icon

Ako zvládať manžela, ktorému je všetko bremenom?

27. feb 2024

Ako na manžela ktorý nerobí nič nezištne ale dáva pocítiť čokoľvek s čím "pomôže"?

Dievčatá ako na muža pri ktorom mám stále pocit že som mu niečo dlžná?

Išli sme na rodinný výlet kam nás odviezol a hneď na ďalší deň keď som sa snažila s ním porozprávať o niečom čo ma trápi tak to vytiahol, že on nás na výlet odviezol a čo vyskakujem hneď na druhý deň s niečím že som nevďačná.

P.s. na druhý deň mi vadilo že si nevšímal že mu syn niečo vysvetľuje a poprosila som ho aby sa mu trochu venoval v ten deň.

tykat
27. feb 2024

"..tak to vytiahol, že on nás na výlet odviezol a čo vyskakujem hneď na druhý deň s niečím že som nevďačná..."
"...mi vadilo že si nevšímal že mu syn niečo vysvetľuje..."
To akože keď vás niekde láskavo milosťpán vyvezie tak už si nemusí všímať dieťa?
By som mu prestala prať a kebyže sa ozve tak by som mu vyhodila na oči či nestačí ako som utrela prach a čo vyskakuje a je nevďačný.
K*k*t.

nyusika
27. feb 2024

@reanda presne tak.
ja tiez zasnem, ake rady tu citam...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nyusika
27. feb 2024

@sheila121 tak nech trpi...fakt neviem, aku inu radu caka.
bud nieco spravi, alebo nech caka a je vdacna

a nie, nemsui s tvrdo ohradit,
taci povedat, aby si to "vdacnost" srcil niekam a koniec debaty.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
27. feb 2024

@sheila121 tak tym si clovek nemoze byt hadam nikdy isty ci niekoho nema 😅

sheila121
Odpoveď bola odstránená
reanda
27. feb 2024

@tykat a myslis, ze na kokota zaberie taktika, ze mu prestane prat? bude musiet este prekracovat jeho spinave pradlo.. keby bol schopny nieco chapat, tak to davno pochopi - je to panko po styridsiatke.. je smiesne skusat na neho uplatnovat taktiky ako na pubertaka, co sa prave z vajca vyliahol a este mu uplne nedochadza, o com je zivot dospeleho cloveka.. alebo ako na nejakeho dvadsatrocaka, co ma prvu frajerku a len sa uci, co je to zit vo vztahu.. tuto uz je kapanek neskoro na 'vychovu'.. tam panko nechape, lebo ani nechce chapat.. naco.. je pohodlnejsie nechapat, ved stara sa s tym uz nejak zmieri, nejak si to vyriesi a este bude aj rozmyslat, ako na neho, len aby to nejak akoze fungovalo.. no co jemu chyba? (okrem charakteru?) .. by sa dobre pobavil akurat na takych taktikach

autor
27. feb 2024

@sheila121 áno chcela som radu od iných žien čo majú muža takto v puberte, prípadne čo by ste robili na mojom mieste, lebo ja už nemám mentálne kapacity na toto 😅😂 a pritom to trvá len také 3 týždňa cca a už sa mi nechce nad tým mávnuť len rukou prípadne mu odvrknúť dačo...

tundra
27. feb 2024

Rekapitulacia rad:
1,Napisat zoznam, co robis ty
2,Nakopat do riti
3,Sex,podla zvazenia
4,Nastavit mu zrkadlo
5,Ignorovat
Tak ako chlapa,by si ma vytrestala sexualnym pôstom🤣.Kopacku do riti,by som zvladol,ale asi by som rozmyslal,ze preco🤔.

autor
27. feb 2024

@nyusika minulý týždeň sme sa ohľadom tohto jeho postoja pohádali a na ďalší deň zorganizoval rande a ospravedlnil sa, tak som si hovorila že chápe, že to je už cez čiaru...no potom hneď na ďalší deň na mňa vytiahol to rande, že veď ma zavolal na rande že si to mám viac vážiť 🙈 chcela som objektívne názory na toto, a ďakujem ti za tvoj rázny názor, ma to utvrdilo v tom že nepreháňam💪

reanda
27. feb 2024

pises, ze to trva tri tyzdne, ale podla mna taky bol vzdy, len to lepsie 'maskoval', alebo ty si to az tak nevnimala.. a len teraz to zacalo byt take vypukle.. ale neviem si predstavit, ze niekto zrely, kto reaguje emocne normalne, zrazu zacne byt takto 'vypocitavy' stylom nieco za nieco..

autor
27. feb 2024

@reanda nechce sa mi s tym srat, 3 tyzdne mi bohato stacili, ale celkovo som empaticky a trpezlivy clovek hovorila som si ze niečo v práci možno dáky extra stres, ale keď som sa ho na to spýtala tak tvrdil že nič a toto stále pokračuje 😅 predsalen sme všetci dospelý, mám pocit že on veľmi dobre vie že to nie je ok, možno to robí vyslovene naschvál aby ma vytočil, ale čo tým získa to fakt neviem

reanda
27. feb 2024

tak ak je to fakt len zalezitost troch tyzdnov a predtym bol normalny, tak ja by som ho, pokial sa chova takto, zacala ignorovat, s tym, ze najprv nech sa spamata a potom mozme pokracovat v normalnom zivote.. a nech sa snazi on, nie ze ty rozmyslas, ako na neho, aby sa situacia vyriesila.. bud nech vybali, kde je problem a potom to mozte riesit spolu, alebo nech si to poriesi sam.. a uvidis, ako to bude pokracovat

autor
27. feb 2024

@reanda skúsim ho teda ignorovať, len či to vydržím, neskutočne zle sa mi takto funguje, keď je doma je len na mobile a nedajbože ho poprosím o pomoc alebo aby sa venoval deťom a už sa spustí aká som nevďačná, alebo keď radšej nič nehovorím, lebo vidím že to nemá zmysel tak začne sám od seba, že hádam nie som urazená a že sa urážam za blbosti a aké mám šťastie že on ma toleruje...prípadne začne niečo náhodné kritizovať

viestta
27. feb 2024

ja som vycapila na chladnicku papier a tam som pisala na jednu stranu co ja, na druhu stranu co on spravil. Po troch dnoch sa ten papier stratil

nyusika
27. feb 2024

Nepreháňaš, určite nie.

autor
27. feb 2024

@viestta aj my sme taký mali a tiež je nezvestný 🤣 ale včera ma riadne vytočil, celý večer doma ani prstom nepohol a ja keď som dorobila xy vecí a sadla si konečne tak prvé čo počujem a čo umývačka prečo ešte neni naložená??? No skoro som tam jeho naložila tak ma naštval 🙈

crazy_cat_lady
27. feb 2024

@autorka dufam, ze si ho aspon poslala do teplych krajin :D manzel nema ruky? nic nerobi a este si dovoli piskovat.

beronsche
27. feb 2024

Keby mi muz povedal, po upozorneni, ze ignoruje vlastne dieta, ze co chcem, ked nas odviezol den predtym na vylet, tak by som vyvalila oci, ci sa zblaznil nacisto..
A pekne mu vysvetlila, ako sa veci maju, bud chce byt rodina, alebo nechce. Ziadne urazene zdrhanie do izby..
Ziadne vytahovacky kazdeho prdu.
To chce rozhovor, na tom by som trvala.

viestta
27. feb 2024

Ako sa ja poznam, tak by sa dozvedel, ze caka na neho

autor
27. feb 2024

@crazy_cat_lady jasné že áno 😂 ale nemalo to efekt, hneď pár minút na to si začal iritovane zohrievať jedlo že prečo som mu to nezohriala ja že veď viem že mu iba polievka na večeru predsa nestačí, no musela som sa držať riadne, ale viac ma trápia deti, predtým keď sa vrátil z práce to bolo fajn, behali spolu po byte, hrali sa s legom a pod, no teraz je to samé "choď sa s mamou hrať " "neviem ktorý je tvoj svetrík spýtaj sa mamky" a pánko na mobile 🤦‍♀️

reanda
27. feb 2024

ano, viem, tazko sa tak funguje.. no len sa nesmies nechat zatlacit do rohu a este nebodaj uverit tomu, ze si nevdacna.. ignorovat nemyslim uplne, ale ignorovat tie provokacie.. budes to mat skusku zvladania emocii 😀 .. proste odpovedat v klude, nechytit sa na to.. nieco v style 'nie, nie je nalozena, kludne ju mozes nalozit' a citam si dalej knihu, alebo co si prave robila.. ono sa to casom ukaze, odkial vietor fuka, alebo kam pan manzel smeruje.. len si musis zachovat svoj pokoj a nedat sa zatiahnut do nejakej hry.. lebo nieco za tym urcite bude, ked zacal takto vyvadzat

beronsche
27. feb 2024

Ja by som sa ho spytala, ci mu mam ten mobil hodit do hlavy alebo strcit do prdele..

Deti by som dala strazit niekomu, nech nie su svedkami a panko si bud problem vykomunikuje, alebo sme skoncili .
Toto, ze deti za nim chodia a on ich odpinkava, to by som nezniesla..

nyusika
27. feb 2024

@beronsche a prečo si sa držala ?
Kvôli čomu ?

reanda
27. feb 2024

@nyusika dat sa zavriet za zabitie, alebo tazke ublizenie na zdravi, tiez nie je najlepsie riesenie 😀

autor
27. feb 2024

@beronsche to aj ja neznášam keď niekto robí, vždy sme sa s manželom bavili že my to deťom robiť nebudeme a hľa..hrôza, ja som mu navrhla rozhovor a on že nie je o čom že som precitlivena, reálne sa s ním nedá vôbec rozprávať ani o počasí, je ako prepnutý tieto tri týždne

viestta
27. feb 2024

Ty uz asi vies, ze zijes s manipulatorom. Tu je tazko radit, lebo cokolvek spravis obrati sa proti tebe, pretoze on je predsa dokonaly a ty si neuvedomujes ake mas stastie, ze prave on je s tebou. Je len na tebe do kedy mu to budes trpiet.

autor
27. feb 2024

@reanda pravda 🤣🤣🤣
@nyusika no nechcela som vybuchnúť keď sú doma deti, ale povedala som mu, že chladničku nikto nezamkol a že panvice sú ešte stále tam kde vždy bývali, môže si zohriať alebo navariť niečo nové keď sa mu nepáči

beronsche
27. feb 2024

@nyusika drzala? Isto to malo byt adresovane mne?
Lebo neviem, o com pises... 🙂