Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?
Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.
@iivancova takýto materiál pre spoločný život....toto iste si môže povedať jej chlap.Sa preberte ženy!Len aby dnes žiadna nič nemusela robiť🙈Sakra,ta lenivosť q neschopnosť dnešných žien.Sorry,ale inak to pomenovať nedokážem.Maka som 2 rizikové tehu-pri druhom som mala doma dieťa o ktoré sa trebalo starať,domácnosť,navarene som mala jazdy deň čerstvý obed a každý ddn čerstvú večeru.Zvracala som prvé 4 mesiace nonstop a cele tehu bola riziková a dalo sa to vbpohode zvládnuť.Nechapem zmýšľanie dnešných dievcat-zien.Chlap ma prísť z prace a variť,upratovať,robiť nakupy,len aby jeho manželka oddychovala doma a nerobila nič.Neskor po narodeni dieťaťa príde z prace domov a k tým všetkým povinnostiam pribudne ešte samozrejme dieťa,lebo manželka je nasrata na celý svet,lebo je cele dni sama na dieta🙈Sorry,dnešné ženy nič nezvládnu.Dnes to majú muži ťažké,dovolím si tvrdiť,že ťažšie ako zeny-A TO SOM ZENA.
@matullienka a veď možno zo rieši s lekarom a kde máš napísane že ti lekar pomôže? Mne bolo veru tak zle že ani lekar extra nepomohol
Ja ti úplne rozumiem, tiež mi bolo na začiatku veľmi zle, a doma ešte okrem muža druhé dieťa.. uvarila som napríklad mäso, išla si ľahnúť, potom prílohu, zase si išla ľahnúť a tak postupne..aj som si poplakala že ani rodine neviem navariť..ale prejde to neboj, v druhom trimestri som už fungovala 🙂
Neviem.. ja som v prvom tehotenstve malovala dom a to som bola už v 8 mesiaci.
V druhom mi bolo zle od začiatku až do 6 mesiaca a mala som rizikové tehotenstvo.
Normálne som pracovala a doma robila základný poriadok a varila, prala a podobne ak tak som si na chvíľku zdriemla. V tých ťažších veciach mi pomáhala mama alebo svokrovci.
Ale tak každá sme iná.
No mne to príde tak že tehotenstvo zneužívaš, naozaj by si mohla aspoň niečo spraviť, možno by si nebola taká unavená. Čo budeš robiť keď budeš vo vyššom štádiu? Alebo keď budeš čakať druhé a doma budeš mať dieťa o ktoré sa treba starať?
Prepáč ale v tomto si musím zastať chlapa. Ak nie si na rizikovom že sa naozaj nemáš hýbať tak .....
@slavka1988 tak keď na ňu jej dr kašle idem na pohotovosť nebudem čakať kým odpadnem. Nevladze chodiť, nevládze nič tak normálne to nie je
@culienka No veď áno, poprosila som a prišli. Možno tak 3 krát za tehotenstvo. Ale niečo by naozaj mohla urobiť. Nikde nepíše, že má nejaké zdravotné problémy.
čo by sa jej asi malo stať?
A ak sa naozaj tak zle cíti tak nech to rieši s dr. a nie vyplakáva tu. možno by sa muž inak zachoval keby vedel že má naozaj nejaký problém a len si to nanamýšla.
@autorka nečítala som to celé... Ale slová ako vyhýba sa mi, zašíva sa v záhrade mi znejú úplne strašne z úst tehotnej , ženy. On nemá byť čo urazený že ťahá hypotéku sám, veď budete rodina. Neviem teda či ste zobratí, ale za mňa sa v rodine nemá riešiť kto čo zaplatil, všetko je spoločné. A že mu nechutia jednoduchšie jedlá je jeho problém. Ja som mala prvé tehotenstvo rizikové, niekoľko mesiacov som si odležala s podloženými nohami a mala som zakázané všetko okrem cesty na záchod, do sprchy a k doktorovi. Môj muž nikdy predtým nevaril a napriek tomu si poradil, lebo chcel. Ten Tvoj proste keď nechce, tak mu nebude dobré nič. Poradiť jedlo ti fakt neviem a radiť prehodnotenie vášho vzťahu už je asi tiež cez, keďže čakáte dieťa. Držím Ti palce, aby dostal rozum a začal sa správať ako sa na budúceho otca patrí
@culienka prosim citaj s porozumenim... autorka hlada dovody ako NIE a ako vytrestat muza... zabomysia vojna, nezrelych nedospelych ludi. Netvrdim ze MUSI muzovi vyvarat, podla jeho predstav, hovorim len, ze kompromisy sa daju najst ak sa chce, co u nich zrejme nema zaujem ani jeden z nich. Nikde neporovnavam starostlivost o dieta so starostlivostou o chlapa...
ahoj, je mi ta luto a aj za tuto naloz, co si tu dostala. realne si na 11 stranach dostala asi jednu radu.
ja ta chapem, bolo mi zle v tehotenstve, ale po druhej sekcii to bolo este horsie, myslela som ze mam vygumovany mozog, bolel ma cely clovek, maly v noci a vlastne ani cez den nespal....moj rekord bola sprcha s umytim vlasov za 4 minuty a za ten cas sa maly pokakal, dogrcal a stikutal.... dieta prezliect, utisit.... kym som sa dosmatlala do kuchyne boli tri hodiny poobede ked som dokazala uvarit pre starsiu akurat tak spagety, ale ta sa nestazovala....
nuz, s chlapom mate problem a priprav sa na to, ze to bude po narodeni dietata este horsie....
nepisala si v ktorom si tyzdni a ako dlho to uz trva, ale ked spinis, po kazdej aktivite, tak mozes mat nizko placentu a to uz moze byt sakra problem, kedy sa ma ozaj len lezat a nie premahat sa a prekonavat.
takze jedinu radu, ktoru ti dam je, ze zajtra, sa zbal a daj sa hospitalizovat, povedz ze spinis a mas nevolnosti. hospitalizuju ta a potom uvidis. muzovi by som nedala vediet kam idem a neozyvala by som sa a aspon uvidis ci mu na tebe vobec zalezi.
Otras co si tu niektore dokazujete. Hrdinky co vzdy mali dokonale navarene, upratane, dokonca tu citam ze vsetko robili aj ked boli na rizikovom. Gratulujem, ohrozovat si dieta ale hlavne ze som dokonala gazdina a cela rodina ma dve teple jedla denne.
Rozpravate tu, ze ako by sa zvladala starat o dieta. Ale ona doma dieta NEMA, nemusi nikomu varit ani sa o nikoho starat. Kazdy normalny chlap by sa o svoju zenu v takomto stave postaral a nie sa este urazal ze nema doma navarene a upratane.
Autorka, oddychuj, ked budes schopna nieco zjest, tak si jedlo objednaj. Kontaktuj lekara nech ti predpise nieco na nevolnosti a ked to nebude prechadzat tak utekaj do nemocnice.
Zavolaj si záchranku, možno mu potom trochu docvakne. Osobne ale nerozumiem načo ti je takýto expert. No určite sa nechaj hospitalizovať.
A dievčatá čo tu píšu, aby prišla kamoška navariť 🙄 ak by ma o takéto niečo požiadala kamarátka, tak navarím a pomôžem akurát tak iba jej, na takého blba by som sa zvysoka vy.. a nie aby som mu ešte vyvárala.👎
Neviem teda baby, ja som z tych, ktore nebyt vynechaneho menzesu ani netusim, ze som tehotna… rada sa necham poucit. ale taketo stavy? Chapem nevolnosti, chapem dg hypermesis gravidarum, ale toto? Ze nevladze autorka ist na zachod? Nevladze sa hybat? Ved to znie ako vazna choroba, nie tehotenstvo.
Autorka - písala si že po každej činnosti si musíš oddýchnuť a že ťa napína z mäsa. Varenie nie je fyzická námaha a napínanie z mäsa sme mali skoro každá, to nie je koniec sveta a dá sa to prežiť. Tak, ako oddychuješ pri činnosti ako vešanie prádla, tak vieš aj pri varení oddychovať medzi etapami. Pýtala si sa na rýchle jedlá, ktoré tvojho muža nasýtia - pečené klobásy a jaternice, pečená krkovička, zapekané kuracie prsia, fašírka z mletého mäsa v rúre. K tomu všetkému nemusíš robiť pyré..... zemiaky vieš hodiť do rúry k mäsu, alebo len ich nechať varené na kocky a hodiť k nim na kocky maslo, alebo vieš zemiaky celé variť v šupke a na tanier dať varený zemiak s plátkom masla posypaný rozmarínom napr. To ti píšem, pretože si sa pýtala na rýchle sýte mäsité jedlá. Čiže.... stav kedy človek nevie si dať maslo na rohlik je stav na pohotovosť. Ale pokiaľ si schopná ako si napísala vyložiť prádlo a povešať, aj s prestávkami tak si schopná aj variť sýte rýchlovky.
@drahomirrra ja sice nesuhlasim s tym aby muz po robote este musel aj obed varit ,kludne nech mu objednava no ja toto jej obdobie poznam , cele tehotenstvo som nemohla stat na nohach viac ako take 2 minuty. Na velmi vaznu diagnozu mi zial prisli az po tehotenstve hoc mi robili same testy a prelezala som ho v nemocnici 😒
Objednaj jedlo a hotovo.
11 strán diskusie...stovky príspevkov...A ty len dookola, ako sa to nedá, ako to nejde, lebo ty nevládzeš🙈 Je zaujímavé, ako si začala vymýšľať, že on nič také ako kurča nezje, až keď ti ženy začali radiť, ako rýchlo a jednoducho máš to kura urobené...Možno ti je fakt zle, ale ako sa sústavne ľutuješ a sťažuješ , nenecháš si poradiť, tak toto všetko z teba robí len lenivú, veď vieš čo...Ty sa ešte len vtedy začneš chytať za hlavu, keď ti drahý začne "odbiehať" na segedín a trtkačku za nejakou rajdou🙈
Och, ani nevieš ako s tebou sucitim. Je to moje tretie tehu a toto by som si ani vo sne nepredstavila ako zle mi môže byť. Ležím na boku už 2 mesiace, keď grcam tak 20x denne, idem do nemocky na injekciu proti nevoľnosti, zatiaľ si ma tam nenechali. Počítam minúty kým toto skončí! Na jedlo som uz aj zabudla, pripraviť ho, tak to vôbec 🤮 Držte sa!
@cookie29 pre mňa, však hádam autorka píše pravdu to nie je ani muž, ale to takzvane mužské dieťa 😂. Áno možno keby musela tak ešte zo seba niečo dostane ale NEMUSÍ. Nevidím dôvod prečo by sa mala pri takomto hnupovi premahať a napriek tomu ze jej je zle mu dokazovať ze jeho pohodlie jej je prednejsie ako jej zdravie a zdravie jej dieťaťa.
A okrem toho už by sa mal zmierovať s tým ze s dieťaťom už bude viac prace a menej času. A ze žena už nebude behať len okolo jeho rite 😂
@ivik4 Preboha, a co ti bolo? Ak to teda nie je prilis intimna info. Planujeme s muzom druhe babo a teda ked citam tuto temu, mam dost, doma 4rocak, o ktoreho sa teda starat musim a budem musiet. 😅
@mandarinka555 Ale toto si tehotnej zene fakt nemusela…
@drahomirrra zlyhaval mi pankreas (a este k tomu som mala priserne nizky tlak ,zelezo na minime hoci som ho doplnala).Pri cisarskom sa mi pankreas uz zapalil co je zivot ohrozujuci stav kedy mozes hned zomriet a prislo sa na to co mi bolo .To ja len na margo toho ze naozaj su taketo pripady hoci je ich asi malo. Ja som naozaj, naozaj vkuse lezala, za celich 8 mesiacov som bola na nohach len ked som sla na wc a do sprchy , to bol uplny extrem ,nikomu to neprajem.
@drahomirrra mne to príde celé ako vymyslené...raz nevládze dôjsť v rámci domu a potom že polieva záhradu a chodí po obchodoch na nákupy....tak ako to vlastne má?
Ja som si počas tehotenstiev "užila" tak, že prvé čo mi pri slove tehotenstvo napadne je "nechcem znova vracať"....ale vždy som hľadala ako to prežiť, nie ako sa druhým pomstiť.
Autorka: ak je toto pravda čo píšeš, tak napíšem len jedno: "vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá".
@mandarinka555 Jasne, velmi zaujimave ako jej manzel prakticky nic nezje, len vybrane jedla a vsetko bolo znegovane, ze to neje. Za mna dalsia takmer naisto vymyslena tema ako zo seba urobit chuderku a obet
No keď zvládneš stále jest nejaké snacky a somariny, tak hádam zvládneš niečo spraviť za pol bodku. Inak sa nečuduj že ti je zle, keď nestravuješ normálne
@mircalla súhlasím. 5x som jej napísala nech zavolá gynekológovia nech jej predpíše xonveu. Ona to odignorovala a stále len hospitalizácia....na začiatku som mala pre ňu pochopenie, lebo aj mne je zle...ale toto je vyslovene hon na manzela

Autorka v prvom rade, nie nevar ak sa na to necitis. Akoze sorry to co je, ze mas varit, ked si doma. Asi nie si doma len tak zo srandy. Ak povolis, tak uz nikdy nebude mat voci tebe empatiu, ak ti bude zle. Ono ta empatia mu asi dost chyba. Ano ak chce, nech objedná sebe aj tebe alebo nech navarí a bude na dva dni. A nie nebudes zla zena ak nebudes varit, prat a upratovat, ked budes na materskej. To, ze inym bolo zle a varili 6 chodove menu, im gratulujeme, boli velmi sikovne snad to ich muz ocení. Cim skor muzovi ukazes hranice, tym skor sa ukaze jeho charakter.