icon

Ako zvládnuť finančnú tieseň v rodine?

2. mar 2024

Ahojte, prosím neodsudzujte ma..Ja len neviem ako ďalej.. nikdy som si nemyslela, že sa raz aj ja dostanem do takejto situácie..celý život pomáham ľuďom na okolí, rozdala som sa vždy kvôli každému..Som dobrovoľníkom v 2 útulkoch, mam krásne bábätko a to ma skvelého otca..ale od decembra sme vo finačnej tiesni a už to nezvládam..mm bol od novembra na PN, ťažký úraz..momentálne našťastie nastúpil do prace, dokonca vzal ďalšie 2..domov chodí každý tretí deň vlastne len prespať..Snaží sa, vyčíta si kde nás dostal.. V decembri prišli ďalšie výdavky, nabúrali nám auto, odišiel nam doma kotol..celá rezerva ktorú sme mali je preč.. A čaká ma ďalší mesiac bez peňazí..V decembri som si našla brigádu, roznasam letáky, žiaľ iné sa mi nedá, keďže nemám komu nechať dieťa.. pomoc od jeho rodiny je nulová, nemajú vlastne ani nie je z čoho, nevyjadrujem sa k nim, je to zbytočné..nestarali sa o deti ani keď boli malé nie to ešte aby pomohli teraz..Meškáme s platbami, teda celý príjem tento mesiac ide preč, plus vyúčtovanie vody krore treba zaplatiť.. so stravou nám pomáha moja mama, avšak tiež žije sama zo smiešneho platu (pracuje vo výrobe) periem veci už mesiac len v jari, nadarmo všetkého pred par dňami odišla práčka 🙄 sype sa to z každej strany..dieťa vyrástlo oblečenie, nemáme z čoho dokúpiť nové (bazarové)..predala som už všetko čo sa dalo aby sme posledné mesiace vychádzali..ale nevládzem.. mám doma posledné tri plienky, prázdnu chladničku, posledné mlieko..Neviem či žiadam touto cestou o pomoc alebo sa potrebujem len vyplakať..Žiaľ pomoci ani na úradoch som sa nedočkala, keďže poberám RD..ako zvládnuť toto ťažké obdobie?Viem, že za 2-3 mesiace už bude lepšie..ale ako pokryť tieto takže týždne?!Nemám z čoho šetriť..ak niekto vie, budem veľmi rada za každú pomoc - teda radu 🙏

Strana
z2
autor
2. mar 2024

@liliana8 ďakujem krásne, písala som ❤️

martyzpp
2. mar 2024

Poistenie ste nemali? Zivotne alebo poistenu domacnost? Mozno ten kotol by sa dal zbpoistky zatiahnut 🤷‍♀️.

autor
2. mar 2024

@la_dolce_vita áno riešime.. možno budúci mesiac už bude môcť zobrať 🙏 avšak v stálom zamestnaní možnosť nemá, a pri dohode musí mať odrobené 3 mesiace, ale nakoľko je vedenie ústretové tak to skúsia pretlačiť, dúfajme 🙏 žiaľ tento mesiac nárok nemá ešte..

dadis
2. mar 2024

A manzel nemal platenu PN? Je mi luto, ze takto m´ade rodiny zivoria

autor
2. mar 2024

@dadis ale samozrejme mal..dostával 8€ na deň keďže ma zmluvu na polovičný úväzok (niečo mi platia na účet, zvyšok dávajú v hotovosti ako odmeny ktoré sa nezdaňujú) žiaľ aj takéto sú slovenské firmy..Živoríme len pár mesiacov, a ja verím, že bude lepšie 😊 Sú rodiny ktoré sa roky nedokážu postaviť na nohy, ale ja mam vďaka bohu pri sebe človeka, ktorý robí všetko pre to, aby sme sa mali zasa dobre..
A vďaka dnešnému príspevku a namargo toho, ze kým som ho pridala som ho asi 5x vymazala, VĎAKA týmto úžasným osôbkám ktoré mi písali, budem mať o čosi ľahší spánok určite ❤️

dadis
2. mar 2024

Dobre, poviem ti jednu vec. Ze dostava peniaze na ruku, okrada stat aj seba. Viem, odvody/dane su vysoke, ale v takychto kritickych situaciach zistis, ze sa to velmi nevyplaca. (aj keby ostal bez prace, tak podporu v nezamestnanosti bude mat o polovicu nizsiu, nez by mal narok, setrenie na dochodok uz ani nehovorim, v 2.pilieri, uz by sa mu tie prostriedky zhodnocovali). Tak aby ste boli do buducna v bezpeci, nech si zaplati aspon poistenie PN, ponuka to tusim kazda poistovna, treba si pozistovat podmienky. Teraz, ked vidi, do akej slamastiky vas dostal, nech pouvazuje, ci mu to stalo za to.. :( Drzim palce, ak by este nieco trebalo, ozvi sa

autor
2. mar 2024

@dadis ďakujem krásne za komentár.. presne preto sme v štádiu riešenia druhého zamestnania..V tejto firme dostal ponuku s dobrým platom a pracovným časom no žiaľ na takúto zmluvu 😒 zamestnávateľ inú nedáva..Takže v druhej práci kde ma dohodu bude riešiť TPP..má to aj bližšie, ušetríme na phm a predídeme problémom v ktorých sme teraz, teda verím, že do budúcna už nikdy nebudem musieť nič podobné riešiť 🙏 On nás tam v podstate nedostal, aj napriek tomu, že si to sám vyčíta..Nemohol za to..

larinka552
4. mar 2024

Napis spravu ak chces, a niecim by som vedela pomoct 😇❤️

oskvarka
4. mar 2024

napíš mi prosím ťa aké oblečenie potrebuješ... mám aj nejaké zvyšné plienky do IP.

autor
4. mar 2024

@larinka552
@oskvarka ďakujem vám krásne za reakciu ❤️ písala som správu 🙏

autor
4. mar 2024

Chcem veľmi krásne poďakovať každej jednej za pomoc..Velmi si vážim každú jednu pomoc aj povzbudivé slová ❤️❤️❤️ Ďakujem za každý jeden balíček pre malého, prášok, plienočky 🙏🙏 Za finančný príspevok ktorý máme zatiaľ na účte (okrem nákupu mliečka drobcovi) keďže neviem aké balíčky prídu (a vďaka jednej z vás sme mali plienočky uz rano doma) nechcem zbytočne nakúpiť niečo, čo by sme mali dvojmo, ak sa podarí, peniažky pôjdu na nedoplatok 🙏 Žienky neviem jak slovami vyjadriť vďaku, naozaj som veľmi prekvapená, že ste toľké boli ochotné podať pomocnú ruku cudziemu človeku ❤️ Z celého srdca ďakujem každej jednej z vás a slubujem, že ani na jednu z vás nezabudnem 🙏❤️

autor
14. mar 2024

Dievčatá dnes mi prišiel balík, keďže po mene netuším od ktorej, tak píšem sem keďže by som sa chcela poďakovať 😊 Ivanka z Malinova ďakujeme z celého ❤️ veľmi krásne za balík 🥰 oblečenie malému saldo ako uliate, bundička sa mu neskutočne páči. A tiež ďakujeme za darčekovú kartu 🙏 Rada by som poslala aspoň srdiečka len neviem komu 🙏

gabikaa96
12. máj 2025

Baby ktoré ste jej pomohli,toto by vás možno zaujímalo
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/dostali-sme-sa-do-zlej-financnej-situacie/?page=9#post-89112124
Podľa toho čo písala aj tu,aj tam tak ide u tú istú osobu

aurora33
12. máj 2025
@gabikaa96

Baby ktoré ste jej pomohli,toto by vás možno zaujímalo

Podľa toho čo písala aj tu,aj tam tak ide u tú istú osobu

@gabikaa96 presne mne to prislo úplne ale že úplne to iste. No hnus.

ruxandra
12. máj 2025

Kks, a tu jej vtedy ženy posielali aj peniaze! Tvl, tak to je sila.. ktovie ci vôbec nejaké dieťa má a ci bundičky a plienocky neskončili v nejakom bazáre alebo čo..

Inak, tie co jej niečo posielali by mali mat jej pôvodný nick, ak im písala správu. S tým by sa nakoniec mohlo dat niečo urobiť.. (hoci, asi si tu každý mesiac zalozi nový a bude žobrať zase)

Dámy, prosím vás, nikdy nikomu anonymnému neposielajte žiadne peniaze! Odložte ich radšej pre svoje deti a nie pre takéhoto podvodníka.

la_dolce_vita
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
12. máj 2025
@ruxandra

Kks, a tu jej vtedy ženy posielali aj peniaze! Tvl, tak to je sila.. ktovie ci vôbec nejaké dieťa má a ci bundičky a plienocky neskončili v nejakom bazáre alebo čo..

Inak, tie co jej niečo posielali by mali mat jej pôvodný nick, ak im písala správu. S tým by sa nakoniec mohlo dat niečo urobiť.. (hoci, asi si tu každý mesiac zalozi nový a bude žobrať zase)

Dámy, prosím vás, nikdy nikomu anonymnému neposielajte žiadne peniaze! Odložte ich radšej pre svoje deti a nie pre takéhoto podvodníka.

@ruxandra tak asi maju na rozdavanie a ona sa doma rehoce, ake naivne su

bielasovicka
12. máj 2025

Véd keď jej posielali balík s vecami, tak museli mať aj jej adresu, nie?

snehovakralovna
12. máj 2025

Baby kludne poslite ak mate a chcete meno a adresu do ip mam kamosky v seredi preverim co to je zac.

Strana
z2