icon

Ako zvládnuť finančné a rodinné problémy po pôrode?

Včera o 08:31

Dobrý deň, ospravedlňujem sa za výlev, ale som na pokraji vlastných síl..Som 6 mesiacov po pôrode, možno som ešte rozladena, ale proste som extrémne vyčerpaná psychicky a neviem ako ďalej..V decembri sa nám narodilo dúhové bábätko (objavilo ako zázrak ♥️ keďže mám zdravotné problémy a prirodzene sme nemali šancu 🫣) za čo som nesmierne vďačná samozrejme, ale odkedy prišlo bábätko, všetko sa nesmierne komplikuje..Dieťatko prišlo predčasne, 4 týždne sme boli v nemocnici..Manžel mal hneď na to dva mesiace ťažkú nehodu, čo si vyžiadalo dlhú liečbu a z dávok čo máme nevyužijeme..Ja proste nevládzem..Oslovila som okolité charity, všade je toho veľa a čakacia doba dva mesiace 😒 Chodím si privyrábať popri RD upratovaním..ale keďže kojim bábätko, na dlhšie preč z domu nemôžem. Máme pred sebou ďalší mesiac ťažkého obdobia a ja proste neviem ako ďalej..MM odchádza do práce ( týždňovky) čiže musím ostať s deťmi doma a vôbec neviem, ako kam ďalej vykročiť..Kúpila som za posledné peniaze tento týždeň plienky a základné potraviny a tým som skončila..vôbec netuším kde vezmeme financie na ďalší mesiac kým sa vrátime do normálu a budeme mať späť príjem, strava, plienky, prikmi a zvyšné potreby do domácnosti..Na rodinu sa žiaľ obrátiť nemôžem, moja mama žije sama, druhá strana žiaľ žije mimo nás..Prosím neodsudzujte ma, viem, že je to dočasné a zlé veci nás tiež učia, len jednoducho táto neistota a zviazané ruky sú pre mňa neskutočná záťaž na psychiku..Som vďačná , že sme to doteraz ustáli, že sme zdraví a že máme strechu nad hlavou, ale pozerať sa na to, jak si aj staršie dieťa pýta niečo čo vidí v televízii napríklad, mi láme srdce, keďže doteraz deťom nikdy nič nechýbalo , a už aj tak sú posledné mesiace neskutočne obmedzované..Po vrátení požičaných peňazí, keďže aj benzín musíme teraz už riešiť, mi tento mesiac nezostáva zasa ani cent a ja už naozaj neviem, ako pozbierať poslednú silu na to, aby sme to prežili.. Ešte raz sa ospravedlňujem za výlev..

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Včera o 10:29
@anonym_de223c

@anonym_autor 😆😂 Len taka mala rada-nabuduce, ked si budes vymyslat, napis si na papier hlavne body a drz sa ich. Uveritelny scenar je dolezity. Takze mali ste svadbu, ale ked niekam idete, predstavis svojho manzela ako priatela? Dobre, a teraz tu o Popoluske😄

@anonym_de223c aj ako spolubývajúceho 🤣 nie bez smradu, väčšinou ho predstavujem bez titulu, len menom...ani deťom nehovorím toto je môj syn Jožko a toto syn Ferko.. 🤷

anonym_4d7ff8
Včera o 10:30
@anonym_autor

@anonym_6a7751 sú to ich vzťahy, žiaľ neovplyvnim ani jeho detstvo ani vzťahy aktuálne..aj keby som veľmi chcela..

@anonym_autor tak buď sa on premôže a pôjde za rodinou alebo ty . Nerobíte to pre seba ale hlavne pre deti

autor
Včera o 10:30
@anonym_de223c

@anonym_autor 😆😂 Len taka mala rada-nabuduce, ked si budes vymyslat, napis si na papier hlavne body a drz sa ich. Uveritelny scenar je dolezity. Takze mali ste svadbu, ale ked niekam idete, predstavis svojho manzela ako priatela? Dobre, a teraz tu o Popoluske😄

@anonym_de223c skús nájsť niečo iné jak to , čo tu jedna začala a ďalšie ste sa toho chytili..lebo neviem ja čo iné potrebujem body..

la_dolce_vita
Včera o 10:34
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor na 1.strane pises, ze mama zije sama v RD, to neznamena rod.dom? Usetrili by ste 850 e, to je malo? Mohli ste mat rezervu do buducna, aby sa toto nezopakovalo. Prip financie na hypoteku. Ok, to by som urobila ja, cokolvek, keby moje dieta a vnucata mali problem. Riesenia su, ale prve co urobim, je oslovim rodicov. Mama ma urcite nejake uspory a zasoby potravin.

anonym_dae7ee
Včera o 10:35
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor No, tak teda seď ten mesiac za MK a rozprávaj ako sa nič nedá a nič nebudeš kvôli jednému mesiacu meniť. Majiteľovi bytu oznám, že je to predsa len jeden mesiac tak nech počká, deťom povedz, že je to len jeden mesiac tak nech nič nepýtajú a svojmu žalúdku povedz, že je to len jeden mesiac, tak nech vydrží. A ak cielene neodpovedáš na otázky ohľadom tvojej materskej, tak je to preto, lebo si si značnú časť príbehu vymyslela. Neviem na akú radu čakáš, nikto ti peniaze nedá. Ty si zodpovedná za svoje deti, tak si nájdi riešenie sama.

abbey1

Ale vás v tej dedine, v podnájme nič nedrží. Ty tam nemáš prácu, manžel tam nemá prácu, dieťa ešte do škôlky nechodí. Absolútne nelogické je zostať tam bývať. Kde si ty nájdeš prácu po 3 rokoch? Budeš dochádzať? Alebo zasa bude problém a zostaneš bez práce.
Ak v meste bývajú ľudia v podnájmoch i s deťmi. Hlavne ste mali riešiť hypotéku už dávno..
Problrm máte už dlhšie. A môže sa stať o rok, 2, niečo podobné.

anonym_4b3355

Čítam 4 strany, ale stále som sa nedočítala, že čo očakávaš od tvojho príspevku?
Že ti niekto napíš, pošli číslo účtu?
Lebo všetko čo ti tu radia neguješ a iba sa zamotávaš.

abbey1
Včera o 10:36

Inak, ak v tomto podnájme bývate dlhšie a platíte pravidelne, je viac než pravdepodobné, že by vám prenajímateľ počkal s nájmom.

anonym_dae7ee
Včera o 10:37
@anonym_autor

@anonym_de223c skús nájsť niečo iné jak to , čo tu jedna začala a ďalšie ste sa toho chytili..lebo neviem ja čo iné potrebujem body..

@anonym_autor A teda na to, že tvoje deti nemajú čo jesť a nedokážeš im dopriať ani hlúpu hračku z Pepca si nejaká veselá. Ja byť tebou, vstúpim si trocha do svedomia. Lebo situácie môžu nastať akékoľvek, ale nemať ako zabezpečiť svoje deti, to mi do smiechu moc nepríde.

anonym_de223c
Včera o 10:39
@anonym_autor

@anonym_autor Ja som sa nicoho nechytila. Vsimla som si to sama, hned mi to udrelo do oci.

autor
Včera o 10:44
@anonym_dae7ee

@anonym_autor A teda na to, že tvoje deti nemajú čo jesť a nedokážeš im dopriať ani hlúpu hračku z Pepca si nejaká veselá. Ja byť tebou, vstúpim si trocha do svedomia. Lebo situácie môžu nastať akékoľvek, ale nemať ako zabezpečiť svoje deti, to mi do smiechu moc nepríde.

@anonym_dae7ee prepáč, ale keď som dala smutného smajlíka, tak som bola za stovku ktorá žobre cez deti..tak neviem 🤷

autor
Včera o 10:44
@abbey1

Inak, ak v tomto podnájme bývate dlhšie a platíte pravidelne, je viac než pravdepodobné, že by vám prenajímateľ počkal s nájmom.

@abbey1 áno zvažujeme aj toto 😏

autor
Včera o 10:45
@anonym_dae7ee

@anonym_dae7ee a našťastie hračky deti nepotrebujú, majú ich dosť.. čiže nie, hračky by som určite momentálne neriešila ani keby som peniaze mala..

autor
Včera o 10:46
@anonym_4b3355

Čítam 4 strany, ale stále som sa nedočítala, že čo očakávaš od tvojho príspevku?
Že ti niekto napíš, pošli číslo účtu?
Lebo všetko čo ti tu radia neguješ a iba sa zamotávaš.

@anonym_4b3355 všetky rady si beriem k srdcu, odpisujem len, že kvôli jednému mesiacu neviem predsa sťahovať celú rodinu do jednej izby

autor
Včera o 10:47
@abbey1

Ale vás v tej dedine, v podnájme nič nedrží. Ty tam nemáš prácu, manžel tam nemá prácu, dieťa ešte do škôlky nechodí. Absolútne nelogické je zostať tam bývať. Kde si ty nájdeš prácu po 3 rokoch? Budeš dochádzať? Alebo zasa bude problém a zostaneš bez práce.
Ak v meste bývajú ľudia v podnájmoch i s deťmi. Hlavne ste mali riešiť hypotéku už dávno..
Problrm máte už dlhšie. A môže sa stať o rok, 2, niečo podobné.

@abbey1 prácu si tu nemám problém nájsť, je ti X firiem..máme tu lekárov, škôlku takže v podstate drží jak drží..

domka222
Včera o 10:48
@anonym_autor

@anonym_dae7ee a našťastie hračky deti nepotrebujú, majú ich dosť.. čiže nie, hračky by som určite momentálne neriešila ani keby som peniaze mala..

@anonym_autor halooo,prečo ste neriešili vlastný byt,keď ste mali už deti ale šli ste do drahého podnájmu?

anonym_7e83ff
Včera o 10:48
@anonym_autor

@anonym_4b3355 všetky rady si beriem k srdcu, odpisujem len, že kvôli jednému mesiacu neviem predsa sťahovať celú rodinu do jednej izby

@anonym_autor V ktorej dedine je cena 2 izbove bytu v podnajme 850 eur mesacne? Uz len tu klames, lebo neexistuje nieco take. Keby este napises v Bratislave. Ale v nejakej dedine. Som velmi zvedava ci napises nazov dediny s tak drahym podnajmom 2 izboveho bytu.

anonym_7e83ff
Včera o 10:51
@anonym_autor

@anonym_autor To nie je len kvoli 1 mesiacu. Vsak ty budes sediet doma s malym dietatom 350 rodicak + 100 eur pridavky na 2 deti. Len za ten nobl byt date 850 eur mesacne. To tvoj muz sa moze aj zodrat v tej firme.To mate na dlhsie taketo stravovacie suchoty.

maca1984
Včera o 10:51

Máš 30 a po 25 rokoch manželstva ?

domka222
Včera o 10:54
@maca1984

Máš 30 a po 25 rokoch manželstva ?

@maca1984 ona pochádza asi z tých štátov, kde vydávajú 8 ročné dievčatká😀

sense
Včera o 10:55
@anonym_autor

@abbey1 prácu si tu nemám problém nájsť, je ti X firiem..máme tu lekárov, škôlku takže v podstate drží jak drží..

@anonym_autor poprosiť mamu na ten mesiac, o potraviny, plienky. Otec deti píšeš že bude chodiť na týždňovky čiže 5dbi preč dva doma, tak hľadať brigádu na tie dva dni. A hlavne muž nech sklopí hlavu, a nech ide urovnať vzťahy doma a prosiť o pomoc, to mal urobiť už dávno. Lebo najľahšie a najjednoduchšie je povedať, nie sme v kontakte. Nejaký dôvod prečo sa kontakty prerušili tam bol .
Ten mesiac už nejako zvládnete, keď ste to zvládli doteraz.

autor
Včera o 10:57
@domka222

@maca1984 ona pochádza asi z tých štátov, kde vydávajú 8 ročné dievčatká😀

@maca1984

@domka222 neviem či sa môžem usmiať, aby ste ma tu zas neukamenovali..ale musím 🤣 lebo proste aj keby som napísala , že som si deti spravila sama aj to by ste začali riešiť 🤣 tých 25 rokov som dala do uvodzoviek, čiže je to nie je tak dávno a preto nemám nejak zaužívané, svojho drahého volať a predstavovať ako manžela..neviem ja na Tom nevidím nič zvláštne..prepáčte, možno som iná 🤷

domka222
Včera o 10:59
@anonym_autor

@maca1984

@domka222 neviem či sa môžem usmiať, aby ste ma tu zas neukamenovali..ale musím 🤣 lebo proste aj keby som napísala , že som si deti spravila sama aj to by ste začali riešiť 🤣 tých 25 rokov som dala do uvodzoviek, čiže je to nie je tak dávno a preto nemám nejak zaužívané, svojho drahého volať a predstavovať ako manžela..neviem ja na Tom nevidím nič zvláštne..prepáčte, možno som iná 🤷

@anonym_autor vidíš blbosti sa chytíš, ale odpovedať mi na otázku, to nie

anonym_7e83ff
Včera o 11:01
@anonym_autor

@maca1984

@anonym_autor Smejes sa len ty. Ja naozaj neviem co je smiesne na tom, mat manzela a zit na podnajme s 2 detmi. To je skor smutna situacia. A volat manzela, ktory chudak zije viac v inom meste ako doma (5dni prec, 2 dni doma a to na Slovensku) priatel, spolubyvajuci. Mas naozaj divny humor. Vsetko ti je velmi zabavne, na vsetko mas odpoved ako sa to neda. Hlavne, ze uz dnes 10 dni po rodicaku, a 10 dni po PN tvojho spolubyvajuceho nemate co jest.

autor
Včera o 11:01
@sense

@anonym_autor poprosiť mamu na ten mesiac, o potraviny, plienky. Otec deti píšeš že bude chodiť na týždňovky čiže 5dbi preč dva doma, tak hľadať brigádu na tie dva dni. A hlavne muž nech sklopí hlavu, a nech ide urovnať vzťahy doma a prosiť o pomoc, to mal urobiť už dávno. Lebo najľahšie a najjednoduchšie je povedať, nie sme v kontakte. Nejaký dôvod prečo sa kontakty prerušili tam bol .
Ten mesiac už nejako zvládnete, keď ste to zvládli doteraz.

@sense ďakujem krásne ♥️ žiaľ vzťahy u nich nie sú urovnateľné..ale je to vec mimo mňa ako som písala, somnou túto tému ani neotvára..tam vzťah v podstate zo strany rodičov k dieťaťu nikdy nebol a to sa na ňom pripísalo..to skôr požiada o pomoc šéfa, suseda hocikoho..a nie , nie je to hrdosť ani nič čo sa tu popísalo..len tu každý odsúdi bez toho, aby vedel aká reálne pravda je ..a žiaľ nie všetky situácie chce človek rozoberať na fóre..tak jak nepíšem o svojich zdravotných problémoch čo problémoch svojich detí..je to proste naše súkromie

autor
Včera o 11:02
@anonym_7e83ff

@anonym_autor Smejes sa len ty. Ja naozaj neviem co je smiesne na tom, mat manzela a zit na podnajme s 2 detmi. To je skor smutna situacia. A volat manzela, ktory chudak zije viac v inom meste ako doma (5dni prec, 2 dni doma a to na Slovensku) priatel, spolubyvajuci. Mas naozaj divny humor. Vsetko ti je velmi zabavne, na vsetko mas odpoved ako sa to neda. Hlavne, ze uz dnes 10 dni po rodicaku, a 10 dni po PN tvojho spolubyvajuceho nemate co jest.

@anonym_7e83ff kde píšem že dnes nemám čo jesť prosím?Zas domyslena veta, vymyslím si nech očiernim.
Píšem že mám obavy z ďalšieho mesiaca

anonym_7e83ff
Včera o 11:03
@anonym_autor

@anonym_7e83ff kde píšem že dnes nemám čo jesť prosím?Zas domyslena veta, vymyslím si nech očiernim.
Píšem že mám obavy z ďalšieho mesiaca

@anonym_autor Vsak si pisala, ze uz nemate peniaze. O tom je tato tema. Ci si uz zabudla? Pred 10 dnami chodil rodicak a pn. V hlavnom prispevku si pisala, kupila som za posledne peniaze zakladne potraviny a tym sme skoncili.

autor
Včera o 11:04
@domka222

@anonym_autor vidíš blbosti sa chytíš, ale odpovedať mi na otázku, to nie

@domka222 polovica mladých ľudí žije v podnájme, pretože na hypotéku proste nemajú..nikdy som nemala rezervu 30-40 tisíc aby som mohla riešiť hypotéku..za mlada ako som písala, som to riešiť ani nepotrebovala a s deťmi no ukáž mi rodinu, ktorá nazbiera takú sumu, keď už žije z jedného príjmu a má deti..

0silvia0
Včera o 11:05
@anonym_autor

@sense ďakujem krásne ♥️ žiaľ vzťahy u nich nie sú urovnateľné..ale je to vec mimo mňa ako som písala, somnou túto tému ani neotvára..tam vzťah v podstate zo strany rodičov k dieťaťu nikdy nebol a to sa na ňom pripísalo..to skôr požiada o pomoc šéfa, suseda hocikoho..a nie , nie je to hrdosť ani nič čo sa tu popísalo..len tu každý odsúdi bez toho, aby vedel aká reálne pravda je ..a žiaľ nie všetky situácie chce človek rozoberať na fóre..tak jak nepíšem o svojich zdravotných problémoch čo problémoch svojich detí..je to proste naše súkromie

@anonym_autor ale ani vase rodinne vztahy nebudu ktovieake, ked sa na svoju mamu ani neobratis a vopred vies, ze by si nevzala dovolenku a neprisla.
Ja mam tiez dospele deti a ak by potrebovali pomoc a financie by som nemala, urcite by som pomohla aspon tak, ako by som mohla.