Ako zvládnuť fyzické násilie vo vzťahu?
zazili ste niekedy, ze vas muz udrel/ zbil?pripadne viackrat,
len pre zeny, ktore si tym presli/ prechadzajuci, ine prosim o nevyjadrovanie sa. jhe to chulostiva vec.
zazili ste, ze muz, nedokazal zvladat svoj hnev / agresi vitu pocas hadok, ( bez vplyvu alkoholu a drog a inych latok) na vas zautocil, pripadne sa to opakovalo niekolkokrat pocas rokov? ako ste to akceptovali, alebo nieco s tym urobili?
inak je normalny a v pohode, milujuci muz,ale ked je v hadke a zapale hadky, tak sa nedokaze kontrolovat, inak je normalny a nikdy by mu to ani len nenapadlo? dakujem za spravy pochopitelne prosim o anonym.
@yosi Cítiť, že očividne si sklamaný zo žien, vieš. Tieto silacke reči. Namiesto riešenia inteligentne, ako to vravíš si sa sám uchylil k násiliu k milencovi... Nechcem vedieť ako reagujes v skratovom jednani. Lebo stále proste každé % žien má problém dokázať násilie, potom ju nájdu zabitu “ skvelým “ partnerom. V našom štáte sa nesudi bezhlavo žena ako vždy obeť, kiežby. Len ako môžeš vedieť že si to vymyslela? Lebo ak s niekym nie si ako tajna kamera 24/7 tak ťažko vieš zažiť domáce násilie. Vidím, že si v Bj, poznám tam viacero ľudí, ktorí biju ženu, žena je ticho doma, ak sa ozve nik jej neverí lebo "manžel je niekto známy"... Takto funguje vo veľkom. Andrew Tate štýl správania o tom podsuvani o tom ako ženy z nudy si vymyslaju... Ach, je omnoho viac pravdivých hlaseni. Falošné je cca 4% max.
@yosi tak ty sam si tu verejne o svojom sukromi popisal dost takze sa nerozculuj. tvoje spravanie je okamzity agresivny utok a to sme len na anonymnom fore. dakujem pekne za takuto reakciu. nechcem si ani predstavit co si za cloveka v reale. svoje frustracie si vo vlastnom zaujme pories.
@pralinka25 Ja? Ja som zásadový človek. A jednou z mojich zásad je, že ku každému sa správam tak, ako sa on správa ku mne. Nenájdeš človeka na ktorého by som bol zlý bezdôvodne. Ale zase na druhú stranu, keď chce niekto silou mocou ísť do konfliktu, ja určite necúvnem a bude mať vojnu so všetkými dôsledkami. Je to moje výhradné právo sa brániť akýmikoľvek prostriedkami
@yosi Prosím Ťa, ty sa vypar z tejto témy. Na SK je dlhodobo obrovský problém domôcť sa pravdy v oblasti domáceho násilia. Aj zmangľované ženy s XY dôkazmi márne čakajú na svoju spravodlivosť. Azylové domy plné dobitých duší a ty to tu prezentuješ tak, že žena povie-on ma zbil a týpka hneď dajú do basy na 15 rokov. Sa preber. Nevies ani nič o psychológii. By som Ti zavolala kamoša od polície, ktorý trhal nie raz hovädo od ženy v ich byte a debilko si chodí po slobode. Začal si túto debatu veľmi zle-že žena ho asi provokuje. Psychicky ok muža, keď žena"provokuje" proste odide a ukončí vzťah. A nie ju bude mlátiť. A ty ani netušíš o tom, že tyran si vždy nájde dôvod na provokáciu. Aj letmý pohľad, pohyb rukou alebo že zle dychaš. A jeho brata taxikára kamoša všetkých chytal pod krk, lebo ho provokovali. Všetci sme zlí, len on je lietadlo. Všetci ho provokujú. Ale keby naňho nastúpil fakt chlap, prvý sa poserie. Takto sa posral jeden tyran ženy tiež, keď pred sebou zbadal 2metrového policajta.
@yosi Celý čas sa ukazuje tvoja zaujatosť nereaguješ na myšlienku ale na časť viet, ktoré boli nadnesene, to si mohol pochopiť. Neustale útočiš za iný názor, to nevieš so ženou komunikovať slušne musíš urážať ma za iný pohľad? Tak ak sa spravas aj v živote, tak úplne chápem, že žena ti zahybala. Lebo to vyjadrovanie o ženách je úplne scestné a mizogynne.
@enmery Ty poznáš policajta a ja teraz padnem na riť. A ja zase poznám prípad (nie som to ja), že žena si išla pripraviť pôdu lebo si tiež myslela, že bude ,,Automatická obeť". Tak šla na políciu udať muža a nakoniec bola rada, že sama neskončila v base kvôli jej primitívnym výmyslom. A jej mater jej mužovi doteraz vypeká koláče a varí guláše lebo by doteraz všetci chodili kanálmi od hanby
@yosi neviem. ja len sudim podla tvojich reakcii tuna. a su nie len podla mna dost neprimerane. nemusis brat vsetko hned ako utok. ludia nam casto nastavuju zrkadlo. niekedy nie je marne si to vsimnut.
@mimka1402 Ty si sa sama katapultovala do dešpektu tým, že požaduješ aby sa vynášali rozsudky na základe pohlavia. Tzv pozitívna diskriminácia je rovnaká zhovadilosť ako tá bežná diskriminácia. Súdiť sa má vždy len na základe dôkazov! A je mi úplne jedno či si žena, černoch alebo teplý stepný cap.
@yosi Ona nevynáša nič na základe pohlavia ty lolo. Napr. Ty si tu začal operovať s tým, že ako reaguje autorka, že asi si bitku zaslúži. Lebo provokuje. Forenzní psychiatrii by sa na Tvojej nenávisti k ženám zgustli. Ty si jeden z tých, ktorý si ospravedlní bitku ženy, lebo "provokovala". Normálni muži sa za takých hanbia.
@yosi Ďalším komentárom si ukázal, že diskusia s tebou neexistuje. Tak ako si sa rozčuľoval, že vraj nebijes ženy tak si nerozumel nadnesenej ironii, že kiežby obetiam verili. Keďže štatistika nepustí. Aj keby všetkým ženám verili. Je menej obetí ako teraz keď ženy sa nedostanu k pomoci, ale trpia aj tak. A o tom to bolo, keďže stále vycuciavaš z kontextu všetko a s takým človekom diskusia nemôže prebiehať.
@yosi tak sa musis pohybovat vo vazne divnom svete. pretoze v tom normalnom by to len tak z pleziru ziadna normalna neurobila. mozno mas zly okruh ludi.
@enmery Operujem s tým, čo tu napísala tvoja kamarátka, citujem:
,,V našom štáte sa nesudi bezhlavo žena ako vždy obeť, kiežby."
Aby si to dokázala pochopiť dokonca aj ty, tak ti to skúsim vysvetliť... Píše, že bodaj by to bolo tak, že žena bude mať vždy automaticky pravdu. A ja tvrdím, že takú sprostosť môže napísal len skutočný debil. A aký zákon ešte navrhujete? Čierni majú vždy pravdu alebo starší majú vždy pravdu? Či to len ženy?
@pralinka25 Z plezíru? Skôr z vypočítavosti prameniacej z naivity.
Tvoje výlevy nečítam. Ale už by sa tu mohol vyjadriť muž bez podvedomej nenávisti voči ženám a so schopnosťou diskutovať a povedať ty, že niekoho zbiť, lebo Ťa "provokoval" je no go. Sú aj prepnutú ženy, poruchy ososbnosti a od takej sa odchádza a nie ju biť. Násilie obhajuje vždy len násilník. Bodka.
@yosi toto nie je tema vhodna na tieto tvoje vrtacky. daj si spiatocku, zaloz si inu temu kde to mozes rozoberat a z tejto odid. autorka ma dost problemov a netreba jej temu zahlcovat tymto. ok? treba riesit konkretne autorku, jej temu a jej problem.
Daj mi jednu kauzu, kde mierumilovný muž bol v base kvôli žene, že "naňho ukázala a povedala, že ju bije" a automaticky ho potom zavreli len tak bez dôkazov. Len tak kvôli výmyslu. Ja Ti dám XY príbehov,kde sa týrana bita žena ako posledný potkan a túlavúlavý pes nevedela dovolať ochrany. Alebo násilník dostal max podmienku. Fakt vypadni z tejto témy, lebo cielene ubližuješ už aj tak dosť zdeptanej žene /autorke/.
@enmery autorka nie je zdeptaná, autorka je hlúpa. Dva krát v texte napísala, že ,,inak je normälny” a zaklincovala to vetou, ,,inak by mu to ani nenapadlo”. Má tak vymytý mozog, že urgentne sa musí od neho vzdialiť aby pochopila. Oháňa sa tu láskou, ale ak ju niekto udrie ako ho môže ďalej ľúbiť (on ju neľúbi to je isté)? Vôbec ju neľutujem, lebo obhajuje násilníka. Ona sa neprišla poradiť ako odísť, ale pýta sa ,,ako ste to akceptovali?”.
Autorka lásku musíš cítiť v prvom rade k sebe a ty ju necítiš. Nevážiš si seba ako bytosť a dokonca svojím postojom schvaľuješ násilie.
@jakubrianka Tiež si myslím, že je za tým nižšia inteligencia autorky.
@grof_monte_christo inteligencia a múdrosť sú dve odlišné veci. Múdra rozhodne nie je.
Autorka ty si myslíš, že on si ťa vybral náhodou? Títo agresori vedia presne ukázať prstom v miestnosti, ktorá je obeť. On by nikdy nebol so ženou, ktorá má sebaúctu, nepasovala by mu a sám vie, že ani taká by nebola s ním. Preto som ti napísala, rieš svoje nastavenie vo vzťahoch, je to na roky a vedome to musíš kontrolovať.
@jakubrianka A presne týmto veciam, ktoré jej vysvetľujes, ona nerozumie. Lebo sa jej to tu snažilo vysvetlit už veľa žien. Nedochádza jej to.
@pralinka25 A ako jej pomôže, že riešite môj život a moje problémy?
@jakubrianka @grof_monte_christo vyssie som dala skopirovany text. tam je trochu nacrtnute preco sa niektorym zenam moze stat to co autorke a fakt to vobec nesuvisi s inteligenciou ani hlupostou. najhorsi je ze ak sa ho aj zavi je velka sanca ze si najde rovnakeho. chcelo by to terapie

@mimka1402 Vieš, mne keď žena povie, že ju niekto bije, ešte neznamená, že jej musím automaticky hneď uveriť. A vieš prečo? Lebo poznám viacero takých prípadov keď si to žena vymyslela. Ženy to totiž zvyknú robiť lebo sa spoliehajú na pomstiteľov akých je tu neúrekom. Ja za nikoho ruku do ohňa nedám. Pindov som sa už v živote nepočúval dosť...