Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?
Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.
@ivik4 On so mnou nekomunikuje, minule som mu povedala nech kúpi maso, a on ze dookola len maso kupuje a kde to mizne, ze strasne vela penazi dava na potraviny. Tak mu hovorim no mizne to v tvojom bruchu tolko jes. On neskutocne vela dokaze zjest. Ked robim rezne zje 3 velke rezne naraz. Ked robim so zemiakovou kasiu a chcem aby to vydrzalo na 2 dni tak robim cele 2 kg balenie zemiakov. Ma neskutocnu spotrebu a este sa cuduje ze ved predvcerom som kupil zemiaky, ako to ze uz nesu !!!!
@lenkakravcova ale pan velkomozny nezje kura ani pirohy, dostanes naklad, ze zle radis 😀
Akože teraz čo tu vypisuješ , už si mohla mužovi poslať sms čo má kúpiť v obchode . A keď to nedonesie , tak potom čo ti poradiť , je to chuj a lepšie to nebude . A keď to prinesie , tak sa snaž niečo uvariť . Spolu ošúpte zemiaky, uvar vajcia natvrdo , muž nech nakrája párky/klobásky, nahádž to do pekáča a máš francúzske zemiaky na 2 dni .A keď ti je naozaj tak zle, treba kontaktovať svojho gynekológa .
@blonde_bella primitivny komentar? ten komentar vychadza zo zazitkov....je velka moda byt pocas tehotenstva chora
co si hystericka aj ty?
@thirstymonk úžasný ste, naozajstný chlap, v dobrom aj v zlom pri žene
Ja som po 24h sluzbe spala tak do obeda, potom som normalne fungovala...neviem si predstavit 8-11h vyspavat a hucat na niekoho, ze neni navarene
@sisa_s Mám pomaly pocit, že autorka hľadá výhovorku ako ležať celý deň s mobilom v ruke na gauči.
@zienka9 Vôbec, mám svoje chyby ako ostatní muži. Nie som dokonalý... ale snažím sa byť dobrý a manželku milujem, tak fakt nevidím dôvod, prečo by som sa k nej správal jak hovado... však mi dve deti priviedla na svet.
V podstate vidím dve možnosti. Alebo manžel nakúpi, príde ti mama cez víkend pomôcť a natrieskate mrazničku predpripravenymi vecami (nakrájané mäso, zelenina, cibuľa, zapanirovane rezne, fantázii sa medze nekladú), kúpiš si miomat a ryzovar, ktoré varia samé a neprihori to v nich a preklenies nejako toto blbé obdobie. Alebo si zbalis tašku a pôjdeš k rodičom, kým ti nebude lepšie, aby ste sa s mužom navzájom nedráždili.
Zeny ja tu niekedy zasnem. Preco vzdy niekto ma potrebu moralizovat a mat reci typu "minutove jedla sa daju varit aj ked je vam zle", "ked sa vladze napchavat snackmi" (akozenma byt hladna uplne??) a pod. Ja som trpela tehotenskymi nevolnostami pri oboch detoch a nie, nedalo by sa mi varit, len som pomyslela na jedlo a napinalo ma. Vtedy je cloveku jedno ci zdrave nezdrave, aj zo zdravého napina..ja som v sebe udrzala len cheesburger z mcdonaldu. Prosim nesudte vzdy podla seba, ak autorka napise, ze variť nevladze, nepresviedcajte ju ze vlazdze. Mna skor mrzi ten partner, ktory nevie pochopit, ze sa citi zle, ved si na rizikovom navyse a on aj tak vyzaduje aj tak navarene?? Skus sa s nim o tom, este raz porozpravat, pripadne mu posli clanky o tehotenskej nevolnosti alebo ho vezmi so sebou gynekologovi nech mu to on vysvetli... Drzim palce, nech partner nadobudne trosku empatie.
@autorka napísala si "V nasom meste donasku potravin ani nemame." Kde bývaš? Uveď mesto. Nikto ťa podľa toho aj tak nenájde. Možno ti bude niekto vedieť konkrétne poradiť.
@lenkakravcova Lenka , ak ti nebolo takto zle pocas tehotenstva, ze aj osprchovanie sa bola pre teba neskutocna uloha, tak sa prosim nevyjafruj.
Ale aj synov otec posiluje hadam 15rokov, pracuje ako vysetrovatel takze tiez podobne ako tvoj muz je casovo doma a casovo v praci a musi jest kazde 3 hodiny maso a spotreba jak pre 5clennu rodinu takze to chapem co mi pises no nic to na tom nemeni, jednoducho by som muza ktory sa o nas stara nenechala hladneho a keby mi je zas tak zle ako v tehotenstve,jedlo by som mu minimalne objednala . Zoznam na nakup napisala , komunikovat nemusi. Ste dospeli ludia,nie deti.
A dietatom pridu take tazke situacie v zivote ze dovi, clovek bez dietata si to ani predstavit nevie, vobec neprehanam. Toto je nic ,vschop sa
@thirstymonk ❤️🙂
prečo to neriešiš s dr.?
Nemôže prísť tvoja alebo jeho mamina s navarenym jedlom?
@blonde_bella ja neviem ale qko mkze mat takyto pristup...
@autorka Bolo mi zle. Pri prvých 2 tehotenstvách mi bolo celkom fajn. Pri treťom som prevracala 2 mesiace. A áno, bolo náročné aj chodiť, lebo som bola vyčerpaná. Ale vieš čo som urobila? Jedla vitamíny a snažila sa. Nemohla som sa zložiť na gauč, pretože okrem seba a manžela (tiež varenie a iné) som mala ešte 2 malé deti.
Trochu sa daj dokopy. Tehotenstvo má aj ťažké chvíle. Ale zase také, že ležíš na podlahe to nie je. Ľahké jedlá dokážeš uvariť. Len musíš aj chcieť.
@lenkakravcova presne a vy ostatne zeny lutujte ma....
boze zeny, kde vy na tieto stvorenia chodite, fakt nerozumiem. ked ti teraz nevie byt napomocny, ked budes doma s dietatom to bude pravdepodobne este horsie..
ale k otazke, ked teda nevladzes nic varit - nekomunikujete spolu? jednoducho mu povedat, som unavena/nevladzem, je mi zle pri vareni atd, tak ak chce mat navarene, tak rieste donasku a hotovo
@tomasisa tfuj tfuj, jedno hepermesis pre teba a potom mi napíš ❤️
@lenka.25 to je pekne v idelnom sne, moj muz mi ani zemiaky neosupe ani nijak nepomoze pri priprave jedla. Pride domov a zdrhne do zahrady, kde zacne kosit, postrelovat, proste hocico robit aby sa zasil v zahrade.
@crazy_cat_lady On mi povie že sa mám premocť a navarit aj keď mi je zle. Super odpoved.
@snowflakenel teraz kto?
Mila autorka, precitala som si vsetky tvoje komentare. Poviem pravdu, tvoj vyber partnera je jedna nekonecna katastrofa. Pretoze ty jedneho dna prestanes grcat, jedneho pekneho dna budes schopna aj navarit, aj nakupit, aj upratat aj vsetko, ale on ostane sebevstrednym a neempatickym c.h-ujom na zvysok zivota.
aj kym si nebola tehotna bol takyto "milujuci a napomocny"?
Tak donaska...kasle teraz na peniaze, nie je to lacne, no hadam vas to nezrujnuje. Ja som len sla okolo kuchyne a uz mi bolo zle,,takze ta tiez chapem. No radsej objednat, ako nedajboze odpadnut a.uskodit sebe aj dietatu....
@crazy_cat_lady Kym som nebola tehotna som chodila do roboty a vsetko sme robili spolu. Ale napr bolo to vyvazene, ze ja som navarila, on pokosil. Ja som upratala on prerabal izbu v dome. Podla mna ho serie, ze celu hypoteku teraz musi splacat on sam, aj energie, a nepyta to odo mna kedze som na PN aby soˇ prispievala polkou. Tak asi takto si teraz vyfobija, ze ked som doma na PN a neplatim tak nech varim a robim puťku.

Uz Len z principu by som mu nevarila, ked to vyzaduje. Nenechaj si prosim ta tak skakat po hlave, ked ti je zle , nevar. Som si ista, ze keby jemu bolo zle, nespravi v domacnosti nic.