Ako zvládnuť fyzické násilie vo vzťahu?
zazili ste niekedy, ze vas muz udrel/ zbil?pripadne viackrat,
len pre zeny, ktore si tym presli/ prechadzajuci, ine prosim o nevyjadrovanie sa. jhe to chulostiva vec.
zazili ste, ze muz, nedokazal zvladat svoj hnev / agresi vitu pocas hadok, ( bez vplyvu alkoholu a drog a inych latok) na vas zautocil, pripadne sa to opakovalo niekolkokrat pocas rokov? ako ste to akceptovali, alebo nieco s tym urobili?
inak je normalny a v pohode, milujuci muz,ale ked je v hadke a zapale hadky, tak sa nedokaze kontrolovat, inak je normalny a nikdy by mu to ani len nenapadlo? dakujem za spravy pochopitelne prosim o anonym.
ako to riešiť? odísť ...
tomuto sa hovori zivot s cholerikom, pokial teda nie je pod vplyvom nicoho. ja sa ta spytam mozno taku jednu dodatocnu otazku - ako sa spravas ty pri tej hadke? ak ho mas fakt rada a bohuzial je tejto povahy, da sa ho zmenit popripade vediet s nim aspon pracovat.
Akože prečo sa môžu vyjadriť len týrané ženy?Že keď budete 2 v sračkach stiahnete sa ešte viac dole?Nie, nie je to milujúci muž. Ani normálny a ty si už pekne zaseknuta v štokholmskom syndróme. Od takého sa odchádza. Neanalyzuje prečo začo. 0800 212 212. Bezplatná linka. Aby sa Ti otvorili oči v čom žiješ.
Každý takýto príspevok v podobnom duchu🙏 "inak je normálny, milujúci, len ma občas stlčie" no nie. Nie je milujúci🙄
ja len ze ta chapem.... je muz agresivny v inych situaciach? napr ked ho nastve iny vodic. niekto v obchode sa predbehne. dieta nespolupracuje? u nas napr moj manzel je super muz otec manzel ale vedel sa raz za cas brutalne opit..... uplne iny clovek vtedy. snazili sme sa to nejako dostat pod kontrolu. uslo mu to mozno 3-4krat do roka.... nastastie sa sam rozhodol nepit. uolne prestal pit. uprimne ak by neprestal asi by som si s nim deti nerobila....
Ja sa ta spytam: Alkohol by bol nejake ospravedlnenie na nasilnicke spravanie? Tvoj muz zmlati kolegu ked ho nastve? Alebo babku v obchode, ked sa mu nepaci, ze sa suchta pri pokladni. Zmlati aj dieta ak nespravi to co si on predstavuje a je na neho nastvany?
Od nasilnika sa odchadza, nehlada sa cesta ako s nim ostat.
trestne oznamenia + odchod.
ako inak by si toto chcela riesit ?
zvyknut si - neprobokovat ?
vzdy si najde dovod, aby bol agresivny
a toto chces mat ako vzor pre tvpje deti ?
Krstná žila dlhodobo v takom vzťahu, až sa po nespočetných bitkách rozhodla opustiť ho. A vtedy nastalo peklo. Dotyčný to odmietal prijať, prenasledoval ju, spával v aute pred jej vchodom, nemohla nikam chodiť. Do práce a z práce ju musel vždy niekto sprevádzať. Raz ju odchytil vo výťahu samú a skoro ju tam zaškrtil. Toto trvalo dlho kým pochopil, že je naozaj koniec. V podstate mala šťastie keď počúvam ako skončia niektoré takéto príbehy... Taký muž nie je normálny a už vôbec nie milujúci. Je to násilnícky, úbohý agresor.
ja len na margo toho alkoholu atd.., keby bol pod vplyvom, tak je to ospraveldnitelnejsie? - nie, nie je. a na tvoju diskusiu/otazku - nie, toto nie je milujuci muz. nic ine ako odchod od neho ti nepomoze
Zazila a prec. Nic ine nepomoze.
Nebola som v takej situácii a ani by som nebola v takej situácii dlhodobo. Ja by som sa bála ďalšieho ataku a po prvej facke by som odišla. V strachu by som nevedela žiť. Nepíšem to ako frajerka, čo nevie čo hovorí. Ja som aj naozaj odišla, ale nie kvôli bitke, ale kvôli alkoholu. A nakoniec som sa aj rozviedla.
Inak je úplne jedno, či mu prepne len tak, alebo kvôli alkoholu. Riešila by som to rozchodom/rozvodom.
Áno zazila, v tej chvíli som sa zbalila, odišla a viac sa nevrátila. Fyzické násilie vo vzťahu je pre mňa neprípustné. Našťastie sa mi to stalo 3 mesiace pred svadbou a nie až po nej
Moj ex zomrel, necakane na infarkt. On bol taka povaha, zacinalo to takymi prepnutiami a vtedy ma chcel vyhodit z domu, potom zase super. Bolo to hlavne psychicke, po par rokoch uz to zacalo byt fyzicke. A ako zomrel, tak mi pisala jeho kolegyna, ze on bol v praci taky dobry, nikdy na nich nezdvihol hlas, ja doma som to schytavala… velmi ma to co pisala prekvapilo, tam bol iny a doma iny. On ma potom podvadzal a tak sme sa rozisli. Chcel naspat a tam uz som bola ja ta, co nechcela. Dlho som sa z toho dostavala
Zazila. Ale nie z pozicie obete ako manzelky, ale ako dcery, ktora sa na to pozerala, ked mu obcas pri hadke vyletela ruka. Agresivne psychicke a fyzicke spravanie voci mame aj voci detom. Pamatam sa ako som mala velakrat mamu prosila, aby sme odisli, aby nas zachranila. Nestalo sa. Ja som si nastastie vsetky tieto rany vyliecila, moja sestra ale z toho ma obrovske psychicke nasledky. Ukonci to, prosim 🙏
Odchodom. A ešte skôr ako sú tam deti, budú toho svedkom a nedajbože vás budú musieť ešte od seba ťahať, trhať.
Ja som jedno z tých detí...muža mam našťastie normálneho, ale neodpustila by som absolútne nič, počnúc nadavkami. Bud sme partneri alebo...?
@usla35 život s cholerikom?! Cholerik je povahový temperament ako každý iný. Cholerik vôbec neznamená, že musí niekoho mlátiť, urážať, nadávať..! A ten zvyšok nezmyslov radšej ani nekomentujem...
Nie, nezazila som to. Neviem si predstavit, ze by som bola s niekym takym. Vo vztahoch som vzdy bola na zaciatku opatrna a viackrat som zazila to, ze sa chlap na rande spraval agresivne alebo mal proste blbe reci a mne zablikala kontrolka a dalej som v randeni nepokracovala. U dvoch sa mi to potom potvrdilo - casom som sa dozvedela, ze frajerky mlatili.
K tomu cholerikovi. Ja som cholerik. Rychlo vzblknem, hundrem a som sarkrasticka, ale v zivote by som neudrela niekoho, koho lubim a koho mam v ucte. Ak by ma raz chlap udrel alebo nazval nejakym vyberanym slovom, v tom momente u mna skoncil. Lebo kde nie je ucta, nemoze byt ani laska.
Nie, to nie je normálny a milujúci muž. Tvoj mozog situáciu racionalizuje, lebo realita je príliš zlá.. je to normálna ľudská reakcia.. potláčas podvedome fakt, že tento muž nie je ok.
Máte deti?
Vieš, že ich život v takejto rodine silné negatívne psychicky poznačí? Naozaj im to chces urobiť?
Chces skúsenosti, napíšem ti jednu prenesenu - moja babka mala muža, ktorý bol v pohode, až kým nebol a zmlátil ju aj deti, potom samozrejme nosil kytice, veľmi ho to mrzelo, bolo chvíľu (čoraz kratšiu) ok.
Trpela dlho, keď sa rozviedla boli deti takmer dospelé. Teraz ako 80+ hovorí, že v živote ľutuje len jednu jedinú vec a to, že od tyrana neodišla po prvej bitke.
Nikdy by som netolerovala násilie vo vzťahu.Vo vzťahu ma byť láska porozumenie a opora a nie násilie.Toto toleruješ moju kamarátku taký debil takmer prípravil o život pokiaľ oan ma doživotne následky ON z basy vyjde za 15 rokov.Treba TI toto niktora z nás by nemala tolerovať toto.A berie drogy ved to je nebezpečne s takým žiješ utekaj moja pokým máš čas.Tvoj mozog si vyhodnocuje že je dobrý ON dobrý nie je len TY máš už v hlave tak nastavene že je dobrý.No čo je dobrý občas ma zmati ako žito.Ved môžeš zostať aj psychický chora s toho stresu.Ak nemate deti odid kým je čas.Rodičia ťa vychovali pre takeho debila čo ťa pri ňom drži.Zlatý vták peniaze či čo.Nikdy žiadna normálna žena by bitky a týranie nedovolila.
Nerozumiem, ako sa môže niekto nechať dobrovoľne tĺcť.
Aha, občas ťa prefacká ale inak je normálny a milujúci... je tomu nikdy nepochopím ako sa ženy môžu takto nechať otĺkať a ešte napísať, že je normálny a milujúci... nie moja zlatá normálny a milúci muž neotĺka svoju ženu a bodka!
Bitka sa neakceptuje ale oznamuje na polícii a uteká sa preč.
A k tomu Tvojmu dodatku: "nikdy by mu to ani nenapadlo". Ehm. Nielenže mu to napadlo, ale aj Ťa ako posledný chudák bije. Niekoho milovať a biť ho ako psa, je rozdiel ako porsche a Fiat multipla. Tento by sa prvý dosral, keby sa mu postavil muž. Milujúci muž ženu chráni a nerobí si z nej boxovaci mech.
Nie je to normalne.
Moju mamu niekolkokrat udrel tatko pod vlyvom alkoholu.
A ked to ten tvoj dokaze aj pri plnom vedomi, tak mas byt davno prec lebo tie je to ani normalne a ani milujuce.
Prec!!!

Ano, zazila. A aj preto je ex. Neexistuje dovod, preco by taketo spravanie malo byt akceptovane a zvladane. Jedine, ze ti to robi dobre 🤷♀️
A nie, nie je to normalny, pohodovy, milujuci muz. Je to agresivny magor.