Ako zvládať umiestnenie blízkeho do zariadenia?
Ahojte, pred necelým mesiacom som maminu umiestnila do špecializivaného zariadenia, nakoľko po dlhých rokoch sme sa už nevládali starať. Mamina sa mesiac pred nástupom veľmi tešila nakoľko situácia doma bola už neúnosná, veľmi sa hádali s otcom - vyvrcholila ponorka po rokoch manželstva, zanedbával ( nevládal) sa o ňu postarať po fyzickej stránke - hygiena, prebalovanie a pod.
Našla som súkromné zariadenie, ktoré by jej po všetkých stránkach mohlo vyhovovať.
Prešli tri týždne no jej stav psychický sa oveľa zhoršil, začala byť zlá, vylbušná, plačlivá. Stále sa pýa domov, že tam nechce byť, vraj je to zlé.
Ako ste zvládali odlúčenie, umiestnenie svojej milovanej osoby do zariadenia?
Strašne v sebe bojujem či som urobila dobre… každu návštevu odchádzam s plačom. Pocitovo si myslím že to trvá už 6 mesiacov.
Zvykne si? Ak nie čo potom? Vziať ju naspäť domov?
Ak máte akékoľvek skúsenosti, prosím podelte sa ♥️ ďakujem
@andreakotesova robím v soc. oblasti.. 😊
Víkendy ma opatrovateľka voľné a robi osmičky... Preto špecializované zariadenie je vhodnejšie pre pacientov s alzaimerom, demenciou....
Kategorizácia zariadenia podľa vybavenosti je priamou úmerou vyššieho mesačného doplatku, ktorý znáša rodina a mesto/obec...
Poznám klientku ktorá mesačne platila 2 opatrovateľky na 24 hod... preto vyše 1000eur
@brendaa svokra ma alzhaimera a demenciu, je to s nou tazke psychicky nas tyra, da sa ju dat do zariadenia aj ked je svojpravna a odmieta?
@brendaa svokra ma alzhaimera a demenciu, je to s nou tazke psychicky nas tyra, da sa ju dat do zariadenia aj ked je svojpravna a odmieta?
@anonym_6a46f7 keď odmieta a je svojprávna, tak sa nedá. Poradiť sa so psychiatrom... obmedzenie svojprávnosti na určité úkony a potom už návrh na súd... cez právnika...
@anonym_6a46f7 keď odmieta a je svojprávna, tak sa nedá. Poradiť sa so psychiatrom... obmedzenie svojprávnosti na určité úkony a potom už návrh na súd... cez právnika...
@brendaa jedine takto, inak ju neprijmu, a hlavne si nic nevycitajte. Jej už nepomozete, to už bude len horsie a vás to može zničit úplne.

@tess123 Vieš, veľmi ľahko sa súdi, prípad od prípadu je iný a sú aj stavy, keď to doma jednoducho nejde. Je kopec ľudí, ktorí sa dlhodobo starali a nakoniec oni sami skončili s vážnymi diagnózami. Je to psychicky veľmi náročné. My sme dali starkú - mala Alzheimera v štádiu, keď to už doma nešlo.
@slavaf presne tak kto nezazije takto choreho cloveka, nepochopu a nemal by sudit inych