Ako zvládnuť bývanie v 2-izbovom byte s deťmi?
Aktuálne bývame 2 dospelý plus jedno malé dieta 3r v 2izbovom byte a ako vidím že pomaly to dieta potrebuje viac a viac svojho priestoru, (zatiaľ spáva s nami v spálni v postieľke) čiže väčšinu času sme v obývačke všetci, ako bude rast bude potrebovať aj svoju izbu.. vidina väčšieho bytu pre nás nie je reálna vôbec, chcem sa spýtať rodín čo bývajú v 2izbovom byte ako takto fungujete? Nebodaj s ešte viacerými deťmi naraz? Neviem si úplne predstaviť kde dáme tie detské veci lebo mat detskú a zároveň aj spalnu?
Poznam niekolko rodin zijucich v 2i byte aj styria. Aj sesternice mi tak vyrastli, zili do dospelosti v 2i. A su "v poriadku" neubudlo z nich, su mile, zdrave, skromne, pracovite..
@alex7584 ahoj, prepac, ze pisem neskor, ano realne sa vyklapa kazdy den, uz 1,5 roka kazde rano a vecer... a od firmy Nesuss, u nas zatial bez problemov funguje
Kamoska ma.4.deti, byvaju v 2 izbovom.
V jednej izbe maju deti detsku. Obyvacku maju normalne, no dali na mieru robit gauc a este jeden gauc,,kde spavaju manzelia. Maju to tam take natrieskame vsetko. Ale zvykli si
tak ked mate 2i o rozlohe 70m2, tak ten by ste vedeli teoreticky vedeli prerobit na 3i. moja mama ma 3i o rozlohe 68m2 a prezili sme tam detstvo so sestrou uplne v pohode.
a nielen v novostavbach su 2i o rozlohe 53 m2, my sme v takom starom tehlovom byvali do maleho 2 rokov.
Ja mám s malým 2-izbový a veru 46m2 vrátane pivnice, takže pidi. Malý má pomaly 8r., už teraz vidím, že je to málo miesta. Čo by som ja dala za 70 metrov 😃. "Našťastie" sme len dvaja, zatiaľ spím s ním v detskej, ale časom budem musieť v obývačke a to som veľmi nechcela, už to nikdy nebude obývačka ako taká.
@11bodka11 miesta najdes. Ak mas malo miesta, riesis to strategicky- kupis gauc s uloznym priestorom, postele vysuvacie, skrine na celu stenu, sezonne veci do pivnice atd. Jednoducho, ked vies, ze ten byt nenafuknes, naplanujes zariadenie tak, aby si mala miesta dost. Napriklad cinania a japonci su majstri v tomto a uz to prichadza aj k nam....
https://youtube.com/shorts/qqx35p2HF0I?si=2HMJl...
@sofiasuf ja mam kopec veci po detoch co odkladam pre deti mojich surodencov. Oblecenie, hracky, topanky. Vianocnu vyzdobu, jesennu, jarnu vyzdobu. To mam vsetko na povale. Neviem kde by som to dala v byte. Potom bicykle, kolobezky, odrazadla, hojdacky, potahy na zahradny nabytok. Dalej susiak, vysavac, vedro, mop, metla atd. Netusim kde by som vsetko mala v 2i byte. Byvali sme chvilu v 2i s muzom my dvaja tak viem co to je. Svagrina byvaju styeia v 3i byte a tam kde prideme to je extrem. Vsade vsade su veci. Milion nabytku aby mali kde vsetko skladovat. Satnik plny ze tam ledva vojde.
@11bodka11 tak ale nemôže každý bývať v dome či vo velkometraznom byte. Čiže je to o tom, že sa prispôsobia podmienkam. My máme obrovské spoločne priestory, kde sa pohodlne zmestia bicykle aj odrážadlá. Kočík som mala odparkovany v čistej kocikarni, aj ja, aj susedy, a úplná pohoda, čiže nezaberali miesto v bytoch. Vsade sú kamery, čiže poklopem, zatial.problem nebol. Asi máme šťastie na dobrých susedov, a toto (ak rátam aj nájmy za tie roky) je už štvrtá bytovka, v ktorej byvame. Jarnú a jesennú výzdobu osobne nemám, nemala by som ju ani v dome, a zimná (t.j. v našom prípade ozdoby na stromček) je v pohode uskladnená v pivnici. Ikebany mávam živé, stromček detto, tieto veci teda neskladujem. Máme zabudované skrine, gauč s úložným priestorom, rovnako aj postele. V byte máme vytvorený taký kumbal na posuvné dvere, kde sa zmesti všeličo, a minule, ako som ho pratala, som zistila, že stále veľa zbytočnosti, čo môžeme kľudne dať preč. Donedávna sme mali aj garáž, ale tu som zrušila, lebo mi to prišlo zbytočne a iba ďalšie miesto na hromadenie veci. Čiže sa dá, aj pohodlne, aj nezapratane. Máme veľkú lodziu, ktorá slúži na relax, nie na ukladanie veci. Je tam taká vonkajšia skriňa, v nej máme uložené veci ako štipce, zeminu ku kvetom a také prkotiny . A to som vyrastala v rodinnom dome so záhradou na dedine, tak viem porovnať. Detské veci napríklad posúvam ďalej, naozaj pár som uskladnila, ale zvyšok buď ide na predaj, alebo som posunula zadarmo (u nás v meste funguje taká skupina). Naši majú mega dvojgeneračný dom, milión skladovacích priestorov a všetky izby zapratané, každá špajza, skrine ešte aj v obývačke plné, na povale detto, keby im raz odfúklo strechu, veci, čo tam majú, zbierame po celej dedine. U svokry detto, a oni majú dva takéto domy. Garáže, pivnice a i tak sa nezmestia. Žijú tam dvaja. A nie, nenosime tam naše veci do skladu.
@11bodka11 sme v panelaku, mame sice 4i byt, ale lyze, bicykle, odrazadla a podobne veci sme vzdy skladovali v pivnici
na chodbe mam vstavanu skrinu a pomestim tam aj susiak, aj ozdoby
sezonne veci sa zvyknu davat bud do ulozneho priestoru v posteli, prip. to riesia niektori tak, ze ich daju do krabic a krabice bud do pivnice alebo na skrine
vedro a metlu mam na lodzii 😉
potahy na zahradny nabytok, hojdacky apod neriesime, kedze sme v byte.
treba vyuzivat efektivne priestor, nabytok na mieru, ulozny priestor a to byt mame zariadeny minimalisticky.
zahada ako sa popratat aj v byte vyriesena 😀
@11bodka11 ahoj, uplne chapem na co narazas, v tych 2 izbakoch nie je miesta " nazvys" a musis zvazit co si naozaj nechas a co nepotrebujes...u nas doma napriklad pestujeme minimalizmus ( teda snazime sa- pri detoch a ich hrackach to nie vzdy ide samozrejme 😀), ale snazim sa, ako som uz pisala, na chodbe po strop velka skrina ( ako satnik) pre mna a muza, decka svoje oblecenie v izbe, hracky maju pozasuvane pod postelou v " plastovych skatuliach" kazdy ma dvojpolicku nad postelou, maju kniznicu na knihy a skrinu na spolocenske hry, co sa do skrine nezmesti, vyberieme co posunieme prec a cuduj sa svete vzdy je co posunut prec, neskladujem decke oblecko, hned po sezone balim do tasky a posuvam rodinke co som si vyhliadla a oblecko im pomoze. Pred bytom mame obrovsku chodbu ( uzamykatelnu a to je paradny priestor, ktory mame 3 byty spolocny) tam mame vysoku skrinu na topanky ( tie nedrzim v byte vobec) , navrtane drziaky na bycikle ( nad sebou), dve kolobezky - tam ostavaju aj prilby, lyze a lyziarky , korcule , susiak na pradlo mam na balkone, a uz nic take velke ma nenapada...jaj a vyzdobu.. to ja nemam, mame hladke plochy aby som nemusela utierat ani prach 😀 a mame ulozny priestor aj v gauci v celom Lku- tam su spacaky, stany, a periny pre navstevy : pretoze hoci mame 2 izbak mame casto prespavacku a vieme prespat este 2 osoby uplne s prehladom ... zvlasne ze? vsetko je to asi o nastaveni cloveka....a hlavne my doma zas tolko casu netravime, sme v pohybe stale pocas roka, takze na prepavanie...postaci 😉
U nas v cinziaku byva rodina 2dospeli, 1 dieta asi 7rocne a 1 pes (neviem plemeno, ale je to pes o nieco vacsi ako vlciak) v 1izbovom byte. Nechapem, ako to davaju, a mozno si z toho spravili 2kk, lebo fakt nechapem, ako maju rozdelene spanie a kde sa im to vsetko pomesti vratane kuchyne a obyv.priestoru.
Ahoj..my sme boli za komancov 3deti v 2izbovom a nepoznacilo nas to nejak..a to sme nemali ani posch.postel..neskor matka spávala v obývačke na gauči,v spálni sme a i učili. Za komancov všetci žili nejak skromnejšie,resp prišlo nám to normálne. Je pravda že vtedy decká furt behali po vonku pri každej príležitosti a zišli sme sa až večer. Dnes mam3izbivy byt2pubertiakov+ja a príde mi to že nás je nejak priveľa. Vtedy5ti v 2izb a v poho. .
My sme prerobili 65 m 2 izbak na 3 izbak, mali sme veľkú obývačku, tak kuchyňu sme dali do obyvky, vyšlo nás to cca 10000 prerabka + rohová kuchynská linka
@laura164. Waw 5o je dosť ta prerabka....teda neviem o cenách orerabky nič....
Ja som so segrou vyrastala v tehlovom 2i, bol o kusok vacsi cca 77m2, tatino prerobil tak ze z chodby kde bolo povodne miesto na skrine a spajzka /ta sa zrusila/ urobil kuchynu, z kuchyne sme mali detsku s vysuvacou /suflikovou/ postelou. Obyvka aj spalna nasich zostali povodne, jedalensky stol bol v obyvacke. Nic sa extra neburalo okrem tej jednej steny spajzovej, nic sa nepredelovalo, len plyn sa musel pretiahnut. Existovali sme tam takto az do dospelosti. Zalezi pravdaze aku mate dispoziciu a co sa z toho da vytazit. Urcite vrazit do prepracovaneho arch.navrhu zvlast ak neplanujete zmenu do niecoho vacsieho - i ked toto mate podla mna este luxusne rozmery. My v investicnom 2i byte mame 51m2😂
….ale znami maju podobny byt cca 68m2, chalanom /19 a 13/ nechali spalnu, oni spia v obyvke na roztahovacom gauci. Existuju….ale ako to je komfortne prip ako sa to odrazi na ich zdravi /najma chrbtice/, ktovie. A teda nepatria k tym co by nemali moznost riesit hypo /uz roky dozadu/ a ist do vacsieho, ale im to takto evidentne vyhovuje.
Ak tam máte nosné priečky, nielen že to povoľuje statik, ale aj nadpolovičná väčšina vlastníkov bytov.
@pieksamaki áno, muž zohnal firmu na prerábku, kde si dali dvojnásobne ceny a ešte nám aj zle plyn napojili, že unikal. Takže inak by prerabka vyšla na 4000 cca u inej firmy a kuchyňa bola od stolára za 3000
V máji som svoj 2 izbovy (54m2) prerobila na 3 izbový . Chcela som svoj priestor a syn má tiež svoju izbu. Neviem si predstaviť spávať na gauči nech je akokoľvek kvalitný🙂 samozrejme pôdorys môjho bytu bol taky,ze to bolo možné a našťastie mam v každej izbe veľké okná 🙂 to som sama s budúcim skolakom

To si neviem predstavit. My mame 4 izbovy dom a aj to sa mi detske izby zdaju male, aj satnik by, sa hodil vacsi. Ano vyspite sa aj na gauci v obyvacke. Ale kde skladovat vsetky veci?