Ako zvládnuť finančné a rodinné problémy po pôrode?
Dobrý deň, ospravedlňujem sa za výlev, ale som na pokraji vlastných síl..Som 6 mesiacov po pôrode, možno som ešte rozladena, ale proste som extrémne vyčerpaná psychicky a neviem ako ďalej..V decembri sa nám narodilo dúhové bábätko (objavilo ako zázrak ♥️ keďže mám zdravotné problémy a prirodzene sme nemali šancu 🫣) za čo som nesmierne vďačná samozrejme, ale odkedy prišlo bábätko, všetko sa nesmierne komplikuje..Dieťatko prišlo predčasne, 4 týždne sme boli v nemocnici..Manžel mal hneď na to dva mesiace ťažkú nehodu, čo si vyžiadalo dlhú liečbu a z dávok čo máme nevyužijeme..Ja proste nevládzem..Oslovila som okolité charity, všade je toho veľa a čakacia doba dva mesiace 😒 Chodím si privyrábať popri RD upratovaním..ale keďže kojim bábätko, na dlhšie preč z domu nemôžem. Máme pred sebou ďalší mesiac ťažkého obdobia a ja proste neviem ako ďalej..MM odchádza do práce ( týždňovky) čiže musím ostať s deťmi doma a vôbec neviem, ako kam ďalej vykročiť..Kúpila som za posledné peniaze tento týždeň plienky a základné potraviny a tým som skončila..vôbec netuším kde vezmeme financie na ďalší mesiac kým sa vrátime do normálu a budeme mať späť príjem, strava, plienky, prikmi a zvyšné potreby do domácnosti..Na rodinu sa žiaľ obrátiť nemôžem, moja mama žije sama, druhá strana žiaľ žije mimo nás..Prosím neodsudzujte ma, viem, že je to dočasné a zlé veci nás tiež učia, len jednoducho táto neistota a zviazané ruky sú pre mňa neskutočná záťaž na psychiku..Som vďačná , že sme to doteraz ustáli, že sme zdraví a že máme strechu nad hlavou, ale pozerať sa na to, jak si aj staršie dieťa pýta niečo čo vidí v televízii napríklad, mi láme srdce, keďže doteraz deťom nikdy nič nechýbalo , a už aj tak sú posledné mesiace neskutočne obmedzované..Po vrátení požičaných peňazí, keďže aj benzín musíme teraz už riešiť, mi tento mesiac nezostáva zasa ani cent a ja už naozaj neviem, ako pozbierať poslednú silu na to, aby sme to prežili.. Ešte raz sa ospravedlňujem za výlev..
@0silvia0 bývame na dedine a nemám tu žiaľ trvalý pobyt keďže sme v prenájme..
@anonym_autor tak ked byvate na dedine, tak jedine faru poprosit o zbierku? Alebo starostu sa spytat, ci nema nejake zdroje? Ale to by si sa predpokladam hanbila takto verejne priznat.
Mne z toho vychadza len pozvat na tyzden mamu k vam, nech strazi deti kym pojdes brigadovat.
V zahrade mas aspon ovocie pre deti?
@anonym_autor a pýtali ste sa majiteľa na trvalý pobyt? Prenajímam a bežne dávam trvalý pobyt každému, kto o to požiada. Väčšinou kvôli škôlke, škole a parkovaniu. A robí tak veľa majiteľov.
keďže ste v podnájme tak by ste mohli vymeniť bližšie k mame aby si mala pomoc
@anonym_autor To v akej dedine platite podnajom 850 eur? Nehnevaj sa, ale mat 2 deti a nemas svoje byvanie... Urobili ste velmi vela chyb. Neodpovedas ani kolkoizbovy byt to je? Nakolko je aktualne uplne jedno v akom meste byvate, kedze tvoj priatel ide pracovat mimo vas a ty si doma s detmi. Mozete po celom Slovensku si najst 2 izbovy podnajom a lacnejsi ako 850 eur. Na taky nemate.
@anonym_7e83ff ďakujem, doteraz sme mali a žily sme normálne..čiže podľa toho sme riešili aj bývanie, ak by som vedela že sa niečo takéto stane niekedy v živote, ostanem bývať u mami..vlastné bývanie som neriešila, keďže som žila sama stačil my prenajatý byt v meste kde som pracovala..takže nie, nemáme to zle zariadené keďže doteraz sme problém nemali.. Naša situácia je žiaľ dlhšia ale nie neriešiteľná, čiže bývanie a vytrhnutie aj dieťaťa z prostredia kvôli pár mesiacom som ozaj neriešila..dieťa je prihlásené do škôlky, takže sťahovanie riešiť ani nebudeme..manžel/priateľ keďže som už obvinená aj z toho, že píšem raz tak raz tak, pracuje zatiaľ v meste kde sme žily predtým..keďže tam má dobrý plat, stále miesto a bývanie, ušetríme na cestovaní
@anonym_autor tu sú riadne výkričníky ... máš toľko možností, je na tebe ktorú využiješ.
@anonym_autor a pýtali ste sa majiteľa na trvalý pobyt? Prenajímam a bežne dávam trvalý pobyt každému, kto o to požiada. Väčšinou kvôli škôlke, škole a parkovaniu. A robí tak veľa majiteľov.
@melanta vážne?Mali sme problém nájsť nájom s deťmi a nie ešte že by nám niekto dával trvalý pobyt 🫣 neviem kde bývate, ale bývanie ale hľadali vyše pol roka kým sme našli niekoho komu nevadili deti 😞
@anonym_7e83ff ďakujem, doteraz sme mali a žily sme normálne..čiže podľa toho sme riešili aj bývanie, ak by som vedela že sa niečo takéto stane niekedy v živote, ostanem bývať u mami..vlastné bývanie som neriešila, keďže som žila sama stačil my prenajatý byt v meste kde som pracovala..takže nie, nemáme to zle zariadené keďže doteraz sme problém nemali.. Naša situácia je žiaľ dlhšia ale nie neriešiteľná, čiže bývanie a vytrhnutie aj dieťaťa z prostredia kvôli pár mesiacom som ozaj neriešila..dieťa je prihlásené do škôlky, takže sťahovanie riešiť ani nebudeme..manžel/priateľ keďže som už obvinená aj z toho, že píšem raz tak raz tak, pracuje zatiaľ v meste kde sme žily predtým..keďže tam má dobrý plat, stále miesto a bývanie, ušetríme na cestovaní
@anonym_autor Ty uz nepamatas co pises? Pisala si, ze tvoj priatel (manzel sama asi nevies co mas doma) odchadza no novej prace na tyzdnovky. A teraz pises, ze pracovat bude v meste kde ste byvalin😀. To akoze si uz srandu robis z nas co ti tu piseme? Tak chodte byvat do toho mesta, prepana. Vsak on tam tiez plati za byvanie. Toto uz nema ani hlavu ani patu co pises.
@anonym_autor tu sú riadne výkričníky ... máš toľko možností, je na tebe ktorú využiješ.
@kalifka napríklad aké?okrem toho, že sa nastahujem na mesiac k mame..aj to je otázka, či po toľkých rokoch vôbec by súhlasila s niečím takým..ale rada prijmem každú radu ktorú som ešte neskusila..
@anonym_autor Ty uz nepamatas co pises? Pisala si, ze tvoj priatel (manzel sama asi nevies co mas doma) odchadza no novej prace na tyzdnovky. A teraz pises, ze pracovat bude v meste kde ste byvalin😀. To akoze si uz srandu robis z nas co ti tu piseme? Tak chodte byvat do toho mesta, prepana. Vsak on tam tiez plati za byvanie. Toto uz nema ani hlavu ani patu co pises.
@anonym_7e83ff ty čítaš čo píšem, alebo len potrebuješ rýpať?prečítaj to ešte raz prosím ,ale skús to čo píšem ja, nie domýšľať si..manžel, priateľ, muž, polovička ale stále ten istý človek ..netreba má tiež chytať za každú blbosť, chápem, že hľadáte niečo iné, ale nemám čo skrývať, tajiť a taktiež okrem toho, že oslovujeme svojho muža raz tak raz tak, budem písať stále to isté..
@anonym_autor Autorka, ty si snáď na jedinú otázku neodpovedala priamo a na množstvo opakovane položených otázok si neodpovedala vôbec. Ešte aj tu napíšeš manžel/priateľ, čiže ani na toto si neodpísala priamo. Ty si proste za mňa typická socka, ktorá žobre. Ak by si robila na vedúcej pozícii, máš materskú, ale na otázky o materskej si opakovane neodpovedala. A na množstvo iných otázok, ktoré sa ťa pýtame znova a znova tiež nie. K tomu, že ste nájom hľadali vyše pol roka. Áno, veľa ľudí má problém s deťmi, ale obrovské množstvo majiteľov nie. Mimochochom, píšeš, že muž robí v meste, kde ste žili predtým. Prečo ste išli preč z mesta, kde robí a teraz musí chodiť na týždňovky? Nie nie, nemusíš odpovedať, neverím ti ani slovo.
Prečo ste teda nekúpili svoj byt,keď píšeš, že ste hľadali bývanie už s deťmi? A tak isto píšeš, že si mala niečo našetrené. Akože s deťmi a ešte do podnájmu za 850,to ste mohli rovno splácať svoje.
@anonym_autor Autorka, ty si snáď na jedinú otázku neodpovedala priamo a na množstvo opakovane položených otázok si neodpovedala vôbec. Ešte aj tu napíšeš manžel/priateľ, čiže ani na toto si neodpísala priamo. Ty si proste za mňa typická socka, ktorá žobre. Ak by si robila na vedúcej pozícii, máš materskú, ale na otázky o materskej si opakovane neodpovedala. A na množstvo iných otázok, ktoré sa ťa pýtame znova a znova tiež nie. K tomu, že ste nájom hľadali vyše pol roka. Áno, veľa ľudí má problém s deťmi, ale obrovské množstvo majiteľov nie. Mimochochom, píšeš, že muž robí v meste, kde ste žili predtým. Prečo ste išli preč z mesta, kde robí a teraz musí chodiť na týždňovky? Nie nie, nemusíš odpovedať, neverím ti ani slovo.
@melanta ty ani nemusíš, lebo jediné čo robíš je , že útočiš..a tvoje slová ja moje adresu si tiež vyprosim..odpovedala som Vám na všetky otázky vyšetrovateľ, treba si ich dohľadať
@anonym_7e83ff ty čítaš čo píšem, alebo len potrebuješ rýpať?prečítaj to ešte raz prosím ,ale skús to čo píšem ja, nie domýšľať si..manžel, priateľ, muž, polovička ale stále ten istý človek ..netreba má tiež chytať za každú blbosť, chápem, že hľadáte niečo iné, ale nemám čo skrývať, tajiť a taktiež okrem toho, že oslovujeme svojho muža raz tak raz tak, budem písať stále to isté..
@anonym_autor Ako moze byt manzel aj priatel? Ja nerypem. Mas manzela ci priatela? Takto to znie ako vymysleny pribeh a ani uz nevies co pises raz priatel, raz manzel. Ujasni si ci si mala svadbu, alebo nemala. Nikto kto ma manzela ho nevola priatel. Ide o to, ze tento pribeh znie divne, ked ani nevies co ti ten chlap je.
Ide o 1 mesiac, to by ti mama kludne mohla pozicat peniaze
@melanta ty ani nemusíš, lebo jediné čo robíš je , že útočiš..a tvoje slová ja moje adresu si tiež vyprosim..odpovedala som Vám na všetky otázky vyšetrovateľ, treba si ich dohľadať
@anonym_autor nie, neodpovedala si na veľa otázok či mojich či iných žien. A nie, neútočím. Pýtala som si informácie. Pravidelne pomáham mnohým rodinám. Ale viem, že tí ľudia si to zaslúžia a tí ľudia nikdy nemlžia informácie. Ale tvoje odpovede a množstvo neodpovedí - nie, neverím ti ani slovo a ako čítam diskusiu, tak nie som sama nedôverčivá. Zbohom.
@anonym_autor Ako moze byt manzel aj priatel? Ja nerypem. Mas manzela ci priatela? Takto to znie ako vymysleny pribeh a ani uz nevies co pises raz priatel, raz manzel. Ujasni si ci si mala svadbu, alebo nemala. Nikto kto ma manzela ho nevola priatel. Ide o to, ze tento pribeh znie divne, ked ani nevies co ti ten chlap je.
@anonym_7e83ff toto ma fakt nenapadlo prepáč 😁 pre mňa je proste partner, priateľ, muž.. oficiálne manžel, ale asi som ho nikdy ani nikde ako manžela nepredstavovala ja neviem..nenapadlo ma toto vážne nikdy
@anonym_7e83ff kde píšem že máme hypotéku?Prosím skúste písať to čo reálne píšem, a nie ma tu vykresľovať jak blbu 🙄
@anonym_autor Ja stále budem tvrdiť, že deti bez vlastného bývania je väčšinou cesta do pekla. Ceny podnajmov budú stále vyššie a vyššie. Príde úraz, choroba, staroba a ste v prdeli. Presne to sa stalo vám.
Riešiť vlastne bývanie čo najskôr.
Napíš na Fb do skupín vášho mesta, obce. Ľudia majú veľa prebytkov zo záhrady teraz. Radi darujú.
Vieš, každý z nás každé euro musí zarobiť. Preto len tak pustiť neznámemu človeku si každý rozmysli.
Plienky používaj látkové. Vyrástli na nich celé generácie a tu sme. 40 eur vieš lepšie minút.
@anonym_autor nie, neodpovedala si na veľa otázok či mojich či iných žien. A nie, neútočím. Pýtala som si informácie. Pravidelne pomáham mnohým rodinám. Ale viem, že tí ľudia si to zaslúžia a tí ľudia nikdy nemlžia informácie. Ale tvoje odpovede a množstvo neodpovedí - nie, neverím ti ani slovo a ako čítam diskusiu, tak nie som sama nedôverčivá. Zbohom.
@melanta ty nie že neveríš, ty vyvraciaš všetko čo píšem, všade hľadáš nejakú chybičku, chytáš sa za každú blbosť..keby som klamala , už dávno som odtiaľto preč lebo som nevyzbierala € 🫣 o ktoré som tu ani neprosila..Zbohom
@anonym_autor Prečo ste išli bývať do podnájmu mimo miesta práce?
@abbey1 pýtaš sa ma na niečo, čo píšem v komentári na ktorý odpovedáš 🫣
Mamu teda o pomoc nepoziadas, aby prisla k detom, ok. Tak uz asi len dalsia pozicka, no🤷♀️
@abbey1 pýtaš sa ma na niečo, čo píšem v komentári na ktorý odpovedáš 🫣
@anonym_autor Lebo je to nezmysel, preto sa ta to pyta. Jasne tvoj muz pracuje v jednom meste. Ale vy ste isli do podnajmu za 850 eur v inej vzdialenej dedine. A teda musi to byt dost od seba vzdialene, kedze tam prespi tyzdnovky a nejde domov. Uznaj ze je to riadna blbost co pises. A doteraz si ani len neodpovedala kolko izieb mate v podnajme. Tak vy od seba odstahovani, muz na tyzdnovkach. Ale jasne dieta je v skolke tak to nebudete menit. Take male dieta by si velmi rychlo zvyklo na inu skolku. Cele divne co si napisala.
Mama nech si zoberie dovolenku a príde k tebe. Ty si nájdi brigádu na celý deň, poprípade vyskladaj aj dve, aby si zarobila čo najviac, mlieko si odsaj. Ak manžel pracuje v meste na SR, nájdite si v tom meste podnájom. Určite tam nájdeš a je hlúposť platiť toľko za bývanie, ak nemáte čo jesť. Dieťa prehlás do škôlky v novom meste a popremýšľaj o jasliach pre menšie dieťa. Byť s dieťaťom doma je fajn, ale keď nie je čo jesť a nemáš čo dopriať deťom, tadeto cesta nevedie. Nájdi si v novom meste riadnu prácu. Prečo nemáš materskú? Prepáč, ale ty na výber skrátka nemáš. Nemôžeš si v tejto situácii diktovať bývanie a škôlku. Musíš sa obracať.
Je rozdiel, či je to manžel, priateľ alebo spolubývajúci. To, že nie si úprimná od začiatku nie je dobré pre teba. A je tu kopec možnosti, čítala som celý tvoj príspevok. Znova opakujem moju radu, zahoďte svoju hrdosť a choďte pre pomoc v rodine. Neverím, že nemáš žiadnu rodinu - teta, ujo, sesternice,alebo kamarátky. Vieš, je veľmi ľahké nastavovať ruky, ale ťažšie už urobiť niečo.
Ako matka dospelych deti ti radim obratit sa na mamu. To co pises cudzim ludom povedz jej. Keby si bola moja dcera, ponuknem ti pomoc a to prestahovat sa ku mne. Vy nemate na vlastnu nehnutelnost ani drahy podnajom. Muz bude aj tak prec. Budete si pomahat, spolu hospodarit, pomoze ti s detmi, mozes brigadovat. Hrdost stranou, ak nemas ani na stravu detom. Mozete zacat setrit a nemusi to takto ostat navzdy.
Raz je to manžel, potom je to priateľ, vodíš ľudí za nos.
@anonym_c71831 Neverim tejto storke ani pismeno.
@anonym_c71831 Neverim tejto storke ani pismeno.
@anonym_de223c napodobne. Pri tejto storke a jej pribehoch by bledol aj Andersen. Ani nevie co pise, sama sa do svojich fabulacii zamotava.
@anonym_7e83ff toto ma fakt nenapadlo prepáč 😁 pre mňa je proste partner, priateľ, muž.. oficiálne manžel, ale asi som ho nikdy ani nikde ako manžela nepredstavovala ja neviem..nenapadlo ma toto vážne nikdy
@anonym_autor 😆😂 Len taka mala rada-nabuduce, ked si budes vymyslat, napis si na papier hlavne body a drz sa ich. Uveritelny scenar je dolezity. Takze mali ste svadbu, ale ked niekam idete, predstavis svojho manzela ako priatela? Dobre, a teraz tu o Popoluske😄

@anonym_autor To v akej dedine platite podnajom 850 eur? Nehnevaj sa, ale mat 2 deti a nemas svoje byvanie... Urobili ste velmi vela chyb. Neodpovedas ani kolkoizbovy byt to je? Nakolko je aktualne uplne jedno v akom meste byvate, kedze tvoj priatel ide pracovat mimo vas a ty si doma s detmi. Mozete po celom Slovensku si najst 2 izbovy podnajom a lacnejsi ako 850 eur. Na taky nemate.