icon

Ako zvládnuť finančné a rodinné problémy po pôrode?

Včera o 08:31

Dobrý deň, ospravedlňujem sa za výlev, ale som na pokraji vlastných síl..Som 6 mesiacov po pôrode, možno som ešte rozladena, ale proste som extrémne vyčerpaná psychicky a neviem ako ďalej..V decembri sa nám narodilo dúhové bábätko (objavilo ako zázrak ♥️ keďže mám zdravotné problémy a prirodzene sme nemali šancu 🫣) za čo som nesmierne vďačná samozrejme, ale odkedy prišlo bábätko, všetko sa nesmierne komplikuje..Dieťatko prišlo predčasne, 4 týždne sme boli v nemocnici..Manžel mal hneď na to dva mesiace ťažkú nehodu, čo si vyžiadalo dlhú liečbu a z dávok čo máme nevyužijeme..Ja proste nevládzem..Oslovila som okolité charity, všade je toho veľa a čakacia doba dva mesiace 😒 Chodím si privyrábať popri RD upratovaním..ale keďže kojim bábätko, na dlhšie preč z domu nemôžem. Máme pred sebou ďalší mesiac ťažkého obdobia a ja proste neviem ako ďalej..MM odchádza do práce ( týždňovky) čiže musím ostať s deťmi doma a vôbec neviem, ako kam ďalej vykročiť..Kúpila som za posledné peniaze tento týždeň plienky a základné potraviny a tým som skončila..vôbec netuším kde vezmeme financie na ďalší mesiac kým sa vrátime do normálu a budeme mať späť príjem, strava, plienky, prikmi a zvyšné potreby do domácnosti..Na rodinu sa žiaľ obrátiť nemôžem, moja mama žije sama, druhá strana žiaľ žije mimo nás..Prosím neodsudzujte ma, viem, že je to dočasné a zlé veci nás tiež učia, len jednoducho táto neistota a zviazané ruky sú pre mňa neskutočná záťaž na psychiku..Som vďačná , že sme to doteraz ustáli, že sme zdraví a že máme strechu nad hlavou, ale pozerať sa na to, jak si aj staršie dieťa pýta niečo čo vidí v televízii napríklad, mi láme srdce, keďže doteraz deťom nikdy nič nechýbalo , a už aj tak sú posledné mesiace neskutočne obmedzované..Po vrátení požičaných peňazí, keďže aj benzín musíme teraz už riešiť, mi tento mesiac nezostáva zasa ani cent a ja už naozaj neviem, ako pozbierať poslednú silu na to, aby sme to prežili.. Ešte raz sa ospravedlňujem za výlev..

autor
Včera o 11:05
@anonym_7e83ff

@anonym_autor Vsak si pisala, ze uz nemate peniaze. O tom je tato tema. Ci si uz zabudla? Pred 10 dnami chodil rodicak a pn. V hlavnom prispevku si pisala, kupila som za posledne peniaze zakladne potraviny a tym sme skoncili.

@anonym_7e83ff áno kúpila som potraviny, takže dnes jesť máme čo 🫣

cyberk
Včera o 11:06

zaujimave, taka typicka sockarska rodina, v podnajme, matka ma prve dieta s poruchami (aj to sa mi nezda, vela deti nema poruchy, len nemoznych rodicov) spravi si druhe (hej hej "zazrak" sa stal), rezervu nemate, rodicia nepomahaju, priatel (ty fakt nemas manzela :D) na pn, ty nemozes robit lebo odtrhnut dieta od cecku by bol hriech (priatela mas na okrasu?), tak radsej zobrat na MK... klesa mi IQ pri takychto nemoznych ludoch

anonym_7e83ff
Včera o 11:07
@anonym_autor

@domka222 polovica mladých ľudí žije v podnájme, pretože na hypotéku proste nemajú..nikdy som nemala rezervu 30-40 tisíc aby som mohla riešiť hypotéku..za mlada ako som písala, som to riešiť ani nepotrebovala a s deťmi no ukáž mi rodinu, ktorá nazbiera takú sumu, keď už žije z jedného príjmu a má deti..

@anonym_autor Ty az taka mlada nie si. Mas 30 rokov. To ste mali riesit pred detmi. A nie s jednym prijmom. Poznas take postav dom, zasad strom? A nie na podnajme mat 2 deti, muz doma len vikendy. Aspon uznaj ze ste to cele nedomysleli.

anonym_4e29ba
Včera o 11:07
@cyberk

zaujimave, taka typicka sockarska rodina, v podnajme, matka ma prve dieta s poruchami (aj to sa mi nezda, vela deti nema poruchy, len nemoznych rodicov) spravi si druhe (hej hej "zazrak" sa stal), rezervu nemate, rodicia nepomahaju, priatel (ty fakt nemas manzela :D) na pn, ty nemozes robit lebo odtrhnut dieta od cecku by bol hriech (priatela mas na okrasu?), tak radsej zobrat na MK... klesa mi IQ pri takychto nemoznych ludoch

@cyberk ty len takto hnusne vies v kazdej teme, vsak? Hlavne ze ty decka nemas a ides mudrovat.

anonym_4d7ff8
Včera o 11:08
@anonym_4e29ba

@cyberk ty len takto hnusne vies v kazdej teme, vsak? Hlavne ze ty decka nemas a ides mudrovat.

@anonym_4e29ba veď len pravdu napísala

anonym_7e83ff
Včera o 11:09
@anonym_autor

@anonym_7e83ff áno kúpila som potraviny, takže dnes jesť máme čo 🫣

@anonym_autor Dnes mate co jest. Rodicak a pn chodila pred 10 dnami. A uz si vsetko minula. Co budete jest do dalsieho rodicaku a pn za tento mesiac?

anonym_4e29ba
@anonym_4d7ff8

@anonym_4e29ba veď len pravdu napísala

@anonym_4d7ff8 a ako jej to pomoze v tejto situacii? Urazky o nemoznych rodicoch su ok?

anonym_4d7ff8
@anonym_4e29ba

@anonym_4d7ff8 a ako jej to pomoze v tejto situacii? Urazky o nemoznych rodicoch su ok?

@anonym_4e29ba a ty si jej ako pomohla ? Koľko si jej už poslala ?

anonym_4e29ba
Včera o 11:10
@anonym_4d7ff8

@anonym_4e29ba a ty si jej ako pomohla ? Koľko si jej už poslala ?

@anonym_4d7ff8 ked neviem pomoct, aspon neurazam. Urazok tu uz bolo dost.

domka222
Včera o 11:12
@anonym_autor

@domka222 polovica mladých ľudí žije v podnájme, pretože na hypotéku proste nemajú..nikdy som nemala rezervu 30-40 tisíc aby som mohla riešiť hypotéku..za mlada ako som písala, som to riešiť ani nepotrebovala a s deťmi no ukáž mi rodinu, ktorá nazbiera takú sumu, keď už žije z jedného príjmu a má deti..

Škoda reči. Nemám, nedá sa...

anonym_4d7ff8
Včera o 11:13
@anonym_4e29ba

@anonym_4d7ff8 ked neviem pomoct, aspon neurazam. Urazok tu uz bolo dost.

@anonym_4e29ba môže si zato sama . Nikomu nic poriadne neodpise keď sa jej ľudia pýtajú len sa vykrúca . Žiaľ pokiaľ nieje ani jeden schopný opýtať od rodiny pre svoju hrdosť tak bohužiaľ . Radšej tu dá príspevok že veď možno niekto sa ešte chytí . Ale už tu za poslednú dobu bolo toľko takýchto príspevkov že až .

mischy00
Včera o 11:16

Píšeš o jednom mesiaci. To sa da v pohode zvládnuť aj bez písania sem 🙂. Hlavne ze detičky sú, ved to je predsa základ. Bývanie, rezerva, poistky keby niečo uz samozrejme nieje potrebne, budeme žiť večne v zdraví a z lásky.
Prečerpanie na karte nemáte?

autor
Včera o 11:34

Ďakujem ženy, cítim sa lepšie..vlastne som ani nič iné nečakala..človek chcel len povzbudiť, ale očividne som si mala radšej založiť FB a skúsiť to tam.. ešteže je pekne a mám dve krásne deti, snáď mi popoludnie spríjemnia 🙏 Hlúposti ste o mne už popísali dosť, zvyšok si určite dovymýšlate bez problémov..Nebudem viac reagovať na urážky, zhadzovanie a ani komentáre typu jak sme čo sme vymysleli..lebo sme jediný ktorý žijú v prenájme a dostali sa do ťažšej situácie..alebo jediný na svete, bez podpory rodiny..A nie nenegujem žiadne rady, ale rada ako sa máme sťahovať, ako narušiť život aj rodine je proste pre mňa kvôli jednému mesiacu nepredstaviteľná..Muž má dobré platenú prácu, žily sme doteraz normálne a mesiac ma od nášho kľudneho života už neodradí..Nie som socka, našim deťom doteraz nič nechýbalo nikdy, takže tieto reči ďalej počúvať, čítať nebudem..Keby niektorú z vás reálne zaujímalo totiž či klamem či nie, kľudne sme si mohli popísať, zavolať sukromne..Nemám pre vás žiadne ďalšie pikošku ktoré by ste mohli nafukovať..Prajem vám zo srdca krásny deň a hlavne, aby sa vám nikdy nič podobné neprihodilo

anonym_bec23e
Včera o 11:39

Si založ zbierku na Donio, tam ti skôr niekto skočí na tie báchorky (objavilo sa.. bábätko.. vážne ?😵‍💫). Spoj sa s kolegyňou, ktorá tu včera riešila čo robiť, aby ľudia reagovali na jej výzvu, neviem čo spravila, ale od včera jej tam pribudlo dosť peňazí, tak možno ti dá nejaký návod. Možno potom už nebudeš nikdy musieť ísť do práce, keď objavíš čaro zbierok.

anonym_baa449
Včera o 11:40

Rozpravkarka... Žiaľ.

anonym_90614d
Včera o 11:41

Manzel tam ma ubytko aj cez vikendy? Nemoze poprosit o nadcasy a nechodit tento mesiac domov? Jednoducho ostat aj cez vikend? Pripadne si najst inu fusku na vikend, najlepsie na ruku - pomoct so stahovanim, prace okolo domu, malovanie,…
Iny lacnejsi najom aktualne nema vyznam riesit, kedze nemate na depozit. Ja ak by som naozaj naozaj nemala od koho pozicat peniaze, predala by som, co sa da. Sperky, telku, tablet/notebook. Kludne aj ten vas nabytok. Poprosila by som mamu o pomoc, sla na cas k nej, nie na mesiac, ale aspon na pol roka/rok. Manzel by pracoval, ja tiez ak by bola mama ochotna postrazit deti. Kludne poobede, kedze ona je o 15. doma. Za ten cas vytvorila co najvacsiu finacnu rezervu a skusila hypo.
A teda mama je v tom rodinnom dome alebo byte, lebo raz pises tak, raz inak.

anonym_7e83ff
Včera o 11:43
@anonym_autor

Ďakujem ženy, cítim sa lepšie..vlastne som ani nič iné nečakala..človek chcel len povzbudiť, ale očividne som si mala radšej založiť FB a skúsiť to tam.. ešteže je pekne a mám dve krásne deti, snáď mi popoludnie spríjemnia 🙏 Hlúposti ste o mne už popísali dosť, zvyšok si určite dovymýšlate bez problémov..Nebudem viac reagovať na urážky, zhadzovanie a ani komentáre typu jak sme čo sme vymysleli..lebo sme jediný ktorý žijú v prenájme a dostali sa do ťažšej situácie..alebo jediný na svete, bez podpory rodiny..A nie nenegujem žiadne rady, ale rada ako sa máme sťahovať, ako narušiť život aj rodine je proste pre mňa kvôli jednému mesiacu nepredstaviteľná..Muž má dobré platenú prácu, žily sme doteraz normálne a mesiac ma od nášho kľudneho života už neodradí..Nie som socka, našim deťom doteraz nič nechýbalo nikdy, takže tieto reči ďalej počúvať, čítať nebudem..Keby niektorú z vás reálne zaujímalo totiž či klamem či nie, kľudne sme si mohli popísať, zavolať sukromne..Nemám pre vás žiadne ďalšie pikošku ktoré by ste mohli nafukovať..Prajem vám zo srdca krásny deň a hlavne, aby sa vám nikdy nič podobné neprihodilo

@anonym_autor Prosim ta, aspon na tej svojej slovencine popracuj. Take pravopisne chyby, hroza. Mas cas na rodicaku. Vela stastia v krasnom zivote. 2 deti a muz chudak domov len na vikendy chodi. Keby tak krasne zarabal tak mate nasetrene peniaze a nemusis tu tento pribeh pisat. To snad je logicke, nie? Navymyslala si ty o sebe a nie my o tebe. Nabuduce lepsi pribeh napis. Vraj manzel- priatel- spolubyvajuci 🤦‍♀️.

anonym_9bda4d
Včera o 11:44
@anonym_6a7751

@anonym_autor A pravý dôvod,prečo nie ste v kontajte? Komu pomôžeš, keď nie vlastnej rodine? Či už pomohli a opakovane a už majú toho dosť? Od cudzích ti nie je trápne pýtať ?

@anonym_6a7751 su rodicia, ktori nepomozu. Moj muz ma taku matku. Opustila ich ked boli mali, potom sa vratila. Ma narcisticku poruchu a bipolarnu poruchu. Muz sa snazil s nou byt v kontakte, pomahat, mat vztah. Bola k nemu tak toxicka, ze nevideli inu moznost ako prerusit kontakt. Par krat urobil krok k zmiereniu, ona nemala zaujem. Surodenec je tiez psychicky mimo, otec zomrel. Inak nema okrem mna muz ziadnu rodinu. Takze ano, su ludia ktori nemaju podporu rodiny a nie z vlastnej viny

anonym_6a7751
Včera o 11:50
@anonym_9bda4d

@anonym_6a7751 su rodicia, ktori nepomozu. Moj muz ma taku matku. Opustila ich ked boli mali, potom sa vratila. Ma narcisticku poruchu a bipolarnu poruchu. Muz sa snazil s nou byt v kontakte, pomahat, mat vztah. Bola k nemu tak toxicka, ze nevideli inu moznost ako prerusit kontakt. Par krat urobil krok k zmiereniu, ona nemala zaujem. Surodenec je tiez psychicky mimo, otec zomrel. Inak nema okrem mna muz ziadnu rodinu. Takze ano, su ludia ktori nemaju podporu rodiny a nie z vlastnej viny

@anonym_9bda4d Neverím jej ani slovo a podobné príspevky sú tu na pravidelnej báze.

katkazatka
Včera o 11:51

S takouto gramatikou si pracovala na veducej pozicii? Ako dlho, ked nemas nic svoje (okrem deti), ani len financnu rezervu?

anonym_58fa79
Včera o 12:09

Obrat sa na charitu a potravinovú banku.Tak jedine nech mužovi pozicia kamarát, kolega, sused.Platit 850 eur na dedine za dvojizbový byt je veľmi veľa.Lekarov a škôlku si nájdeš aj inde.Obavy sú na mieste, ale nejako sa uskromnite, požičiate si.
Skus úrad práce, sociálku požiadať o mimoriadnu dávku.Nechcem si predstaviť, ak by muž išiel znova na PN, alebo ako si raz budeš hľadať prácu na dedine s deťmi bez muža na tyzdnovkach.Chod za mamou a povedz jej v akej ste situácii

anonym_09c3dc
Včera o 12:15
@anonym_autor

@anonym_autor a čo si čakala? Nechápem,načo si tu teda dávala celý svoj životný príbeh, keď ide "len o jeden mesiac". Zrejme nikto neponúkol finančnú pomoc,tak si napísala, že si chcela "len" povzbudiť a ofučaná odchádzaš.

anonym_831104
Včera o 12:23
@anonym_autor

@anonym_7e83ff 850€ platíme bývanie, nežijeme na ulici , prosím neriešte len situáciu okolo stravy..či iný ľudia žijú zadarmo?

@anonym_autor 😲😲😲 ty srandujes však? Za vlastné bývanie ako píšeš platíte 850 €??? To v akom kaštieli bývate, koľko metrov štvorcových máte, že platíte takú vysokú pálku???!!!

anonym_c39ad9
Včera o 12:33
@anonym_831104

@anonym_autor 😲😲😲 ty srandujes však? Za vlastné bývanie ako píšeš platíte 850 €??? To v akom kaštieli bývate, koľko metrov štvorcových máte, že platíte takú vysokú pálku???!!!

@anonym_831104
Keby vlastné, ale podnájom toľko platí

anonym_0dfbdc
Včera o 12:34

@anonym_autor v banke vám nepovolia prečerpanie na úč

anonym_831104
Včera o 12:37

@anonym_c39ad9 no veď tam niekde písala, že vlastné bývanie.

muchotrafka298
Včera o 12:39

Neprisli take odpovede a pomoc, ako bolo ocakavane, takze uz je zrazu vsetko zle a diskusia zbytocna, mala byt zalozena na socialnej sieti. To sa tu stava casto, ze zeny cakaju nejaku odpoved a pride nieco uplne ine a uz je ohen na streche. Len ja fakt neviem, ci autorka prispevku cakala spravy,ze posli cislo uctu, par EUR posleme alebo co vlastne. Nakupy jedla na mesiac? veci pre deti a pre seba?

anonym_0a6cbd
Včera o 12:40

@anonym_autor preco nezaplatis nejakej študentke/opatrovatelke aby postrážila deti kym budes v robote? Alebo jasle. V robote zarobíš viac ako zaplatíš na jasliach/opatrovani

autor
Včera o 12:45
@anonym_9bda4d

@anonym_9bda4d to tu nevysvetliš..tu všetko dokonalé, zabezpečené, bezchybné 🙄 a všetko čo je inak jak poznajú, je výmysel alebo neuveriteľné

autor
Včera o 12:46
@anonym_09c3dc

@anonym_autor a čo si čakala? Nechápem,načo si tu teda dávala celý svoj životný príbeh, keď ide "len o jeden mesiac". Zrejme nikto neponúkol finančnú pomoc,tak si napísala, že si chcela "len" povzbudiť a ofučaná odchádzaš.

@anonym_09c3dc tu som stále neboj