icon

Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?

4. jún 2024

Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.

lenkakravcova
4. jún 2024

@autorka čo sa týka mopovača, nemusíš mať na 2 poschodia zvlášť. Ja mám concept robotický vysávač s mopom, a neprepínam izby. Vždy len kliknem nanovo mapovanie a upratovanie 🙂 Funguje to tak aj bez tej pridanej funkcie viacerých poschodí (a je to lacnejšie než tie, ktoré majú viac poschodí pre pamäť).

autor
4. jún 2024

@janage a ano presne ak by sa nieco stalo js by som zdechla v spine a o hlade. Je to tak vlastne aj teraz, tiez mi nema kto pomoct, cize je to to idste.
Asi sa dam hospitalizovat pre celkovu slabost do nemocnice, tam mi aspon bude mat kto tacku s jedlom podat.
@matullienka dorucuje k nam len pizza. To by som muslea pozzu jest kazdy den.

matullienka
4. jún 2024

A oni nemajú okrem pizze aj iné menu? Teraz už skoro každá pizzeria robí aj iné jedla

Stále si neodpovedala čo na tento tvoj stav hovorí lekár?

lenkakravcova
4. jún 2024

Inak mne by teda pizza každý deň neprekážala 😀

autor
4. jún 2024

@lenkakravcova Ale to by som ho musela dvihnut roboticky vysavac a ist niekolko desiatok schodov, polozit ho a zapnut. Pre mna je ten vysavac tazky

autor
4. jún 2024

@matullienka Lekar ma ma na haku, ani odbery mi nerobi. Da mi sondu pozrie maternicu a vybavene. K mojim tazkostiam povedal ze to je normalne byt unaveny. Tak dakujem

milanemila
4. jún 2024

No jedna vec je necitlivost tvojho muza a druha je, ze si naozaj cely den doma, tak aspon to varenie by si mohla stihnut 🤷🏼‍♀️ to co opisujes su priznaky vacsiny tehotnych zien vramci prveho trimestra a plus teda vacsina chodi pocas toho aj do prace.

matullienka
4. jún 2024

Pre Boha ale veď tento tvoj stav nebude trvať na veky, tak na hovno ti budú dva robotické vysávače, dva mopovace a iné hovadiny. Ries veci, ktoré potrebuješ a nie hlúposti len pre to, že teraz si tehotná a nie je to dobre.

rozculena
4. jún 2024

nečítam tých 6 stránok..pošli ho k mamičke a nech tam ostane do konca života....boha,toto mať doma...

janage
4. jún 2024

Ale susedov hádam máš? Nemáš kamošky, nemáš kontakty, nie si socializovana?

matullienka
4. jún 2024

A nerozmýšľala si zmeniť lekára? Kúp si železo, popros obvodaka nech ti urobí odbery keď gynekológ je neschopný. Nedostatok železa vie s človekom riadne mávať

autor
4. jún 2024

@janage Moji susedia su geriatrici, tu je uplne cela dzedzinska ulica geriatricka. Vedla mns dva domy su stari seniori manzelky par. Dalsi den je sam pan senior. Dalsie domy su vsetko starsi susedia, ktori ked mozu sa radsej ani nezdravia. Mamu mam daleko, surodencov nemam. Kamosky nemam take blizke, ze by mi prisli takto pomoct

@milanemila Dobre tak mi prides navsrit a ukazes mi ako da to robi? Ked ta pozdravim z wecka, lebo este aj hnackujem na striedacku s vracanim. Potom s tymi fajnymi rukami, s ktorymi som si poutierala hnacku, pojdem varit 🥳🥳 Fakt hrdinky ako ste to vdetko zvladali.

luccija
4. jún 2024

Keď nevládzes tak lež a objednávaj jedlo.Alebo nech navarí.Ale aj ty musíš jesť normálne jedlo čo znesies.A choď k lekárovi nech ti dá čipky, alebo nieco

rorino
4. jún 2024

Tak nech si labu líže,rozmaznané chlapček🤷

autor
4. jún 2024

@luccija Buduci tyzden mam kontrolu u gynekologa. Ale asi spravim to, ze pojdem na urgent, abby ma proste hospitalizovali na oddeleni. Dufam, ze tam pobudnem dlho. Potom moze prist svokrivcka k muzovi mu varit.

luccija
4. jún 2024

Budete to mať veselé, keď sa narodí dieťa a budeš unavená a nestíhat.Pracuje na 24 tky, tak času má dosť.Ked k vám dovážajú len pizzu tak si objedná a vyzdvihne po ceste domov

crazy_cat_lady
4. jún 2024

naco je dobre toto porovnavanie? ja som zvladala/ja som vedela, pre autorku je to ocividne tazke, tak to proste nerobi. s manzelom by som si sadla a povedala mu, ako si sklamana z jeho pristupu a ze si cakala v nom vacsiu oporu, prip. mozno by som aj spomenula vhodny vyber partnera do buducna, ked sa dieta narodi, ked teraz miesto podpory a pomoci je len kriticky a mysli iba na seba. dalsia vec je, ci by nebolo lepsie zmenit gynekologa, ktory ti urobi nejake komplexnejsie vysetrenie a poradi, co by si si mohla dat, aby sa ti aspon trosku ulavilo..

janage
4. jún 2024

A ver ze v tej špine a od hladu by si neumrela lebo pud sebazáchovy je silný.
A áno sú aj také extrémne prípady, že žena pregrca celé tehotenstvo, je extrémne slabá atď, ale tie sú pod lekarskym dozorom a v prípade, že stav sa nezlepšuje sú hospitalizované.
Mimochodom k tomu lekárovi sa ako teda dopravujes keď vládzeš len ležať? On ťa videl v takom stave? Vie že vkuse vraciaš a si extrémne slabá?
A nepostrehla som odpoveď na moju otázku ako dlho tento tvoj stav trvá?

mk22
4. jún 2024

Tu opisujes ako keby sa po hnačke vytieras rukami a nemáte vodu.

matullienka
4. jún 2024

@mk22 tiež sa mi žiada napísať, že normálny človek si po použití toalety umyje ruky a je jedno či bol na malej, veľkej potrebe alebo mal hnačku.

autor
4. jún 2024

@mk22 To bolo len obrazne povedane,ked sedim na zschode s hnackujem striedavo s tikovanim, asi posledne co budem robit, je ze pojdem varit. @matullienka

@janage chodim taxikom na kontrolu

lenka.25
4. jún 2024

Mňa by zaujímalo, kto ti tie pochutiny nosí k posteli , kto ti vodu podá, ako ideš na WC atď ... prepáč , ale podľa mňa svoj stav preháňaš a keď budeš 9 mesiacov ležať ako chrobák na chrbte , lepšie to nebude .

slavomira236
4. jún 2024

Prodim ta syrcit fasirku do rory a dat uvarit privarok je zlozite jedlo?? Alebo dat dusut maso na gulas ved to sa dusi same..mas na to cely den rob na etapy..vy si druhe dieta nerobte..lebo to prbe umrie od hladu. Mam dve deti male a vstanem z postele a dam im kest aj keby som sa plazit mala..

autor
4. jún 2024

@crazy_cat_lady ano to som aj cakala, ze tu nudu pisat uzasne perfektne gazdinky , ktore sa vyryhali do zachoda a o minutu na to utekali premiesat do kuchyne omacku s usmevom

@lenka.25 Nikto mi vodu nepoda a ani pochutiny. Kazdy vecer si zoberiem k sebe hore do spalne croisanty ktore som nakupila este davnejsie do zasoby, su take balene. yto si zoberiem v ruke hore a aj jednu flasu mineralky. Nikto mi to sam neda a ani nepoda. Nechapem co je na tom take neuveritelne.

zuzanapjat
4. jún 2024

myslim si ze sa musis vschopiť. dovod, pre ktory nema pochopenie on ani jeho matka a mnoho zien je ten, ze mnoho zien sa prekonalo aby boli schopne robit zakladne veci. pre teba nie je zdrave jesť len croaisanty a tyčinky, takze musis svoj stav riesit a postupne sa prinutit cokolvek. tvrdit, ze si nedokazes ani natriet rozok - ak je to tak, tak to mi pride na hospitalizaciu s vaznym problemom....

autor
4. jún 2024

@slavomira236 Super gratulujem ti!!! Vyhravas cenu najlepsej hrdinky a gazdinky dna ! Takato hlaska mi teraz urcite pomoze 🥳

blonde_bella
4. jún 2024

Len tak ťa nehospitalizuju. Musíš byť dehydrovana a pustia ťa hneď ako to pôjde.
Už si dávno mala volať dr, xonvea stojí 30e a máš po nej pokoj.

anjelikdianka
4. jún 2024

Ja som s dvojičkami vracala skoro do pôrodu.Keď som mala lepšie dni tak som normálne varila na dva dni ak som sa cítila zlé tak som obed objednala.My musíme mať teplé jedlo lebo máme aj väčšie deti ktoré aj keď chodia v škole na obed domov chodia hladné😊A manžel väčšinou obeduje doma.

mk22
4. jún 2024

To non stop od pondelka rána do nedele, celý týždeň kszdy deň celý deň hnačkujes, grcas? Lezis a čakáš na čo?
Môžes ublížiť sebe aj dieťaťu..
V ktorom týždni si?
Podľa opisu si na tom biedne, už si mala ležať a mala ti stekat i fúzia..
Ci co chceš čítať, nerozumiem, ako radu..
Iné napíšu ako sa premohli, tak prskas.. Na všetko máš argument.

paulina291
4. jún 2024

Ešte mi napadlo. Hotové jedlá z obchodu rozhodne nie su ideal ale snad to par týždňov dokáže prežiť. Nejak to podeliť cez týždeň že
- objednaná pizza,
- hotové jedlo z obchodu/ niečo zamrazené
- niečo rýchlo hotové ako cestoviny s omáčkou
- jedlo s jeho pomocou alebo tebe keď bude lepšie na par dni navarené
- jedlo čisto ním urobené
Treba to nejak pokombinovat. Nech si aspoň pripravi suroviny, šupneš do mrazaka a urobíš rýchlo neskôr