by nechceli aby im niekto nieco take robil.

ibatanecnica
26. feb 2025

@kiikaa a preco ta to trapi? Ved je to jej vec co si kupi. Ked sa jej to paci tak.nech to ma..nevuem preco to beries ako superenie

ibatanecnica
26. feb 2025

@kiikaa podla mna robis z komara somara.

kiikaa
autor
26. feb 2025

@ibatanecnica pretoze s tym nezacala sama od seba, zacala s tym prave v Momente ked sme si my vsetko zariadili/zariadujeme a este s tym jej pristupom ano chcem mat take iste ako vy, mi nepride uplne v poriadku na vyzrelu zenu

ibatanecnica
26. feb 2025

@kiikaa ale ved je to jej vec. Jej peniaze tak nevuem preco teba trapi co si kupi. Leby to roba tvoja mama tiez by ti to vadilo? Bud fada ze to nie je opacne
Ze ti nenosi veci podla jej skusu. Mne sa napr.paci ako ma moja kamaratka prerobenu kuchynu a povedala som jej ze.jed budem lrerabat pridem k nej ajns majstrom ze taku chcem. Ona celkovo vei pekne a jednoducho lrerobeny byt..takze by som mlozno odkukala aj ine. Keby si niekto kupil niexo co videl u mna tak ma ani len nenapadne sa nad tym zamyslat. Jednoducho sa mu to paci a hotovo. Mne to pripada ze len hladas dovod preco nadavat na svokru.

biba_18
27. feb 2025

@nin12345 @negymama by som vám vedela knižku napísať … vyhodené trvalky na jeseň z balkóna bo vysušené kvety, decko veci povyhadzované lebo robila poriadky v šuflikoch, nazvláčané umelé kvety lebo na stôl do vázy treba, drahá skriňa napučaná lebo preliala kvet, hodinky strhnuté zo steny lebo treba baterku vymeniť… skončilo to umytými oknami, lebo nevedela otvoriť okná a vypadli jej 2 sieťky na ulicu - bývame na 4-tom… dušovala sa že ona s tým nemá nič spoločné - len záhada bola že kto keď sieťky vypadnuté a okná čisté 🤦‍♀️ vtedy jej už asi muž prehovoril do duše, dobre že nikoho neprizabila alebo nepoškodila autá pod oknami…

biba_18
27. feb 2025

@kiikaa aj moja sa porovnáva, má 2 dcéry a furt mi predhadzuje čo jednej kúpila, čo druhej… ale mňa to netankuje, majú hrozný vkus všetky 3… ale otravné to je, to hej…

kitycat
27. feb 2025

@kiikaa vsak to nikaka tvoja svokra nie je. Nie ste zobrati ...cinsvadba bude ked zariadute dom?
Byvali ste v jej byte? No prkne od nej.
Teraz mate domcek? Vzdialeny 15 minut? No co si cakala ked organizovala uz byt. Vsak nech si povie ked ma svoj vkus. Ty mas svoj a spravis si podla seba.

Nevidim nic strasne na tom, ze sa po tebe opici, ty to moc riesis. Mala si kupovat do. Pri svojich rodicoch kwd si chcela klud.

rorino
27. feb 2025

@kiikaa tak jej nabudúce povedz:pekne si si kúpila,naozaj mám dobrý vkus,však😉

lauricka
27. feb 2025

@kiikaa môže ti byť komplet jedno, čo si ona robí v dome a čo si tam kúpi. Veď si to vôbec nevšímaj. Jej vec. Keď nepotrebuješ súperiť, tak to nerieš, vôbec. Hoď to za hlavu. Vytáčaš sa tým sama a zbytočne.

sidicek
27. feb 2025

Podľa mňa je to sedlactvo takto kopírovať niekoho ci uz šatník alebo zariadenie. Keď som bola ešte malá, tak susedia chodili často na návštevu a kým naši chystali, oni merali skrinky v obývačke az raz naši zistili ,že si dali spraviť na chlp rovnaký nábytok.Ja by som sa pod zem prepadla ,to co už za neschopná musím byť, ze si neviem nábytok sama kúpiť a musím niekoho kopírovať .

monka17
28. feb 2025

Toto je krásny príklad ako si v pomerne bezproblémovom živote vyrobiť nejaký problém, aby sa bolo na čo sťažovať a točiť o tom.
Ja by som sa tešila zo zdravého bábetka a nového domu. Ale tu pani si radšej vyrobí bubáky.
Také echt slovenské.

nelka93
28. feb 2025

Mňa by zaujímalo, naco jej vesias na nos co si si kúpila. Mne by to napríklad nevadilo, tiež sa svokre paci niekoľko veci a tiež si ich kúpi, no nerobím z toho vedu

purple_wolf
28. feb 2025

ked ona potrebuje s tebou superit tak nech superi ... nerozumiem preco ti to lezie na nervy... bud poctena - si originalna a ona kopia ... mna osobne by toto ani netuklo ale zas ja som taka povaha ze hluposti ma uz nevytocia

nataliaba
28. feb 2025

@kiikaa prvu chybu ste urobili ,že bývate blízko nich aj mi sme tak urobili pred 25 rokmi kým svokra chodila do práce ešte ok no keď ostala doma nie neurobíte tu chybu ,že jej dáte aj kľúče ako moj manžel teraz pochopil,že bývať blízko nieje dobre. Nikdy dopredu nevieme kedy sa zjavia a chodia doobeda ,alebo presne na obed veta-zas idete obedovať? Nám už liezla na nervi no akože príde o 12 a sa čudujem?Keď sme ponúkli aj ju nechcela .Nikdy viac tak blízko ja som nechcela.A keď chceme súkromie tak kľúč musím pretáčať ,aby nevosla rovno dnu celé zle.

kiikaa
autor
28. feb 2025

@nataliaba tohto sa obavam, ze ked pojde o dva roky do dochodku co to bude 😀 uz staci ze potrebuje mat v meritku co robime cez vikendy a pozvat sa sama, pritom s nimi travime tiez cas ale asi snad kazdy pochopi ze si mozno chceme uzit cas cez vikend aj sami. Mne tiez tak minule povedala ze preco nie sme vonku ked svieti slnko, hlane ze ona prisla ku nam neohlasene asi na kontrolu preco nie sme vonku 😀😀

kiikaa
autor
28. feb 2025

@purple_wolf asi by som to tak mala ak brat, preto som sa pytala na nazor 🙂 dakujem

kiikaa
autor
28. feb 2025

@monka17 ja som sa len pytala na nazor...pretoze clovek je niekedy rozculeny a tych ,,malickosti,, sa nazbiera plus do toho pridu este dalsie veci, ktore som tu ani radsej nerozpisovala. Chcela som len vediet ako reagovat, to nie je ze si vytvaram problemy sama. Nikto nechce problemy. Kazdemu vadi nieco ine, preto som sa slusne pytala ako by to vzal niekto druhy. Vidim ze nazory su rozne a dakujem aj za ten vas 🙂

kiikaa
autor
28. feb 2025

@purple_wolf mas pravdu! Hej ja som taka ze raz mi to je jedno a raz mi ide vystrelit dekel plus ked sa este do toho nakopia aj ine veci od nej...

Strana
z2