Ako zvládať náročné obdobie v práci a doma?
Ahojte baby.. potrebujem sa troška vyrozprávať a nechcem sa o tom baviť s kamoškami.. ide o to, že poslednú dobu mám vysoké pracovné tempo, beriem nadčasy, som vyčerpaná je toho veľa ale už len budúci týždeň bude takýto a potom už bude kľud. Dnes som bola u mamy, bola som ju odviesť domov lebo bola po zákroku, a chvílu som u nej posedela a prišlo mi zle z kávy, totálne na zvracanie. Hovorím, že som tej kávy, bušilo mi srdce veľmi a hovorím si, že dnes som jej mala asi veľa, že idem si domov pospať a povedala som, že mám náročné obdobie, že je toho v práci veľa ale momentálne potrebujem viac peňazí.. A ona sa chytila tejto debaty a počúvala som aký mala ona ťažký život a že ona nemala čas na oddych a naháňala sa celý život a nemala na výber a ja si ani neviem predstaviť čo ona všetko prežila a ja som veľmi citlivá toto počúvať, pretože mám pocit, že mi vyčíta, že sa o mňa ako dieťa musela starať. Ja nechcem aby ma niekto ľutoval, len mi prišlo veľmi zle.. V puberte mi často hovorila ako sa ona pre mňa obetovala a čo všetko pre mňa robila a ako sa jej život skomplikoval lebo mala deti.. Ja som hneď na to odišla a normálne som lutovala, že som to povedala..
No ano, mamicka, ktora sa obetuje a dietatko by malo byt vdacnucke za ten zivot... Asi aj jej bolo vycitane, ze sa postazuje, tak preco by tieto stare dobre zvyky s vdacnostou neniesla dalej, ako pochoden.🔥 Snad ta mala preto, ze chcela, nie preto, ze musela, ci bola znasilnena😅ospravedlnuje ju vyssi vek a to, co ozaj zazila...
Ludia su dobri aj zli, niektori sa rano iba zobudia a su nasrati na cely svet. Iny sa zobudi a je stastny z noveho dna. Mama bude okolo dochodku ze? To uz niektori starnu na vsetko frflu a nic im nie je dobre, ale tvoja mama nezije tvoj zivot. Nedaj si pokazit naladu 🌼
Nechápem, prečo toto nechceš počúvať. Ak by ti matka rozprávala to iste už piaty krát, tak chápem, ale nepíšeš to. Mnohé iste neviete o životoch svojich rodičov nič. To vás vôbec nezaujíma? Mňa áno, lenže moja matka zomrela veľmi dávno a náhle a nestihla mi toho veľa povedať. Keby tu bola dnes, rada by som si to vypočula. Mám susedu, má 70 rokov a je rozvefená od 37 rokov. Nikdy žiadneho chlapa nemala, vychovala sama 2 deti, s ktorými má veľmi dobrý vztah. Prečo by nemohla povedať, źe sa obetovala pre deti a mala sko jednorodič ťažký život? Aj tu je veľa źien, ktoré majú zlè skúsenosti s mužmi prave kvôli skceptácií svojich deti a radšej ostanú samé. Je správne sa o nich vyjadriť, že sa obetujú kvôli deťom.
Nechápem, prečo toto nechceš počúvať. Ak by ti matka rozprávala to iste už piaty krát, tak chápem, ale nepíšeš to. Mnohé iste neviete o životoch svojich rodičov nič. To vás vôbec nezaujíma? Mňa áno, lenže moja matka zomrela veľmi dávno a náhle a nestihla mi toho veľa povedať. Keby tu bola dnes, rada by som si to vypočula. Mám susedu, má 70 rokov a je rozvefená od 37 rokov. Nikdy žiadneho chlapa nemala, vychovala sama 2 deti, s ktorými má veľmi dobrý vztah. Prečo by nemohla povedať, źe sa obetovala pre deti a mala sko jednorodič ťažký život? Aj tu je veľa źien, ktoré majú zlè skúsenosti s mužmi prave kvôli skceptácií svojich deti a radšej ostanú samé. Je správne sa o nich vyjadriť, že sa obetujú kvôli deťom.
@anonym_24b997 ja som tú istú story počula asi 10x.
mam taku svokru. tak stale spomina ako chuda makala a mala dve prace a ako vzdy mala upratane a napecene a ze ine zeny nestihali. pocula som to snad 10000000x hrozne nieco. aj od mami som pocula podobne reci. treba sa nad tym povzniest
@anonym_autor toto sa nazyva chybajuca empatia. Niektori ludia zivot beru ako preteky kto to ma horsie a nevedia adresne cloveka podporit, ked to ludia potrebuju.
Neviem kde sa vzal tento vzorec, ale je nespravny. Clovek, ktory sa chce len vyrozpravat sa po takejto reakcii citi este horsie, akoby mladsi clovek nemal narok mat horsie obdobie. A ty sa nabuduce zariad, ked vidis, ze nie je schopna skutocnej podpory, nic jej nabuduce nehovor.
@anonym_24b997 ty si asi tiez bola niekde mimo ked sa empatia rozdavala, nie? Ono je uplne mimo takto reagovat. Rovnako ako ked chces s niekym zdielat radost, ze sa ti nieco podarilo alebo si si splnila nejaky sen a jeho reakcia je “no tak to ja som sikovnejsi, mam lepsie, krajsie, drahsie”. Tak ked sa ti niekto postazuje na zle obdobie, tak nie je pekne jeho problemy bagatelizovat a davat do pozornosti svoje. Ked aj nemas zaujem toho cloveka pocuvat, tak staci povedat “to ma mrzi, snad sa to coskoro zlepsi” a zmenit temu - take lahke to je nepokazit niekomu den viac ako uz ma.
@anonym_autor Tak, ak si to pocula uz 10x, tak uz vies, ze jednym uchom dnu a druhym von. Boze ludia, ved sa nerucajte z kazdej hovadiny. Mas svoj zivot a nikomu nemusis nic dokazovat.
Píšeš, že ti to už viac krat hovorila, aké to mala ťažké. Asi sa jedna druhej sťažujete a každá si mysli, že to má horšie. Zase nič také, z čoho by sa človek mal psychicky rúcať, alebo sa na to urážať. Stačí uznať, že aj niekto druhý môže mať problémy, náročné obdobie…
Ja ti neviem ale to je asi taky typ cloveka, temu stocit na seba, ja to mam/mala som horsie. Vobec sa tym netrap, nie ty si urobila chybu, ze si sa jej zdoverila, ona urobila chybu, lebo ti neprejavila ani kus empatie, pochopenia.
Myslim, ze vela z nas pozna alebo ma v zivote taky typ cloveka. Ja mam a uplne ta chapem. Proste ano najhorsie na svete to mali, najtazsie, najkomplikovanejsie a ak nemali tak maju teraz 🤷♀️ na co uz aj v tomto treba "superit", lebo tak mi to niekedy pride.
Ja som mala tiez vcera taky blbi den lietaci,ze az.Nemam rada ranne,vstavat o 4,chodime spat o po 1,tak viem dospat po robote,no vcera hned babku zaviest,syna na brigadu zaviest,dceru na trening zaviest,vecer zase pre vsetkych.No nervy som mala vcera,unavena,rozbita ako pes.Este,ze mam poslednu rannu,dnes nikam nejdem,pridem z roboty a oddychujem a od zajtra konecne nocne.
@anonym_autor výchovavam deti vyše 10 rokov sama, tvoja mama nemala muža, rodičia sú rozvedení? Aj moje decká berú všetko ako samozrejmosť, asi by prestali, keby som ležala mesiac v nemocnici. Cítim sa rovnako, obetovala som svoj osobny život, lebo nebolo na výber a každy jeden týždeň bol a je ťažký
Podľa mňa tým chcela povedať, že ona bola silna a všetko zvládla a dúfa, že aj ty si silná a jej snaha neprisla na zmar aby si sa mala zle alebo niečo ti,,bolo,,
Chcelo by to rozhovor
Pochopiť ju a aj ona aby chapala, že si za ňu rada a keď máš nejaké problémy neznamená, že niečo prišlo na zmar a aj keby hocičo sa s tebou stalo
Urobila všetko čo vedela
@anonym_autor výchovavam deti vyše 10 rokov sama, tvoja mama nemala muža, rodičia sú rozvedení? Aj moje decká berú všetko ako samozrejmosť, asi by prestali, keby som ležala mesiac v nemocnici. Cítim sa rovnako, obetovala som svoj osobny život, lebo nebolo na výber a každy jeden týždeň bol a je ťažký
@terezia74 ale deti vacsinou vzdy beru vsetko ako samozrejmost, zistia az ked budu byvat sami, starat sa o deti sami. Dufam, ze tieto obetne reci nehovoris pred detmi, oni sa narodili preto, ze si ich s ich otcom snad dobrovolne splodila, oni nemozu za to, ze si zostala sama.
Mamu nerieš, cíti od života krivdu, s tebou nesúvisí, je to jej krivda. Rieš však seba a svoj zdravotný stav. Na kávu si daj pozor, naozaj môže spôsobovať silné búšenie srdca, keď prijmeš veľa kofeínu + máš hektické dni. Skús si nájsť aspoň hodinku na seba. Daj si vaňu/ dlhú sprchu a sústreď sa len na svoje dýchanie, nedovoľ si odísť k iným myšlienkam. Telo ti dalo varovný signál, že je toho na teba už naozaj veľa a potrebuje aspoň chvíľu len byť a nič neriešiť. Všetko zvládneš a zlé obdobia pominú ♥️.
@anonym_autor Akoby som pocula moju mamu a svokru. Vecne nareky, ako sa v zivote nadreli a obetovali. Deti chceli same, nik ich nenutil a v praci (obcas sa prerieknu) sa casto flakalo, cakalo kym "padne", niekedy aj doslova pilo. Nebola nutnost triast sa o pracu a vo volnom case sa neustale vzdelavat, byt dostupny na telefone - ked bol clovek doma, jednoducho riesil iba domace veci. Vtedy na zeny nebol tlak dobre vyzerat aj v zrelom veku, po 30ke uz vacsina mala ostrihane vlasy nakratko, lebo to bolo prakticke a nezdrziavali sa upravou. A rozvody takmer neboli, tak naco sa snazit. Deti ciastocne zastresili stari rodicia, vsetci boli tak nejak blizko. Preto sa stihalo aj piect a mat stale upratane. Lebo nuda. Nebolo cas cim vyplnit. Auto, ak ho clovek vobec mal, sa vytahovalo sporadicky, zivot bol pomaly. Ja by som minulost a dnesok vobec neporovnavala.
Nemyslim si, ze to myslela v zlom. Ale ano, uplne ta chapem, jej reakcia nebola OK. Toxicki rodicia su na kazdom kroku, to je proste ta jedna generacia, vsetko cez kopirak. To treba pocuvat jednym uchom dnu a druhym von. Ak to teda hovori opakovane, raz by som to prezila, vypocula by som ju, ale ak ti to zvykne chrstnut do tvare pri kazdej navsteve, tak to vobec.
Nemyslim si, ze to myslela v zlom. Ale ano, uplne ta chapem, jej reakcia nebola OK. Toxicki rodicia su na kazdom kroku, to je proste ta jedna generacia, vsetko cez kopirak. To treba pocuvat jednym uchom dnu a druhym von. Ak to teda hovori opakovane, raz by som to prezila, vypocula by som ju, ale ak ti to zvykne chrstnut do tvare pri kazdej navsteve, tak to vobec.
@cajchana tá jedna generácia? A tá tvoja generácia je tá empatická však?
Tak keď už zovšeobecňuješ a nazyvaš celu generáciu toxickou, tak môžem zovšeobecniť aj ja - ty budeš z tej jednej generácie, čo ste všetci sebeckí a neznesiete, že nie ste stred vesmíru, ako cez kopirak…
@anonym_autor mala si jej povedat, ze ty si sa na tento svet nepytala. Neznasam, ked rodicia deti vydietaju, ze co pre ne urobili. Ano, mozno to mala tazsie ako ty, ale za to ty nemozes.
Nabuduce sa zdvihni a rozluc a hod za hlavu
@anonym_autor ono to je u niektorých ľudí normálne... zjavne má nejakú vnútorný pocit nedocenenosti, tak si ho preliečila na tebe. Nechaj tak, hoď to za hlavu...

Pani vyucovala hodiny citoveho vydierania? Pozor na toto - je to forma manipulacie a tiez urcita forma narcisizmu (vsetci sa na mna pozerajte aky som chudacik) . Nesmies tu jej hru hrat a ty ju hras a ani o tom nevies.
Jednym uchom dnu a druhym von pre teba interne . Pre nu skus kludne a vecne argumentovat - preco si to nedokazala lepsie zariadit? Kopa ludi mali ovela vacsie problemy s deckami a dali to - kde je u nej rozdiel? Preco nema ziadnych kamaratov? A tak podobne . Najpr jej mozno odrazi dekel ale ak nepopustis tak s tym prestane a mozno ta aj bide respektovat (ale to je beh na dlhu trat)