Ako zvládnuť finančné a rodinné problémy po pôrode?
Dobrý deň, ospravedlňujem sa za výlev, ale som na pokraji vlastných síl..Som 6 mesiacov po pôrode, možno som ešte rozladena, ale proste som extrémne vyčerpaná psychicky a neviem ako ďalej..V decembri sa nám narodilo dúhové bábätko (objavilo ako zázrak ♥️ keďže mám zdravotné problémy a prirodzene sme nemali šancu 🫣) za čo som nesmierne vďačná samozrejme, ale odkedy prišlo bábätko, všetko sa nesmierne komplikuje..Dieťatko prišlo predčasne, 4 týždne sme boli v nemocnici..Manžel mal hneď na to dva mesiace ťažkú nehodu, čo si vyžiadalo dlhú liečbu a z dávok čo máme nevyužijeme..Ja proste nevládzem..Oslovila som okolité charity, všade je toho veľa a čakacia doba dva mesiace 😒 Chodím si privyrábať popri RD upratovaním..ale keďže kojim bábätko, na dlhšie preč z domu nemôžem. Máme pred sebou ďalší mesiac ťažkého obdobia a ja proste neviem ako ďalej..MM odchádza do práce ( týždňovky) čiže musím ostať s deťmi doma a vôbec neviem, ako kam ďalej vykročiť..Kúpila som za posledné peniaze tento týždeň plienky a základné potraviny a tým som skončila..vôbec netuším kde vezmeme financie na ďalší mesiac kým sa vrátime do normálu a budeme mať späť príjem, strava, plienky, prikmi a zvyšné potreby do domácnosti..Na rodinu sa žiaľ obrátiť nemôžem, moja mama žije sama, druhá strana žiaľ žije mimo nás..Prosím neodsudzujte ma, viem, že je to dočasné a zlé veci nás tiež učia, len jednoducho táto neistota a zviazané ruky sú pre mňa neskutočná záťaž na psychiku..Som vďačná , že sme to doteraz ustáli, že sme zdraví a že máme strechu nad hlavou, ale pozerať sa na to, jak si aj staršie dieťa pýta niečo čo vidí v televízii napríklad, mi láme srdce, keďže doteraz deťom nikdy nič nechýbalo , a už aj tak sú posledné mesiace neskutočne obmedzované..Po vrátení požičaných peňazí, keďže aj benzín musíme teraz už riešiť, mi tento mesiac nezostáva zasa ani cent a ja už naozaj neviem, ako pozbierať poslednú silu na to, aby sme to prežili.. Ešte raz sa ospravedlňujem za výlev..
Ďakujem ženy, cítim sa lepšie..vlastne som ani nič iné nečakala..človek chcel len povzbudiť, ale očividne som si mala radšej založiť FB a skúsiť to tam.. ešteže je pekne a mám dve krásne deti, snáď mi popoludnie spríjemnia 🙏 Hlúposti ste o mne už popísali dosť, zvyšok si určite dovymýšlate bez problémov..Nebudem viac reagovať na urážky, zhadzovanie a ani komentáre typu jak sme čo sme vymysleli..lebo sme jediný ktorý žijú v prenájme a dostali sa do ťažšej situácie..alebo jediný na svete, bez podpory rodiny..A nie nenegujem žiadne rady, ale rada ako sa máme sťahovať, ako narušiť život aj rodine je proste pre mňa kvôli jednému mesiacu nepredstaviteľná..Muž má dobré platenú prácu, žily sme doteraz normálne a mesiac ma od nášho kľudneho života už neodradí..Nie som socka, našim deťom doteraz nič nechýbalo nikdy, takže tieto reči ďalej počúvať, čítať nebudem..Keby niektorú z vás reálne zaujímalo totiž či klamem či nie, kľudne sme si mohli popísať, zavolať sukromne..Nemám pre vás žiadne ďalšie pikošku ktoré by ste mohli nafukovať..Prajem vám zo srdca krásny deň a hlavne, aby sa vám nikdy nič podobné neprihodilo
@anonym_autor ak by som ťa stretla pri Tescu a povedala by si mi, že nemáš čo dať deťom jesť ani ty nemáš jedlo, určite by som ti urobila nákup potravín chleba mlieka, výrobkov, mäsa, cestovín, ryže, jogurtov, ovocia, masla olej...aj keby som tam nechala 70 €. Vyskúšaj a choď takto pýtať od ľudí, nie peniaze, ale nejaké jedlo. Určite ti urobia nákup.
@anonym_autor ak by som ťa stretla pri Tescu a povedala by si mi, že nemáš čo dať deťom jesť ani ty nemáš jedlo, určite by som ti urobila nákup potravín chleba mlieka, výrobkov, mäsa, cestovín, ryže, jogurtov, ovocia, masla olej...aj keby som tam nechala 70 €. Vyskúšaj a choď takto pýtať od ľudí, nie peniaze, ale nejaké jedlo. Určite ti urobia nákup.
@anonym_831104 ďakujem ale nikde som peniaze nepýtala
@anonym_831104 co je na tej sume take zvlastne podla teba? 😀 ci uz ako najom alebo hypoteka + energie a je to uplne normalna bezna suma dnes
@anonym_492892 ďakujem, už som si myslela, že žijem niekde v inej krajine či čo 😬 suseda platí hypo a aj s povinným poistením a všetkým dokopy 1700€..tak neviem čo je výhodnejšie..
Prisámbohu že vždy keď sa tu takéto niečo objaví tak nemajú rodinu, nemajú kamarátov, rodina aj je ale nevedia pomôcť.
@maca1984 tak to je asi ten dôvod prečo sa to tu objaví nie? Keby jej mal kto reálne pomôcť, tak asi nebude písať (teraz neriešim, či je to reálne, nereálne, podvod...)
@anonym_831104 ďakujem ale nikde som peniaze nepýtala
@anonym_autor najľahšie je ušetriť na strave, si sama s deťmi doma a tak vieš sa prestravovať lacnejšie, nejak to preklenetie.
a to v akom okrese bývaš, lebo určite dedinu nenapíšeš.
Ja platím na novostavbu 660 eur hypo ( to sme nedávno refinancovali ) a s poistkami to máme dokopy 800 eur.
@anonym_autor najľahšie je ušetriť na strave, si sama s deťmi doma a tak vieš sa prestravovať lacnejšie, nejak to preklenetie.
a to v akom okrese bývaš, lebo určite dedinu nenapíšeš.
Ja platím na novostavbu 660 eur hypo ( to sme nedávno refinancovali ) a s poistkami to máme dokopy 800 eur.
@kalifka Nitra
@maca1984 tak to je asi ten dôvod prečo sa to tu objaví nie? Keby jej mal kto reálne pomôcť, tak asi nebude písať (teraz neriešim, či je to reálne, nereálne, podvod...)
@anonym_48bd2d ♥️
@anonym_autor 😲😲😲 ty srandujes však? Za vlastné bývanie ako píšeš platíte 850 €??? To v akom kaštieli bývate, koľko metrov štvorcových máte, že platíte takú vysokú pálku???!!!
@anonym_831104 Tolko plati za 2 izbovy podnajom v nejakej dedine 😀. Radsej nenapise v akej, lebo to taky vymysel dala, ze neexistuje.
@anonym_autor Skus sa ponúknuť na leto, ze postrazis v lete dieta. Aj tak mas doma dve, ci uz budes mat 3. Ideálne vek staršieho dietata. Ked aj nie na cely mesiac ale nejakej kamoske, znamej z bývalej roboty. By som sa ozvala, ze nech ta pripadne odporučia. To vies robit z domu pri detoch. Alebo tvoja mama, nech príde na vikend a ty cez vikend brigáda a ona bude strazit. Materské mlieko zamrazis.
@anonym_autor vy mate po 25 rokoch manzelstva mimino? Wau 😀 A dalsie 2 male deti Wau to je take uveritelne ze az 😀
Mala rada pre autorku- treba fakt tu svadbu poriesit, lebo ak sa nahodou stane muzovi/priatelovi/spolubycajucemu nieco horsie ako PN, uz fakt neviem, co budes robit a kam budes pisat. Jedine tak na lamparen.
@anonym_autor vy mate po 25 rokoch manzelstva mimino? Wau 😀 A dalsie 2 male deti Wau to je take uveritelne ze az 😀
@anonym_eb6442 neuveriteľné je čítať čo píšeš prepáč 🫣 už keď ideš útočiť a písať čo je uveriteľné, aspoň nebuď za blbú a prečítaj si moje komentáre normálne..
@anonym_autor mrzí ma že žena s malým babatkkm musí rozmýšlat nad pracou a nemôze si uzit babatko a všetko co k tomu patrí...napis prosim aspon z akeho mesta si...nieco by sa snad dalo vymysliet ...kedysj mi tiez bolo tažko a veru som rozmyslala md vswlicim ako si pomoct....dnes nam je fajn tak by som rada pomohla ak napises odkial si
Dieťa už má 6 mesiacov, takže nie je výhradne kojené, má príkrmy zavedené, nie? A nemôžeš si odsávať mlieko?
@anonym_eb6442 neuveriteľné je čítať čo píšeš prepáč 🫣 už keď ideš útočiť a písať čo je uveriteľné, aspoň nebuď za blbú a prečítaj si moje komentáre normálne..
@anonym_autor preco si mi neodpovedala na opatrovateľku?
@anonym_autor mrzí ma že žena s malým babatkkm musí rozmýšlat nad pracou a nemôze si uzit babatko a všetko co k tomu patrí...napis prosim aspon z akeho mesta si...nieco by sa snad dalo vymysliet ...kedysj mi tiez bolo tažko a veru som rozmyslala md vswlicim ako si pomoct....dnes nam je fajn tak by som rada pomohla ak napises odkial si
@anonym_281ac2 ďakujem ♥️ rada by som ti napísala, ale si anonym 😏
@anonym_autor zámerne ignorujes normalne otázky prispievajúcich?
@anonym_281ac2 prečítaj si najskôr celu diskusiu kym niekomu pomôžeš, aby si nenaletela podvodníčke. Moje otázky autorka uplne ignoruje, zrejme nehľadá riešenia ale rýchlu a hlavne finančnú pomoc
Aku pomoc vlastne cakas, ak peniaze nechces? Co Ti mozem priviezt? Do NR to mam na skok. Kupim plienky a priveziem? Pomoze to?
Aku pomoc vlastne cakas, ak peniaze nechces? Co Ti mozem priviezt? Do NR to mam na skok. Kupim plienky a priveziem? Pomoze to?
@anonym_9ca4e7 no som zvedavá na tú odpoveď od autorky. 🤔
@anonym_9ca4e7 no som zvedavá na tú odpoveď od autorky. 🤔
@anonym_831104 ona odpovedá iba na to co jej vyhovuje 😂
Asi budem jedna z mála, ale tiež ťa chápem. Dám sa radšej ako anonym, keďže áno, tiež som tá nezodpovedná čo má deti a nemá vlastné bývanie 🤷♀️ Žiaľ, človek mieni a rozvod mení. Kto si nemusel hľadať podnájom s deťmi tak ťa nepochopí. My sme na jednom mieste pomaly 6rokov a možno budú musieť majitelia po novom roku predať byt a už teraz ma desí predstava hľadania nového. Možno budeme musieť ísť preč z rodného mesta inde a deti meniť školu a škôlku 🤦 Hypotéku by sme určite nedostali.
@anonym_autor slavka1988
Asi budem jedna z mála, ale tiež ťa chápem. Dám sa radšej ako anonym, keďže áno, tiež som tá nezodpovedná čo má deti a nemá vlastné bývanie 🤷♀️ Žiaľ, človek mieni a rozvod mení. Kto si nemusel hľadať podnájom s deťmi tak ťa nepochopí. My sme na jednom mieste pomaly 6rokov a možno budú musieť majitelia po novom roku predať byt a už teraz ma desí predstava hľadania nového. Možno budeme musieť ísť preč z rodného mesta inde a deti meniť školu a škôlku 🤦 Hypotéku by sme určite nedostali.
@anonym_d861b8 kedysi slm mala podobnu situaciu tu baby pisu 6 mesačne moze uz aj prikrm a kolko 6 mesacnych hned chcelo jest prikrm a hnalj by ju do roboty ja som.teda bola zial extrwmne unavena a robit popri 6 mesacnom babatku by sa mi ozaj nedalo...s tym byvanim je to tak podnajom si jednou nohou na ulici

@anonym_autor 😲😲😲 ty srandujes však? Za vlastné bývanie ako píšeš platíte 850 €??? To v akom kaštieli bývate, koľko metrov štvorcových máte, že platíte takú vysokú pálku???!!!
@anonym_831104 co je na tej sume take zvlastne podla teba? 😀 ci uz ako najom alebo hypoteka + energie a je to uplne normalna bezna suma dnes